>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16.Grand Prix Korei (14-16.10.2011.)

Status
Zamknięty.
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP

Info o torze :

Nazwa
: Korean International Circuit
Położenie : Yeongam
Data utworzenia : 2010
Pierwsze GP : 2010
Długość toru : 5,615 km
Ilość okrążeń : 55
Dystans : 308,630 km
Najdłuższa prosta : 1160 m
Rekord okrążenia : Brak (Tor zmodernizowany po poprzednim GP) Znamy już mistrza świata w tym sezonie, gdyż Sebastian Vettel w Japonii świętował zdobycie tytułu, jednak w dalszym ciągu zawodnicy walczą o kolejne miejsca na podium...
W poprzednim sezonie 1.linię na starcie zajęły Red Bulle (1.Vettel 2.Webber), jednak żaden z bolidów RB nie znalazł się na podium deszczowego wyścigu, mało tego nie dojechał nawet do mety.
Webber rozbił bolid na 20.okrążeniu, a Vettel zanotował awarię silnika na 46.kółku. W konsekwencji tych wydarzeń 1.miejsce w inauguracyjnym wyścigu o GP Korei zajął F.Alonso, który wyprzedził L.Hamiltona i swojego partnera z teamu - F.Massę.
Warto podkreślić, iż na mecie zameldowało się tylko 15 kierowców, jednak w tym roku zapowiadana jest ładna pogoda, więc powinno być lepiej pod tym względem...
Czy ktoś w końcu pokona Red Bulla w kwalifikacjach ?
Kto wygra wyścig ?
Co tym razem spotka Hamiltona ? :razz:
Tego wszystkiego dowiemy się w weekendowe poranki, gdyż kwalifikacje startują w sobotę o 7.00, a wyścig w niedzielę godzinę później, czyli dokładnie tak, jak miało to miejsce w Japonii.
Zapraszam do podawania typów oraz ogólnej dyskusji nt. tego Grand Prix...

Otrzymane punkty reputacji: +6
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Korzystajcie póki można; oba typy na kwalifikacje :
Massa - Schumacher @ 1.55✅ Expekt
Massa będzie 4-6 w kwalifikacjach, dla Mercedesa, a tym bardziej Schumiego to nieosiągalne, bo nawet jak wejdzie do Q3 to albo przejedzie 1 kółko na twardych albo nie wyjedzie nawet z boksu, bo tak czy siak wyżej 8. się nie znajdzie...
H2H 13:2, ostatnie 9 kwalifikacji Massa zawsze minimum 2 pozycje wyżej.
Dla porównania w Bwin : Rosberg - Schumi @ 1,55, a Massa - Rosberg @ 1,25
Lewis - Alonso @ 1.50✅ Expekt
tu akurat mniej pewne, ale również przesadzony kurs, bo np. Bwin 1,35...
Od 6 wyścigów Lewis blisko detronizacji Vettela w kwalifikacjach, jednak zawsze brakuje tego czegoś.. Alonso ostatnio kwalifikacje zazwyczaj 4 lub 5, teraz myślę, że McL zdetronizuje RB i większe szanse daję Lewisowi, no chyba, że znowu kogoś &quot;puknie&quot;, ktoś go przyblokuje itd:razz:
Reasumując, grać Massa - Schumacher @ 1,55 Expekt grubo, bo 1.55 piechotą nie chodzi.;)

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Webber rozbił bolid na 13.okrążeniu
Za SC trudno rozbić bolid, do 18. kółka jechali za Samochodem Bezpieczeństwa z powodu zbyt mokrej nawierzchni, a jego wpadka miała miejsce na 19. kółku. Bodajże. ;) Ale przejdźmy do analiz.
Jenson Button (GBR/McLaren): miejsce 1-3 WYŚCIG @1,60 Bah⛔????
Ewidentnie Button pokazuje, że nie zawsze dziczyzna i szalone ataki w stylu Hamiltona to zawsze metoda na pudło. Póki co seria jest imponująca i moim zdaniem jedynym zawodnikiem, który może uniemożliwić sobie stanięcie na pudle jest... sam Button, jeśli popełni jakiś błąd, w co wątpię, bo jeździ jak w zegarku.
Safety Car w wyścigu? TAK @1,80 Bah✅✅
Mimo że w tym roku słynny skrzydlak nie wyjeżdżał zbyt dużo razy na tor, to w ostatnich 4 wyścigach musiał kilka okrążeń na szpicy przejechać, bo nie obyło się bez przygód i zwiedzania poboczy z marnym skutkiem. W Korei szansa jest, tym bardziej, że nie wiadomo, jak będzie z pogodą.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
do 18. kółka jechali za Samochodem Bezpieczeństwa z powodu zbyt mokrej nawierzchni, a jego wpadka miała miejsce na 19. kółku. Bodajże
Faktycznie, 13. to był zakręt, a nie okrążenie jak napisałem;)
A jeśli jednak okazało się, iż ktoś czyta co jest tu napisane i do tego ze zrozumieniem (Wojcirej✅), to dodam, iż owy wypadek miał miejsce nie na 13, ani na 19.kółku, a na 20.;):razz:

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Massa - Schumacher @ 1.55 Expekt Massa będzie 4-6 w kwalifikacjach, dla Mercedesa, a tym bardziej Schumiego to nieosiągalne, bo nawet jak wejdzie do Q3 to albo przejedzie 1 kółko na twardych albo nie wyjedzie nawet z boksu, bo tak czy siak wyżej 8. się nie znajdzie... H2H 13:2, ostatnie 9 kwalifikacji Massa zawsze minimum 2 pozycje wyżej. Dla porównania w Bwin : Rosberg - Schumi @ 1,55, a Massa - Rosberg @ 1,25
Schumi 1 w treningu. Wiadomo w jakich okolicznosciach ale 1 miejsce to zawsze 1.. beda emocje bo sam zagrałem ten typ

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
W drugim już do pełnej równowagi wszystko wróciło. Massa 7, Schumacher 14. Jutszejsze FP3 da dopiero kilka odpowiedzi przed kwalifikacjami.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
1 miejsce to zawsze 1
Jutro nikt o tym nie będzie pamiętał, bo kasa będzie na koncie... Poza tym popatrz na liczbę okrążeń zawodników i w ogóle ich czasy. A Schumi już od kilku wyścigów w którymś z treningów jest wysoko. Wyżej pasa nie podskoczy, więc oby obyło się bez zbędnych przygód, a będzie ok.
Kursy w Expekt już spadły do 1.45 &amp; 1.25. Swoją drogą Rosberg - Schumi @ 1.60
Massa - Nico @ 1.20 Massa - Schumi @ 1.45 ciekawe kto ustala im te kursy, bo ja tu widzę jakiś paradoks...

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
W Millenium o dziwo dali bety na quala przed FP3... I jeden rzucił mi się w oczy:
Senna B.-miejsce 1-10? Typ: NIE @1,70✅✅
Już na poczatku weekendu obaj kierowcy LRGP marudzili, że tor nie odpowiada charakterystyce R31, szczególnie wolne partie sektora trzeciego, a wiadomo, że czas okrążenia to głównie wolne zakręty i optymalny wyjazd z nich. Kurs atrakcyjny, IMO warto zaryzykować.
Dodam tylko, że zagram chyba trebla powyższego Sennę + dołożę:
Alonso F.-Massa F. : 1 @1,27⛔????????
Button J.-Webber M. : 1 @1,45✅
Ako wychodzi 3,13, tak za &quot;piątaka&quot; całkiem sensowne.;)

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Safety Car w wyścigu? TAK @1,80 Bah Mimo że w tym roku słynny skrzydlak nie wyjeżdżał zbyt dużo razy na tor, to w ostatnich 4 wyścigach musiał kilka okrążeń na szpicy przejechać, bo nie obyło się bez przygód i zwiedzania poboczy z marnym skutkiem. W Korei szansa jest, tym bardziej, że nie wiadomo, jak będzie z pogodą.
w bwinie 1,85. w unibecie dla porownania 1,65, bet365 1,72.
jak dla mnie znakomity typ, sam go pobieram, mgła, mozliwy deszcz, w pewnych miejsach wąska wiec przy kraksach bez sc sie nie obejdzie. Interesuje mnie ile razy wyjechal SC rok temu ?
O(M) ; 3 razy...

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
No i wreszcie się doczekaliśmy detronizacji RB, o której pisałem w 2.poście:grin:
Jutro zapowiada się wyścig dla koneserów, gdyż o wszystkim wg mnie zdecyduje rozkład, ilość i jakość wizyt w boksach.
Start zapewne wygra Lewis, jednak za jego plecami powinno być ciekawie.
RB zdecydowanie postawił na twardszą mieszankę, czego dowodem są dzisiejsze wyjazdy w Q1 i Q2 na super miękkich gumkach, gdy rywale śmigali na miękkich, więc już mamy zdecydowaną różnicę...
Jak dla mnie faworytem jest... Button. Jutro będziemy obserwować 3 albo i nawet 4 pit stopy, gdyż tor &quot;zjada&quot; szybko opony, dodatkowo jest słabo nagumowany, więc na Lewisa nie gram w wyścigach, bo a nóż znowu gdzieś spotka Massę:razz:, a że od początku stawiam tu na McL, to Button ; innej opcji nie mam;)
Pogoda ma być elegancka, aczkolwiek ma wiać silny wiatr, co może odegrać jakąś tam rolę...
Zachęcam do kontynuacji dyskusji, podawania typów, albo nawet wyszukiwania jakichś błędów u mnie:razz:

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
@Obserwator wreszcie, ale zobacz w jakim momencie przełamał hegemonię Red Bulla. Wydaje mi się że RBR już powoli odpuścił albo testuje już coś ekstra na przyszły sezon. Moim faworytem jest również Guzik, ale czy będzie dublet McLarena zobaczymy. Tor w Yeongam jest bardzo ciężki dla opon, słabo nagumowany i Lewis z jego agresywną jazdą może mieć problemy z utrzymywaniem opon w dobrym stanie, a co za tym idzie więcej pitów...

Otrzymane punkty reputacji: +4
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
wreszcie, ale zobacz w jakim momencie przełamał hegemonię Red Bulla
No to oczywiste dla Nas, że te kwalifikacje były idealnym momentem na PP dla McLarena z kilku powodów i długo oczekiwane stało się faktem... Jutro tak czy siak, stawiam na McLarena i liczę na to, że znajdę gdzieś ~1.70 na ich zwycięstwo, bo taki typ wg mnie jest na jutro najlepszym zakładem...
E; 1.53 McLaren WilliamHill więc ok 1.60 moze gdzieś będzie i wówczas to zagram

devva 2

devva

Użytkownik
Właśnie dla mnie też bardziej prawdopodobne jest wygranie przez Buttona niż przez Hamiltona, już po pierwszych postojach Button może go wyprzedzić, a dodatkowym czynnikiem może być Vettel który jeśli nie wygra startu, to będzie go naciskać.
Na razie jest na to fajny kurs Lewis Hamilton vs Jenson Button 2.20 Bwin
Też tak się zastanawiam, zakładając że Mclareny będą przed Redbullem, czy Vettel by nagle zaczął jechać wolniej i przepościł Webbera? I tak ma tytuł a Mark wciąż się liczy w walce o 2 miejsce. Swoją drogą dziwne że akurat teraz, gdy Vettel ma już tytuł przegrał kwalifikacje ????

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Też tak się zastanawiam, zakładając że Mclareny będą przed Redbullem, czy Vettel by nagle zaczął jechać wolniej i przepościł Webbera? I tak ma tytuł a Mark wciąż się liczy w walce o 2 miejsce. Swoją drogą dziwne że akurat teraz, gdy Vettel ma już tytuł przegrał kwalifikacje ????
Taa rzeczywiście bardzo dziwne :cool: Zresztą przegrał tylko z Brytyjczykiem, który wykręcił świetne, bardzo czyste okrążenie ponizej 1.36.00.

Ten tor pasuje McLarenowi

Jenson Button

„Nasz bolid dobrze się spisuje w ten weekend. Jako zespół wykonaliśmy świetną robotę - a ja jestem w szczególności wdzięczny chłopakom w garażu, którzy ciężko pracowali w nocy, aby zmienić moje podwozie. Dzięki chłopaki.”

„Trzecie miejsce to nie to nie szczyt marzeń, ale możemy mieć dobry wyścig: mamy tu wiele długich prostych, zwłaszcza zaraz po starcie. Z przeciwnym wiatrem między zakrętami dwa i trzy, może być sporo akcji na torze na pierwszym okrążeniu- nie mogę się tego doczekać!”

Otrzymane punkty reputacji: +5
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
No to trzeba coś podać na wyścig...
Pogoda ma być ładna, więc nie będzie odgrywać większej roli, pozostaje nam liczyć, iż obejdzie się bez jakichś nieprzewidzianych zdarzeń, a wówczas :
McLaren - Red Bull @ 1.55⛔ Bwin Betsson
Co tu dużo pisać ; już w poprzedni weekend McLaren przewodził stawce, tu od 1.normalnego treningu także są z przodu, wygrali kwalifikacje, do wyścigu ruszą z PP i 3.msca (1.Lewis, 3.Button), rozdzieli ich Vettel, który już zdobył tytuł, więc może mieć jakieś &quot;zadania specjalne&quot;, a dalej Webber, który na starcie powalczy o to, żeby... nie znaleźć się za plecami Ferrari:razz:, poza tym po prostu lepiej prezentują się McLareny, którym sprzyja konfiguracja toru i nie sądzę, żeby któryś z Brytyjczyków nie zdobył w Korei 25 pkt...
Alonso - Massa @ 1.30✅ Tobet
i mój dyżurny typ na wyścigowe dubelki ostatnimi czasy;) no ale nie może być inaczej, dlaczego ? Alonso mimo iż w kwalifikacjach był 6., czyli 1 miejsce niżej od Felipe, to w wyścigu, jeśli nic złego go nie spotka, bedzie przed Massą. H2H w sezonie 12:3, w ostatnich 8 wyścigów minimum 3 miejsca przed Massą !
Oprócz tego proponuję zagrać za drobne typ, o którym trochę podywagował już devva,a mianowicie :
Webber - Vettel @ 4.25⛔ Betsson Bwin
Webber walczy o miejsce na podium w klasyfikacji końcowej, tempo wyścigowe tradycyjnie ma dobre, nie jest już dyskryminowany przez team (np.kwestia przedniego skrzydła w Japonii), więc śmiem twierdzić, że jeśli będą na sąsiednich pozycjach pod koniec wyścigu, to kwestią czasu pozostanie komunikat teamu dla Sebastiana : &quot;Webber jest od Ciebie szybszy&quot;, a wówczas Webber w jakiś cudowny sposób &quot;połknie&quot; Vettela...
Z resztą w Japonii Webber pod koniec był szybszy od Vettela i usłyszał przez radio, że nie może ryzykować ; teraz czas na rewanż;)
A poza tym Sebastian jest jedynym kierowcą w stawce, który ukończył wszystkie wyścigi w tym sezonie... Skoro dziś 1.raz w sezonie Red Bull nie zdobył PP, to może i Vettel 1.raz przyciągnie do siebie jakiegoś &quot;hamiltona&quot; ????
No to zapodam jeszcze jeden, a dokładniej to 2 typy :
Button Win @ 4.50 &amp; McLaren Win @ 1.50 ako 6,75⛔ Expekt
Zastanawiałem się, czy zagrać na Jensona, no ale skoro przez przypadek odkryłem, iż w Expekt można powyższe 2 zdarzenia zagrać w ako, to @ 6.75 mnie ostatecznie przekonało.
Już powiedziano dużo nt. spodziewanych wyników, więc niech McLaren walnie dublet, a w końcówce, jeśli nie wcześniej, Button na bardziej zadbanych oponach przy lepszym tempie wyprzedzi Lewisa. Oby;)

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Muszę przyznać, że jestem bardzo zaskoczony tym co pokazał na tym torze RBR całkowita dominacja Vettela na McLarenem - 12 sekund przewagi nad 2 Hamiltonem i 20 zwyciestwo w karierze młodego Niemca. Udowodnił tym zwyciestwem wszystkim, że zasługuje na tytuł mistrzowski jak nikt inny. Guzik zepsuty start i cały wyścig jednym słowem słaby dla niego, ale to zapewne przez zmiany wprowadzone w jego bolidzie podczas tego weekendu. Ogólnie wyścig bez rewelacji.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom