>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

16 kolejka I ligi 09.11 - 10.11.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

WilliamHill

Weekend zbliża się wielkimi krokami, więc czas zacząć dyskusje na temat spotkań jakie odbędą się w I lidze. Na Górnym Śląsku mini derby bo spotkają się dwie GKSy - ta Katowicka i Tyska. W lepszej dyspozycji goście, ale to gospodarze tego spotkania od ponad 360 minut nie stracili gola. Czy i tym razem podopiecznym Jana Żurka dopisze szczęście i Tychy zagrają na 0 z tyłu? W tygodniu zarówno Arka jak i Miedź sensacyjnie odprawiły z kwitkiem zespoły Ekstraklasy. I o ile Korona do Gdyni przyjechała mocno osłabiona, to Lech w Legnicy pokazał się w najmocniejszym składzie. Teraz zarówno piłkarze Arki jak i Miedzi zagrają na wyjazdach. Po trzy punkty powinna sięgnąć Wisła Płock, która podejmie u siebie słabe Brzesko. W Chojnicach pojedynek beniaminków, które w lidze zaskakują bardzo pozytywnie. Do Niepołomic wybiera się Dolcan Ząbki, który w ostatniej kolejce dość niespodziewanie zremisował u siebie z Kolejarzem Stróże. Teraz szansa na 3 punkty spora, bo Puszcza z obecnym składem to zespół nadający się na 2 ligowe boiska co najwyżej.

Zapraszam do dyskusji

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Olimpia Grudziądz - Arka Gdynia ✅ 1:3
Typ: over 2,5
Kurs: 1,90 bet365

Jutro o godzinie 13 startujemy z 16 kolejką. Najciekawiej z sobotnich spotkań zapowiada się to w Grudziądzu i właśnie w tym meczu warto poszukać czegoś do grania. Arka ostatnio w gazie i to konkretnym. Pisałem o tym w analizie do meczu z Chojniczanką, że zespół przypomina ten z ubiegłej rundy wiosennej, w której to imponował formą. Teraz Gdynianie błyszczą przede wszystkim skutecznością, i tu właśnie szukam sporego value w jutrzejszym spotkaniu. A więc do rzeczy. Olimpia bardzo słabo prezentuje się w defensywie, a na szczególną uwagę zwraca mizerna postawa dwóch, środkowych obrońców. Łabędzki to już nie ten sam grajek co choćby w ubiegłym sezonie, a Piter-Bućko czasem przypomina grajka rodem z czwartoligowych boisk ( z całym szacunkiem dla graczy występujących w owych rozgrywkach). Fabiniak to ostatni raz zachował czyste konto pod koniec września, kiedy to Olimpia wygrała u siebie z przeciętną Flotą.
Arka w ostatnich 5 meczach (wliczając ten pucharowy z Koroną) strzeliła łącznie 17 bramek! Bilans imponujący prawda? Bramek żółto-niebiescy też kilka potracili głównie przez Sobieraja, który bądź co bądź w tej rundzie gra bardzo słabo. Ja uderzam tu w over zdecydowanie bo to najrozsądniejszy typ na to spotkanie a i kursik miły dla oka.

Otrzymane punkty reputacji: +4
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Ja dziś nie polecam ani Arka ani Miedzi, ponieważ obie drużyny grały na tygodniu w PP
i dla mnie te linie to żart, lepsze było -0,25 na Dolcan.
Jak już to overy w obu meczach, ale live.

Z 120

zawalski

Użytkownik
GKS Bełchatów-Kolejarz Stróże 1 @1,75 Bet365 ⛔
W spotkaniu kończącym 16. serię gier na zapleczu ekstraklasy zagrają lider GKS Bełchatów i 9. w tabeli Kolejarz Stróże. GKS po remisie w Świnoujściu na pewno czuje niedosyt i w przedmeczowych zapowiedziach jasno mówią, że chcą wygrać to spotkanie. Zawodnicy sporo mówią o utrzymaniu pozycji lidera do końca rundy i jeżeli będzie to możliwe wypracowaniu jak największej przewagi przed wiosennymi meczami.
GKS ma jedną z najmocniejszych ofensyw w lidze (bilans bramkowy 23-12). Ich rywale- Kolejarz są drużyną, która nieźle radzi sobie na wyjazdach jednak od jakiegoś czasu ich gra &quot;lekko&quot; się pogorszyła a skutkiem są wyniki jakie Kolejarz osiąga. Od 6 spotkań nie mogą wygrać. Nie wiem jak inni, ale ja w pomeczowych wypowiedziach trenera ze Stróż odczuwam lekką bezradność, akceptuje wszystko co się stało na boisku. W jutrzejszym spotkaniu może nie zobaczymy zbyt wielu goli ponieważ Kolejarz będzie się bronił i liczył na kontry. Będziemy raczej świadkami twardej gry ze strony gości, jednak liczę na umiejętności graczy z Bełchatowa i przede wszystkim determinacje w osiągnięciu zwycięstwa. GKS postawił sobie za cel powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej i w spotkaniu z Kolejarzem przybliżą się do niego.

stratus 2,2K

stratus

Użytkownik
Flota Świnoujście - Sandecja Nowy Sącz

Flota, która w poprzednich sezonach uważana była za &quot;papierowego&quot; kandydata do awansu dziś znajduje się w strefie spadkowej. W piętnastu rozegranych spotkaniach zespół ze Świnoujścia zdołał zgromadzić zaledwie 16pkt. Słaba gra całego zespołu a zwłaszcza formacji ofensywnych (tylko 11 zdobytych bramek), spowodowała, że nikt już w Świnoujściu nie wspomina o awansie a raczej z niepokojem patrzy w dół tabeli. Flota pozostaje bez zwycięstwa od sześciu meczy, w których doznała czterech porażek i dwa razy zremisowała. Na własnym stadionie nie wygrała od trzech spotkań strzelając w nich zaledwie dwa gole. Ogólnie w spotkaniach z udziałem Floty pada w bieżącym sezonie najmniej goli ~1.9 (u siebie ~1.5). W zespole gospodarzy z ważniejszych absencji nie zagra tylko Nwaogu.
W Świnoujściu wszyscy zdają sobie sprawę jak ważny w kontekście obecnej sytuacji jest najbliższy mecz zwłaszcza, że jest to ostatnie spotkanie w tym roku przed własną publicznością a zdobycie trzech punktów pozwoli na zrównanie się punktowo z dzisiejszym rywalem oraz wydostanie się ze strefy spadkowej.
Sandecja po dość &quot;niemrawym&quot; początku sezonu w dalszej jego części zdołała wygrać kilka ważnych spotkań (min. z ROW Rybnik, Dolcanem, Olimpią G.), zdobywając w sumie 19 pkt dzięki czemu w ligowej tabeli plasuje się w środku stawki (10 miejsce). Oprócz tego Sandecja bardzo dobrze spisuje się w tegorocznej edycji Pucharu Polski gdzie po czwartkowym, pełnym emocji spotkaniu z Widzewem awansowała do ćwierćfinału tych rozgrywek (we wcześniej rundzie zespół z Nowego Sącza wyeliminował swojego dzisiejszego rywala wygrywając na własnym stadionie 4:2)
W kontekście niedzielnego spotkania warto zauważyć, że czwartkowa, pucharowa potyczka z Widzewem zakończyła się dopiero po 120min i serii rzutów karnych. W tej fazie sezonu dodatkowy wysiłek może mieć wpływ w końcowych fragmentach meczu, warto również wspomnieć, że przed zespołem Nowego Sącza długa (ok 900km), podróż nad morze (choć ten argument pojawia się często w kontekście spotkań w Świnoujściu i równie często ma mały wpływ na postawę i zdobycz punktową drużyn podróżujących do tego miasta)
Historia spotkań pomiędzy tymi zespołami jest bardzo wyrównana, co równie warte podkreślenia pada w nich sporo bramek.
W dzisiejszym spotkaniu wydaje mi się, że większe szanse na zwycięstwo i przełamanie serii spotkań bez wygranej posiadają gospodarze. Kursy wystawione są poprawnie, dla mnie wartość jest przy ah -0.25 @1.91 w 188Bet (w poprzednim sezonie -0.5 [email protected]).
Oprócz wskazania zwycięzcy tego meczu spróbuję również &quot;poszukać&quot; w nim bramek. W obecnym sezonie w Świnoujściu wszystkie rozegrane spotkania (osiem), kończyły się wynikiem underowym. Dziś liczę na ciekawy mecz i jeśli w pierwszej fazie meczu, którejś z drużyn uda się zdobyć gola możemy być świadkiem otartego spotkania i kilku bramek.
Typ: Flota (-0.25) @1.91 oraz Over2.5 @2.09 188bet ⛔

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
⚽ GKS Tychy - GKS Katowice --&gt; 2 DNB - 1,58 ⛔ Milenium 3-1 // Katowice chyba jeszcze poczekają na Ekstraklasę - 2 gole stracone w przewadze 1 zawodnika...
Obydwa zespoły są w świetnej serii obecnie. Więc któraś seria musi się zakończyć, chyba, że podzielą się remisem. Stąd zabezpieczenie DNB. Bo w wygraną Tychów nie bardzo wierzę...Mecz w Jaworznie, ale...bez udziału kibiców z Katowic. Decyzja kuriozalna. Piłkarze z Katowic są tym tym bardziej poddenerwowani, bo po prostu jest to decyzja z kosmosu. Mecz niby wyjazdowy, ale co to za wyjazd do Jaworzna ? Tychy od 4 spotkań bez porażki i bez straconego gola. To robi wrażenie, ale Gieksa też jest w naprawdę dobrej formie i na razie wygląda na to, że walczą o Ekstraklasę. Kurs na DNB ok. 1,60 więc wg mnie warty gry biorąc pod uwagę, że jest to w zasadzie żaden wyjazd, tylko no ta decyzja o tych kibicach kuriozalna, ale tak jak czytałem, jeszcze bardziej to podburzyło piłkarzy Gieksy do lepszej gry przeciwko Tyszanom.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom