Jedziemy dalej, może być trochę krótko bo nie bardzo mam czas.
Na pierwszy ogień idzie spotkanie
Warty Poznań z GKSem Tychy.
Spotkanie sąsiadów w tabeli, dzieli ich jeden punkt na korzyść tyszan. Oba zespoły podchodzą do spotkania w wyśmienitych nastrojach spowodowanych serią dwóch wygranych z rzędu. Fakt, że nie były to drużyny bardzo wymagające bo w przegranym polu zostawiły Sandecję, Polonię Bytom, ŁKS i Dolcan Ząbki ale zdobycie 2 razy pod rząd komplet punktów w polskiej lidze przez średniaków już robi wrażenie.
Wyniku meczu nie odważę się typować bo w sumie wszystko jest możliwe. Niby lekkim faworytem jest drużyna z Poznania ale ja odpuszczam i wg mnie jedynym sensownym typem jest BTS. W tym wypadku atutem beniaminka jest forma Piotra Rockiego i Marcina Folca, którzy maja patent na rozmontowywanie obrony rywali. A Warta jak to gospodarz powinna coś ukłuć, u siebie strzela średnio 2,4 gola na mecz. Over 2,5 też mogą pokryć.
WARTA - GKS BTS 1,9
0:1
Dalej...
Kolejarz Stróże - Flota Świnoujście
Flota lider tegorocznej przyjeżdża do Stróż, do drużyny, która niczym nie przypomina tej z tamtego sezonu gdzie zajęła 4 miejsce, teraz zajmuje odległe 12 (Flota była wtedy 8!). U siebie jeszcze jakoś ich gra wygląda i radzą sobie przyzwoicie tak na wyjazdach kompletna klapa. Dobre wrażenie może zrobić ostatnia wygrana Kolejarza 2:1 z Zawiszą, bądź co bądź rywalem Floty do awansu do
ekstraklasy. H2H spotkań między tymi w cale nie wskazuję na wygraną wyspiarzy, Kolejarz dwa razy wygrał w Świnoujściu a u siebie odnotował 2 remisy. Forma gospodarzy u siebie: 3-2-1 a gości na wyjeździe: 4-1-0. Dodatkowym "atutem" stróżan może być stan ich murawy, który ekhm jest najgorszy w lidze. Może być im łatwiej rozgrywać ponieważ są do niej przyzwyczajeni
. Niby Flota ma o co walczyć bo jeśli wygrają zostaną mistrzami jesieni ale wg mnie koronacje jeszcze zaczekają.
Ja w tym meczu przychylam się do zagrania 1X i over 2,5.
KOLEJARZ - FLOTA 1X 1,54
KOLEJARZ - FLOTA OVER 2,5 1,90
KOLEJARZ - FLOTA BTS 1,67
1:2
Stomil Olsztyn - Arka Gdynia
Obie drużyny potrzebują punktów. Arka ostatnio słabiutka forma, 3 mecze i 1 punkt (2 mecze przegrali u siebie). Na włosku wisi posada trenera Arki, dano mu czas do końca rundy - jeśli nie jego drużyna nie zacznie lepiej grać i zdobywać seryjnie punktów pożegna się z posada. Za to Stomil niby piach ale coś tam grają, rozjechali u siebie Sandecje 4:0, byli bliscy zdobycia punktu z Cracovia, urwali go na wyjeździe z meczu z Tychami a w ostatniej kolejce przegrywając 3:0 zdołali wyrównać i zdobyli kolejny cenny punkcik. Na mnie robi to wrażenie. Wydaję mi się, że wola pozostania w lidze jest silniejsza i Stomil wyjdzie zwycięsko z rywalizacji z o nic nie walczącą i pogrążoną w jesiennej depresji Arką. Na wszelki wypadek zabezpieczam się przed remisem.
STOMIL - ARKA DNB 1,98
0:2
No i ostatni mecz na dzisiaj
ŁKS Łódź - Miedź Legnica.
Dla mnie ten mecz to taki trochę no bet. ŁKS słaby ale coś tam walczy, za to Miedź na wyjazdach radzi sobie nadzwyczaj dobrze i jest chyba minimalnym faworytem tego meczu. Poza overem 2,5 lub BTS nie mam żadnego pomysłu na ten mecz (no ewentualnie to X2 jak pisał kaczmar123 wyżej).
ŁKS - MIEDŹ OVER 2,5 1,75
ŁKS - MIEDŹ BTS 1,60
0:1
/edit ale kaszana...