Wiesz więcej niż nasz ekspert?
Typy Fredi Bobic i jego typy- zmierz się!
Gwiazda niemieckiej piłki nożnej, pochodzenia słowacko - chorwackiego, Fredi Bobic, rozegrał z drużyną Reprezentacji tego kraju 39 meczów a w 1996 zdobył mistrzostwo Europy. W tym samym roku został królem strzelców Bundesligi a w 2002 osiągnął mistrzostwo Niemiec i finał Pucharu UEFA z Borussią Dortmund. Grał w takich klubach jak: VfB Stuttgart, Borussia Dortmund, Hannover 96, Hertha Berlin , Bolton Wanderers (
Anglia). Aktualnie od 2005 roku występuje w barwach chorwackiej NK Rijeka.
Bobic: „To dla mnie zaszczyt współpracować z taką firmą jak Expekt.com. Wiem, że to pierwsza taka firma online, która zaczeła działalność w Polsce i jest popularna w całej Europie. Chcę mieć swój wkład w tworzenie serwisu, dlatego zdecydowałem się przedstawiać moje typy - mam nadzieję, że przydadzą się w typowaniu!"
Aktualne typy: Rostock – Hannover
Typ: X
Złóż zakład teraz! Hannover w kryzysie? Drużyna musi się w końcu obudzić jeśli chcą nadal grać i wygrywać na swoim międzynarodowym poziomie. Mike Hanke gra nieźle, ale nie strzela goli, to cały problem. Zespół Rostock będzie na pewno walczył, więc wydaje się, że spotkanie zakończy się remisem 1-1!
Stuttgart – Dortmund
Typ: 1
Złóż zakład teraz! Stuttgart powraca! Wygrana za wygraną a drużyna pnie się coraz wyżej w rankingu. Piłkarze Dortmund wydają się być pozbawieni motywacji, w drużynie coś nie gra. Nie widze innego wyniku niż 3-0 dla Stuttgart'u!
Schalke 04 – Bochum
Złóż zakład teraz! Derby, derby! To prawdziwy klasyk! Bochum jest coraz mocniejsze ale Schalke jest równie groźnym zawodnikiem. Zapowiada się dobra gra i dużo emocji. Koniec? 3-2 dla Schalke.
Bremen – Hamburg
Złóż zakład teraz! Hit tej rundy na północy. Wszyscy fani czekają z niecierpliwością na to spotkanie. Brema ze znakomitą dyspozycją w ataku ( 3 gole strzelone Realowi ) przeciwko defensywnie ustawionej taktyce Steevensa. Van der Vaart czy Diego - nie moge osądzić który lepszy. Prawda jest taka, że: jeżeli gra druga drużyna z trzecią w tabeli - to zyskuje na tym tylko ta, która jest na miejscu pierwszym, czyli Bayern!! Moj typ 2-2.
Hertha BSC - Bayer 04
Typ: 2
Złóż zakład teraz ! Hertha zdecydowanie gra lepiej na własnym boisku, ale Leverkusen uwielbia wyzwania. O wyniku spotkanie zadecydują indywidualne występy takich zawodników jak Gekas, Kießling czy Barbarez. Przypuszczam, że mecz zakończy się wynikiem 3-1 dla Bayeru.
Cottbus – Karlsruhe
Złóż zakład teraz! Wszystko wskazuje na przewagę Karlsruhe: motywacja, dynamiczna gra, duch drużyny i 4-ta pozycja! Ale gra przeciwko Cottbus jest zawsze pełna niespodzianek i niebezpieczna. Gospodarze będą walczyć do ostatniej sekundy... i tym razem może im sie udać. Mój typ, 1-0 dla Cottbus.
Wolfsburg – Frankfurt
Złóż zakład teraz! Cóż można powiedzieć o tym spotkaniu? Niewiele. Będzie nudno. Obie drużyny grają niepewnie i niepewna jest ich sytuacja. Każdy punkt będzie cenny, ale ten mecz raczej skończy się bezbramkowym remisem.
Bielefeld - FC Bayern
Złóż zakład teraz! David kontra Goliat. W przeszłości Bayern miał dużo problemów z Bielefeld, ale nie tym razem! Arminia oddała już i tak zbyt wiele goli. To spotkanie zakończy się szczęśliwie dla ekipy Toni, Klose i spółka. Bayern wygra 4-1.
Duisburg – Nürnberg
Złóż zakład teraz! Na początku sezonu nie przypuszczałbym, że Nuremberg zmierzy się z Duisburg w takim spotkaniu. Duisburg ma problemy z obroną i z pewnością skończy w drugiej lidze w przyszłym sezonie. A Nuremberg? Prawdopodobnie wykorzysta okazję aby nadrobić straty i może zwyciężyć nawet 2-0.