>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

16. kolejka Eredivisie/17. Jupiler Pro League (09 - 11.12)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Kursy od Bwin

W najbliższy weekend kolejne kolejki zmagań na boiskach Eredivisie oraz Jupiler League. W holenderskiej najwyższej klasie rozgrywkowej drużyny z &quot;czoła&quot; tabeli mają teoretycznie łatwiejszych przeciwników, tak więc są duże szansę na powiększenie zdobyczy punktowych. Liderujące Kalmary po ostatnim fatalnym meczu z Fryzami liczą na przełamanie w meczu z De Graafschap. Przegrana AZ to dobra okazja dla zespołów &quot;goniących&quot; na odrabianie strat.
Kursy na teoretycznych faworytów w Eredivisie bardzo niskie i w tych spotkaniach raczej należałoby poszukać jakiegoś innego rozwiązania niżeli &quot;czysty typ&quot;.
Jeśli chodzi o JPL to ciekawie wygląda piątkowe starcie Mechelen - Anderlecht. Gospodarze ostatnio nie zachwycają i na dodatek tracą sporo goli (11 w ostatnich 4 spotkaniach). Tak więc będzie to doskonała okazja dla Anderlechtu do rehabilitacji za ostatni bezbramkowy remis z Leuven.
Zapraszam do wspólnej dyskusji oraz analizy :)

omerta 968

omerta

Użytkownik
Den Haag - Heracles Almelo
Przedostatnią już kolejkę rundy jesiennej holenderskiej ekstraklasy otworzy piątkowy mecz w Hadze. Gospodarze rywalizować będą z Heraklesem Almelo, który przed tygodniem w końcu wygrał swoje spotkanie. Wygrał, to mało powiedziane - po prostu rozbił VVV-Venlo aż 7-0. Tak wysoki triumf był potrzebny Heraclieden, bowiem za sobą mieli serię bardzo trudnych gier (między innymi porażki z AZ i PSV, ale też remis z Twente Enschede). To, co bez wątpienia może napawać optymizmem, to przede wszystkim wysoka skuteczność całej ekipy i bramki zdobywane przez choćby Glynora Pleta. Na taki występ z pewnością liczył trener Peter Bosz, ale również sami zawodnicy, którzy nie mieli ostatnio najlepszej passy. Ekipa Bocianów też zdobyła trzy punkty i to w starciu z Bredą (3-0), gdzie nie była faworytem, mając na uwadze poważne osłabienia kadrowe (absencja pięciu podstawowych piłkarzy, w tym braci Verhoek). Według informacji, które uzyskałem na obecną chwilę, ubytki mają być tym razem podobne (do gry wraca zaś Christian Kum, który pauzował z powodu kartek). Goście z kolei zagrają bez dwóch obrońców - Birgera Maertensa (nie gra od kilku miesięcy) i Marka Loomsa (ostatni występ w listopadzie). Jeszcze wracając do poprzedniego meczu Bocianów, to należy dodać, że na pewno trafili na słabo dysponowanego przeciwnika, ale z drugiej strony pokazali się z dobrej strony, biorąc pod uwagę ich problemy. Moja propozycja, to typ na ilość bramek - powyżej dwóch. Z prostej przyczyny - Heracles na wyjazdach gra bardzo efektownie, choć nie zawsze idzie to w parze z wynikami (zresztą, taki ma po prostu styl) i moim zdaniem będzie stroną dominującą w tym meczu, bo jest krótko mówiąc lepszym zespołem. Poza tym, Den Haag to już ta sama drużyna, co w ostatnim sezonie.
Typ: over @ 2,5 1.62
Den Haag - Heracles Almelo (wynik 2-0)
Niestety, pierwsza wtopa w tej kolejce (oby ostatnia). Den Haag znów zaskoczyło pozytywnie i mimo, iż nie rozegrało wielkiego spotkania, to wystarczyło to na grających bez pomysłu Heraclieden. Zaskoczyła mnie aż tak słaba postawa Heraklesa - przed meczem trener przestrzegał swoich piłkarzy przed zlekceważeniem rywali, ale moim zdaniem nie to było przyczyną dzisiejszej porażki. Po prostu goście nie mieli pomysłu na przedostanie się przez szyki obronne Bocianów, które tego dnia spisywały się bardzo dobrze. Dodam tylko, że wbrew wcześniejszym informacjom, na boisku pojawił się John Verhoek i na placu gry spędził dziesięć minut.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
p.nozna holandia eredivisie 20-00 9.12.2011
Ado Den Haag - Heracles Almelo
typ: over 2.5 gola
1.68
Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu szesnastej kolejki pilkarskiej holenderskiej ekstraklasy, eredivisie Ado Den Haag na wlasnym stadionie podejmie druzyne Heraclesu Almelo. Druzyna dzisiejszych gospodarzy zajmuje aktualnie 12. pozycje w ligowej stawce, Heracles jest 10. Ado den haag ostatnimi czasy przezywa chyba wyraznie zwyzke formy. Druzyna ta nie przegrala od trzech spotkan. Zremisowala z Excelsiorem i Utrechtem, pokonala Brede. Ja dziś jednak skupiam sie na typie powyzej 2.5 bramek. W spotkaniach obydwu druzyn conajmniej trzy bramki padaly odpowiednio w meczach Ado w 10, w meczach Heraclesu 9 na 16 pojedynkow. W zdecydowanej wiekszosci w spotkaniach z udzialem obydwu druzyn padaja conajmniej trzy gole. Rowniez bilans ostatnich spotkan pomiedzy tymi ekipami wskazuje na to, ze padnie tutaj duzo bramek. W ostatnich trzech pojedynkach odpowiednio padalo: 5,5 i 4 bramki. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze bedziemy dzis swiadkami sporej liczby goli. Ja stawiam, ze bedzie ich conajmniej trzy.

omerta 968

omerta

Użytkownik
Den Haag - Heracles Almelo
Według informacji, które uzyskałem na obecną chwilę, ubytki mają być tym razem podobne (do gry wraca zaś Christian Kum, który pauzował z powodu kartek). Goście z kolei zagrają bez dwóch obrońców - Birgera Maertensa (nie gra od kilku miesięcy) i Marka Loomsa (ostatni występ w listopadzie).
Na niespełna dwie godziny przed meczem mogę potwierdzić to, co napisałem w dniu wczorajszym. Bracia Verhoek, a więc Wesley (12/2) oraz John (11/4) nie będą mogli wystąpić z powodu kontuzji. Ponadto wciąż pauzować musi środkowy obrońca Gabor Horvath (9/1), a pod znakiem zapytania stoi występ Mitja Moreca (4/0) i Ramona Leeuwina (9/0), ale to już piłkarze odgrywający nieco mniejszą rolę. Nieobecność Johna i Wesleya (napastników), to na pewno największy problem dla trenera, bo nie chcę mi się wierzyć, że Heracles dziś zagra tak słaby mecz jak NAC Breda tydzień temu. Dodam też, że w ekipie Heraclieden nie wystąpi zawieszony Luis Pedro (9/1), ale to drugoplanowa postać (tylko rezerwowy).

omerta 968

omerta

Użytkownik
Kolejna porcja typów z Eredivisie - zobaczymy co dzisiaj z tego wyniknie.
Twente Enschede - NEC Nijmegen

Mecz do jednej bramki? Jeśli gospodarze potraktują ten mecz bardzo poważnie, to na pewno może tak być. I według zapowiedzi trenera Tukkers, w tej chwili to właśnie liga holenderska będzie priorytetem (mówi się o wysłaniu rezerw na środowe spotkanie LE z Wisła Kraków). Trudno się dziwić, bo piłkarzy Twente czekają jeszcze w tym roku dwa kluczowe mecze - w lidze z Feyenoordem i w pucharze z PSV. Tydzień temu wicemistrz Holandii rozbił FC Utrecht (6-2) i było to niesłychanie ważne zwycięstwo, bo wcześniej zespół Co Adriaanse zanotował sporo wpadek. Wszystko wróciło do normy, sami zawodnicy przełamali się i teraz powinno być już tylko lepiej. Cesarscy z kolei po ubytkach kadrowych (lato 2011) nie potrafią się odnaleźć w rozgrywkach ligowych i choć udało im się ostatnio wygrać z Feyenoordem, czy Utrechtem, to całokształt dokonań drużyny Alexa Pastoora można zaliczyć na minus. Podsumowując, uważam, że dziś zobaczymy ponownie skuteczny zespół Twente, a ułatwić w wygraniu tego meczu przez Tukkers może brak w szeregach gości środkowego obrońcy Rensa van Eijdena (12/0). Nie zagra także napastnik Stefan Nijland (11/1) i tym samym ekipa NEC nie będzie miała zbyt wielu argumentów po swojej stronie, co zawodnicy Twente wykorzystają na swoją korzyść.
Typ: Twente (handicap -1,5) 1.57
PSV Eindhoven - NAC Breda
Podobna sytuacja jak w spotkaniu w Enschede. Jednak wydaje się, że Breda, to dużo bardziej wymagający zespół, niż NEC Nijmegen, o czym świadczą rezultaty w ostatnich tygodniach. Mimo, iż Żółto-czarni nie stanowią według mnie dobrej drużyny, to potrafili wykorzystać słabość Ajaksu i zremisować w Amsterdamie, ale też zainkasować punkt w starciu z SC Heerenveen (Fryzowie nie przegrali od 12 meczów!). Przed tygodniem liczyłem na drużynę prowadzoną przez Johna Karelse&#39;a, ale całkowicie się zawiodłem. Przegrała ona w spotkaniu z osłabionym Den Haag i to wyraźnie (0-3), pozostawiając po sobie bardzo kiepskie wrażenie. W grze NAC nie widziałem żadnych pozytywów i trudno mi sobie wyobrazić, aby w pojedynku z PSV miały się one pojawić (dziwię się do tej pory, że NAC zremisowało z Ajaksem). W ubiegłej kolejce także po Boeren można było spodziewać się zdecydowanie więcej, a tu proszę, gładka porażka na De Kuip z Feyenoordem (0-2). To był zupełnie inny zespół, który widzieliśmy choćby w meczu z Legią Warszawą w LE. Duże rozczarowanie, głównie w poczynaniach ofensywnych (Ola Toivonen, Tim Matavz) i niewykluczone, że dziś zobaczymy kilka zmian. Ja od gospodarzy oczekuję zmiany o 180 stopni i efektownej oraz skutecznej gry, która miała miejsce w ostatnim czasie. Są w stanie zagrać ponownie dobry mecz i to nie ulega wątpliwości. Poza tym, mają coś do udowodnienia swoim kibicom po przegranym klasyku.
Typ: over 3,5 1.83
Twente Enschede - NEC Nijmegen
Typ: Twente (handicap -1,5) 1.57
Bardzo słabe spotkanie Tukkers, brak większego zaangażowania, przewaga była, ale nic z niej nie wynikało, oprócz dwóch bramek, które na szczęście udało się zdobyć.
PSV Eindhoven - NAC Breda
Typ: over 3,5 1.83
O ile piłkarze Twente mecz z NEC potraktowali bardzo ulgowo, tak trudno było uwierzyć w to, co na boisku zaprezentowali zawodnicy PSV. Ambicji brak. Gra na stojąco, mnóstwo niedokładności. Byłem przekonany, że trener Fred Rutten dokona zmian w porównaniu z meczem z Feyenoordem, a tu zaskoczenie - zarówno Ola Toivonen, jak i Tim Matavz znaleźli się w podstawowym składzie. Szwed jest bez formy i potwierdził to kolejny występ i kompletnie nie radzi sobie w roli rozgrywającego, bo bardzo często operuje w środku boiska i hamuje akcje Boeren. Natomiast Słoweniec jako wysunięty napastnik, to kompletne rozczarowanie, nie pokazuje się na pozycji, nie wychodzi do piłek - kolejny gracz, który powinien usiąść na ławce, choć opiekun PSV nie bardzo ma kim grać w ataku, konkretnie na tych pozycjach. Zimą przydałyby się dwa wzmocnienia - napastnik + typowy środkowy ofensywny pomocnik.

Otrzymane punkty reputacji: +3
omerta 968

omerta

Użytkownik
FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam
Po zwycięstwie w klasyku ligi holenderskiej nad PSV Eindhoven (2-0), Portowcy w niedzielnym meczu na Galgenwaard zagrają z Utrechtem, który nie tak dawno, bo miesiąc temu okazał się lepszy od Ajaksu Amsterdam (6-4). Z kolei przed tygodniem przegrał na własnym obiekcie z Twente Enschede (2-6). Zdobyć sześć goli w starciu z mistrzem Holandii - brawo. Stracić tyle samo bramek w spotkaniu z wicemistrzem kraju - duża ujma. Kompletny brak regularności w poczynaniach Czerwono-białych widać gołym okiem. Bez najmniejszej wątpliwości nie jest to sezon, z którego kibice Utrechtu mogliby być zadowoleni. W dodatku poza kadrą ponownie znaleźli się napastnicy - Jacob Mulenga (11/7), Alexander Gerndt (8/1) i Leon De Kogel (5/1), a także obrońca Jan Wuytens (8/0), który uczestniczył w spotkaniu z Twente. Natomiast pod znakiem zapytania stoi występ Rodneya Sneijdera (11/3) oraz Alje Schuta (9/0). Ten fakt bez wątpienia wpłynie niekorzystnie na grę gospodarzy, tym bardziej, że Feyenoord do niedzielnej potyczki przystąpi w świetnych humorach i na fali. Trzy zwycięstwa z rzędu, to jedno, a drugie to, że w ostatniej kolejce udało się pokonać PSV, o czym wspominałem na początku. Portowcy zagrali kapitalne zawody i jestem przekonany, że podobnie zaprezentują się w Utrechcie. Co więcej, wystąpią w takim samym składzie jak w starciu z Boeren, a zagrać nie mogą tylko Stefan De Vrij (14/1), Guyon Fernandez (10/3) i Kaj Ramsteijn (7/0).
Typ: Feyenoord (draw no bet) 1.62
FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam
Typ: Feyenoord (draw no bet) 1.62 (wynik 2-2)

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
VVV-Venlo - Roda Kerkrade
Typ : X
Faworyta należy upatrywać w zespole gości, ale ja na przekór daję tutaj remis. Gospodarze to czerwona latarnia ligi holenderskiej. W tym sezonie ten zespół wygrał 1 mecz z 15 rozegranych i stracił aż 40 goli. W ostatniej kolejce przegrał 0:7 z Heraclesem. Roda Kerkrade w trzech ostatnich spotkaniach zainkasowała komplet punktów i awansowała w tabeli na wysokie dziewiąte miejsce. Wygrane z De Graafschap, NEC i Heraclesem. Ale to jedyny zespół w lidze bez remisu, a to jest już 16 kolejka ligowa. Ich bilans 7-0-8 na pewno wskazuje na gości jako faworytów, ale na wyjeździe ten zespół zanotował tylko 2 wygrane w 7 grach i strzelił zaledwie 6 goli. Co ciekawe te 2 wygrane to własnie z NEC i De Graafschap. Venlo co ważne po ostatniej sromotnej porażce zmieniło trenera co na pewno wpłynie pozytywnie na zespół. I według mnie mogą pokusić sięo przynajmniej 1 pkt., bo Roda to na pewno nie jest zespół na serię 4 wygranych pod rząd. Tak czy inaczej na Rodę nie postawiłbym pełnej puli, uważam, że gospodarze powinni pokazać swoim kibicom dobrą grę i zmazać plamę po fatalnym wyniku w Almelo. A i seria bezremisowa gości też musi się skończyć.

L 125

lemrak29

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eredivisie
Spotkanie:
VVV-Venlo - Roda Kerkrade
Typ: Over 3,5
Kurs: 2,4
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Spotkanie outsidera z 10 drużyną holenderskiej Eredivisie. Oba zespoły tracą bardzo dużo goli, ponadto liga holenderska słynie z bardzo wysokiej średniej bramek. Venlo jak dotąd straciło 40 goli w 15 meczach, natomiast Roda 36 w również 15 spotkaniach (dokładnie tyle samo bramek straciło 16 w tabeli De Graafschap Doetinchem). Powyższe statystyki nie świadczą dobrze o grze defensywnej obu dzisiejszych rywali. Dodam, że gospodarze w poprzedniej kolejce wysoko przegrali z Heracles Almelo 0:7. Dlatego też z pewnością będą chcieli zmazać tę plamę w meczu u siebie, tym bardziej, że po wspomnianej kompromitacji zmienili szkoleniowca, a więc powinno zadziałać prawo tzw. nowej miotły. Co za tym idzie - w moim przekonaniu futboliści z Venlo odkryją się i stracą co najmniej 2 gole. Goście z kolei niewątpliwie będą chcieli wygrać na boisku drużyny dzierżącej czerwoną latarnię, a więc raczej nie zamurują własnej bramki, zresztą ze statystyk wynika, że nie za bardzo im to wychodzi. Spodziewam się otwartej gry z obu stron i dużej ilości bramek. Kurs jak najbardziej do grania. Początek meczu o 12:30.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Club Brugge vs St. Truidense over 2.5, 1.58 Nordicbet 4/10
- H2H 3/5 to overki.
- Club Brugge u siebie ostatnio: 2/2, ogółem: 1/3 - 3 undery z rzędu, czas przełamać passę.
- St. Truiden na wyjeździe: 2/2, ogółem: 3/1, do tego tracą sporą liczbę bramek: 39 w całym sezonie, 17 na wyjazdach.
Analiza oparta tylko na statach, ale znając C. Brugge, nie powinno być większych kłopotów z overkiem. Polecam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom