>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

15. kolejka Eredivisie/18. kolejka Jupiler Pro League (30.11-02.12.2012)

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Vitesse - Roda
Sensacja bo jak nazwać świetną formę w tym sezonie gospodarzy z GelreDrome. W ostatnim czasie wygrana z Ajaxem, PSV czy NEC robi wrażenie chyba nie tylko na największych fanatykach zespołu ale również na wszystkich innych kibicach. Do Vitesse zawita Roda z Prusem w składzie ostatnio Roda przegrała z Ajaxem 1:2 w bramki strzegł wspomniany Prus który rozegrał dopiero drugie zawody tak musi ustępować miejsca Filipowi Kurto. Gospodarze mają straty zaledwie 2pkt. by zostać liderem Eredivisie czyż to nie sensacja?. Na pewno cieszy znakomita forma Bonego który trafiał do siatki już 15 razy. Merab Jordania zażyczył sobie przed rozpoczęciem sezonu mistrzostwa kraju czy nie brzmi to dzisiaj realnie :?:. Gospodarze zagrają pełnym składem u gości zabraknie jedynie Abela Tamaty.
Win Vitesse @@ 1,27 ✅ ✅
Handicap 0:1 @@ 1,57
✅ ✅
✅ ✅ Over 2,5 @@ 1,45

Otrzymane punkty reputacji: +15
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Ajax - PSV
Nie mam zielonego pojęcia kto wygra. Jest to jedno z tych spotkań gdzie forma dnia decyduje o wyniku. Jest jednak coś co czuję bardzo mocno w moczu - dużo bramek. Rok temu były szachy. Było to jednak spowodowane tym, że a) drużyny miały silne defensywy b) wynik był zadowalający dla obu stron. Teraz tak nie będzie, nie z takimi blokami obrony. Ajax ostatnio traci sporo bramek z przeciętniakami. Defensywa Joden jest w kiepskiej formie i jak tylko widzę młodego Blinda przy piłce to już się gotuję, bo wiem, że zaraz coś spieprzy. Van Rhijn również ostatnio nie błyszczy... tak więc spodziewam się minimum 1 bramki PSV, a będą pewnie ze 2 jak (nie daj Boże) 3. Po drugiej stronie kiepska defensywa PSV. Vitesse ostatnio pokazało, że oni również łatwo tracą bramki.
Jest to spotkanie dwóch bardzo ofensywnych drużyn, które mają ogromne problemy z defensywną, Ajax większe niż PSV. Nasuwa się tylko jeden bet na myśl, no może dwa:
- Over 3,5 @ 2.15 ✅
- BTS @ 1.45
✅
Ja tam jednak gram jedynie over po ładnym kursie, powodzenia ;)
P.S. Jak ktoś ma punkty kartkowe, czy over żółtych itp to też warto; zapowiada się ostry mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +33
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Twente - ADO
Ok, to spotkanie wygląda mi na perełkę do zarobienia $ w tej kolejce Eredivisie. Zaznaczam o jaki bet chodzi:
Twente - ADO (+2) 2 @ 2.00 ⛔ (2-0)
FC Twente przechodzi obecnie tragiczny okres. 5 remisów pod rząd, a ostatni u siebie ze słabym PEC Zwolle. McLaren ma małe problemy kadrowe. Brakuje polotu i pomysłu na grę. Dziś pojawiła się informacja, że jednak nie zagrają jutro Chadli i Landzaat, którzy są bardzo ważni dla drużyny - przede wszystkim ten pierwszy. Występ Mihaylova, pierwszego bramkarza Twente stoi również pod znakiem zapytania. Tydzień temu bronił wiekowy już Boschker.
Po drugiej stronie ADO, które jest poukładane i ma odpowiednich zawodników na środku pola, którzy odwalają kawał dobrej roboty przede wszystkim w aspekcie biegowym. Toormstra, Holla czy Jansen to zawodnicy z możliwościami. Ciekawostką jest fakt, że ADO aż 68% swoich punktów zdobyło na wyjeździe i jest 3cią najlepiej grającą drużyną na wyjazdach. A nie oszukujmy się, Enschede to nie Eindhoven czy Amsterdam gdzie jest zawsze obawa przed rywalem.
+2 na ekipę z Hagi po kursie 2.00 to moim zdaniem bardzo dobry bet. Twente nie jest w formie a na powrót do niej potrzebny powrót do kadry takich zawodników jak Chadli. Obecne Twente nie jest moim zdaniem w stanie skarcić ADO, ba...nawet upatrywałbym się kolejnej niespodzianki, ponieważ ADO to obecnie poukładana i dobrze grająca drużyna, przede wszystkim niebezpieczna z kontry a nie oszukujmy się; Twente będzie przeważało i tworzyło grę, tak jak było z PEC Zwolle, ale to za mało by zamienić to na sukces.
$)#^&amp;%(^&amp;# Polecam dodatkowo NEC - NAC 1 @ 1.56

sparta 309

sparta

Użytkownik
Dziś nie zagrają:
Eredivisie
Twente - Den Haag
Twente: Bjelland (O 3/0), Rendla (N 0/0), Gutierrez (P 10/1), Cabral (N 3/0), Mihaylov (B 12/0), Chadli (N 9/4)
Den Haag: Zwinkels (B 7/0)
Feyenoord - Waalwijk
Feyenoord: Mulder (B 4/0), Goossens (P 1/0), Kongolo (O 5/0), S. Cisse (N 7/2)
Waalwijk: Barroilhet (N 0/0), Ramos (O 4/0), Janssen (N 0/0), Lamey (O 0/0), Jungschlager (P 0/0)
Willem II - Heerenveen
Willem II: Brands (P 10/0), Vossebelt (P 14/2), van der Rijt (O 4/0), Haemhouts (P 8/0)
Heerenveen: Kruiswijk (O 8/0), Amoah (N 0/0), Uth (N 0/0), El-Akchaoui (O 5/0), van Anholt (P 12/0)
Ajax - PSV
Ajax: Klaassen (O 2/0), Sigthorsson (N 1/0), Boilesen (O 0/0), Babel (N 8/2), Serero (P 4/3)
PSV: Pieters (O 0/0), Willems (O 10/0), Ritzamaier (P 3/0), Toivonen (N 7/3), Pod znakiem zapytania: Mertens (P 14/2) i van Bommel (P 10/2)

a w Belgi:
Brugge: Vazquez (P 9/1), Zimling (P 3/0), Trickovski (P 7/0), Odjidja (P 14/0), Blondel (P 12/1), Figueras (O 15/0)
Mechelen: Renard (B 6/0), Chen (O 14/0), De Witte (O 10/1), Pandza (O 2/0), De Petter (P 6/3), Ruiz (P 4/0)
Dziś nie zagrają:
NEC - Breda
NEC: van der Meiracker, Sno, Roorda, Koolwijk, Loen
Breda: Buijs, Looms, Zooneveld, Roover, Edwards
Groningen - Heracles
Groningen: Zeefiuk, Ivens, Schet, Hiariej
Heracles: Schenkeveld, Veldmate, Koenders, Gouriye, Bruns
Utrecht - AZ
Utrecht: Ayoub, van der Gun, Bulthuis, Duplan, Nilsson
AZ: Marcellis, Lewis, Martens, Viergever, Boymans
Vitesse - Roda
Vitesse: van der Struijk
Roda: Tamata, Delorge
Lokeren - Genk
Lokeren: De Pauw
Genk: Nadson, De Ceulaer
Waasland - St. Liege
Waasland: Lepoint, Ndabashinze, Badash, Sonck
St. Liege: Pocognoli
Z braku czasu same nazwiska bez liczby spotkań, zainteresowani łatwo sprawdzą

omerta 968

omerta

Użytkownik

Twente Enschede - Den Haag

Tukkers nie wygrali od trzech spotkań ligowych (!), co w przypadku tego zespołu zdarza sie bardzo rzadko (w ostatnim sezonie fatalnie wyglądała tylko końcówka). Myślę, że możemy mówić o małym kryzysie w szeregach Twente (do tego dochodzi fakt słabych występów w LE), który szybko zostanie zażegnany - tak uważam. Jasne, dzisiaj zabraknie podstawowego golkipera Nikolaya Mihaylova oraz napastnika Nacera Chadliego (nie ma w dodatku Andreasa Bjellanda - miał tworzyć parę stoperów z Douglasem i dwóch ofensywnych graczy - Jersona Cabrala i Felipe Gutierreza), ale Twente, to nie średniak ligowy, który mógłby mieć problem ze składem - to kandydat do mistrzostwa Holandii. Były remisy w Arnhem i Utrechcie, była też wpadka u siebie z FC Zwolle (2-2). Ile można? Moim zdaniem wystarczy. Den Haag, to mimo wszystko niewygodny przeciwnik, bo ma Danny&#39;ego Hollę i Tjaronna Chery&#39;ego, którzy są skuteczni, ale z drugiej strony nie róbmy też z tego zespołu nie wiadomo kogo. Ja jak mało kiedy, dziś mam ogromne przekonanie do graczy Twente, którzy według mnie wygrają.
Typ:
Twente -1,5 @ 1.95 (bet365)

Feyenoord Rotterdam - RKC Waalwijk

Przewiduję trudne spotkanie dla Portowców, mimo, iż ci w ostatnim czasie prezentowali się dobrze. Po trudnych spotkaniach z Ajaksem (szczęśliwy remis) i Twente (wyraźna porażka), ekipa z De Kuip wygrała z Rodą JC, Willem II i AZ Alkmaar. Coraz lepiej zaczyna wygląda Graziano Pelle, równie w wysokiej formie znajduje się Lex Immers. To daje podstawy do tego, by sądzić, że Feyenoord w tym sezonie nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Tym bardziej, że końcówkę rundy mają przyjemną (RKC, NAC Breda i Den Haag). Spokojnie mogą zakończyć ten rok serią sześciu zwycięstw, co moim zdaniem będzie miało miejsce. RKC na wyjazdach nie jest tak groźne jak w Waalwijk. Nie tak dawno wygrali co prawda w Heerenveen, ale Fryzowie grają na tyle nierówno, że wynik ten trudno nazwać niespodzianką. Żółto-niebiescy mają swoje momenty, w których na ich grę da się patrzeć. Jednak w Rotterdamie tego nie widzę. Portowcy bez Sekou Cisse i Terence&#39;a Kongolo, ale to żadna nowość. Mimo wszystko bez typów, bo mimo, iż według mnie Feyenoord wygra, to kursy nie są atrakcyjne.

Willem II Tilburg - SC Heerenveen
Jeśli nie z ostatnim w ligowej tabeli Willem II, to z kim ma wygrać SC Heerenveen? Wartość całej ekipy z Tilburga można porównać do Filipa Djuricica - młodego Serba, od którego oczekuje się na Abe Lenstra Stadion zdecydowanie więcej niż to, co zaprezentował do tej pory. Fryzowie w ostatnim czasie przegrali z PSV i RKC Waalwijk, by tydzień temu zremisować zaledwie z Venlo (1-1). To nie są wyniki godne SCH - drużyny, który w poprzednich sezonach wielokrotnie potrafiła przeciwstawić się najlepszym. Terminarz podopieczni Marco van Bastena mają w miarę korzystny (Willem II, Roda JC i FC Utrecht). Spokojnie można powalczyć i zbliżyć się do czołowej ósemki. Ja uważam, że graczy SC Heerenveen stać na to. Są w optymalnym składzie, nie licząc braku pomocnika Pele van Anholta (18/0). Gospodarze bez Nieka Vossebelta (14/2) i Kevina Brandsa (11/0), ale przede wszystkim bez formy. Królewscy wyraźnie odstają w rozgrywkach. Tydzień temu udało im się przerwać serię pięciu porażek (stracili 17 bramek), remisując z Heraklesem (gol w 90. minucie). To z SCH nie przejdzie i uważam, że Fryzowie odniosą swoje pierwsze zwycięstwo w tym sezonie w meczu wyjazdowym.
Typy:
SC Heerenveen @ 1.85 (expekt)
SC Heerenveen over1,5 @ 1.50 (sportingbet)

Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven

Na koniec klasyk ligi holenderskiej. Mecz, w którym nie ma faworyta i wygrać może każdy zespół. Jeśli dokona tego PSV, to Ajax do lidera tracić będzie już dziewięć punktów - dużo. Ja chciałbym zwrócić uwagę na pewien fakt - Boeren w tym sezonie jeszcze nie zremisowali. Joden natomiast mają obok Heraklesa Almelo i Den Haag najwięcej remisów. Myślę, że ten fakt daje do myślenia. Podopieczni Frank de Boera mają za sobą trzy zwycięstwa, ale rywale nie należeli do czołówki ligi. Ekipa Dicka Advocaata przegrała nieoczekiwanie z Vitesse Arnhem - nieoczekiwanie, bo u siebie, ale pamiętajmy też, że Nadreńczycy, to naprawdę solidna załoga. Warto także dodać, że wcześniej PSV wygrał osiem spotkań z rzędu (m.in. 6-1 z Den Haag, czy 5-1 z SC Heerenveen - to w listopadzie). Gospodarze dziś będą musieli sobie radzić bez Ryana Babela (14/3), ale i tak Holender nie brał udziału w ostatnich meczach. Przyjezdni mają nieco więcej problemów (brak Oli Toivonena 11/6), ale mam tutaj na myśli głównie Marka van Bommela (14/3) i Driesa Mertensa (21/9 + 15 asyst), których występ stoi pod znakiem zapytania. Mogę tylko przypuszczać, że obaj zagrają, bo takiego spotkania nie można opuścić (nawet troszkę kosztem zdrowia). Mój pomysł na typ, to remis. Czemu? Przeczucie :cool:
Typ:
remis @ 3.50 (bet365)

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Po pierwsze fajnie AJAX że wróciłeś...: )
Zgadzam się z tobą w 100 % z tym co napisałeś o dzisiejszym klasyku. Z mojego doświadczenia wynika że w takich spotkaniach jak Ajax - PSV -Twente - Feyennoord ( pary można tworzyć dowolnie ) bramki zwykle padają w sporych ilościach a do tego widzowie oglądają zazwyczaj dość otwarte widowiska. Mam nadzieję że że i tak będzie dzisiaj.
Omerta mam nadzieję że Twój typ na Heerenven będzie trafiony. Ja jednak obawiam się że ten wspomniany Djurcic to czeka tylko na przerwę zimową aby z tego klubu spadać. Dziurawa obrona i jednej i drugiej drużyny skłania mnie do innego typu czyli BTS.
Obydwa typy zagrane wczoraj - STS
Ajax - PSV BTS kurs 1,45 2/10 wynik 3:1
Willem II - Heerenveen BTS kurs 1,45 2/10 wynik 3:1

empe92 438

empe92

Użytkownik
Na szybko, bo mecze już o 20:00. Proponuję zagrać na Anderlecht z Cercle i Club Brugge z Mechelen. Anderlecht - lider, podejmuje ostatnią drużynę w tabeli, innego wyniku niż pewna wygrana gospodarzy być nie może. Do tego Brugia, przez która trochę kasy ostatnio straciłem, ale dziś kolejny mecz u siebie, z ligowym średniakiem - Mechelen, który regularnie przegrywa z zespołami z górnej części tabeli.
Anderlecht (-1.5) + Club Brugge @ 2.47 Bet365 ⛔
Do tego dobrze wygląda over w starciu Zulte Waregem z Germinalem. Zulte grające bardzo ładną piłkę, ale ostatnio ostatnio trochę mniej strzelają, dziś grają z zespołem, który gra niezłą piłkę, choć tabela tego nie pokazuje, ale gracze Beerschot potrafią grać, szczególnie w ofensywie, a defensywa pozostawia sporo do życzenia.

Zulte - Beerschot Over 2.5 @ 1.70 Bet365 ⛔
????
Śmiech na sali te moje typy ostatnio, czas na przerwę.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Utrecht vs. AZ Alkmaar powyżej 2.5, 1.81 Pinn 3/10 ✅ 2:1 :p
Kurs na over to spore zaskoczenie, przynajmniej dla mnie. Obie ekipy mają potencjał w napadzie, ale i dziurawe obrony. Dzisiaj w ekipie gospodarzy nie ujrzymy Bulthuisa (14/2 obrona), u gości Viergevera (14/0) oraz Marcellisa (14/0) - obaj to defensorzy. Są to spore braki. Powinno się to odzwierciedlić na dzisiejszym wyniku. W ostatnim czasie obie ekipy grają słabiej, lecz i tak padają bramki. Dzisiaj spodziewam się przełamania AZ, muszą w końcu ruszyć na przód w dodatku mają mocniejszych kopaczy jak Elm czy Altidore. Gospodarze na pewno lepsze morale i również nie odpuszczą. Spodziewam się bardzo otwartego meczu jak choćby w poprzednich meczach w Utrechcie - 3:0 i 5:1 dla gospodarzy. Kurs to dla mnie spore zaskoczenie i IMO warto to pobrać.
Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +26
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Nijmegen - Breda
W pierwszym niedzielnym spotkaniu holenderskiej Eredivisie NEC Nijmegen zmierzy się z Bredą W moich notatkach oznaczyłem sobie już dawno BREDĘ jak zespół do ogrywania. W tym sezonie udało im się wywalczyć raptem 4 pkt na wyjeździe . Trzy pkt z Venlo i jeden punkt z Willem II. Powiedzmy sobie wprost obie te ekipy do tuzów nie należą Gospodarze muszą sobie poradzić bez zawieszonego za kartki Ryana Koolwijka, a także kontuzjowanych Pavela Cmovsa, Evandera Sno czy Danny&#39;ego van den Meirackera.
Bredzie nie ufam i zagram tu lekko na gospodarzy...
Nijmegen 2/10 Fortuna kurs 1,55
Groningen - Heracles
Mecz w którym nie mam pojęcia co się stanie. Mam jednak nadzieję że obie ekipy sobie postrzelają: ) Heracles do tej pory straciło 28 bramek a tylko o cztery mniej straciło Groningen. Gospodarzom nie ufam gdyż grają chimerycznie. Mam nadzieję że obie ekipy coś tu ustrzelą.
BTS kurs 1,47 1/10 Fortuna

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Sucharki ode mnie jeszcze na dziś, bardziej 4fun, ponieważ nie widzę dziś spotkań, które są prawie, że inwestycją. Pograne za drobne, by lepiej się śledziło spotkania i tu bardziej stawiam na swoje przeczucie, zobaczymy jak się sprawdzi.
NEC - NAC over 3,5 @ 2.50 ⛔
Groningen - Heracles : Armenteros strzeli bramkę - TAK @ 2.45 ⛔
Vitesse - Roda over 3,5 @ 2.00
⛔
Powodzenia ????

Otrzymane punkty reputacji: +15
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Dobra pierwszy bet trochę nerwowo, na wieczór proponuję coś takiego:
Waasland vs. Standard 2, 1.75 Expekt 2/10 ✅ 0:2 ????
Waasland to chimeryczna drużyna, która na swojej murawie nie radzi sobie (jakby) z presją. Ostatnie mecze na własnej murawie to sromotne porażki - z Clubem Brugge, co jeszcze jest zrozumiałe i w tygodniu z Oostende aż 0:3. Są to fatalne wyniki. Gospodarze dzisiaj mocno osłabieni: Badash (7/4 napad), Sonck (6/1 napad), Lepoint (11/3 pomoc), a także Ndabashinze (8/1 pomoc) to braki. Są to bardzo solidne absencje. Goście w pełnym składzie - jedyna absencja trwa już od dłuższego czasu. Goście również słabo w ostatnim czasie. Potrzebują jednak punktów. Dzisiaj będzie na to najlepsza okazja. Kursy bardzo spadają. 1.70+ do pobrania. W Expekt się spóźniają. Ja polecam.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom