>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

15. Kolejka Bundesligi 02-04.12.2011

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
15. Kolejka Bundesligi 02-04.12.2011

Przed nami 15 kolejka rozgrywek niemieckiej Bundesligi.najciekawsze spotkanie z pewnością to potyczka Gladbach z Dortmundem. Czy obrońca tytułu straci punkty ? O tym przekonamy się już w sobotę.Pytanie na tą rundę czy Bayern wyjdzie z kryzysu ? Wszystko na to wskazuję bo wracają na własne boisko ale warto dodać,że z Werderem zawsze grało im się ciężko. Ciekawe spotkanie na niższym szczeblu to na pewno potyczka Lautern i Herthy - spotkanie o tzw 6 punktów.

R 28

roki1

Użytkownik
Bayer leverkusen-TSG Hoffenheim

Gospodarze zaczeli ostatnio grac duzo lepiej.Widac ze zlapali wiatr w zagle.Wygrana z Chelsea i Walencja na swoim stadionie potwierdza jakby lepsza gre.Ostatni remis na ciezkim stadionie,jak i strzelone trzy bramki,oraz wygrana w Kaiseralautern jest dla mnie dobrym prognostykiem na piatkowy mecz.Do tego goscie prezentuja sie nie najlepiej.Na wyjazdach od czterech kolejek w plecki.Usiebie ostatnie mecze z zespolami ktore bronia sie przed spatkiem padly remisy.Forma slaba,szalu niema.Moja propozycja to wygrana gospodarzy.

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim Typ:1 Kurs:1.8 Bet365

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

No to na początek jeden zakład na Hit kolejki. Typować wyniku tego spotkania ciężko się podejmować, na dobrą sprawę obie Borussie grają w tym sezonie bardzo dobrze, ta z Dortmundu chyba jest już po kryzysie, który chyba miała przy okazji gry z Marsylią. M&#39;gladbach jak na razie nie do ruszenia. Ale do meritum typuje tutaj, że Barrios nie strzeli bramki i to z kilu powodów:
  • zagra maks 15-20 minut
  • jest bez formy, szczerze jest bezużyteczny dla BVB
  • defensywa Gladbach - numer 2 w lidze za Bayernem, ex aequo z BVB
  • mecz under-owy nie tylko według mnie ale i według buków też

Kurs 1,45 nie rzuca na kolana, ale cóż kursy na Barcelonę czy Real są jeszcze gorsze, a wszyscy je grają. Myślę, że pewniak i przynajmniej będą emocje podczas spotkania.

Lucas Barrios Typ:Will not score Kurs:1,45 Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +3
bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Moim zdaniem fajny jest kurs na Freiburg.
Hannover grał wczoraj w LE i przegrał ze Standart Liege, kadry jakoś specjalnie mocnej nie mają aby udźwignąć dwa ciężkie mecze wyjazdowe w krótkim odstępie czasu...
Freiburg u siebie nie zachwyca ale też nie jest chłopcem do bicia... ostatnio z 0-2 wyszli na 2-2, wcześniej polegli z Leverkusen zaledwie 0-1, no i wygrali z Moengladbach 1-0... Hannover gra na wyjazdach padakę nawet Augsburgowi nie potrafili strzelić!
Bilans Hannoveru na wyjeździe to 1-1-4.
Nie zagłębiałem się bardziej ale moim zdaniem warto za kurs blisko 2.30 zaryzykować.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
zagra maks 15-20 minut
Chyba liczy się jeśli zagra od początku także wtedy gdy wchodzi z ławki to zakład będzie unieważniony.Z czym się mogę zgodzić to przeciętna forma Paragwajczyka, widziałem mecz z Schalke gdzie nie grał wybitnie, a sytuacja jaką spierniczył po asyście z główki Hummelsa woła o pomstę [ koniec końców Santana strzelił gola ].
Ponadto obrona Gladbach to niebo, a ziemia w zestawianiu z poprzednim sezonem, w Dante wstąpił jakiś nowy duch bo gra bardzo pewnie, wrócił po początkowej absencji Stranzl, który dla mnie jest świetnym transferem, Jantsche i Daems po bokach też dają radę.Kwartet jest wspomagany młodymi - Nordveitem oraz Neustaderem co mnie też się podoba bo grają tak jak BVB czyli dwoma DM&#39;ami co przynosi efekt bo dobrze zbilansowany mają blok defensywny z potencjałem w ofensywie - Arango, Hartmann, Hanke i Reus dbają o to aby strzelać gole i w całym połączeniu Borussia wygląda na niesamowicie solidną drużynę BL [ powietrze z nich zejdzie w swoim czasie ].
Ale do czego zmierzam.W sumie kurs Darka niski, ale tym wstępem chciałem trochę udowodnić, że strzelanie będzie ciężkie [ Oo, zapomniałem o tym nowym, młodym Niemcu - Ter Stegen ] bo Gladbach nie jest tą samą drużyną co rok kilka miesięcy temu, a co za tym idzie przestrzegałbym przed graniem na hurra wszelkich overów w tym meczu.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Chyba liczy się jeśli zagra od początku także wtedy gdy wchodzi z ławki to zakład będzie unieważniony.
Nom rzeczywiście jest taki punkt w regulaminie w takim razie zwrot. Bo niema szans by Barrios zagrał w podstawowym.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hannover grał wczoraj w LE i przegrał ze Standart Liege, kadry jakoś specjalnie mocnej nie mają aby udźwignąć dwa ciężkie mecze wyjazdowe w krótkim odstępie czasu...
Przegrali ze Standardem na własne życzenie bo były okazję na zdobycie bramek ale zabrakło skuteczności / wykończenia.Sama gra wyglądała dobrze, trochę głupich błędów i się nadziali na 2:0 i po spotkaniu.W dodatku presji jakiejś większej nie było bo mieli już &quot;prawie&quot; zapewniony awans.Typowy NO BET Hannover potrafi grać bardzo dobrze z kontry tym bardziej z Freiburgiem gdzie defensorzy popełniają karygodne błędy. Optymizmem nie napawa również forma ofensywy a to za sprawą głównie Cisse, który marnuję wiele okazji.To będzie na pewno otwarte spotkanie i Hannover wygląda trochę lepiej a niżeli gospodarze ale fakt,że wracają z Belgi może też mieć jakiś wpływ więc lepiej odpuścić. Najlepsza opcja to OVER ale to nie mój świat więc mówię PASS. To,że Hannover nie strzelił Augsburgowi o niczym złym nie świadczy z nimi nawet sam Bayern się męczył...
BTW: Podawaj konkretne argumenty bo temat upada jeśli chodzi o poziom.

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Borussia M&#39;gladbach- Borussia Dortmund typ: obie strzelą 1.70✅
Z niecierpliwością oczekuję spotkania pomiędzy rewelacją tych rozgrywek Borussią MG oraz mistrzem Niemiec Borussią Dortmund. Gospodarze rozgrywają niesamowitą rundę, nikt nie przypuszczał, że drużyna która ledwo utrzymała się w najwyższej klasie rozgrywkowej w poprzednim sezonie, dziś będzie tak wysoko w tabeli. Borussia MG gra z polotem, skutecznie z przodu, kiedy trzeba agresywnie, świetnie się ogląda ich spotkania. Oprócz strzelania bramek, również mało ich tracą. Posiadają bardzo ciekawy zespół gdzie niekwestionowaną gwiazdą jest Reus, który zyskał sympatię trenera kadry narodowej.
Gospodarze w ostatnich spotkaniach nie pozostawiali złudzeń swoim przeciwnikom, szczególnie demolka z Werderem zapadła mi w pamięci, ponieważ w tym meczu udawało im się prawie wszystko. W zasadzie jestem pod dużym wrażeniem postępu jaki zrobiła ta ekipa.
Jednak jutro czeka ich bardzo trudny test. Uważam, że o zwycięstwo w meczu z BvB będzie ciężko, jednak liczę na emocjonujące spotkanie z wieloma sytuacjami pod obiema bramkami. Bez wątpienia siła obu drużyn gwarantuje świetny mecz.
Dortmund może nie był ostatnio bardzo doceniany przeze mnie ale po ostatnim meczu z Schalke przekonałem się do ich &quot;nowej&quot; siły. Wzmożona dyscyplina taktyczna, twarda defensywa i bardzo duża praca całego zespołu, a szczególnie pomocników w środku pola gwarantują bardzo dobrą pozycję w lidze. Ubytki w składzie Klopp załatał w 100%, drużyna gra nawet lepiej. W zasadzie nie odkryję niczego nowego jak stwierdzę, że goście są faworytem i raczej to spotkanie wygrają. Pokazali w meczach z Schalke i Bayernem, że do spotkań z silnymi ekipami są przygotowani bardzo dobrze.
Wniosków po tej krótkiej analizie jest wiele, można postawić za mniejsze pieniądze na wygraną BvB, ale jednak nie stawiałbym na straconej pozycji gospodarzy. Zapowiada się nam bardzo dynamiczne spotkanie, mam nadzieję że obejrzymy bramki. Obie drużyny mają w przodzie zawodników potrafiących stwarzać sytuacje i je wykorzystywać.
Dodam jeszcze, że BvB zawsze ciężko się grało na stadionie w MG.
Wybieram typ: obie strzelą.

Otrzymane punkty reputacji: +1
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

W dzisiejszym spotkaniu nietrudno wskazać faworyta i wszystko wskazuje iż to faworyci czyli Leverkusen wygrają ten mecz. W ostatnim czasie aptekarze odnotowali kilka niezłych wyników: wygrali jak zawsze ciężki wyjazd w Kaiserslautern, przechytrzyli Chelsea i ostatnio zremisowali 3-3 z Herthą w Berlinie. Wyniki jak na Bundesligę niezłe dodając Ligę Mistrzów to wręcz bardzo dobre ale Bayern nie jest jeszcze w formie, moim zdaniem jest w drodze do formy... Derdiyok strzelił CFC bramkę i strzelił hattricka Berlińczykom i dopiero teraz można powiedzieć, że jest podstawowym zawodnikiem - co nie zmienia faktu, że to on pozytywnie wstrząsną Bayerem. Wszytko wskazuje na to, że ten mecz w wykonaniu B04 będzie jeszcze lepszy niż ostatnie i powinni niemieć problemu z pokonaniem Hoffenheim. Jeśli chodzi o drużynę niebieskich to cóż ostatnio jest ciszej na ich temat niż zwykle, nie tylko za sprawą słabszych wyników ale również dlatego, że bogaty właściciel przykrócił pieniążki, chociaż może to i dobrze bo nastawienie na budowanie drużyny doprowadziło do tego, że są średnikami zasłużenie i mają drużynę, nie zlepek gwiazd. Co niezmieniania faktów i by wygrać z Bayerem będą musieli zaprezentować się lepiej od rywali. Co będzie ciężkie, wystarczy spojrzeć na statystyki bramkowe 16-16 i widzimy, że strzelają mało jak na ich potencjał - mają w ataku w końcu reprezentanta Holandii Babel który przyszedł z Liverpoolu czy Vedada Ibisevica - 112 meczy/ 47 goli w BL. Ostanie słabe wyniki Hoffenheim wpisują się w tendencję, praktycznie wszytko wymęczone, tylko co ważne to jest Bundesliga i tu albo dajesz radę i wygrasz, albo dajesz radę i przegrasz specyfika tej ligi nie pozwala by można było na dłuższą metę nadrabiać walecznością . Wszystko wskazują, że wieśniaki walczą jak wszyscy, ale nie potrafią nic wywalczyć i do tego zmierzam. Z Bayerem walka będzie, ale to Leverkusen jest na fali wznoszącej dodatkowo ostatnio umotywowane dobrymi wynikami w LM i ciężko będzie Hoffenheim coś ugrać, bo są w momencie w którym nie potrafią postawić rywalom swoich warunków, a tu na dodatek mecz wyjazdowy. O BayArena żartuje się, że to 30-tysięczna loża Vip ale dziś w Leverkusen dzięki dobrym wynikom w LM będzie panowała atmosfera zwycięstwa.

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim Typ:1 Kurs:1,75 Tobet

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
BAYER LEVERKUSEN-HOFFENHEIM
Bayer Leverkusen po 14 kolejkach plasuję się na 6 lokacie co może wydawać się dziwne. Jak już nie raz pisałem po przejęciu obowiązków przez Dutta czyli byłego szkoleniowca ekipy z Freiburga odeszło trochę jakości. Niektóre mecze wyglądały fatalnie , nie napawały optymizmem chociażby spotkania wyjazdowe gdzie grają dużo słabiej a niżeli w ubiegłym sezonie. Potyczka z Freiburgiem , Herthą, Gladbach na pewno nie należała do tych najlepszych i pokazała wiele słabości tej ekipy szczególnie w defensywie. Główny problem to defensywa szczególnie tacy gracze jak Toprak czy Friedrich, którzy dosyć często popełniają poważne błędy. Dużo tracą o czym świadczą chociażby ich ostatnie wyniki 2:2 z Hamburgiem , 3:3 z Herthą. Rezultaty prawie jak w hokeju ale najważniejsze , że równie dużo strzelają. Takie drużyny jak Freiburg choć tam nie stracili bramki słyną z ofensywnej gry , ktoś zaraz się może czepić co to Freiburg w ofensywie ? Wydaję się, że słabiak ale jak ktoś widział ich mecze zgodzi się, że potrafią stwarzać bardzo dużo sytuacji nawet przeciwko tym najlepszym ,przeciwko Leverkusen zawiodły po prostu celowniki. Bayer z Hamburgiem stracił dwie bramki ale mógł i strzelić więcej , HSV prezentują ostatnim czasy bardzo agresywny skupiający się na ofensywie futbol i dzięki temu udało się trafiać do bramki rywala aż dwa razy. Hertha również udowodniła ,że potrafi zaatakować bo zdobyła aż 3 bramki przeciwko wicemistrzowi. Po co to pisałem ? Żeby pokazać jakie drużyny trafiały do bramki Bayeru ! Trafiały ekipy , które potrafią konstruować i stwarzać dużo okazji a Hoffenheim takim rywalem nie jest. O ofensywie Bayeru nie ma co za dużo się rozwodzić , nie grają jak w ubiegłym sezonie ale wystarczająco dobrze aby strzelić ze dwie/trzy bramy Hoffenheim , które ma dużo większe problemy w defensywie a niżeli gospodarze. Głównym mankamentem przyjezdnych są problemy z indywidualnościami co z Bayerm fatalnie się skończy bo tacy technicy jak Sam, Schurrle , Derdiyok,Bender zrobią na pewno różnice i nie raz zakręcą defensywą przyjezdnych. Dodatkowo optymizmem może napawać forma Ballacka co będzie na pewno kolejną korzyścią , która będzie przemawiać za gospodarzami.

Jeśli chodzi o gości również pisałem dużo kiedy grali przeciwko Hamburgowi. No potwierdzenie tych słabości o których to pisałem można spojrzeć na posunięcia Stanislawskiego , który to dokonuję sporo zmian w składzie bo ekipie po prostu nie idzie. W spotkaniu z HSV mieli jedynie dobrą końcówkę ale co się dziwić jak gospodarze tamtego spotkania zagrali na stojąco !. Z Freiburgiem mieli dużego farta , że nie przegrali bo to przyjezdni byli stroną przeważającą z większą ilością sytuacji ale jak to w przypadku ekip z nizin bywa skuteczność była marna i skończyło się remisem. Hoffe na wyjazdach gra słabo , teraz w dodatku z Bayerem będzie niezmiernie trudno. Problem z kreowaniem sytuacji , problemy w defensywie , brak wyraźnego lidera , który wziąłby ciężar gry na siebie niczego dobrego przed tym spotkaniem nie zwiastuję. Kurs bardzo dobry moim zdaniem i warty gry przy odrobinie szczęścia nawet handicap powinien zostać pokryty.
Dodatkowo w Hoffe nie najlepsza atmosfera. Tacy gracze jak Firmino czy Obasi dzisiaj nie zagrają ze względu na zamieszanie/kłótnie...
Obecnie spadki kursów ja pobrałem wcześniej, jak ktoś myśli o zawyżaniu kursów odsyłam do linku w podpisie. BAYER LEVERKUSEN (1,81)

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jak Wam kurs nie spadł to BVB można próbować bo jutro Reus w Gladbach ma nie zagrać bo nabawił się urazu palca u stopy, ponadto Camargo ma problemy z plecami i też nie zagra.

Źródło : francefootball.fr.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Jak Wam kurs nie spadł to BVB można próbować bo jutro Reus w Gladbach ma nie zagrać bo nabawił się urazu palca u stopy, ponadto Camargo ma problemy z plecami i też nie zagra.
Gladbach nauczyło się grać bez De Camargo, od dłuższego czasu występują bez niego i radzą sobie wyśmienicie.Reus to wiadomo, niesamowity technik człowiek, który ciągnie grę Gladbach i stanowi co najmniej 40% siły tego zespołu. Reus to poważne osłabienie i jutro Gladbach czeka prawdziwy sprawdzian tym bardziej,że grają z rywalem aspirującym na majstra. Kolejna sprawa to Dortmund gra we wtorek czy środę LM i pewnie będą chcieli zawalczyć chociażby o LE.Sama gra obu ekip jest niemalże idealna i ciężko tutaj wskazać faworyta nie mniej jednak fakt,że nie zagra Reus może być tutaj kluczowy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dobry mecz Leverkusen dzisiaj i pewna wygrana. Świetne wrażenie zostawił po sobie Bender, zresztą nie pierwszy raz. Sam czasami chciał za bardzo grać sam:razz: jedna kontra gdzie szli 5 na 3 i zamiast podać został zablokowany przy strzale i lada moment mogło być 1-1 zamiast 2-0 lecz Babel spudłował z 4-5metrów haniebnie! No, ale Sam się zrehabilitował i ładnym lobem ustalił wynik na 2:0 więc gratulacje t0mson i darius010 ;)
Z Reusem czy bez dla mnie nadal to mecz no bet ;) W ogóle to starcia obu Borussi jakoś w ostatnim czasie wieloma golami to nas nie raczyły. Mecz lidera z wiceliderem, ciekawie być powinno ale nie sposób raczej nic przewidzieć by coś ciekawego postawić. Chodzi po głowie typ na under, ale z drugiej strony teoretycznie jest komu strzelać.

VS
Wolfsburg - Mainz
Typ : Over2,5gola @ 1,752 Pinnacle ✅2:2​
W poprzednim sezonie starcie tych drużyn przeszło niewątpliwie do historii. 3-0 dla Wolfsburga do przerwy, a wynik końcowy 3:4!
Wolfsburg ma sito w obronie. Raptem dwa mecze w których rywale im nic nie strzelili. Nie dokonali tego będący w słabej dyspozycji wtedy K&#39;lautern kiedy to w ogóle stworzenie sytuacji bramkowej było dla tego zespołu porblemem i w 1 kolejce Koln nie potrafiło nic strzelić. No, ale jak jednym z obrońców jest Kyrgiakos to czy to dziwi? Z przodu przede wszystkim jest Mandzukić i udaje się strzelać bo to jego gole ratują Wilki przed pozycją na samym dnie Bundesligi.
Mainz ostatnio nagła metamorfoza i wygrane ze Stuttgartem i Bayernem co można uznać za niespodzianki bo wcześniej mieli serie 8 meczów bez wygranej, a tu raptem dwie z rzędu z zespołami z czołówki. Trener Tuchel nie może skorzystać z Noveskiego, a więc środek obrony od trzech meczów wygląda nieco inaczej i stąd też defensywa Mainz najlepsza nie jest. A skoro na przeciwko zespoły ze słabymi defensywami to jaki wniosek ? Oczywiście over. Prócz zeszłorocznego 3:4 wcześniej na Volkswagen Arena było chociażby 3:3, 3:2, 0:3, 4:3 że wspomne tylko mecze na szczeblu Bundesligi obejmujące lata 2004-2010.
Wolfsburg : Benaglio - Träsch, Chris, Madlung, M. Schäfer - Hasebe, Josué, Salihamidzic - Dejagah, Mandzukic, Koo
Mainz : Wetklo - Pospech, Bungert, Svensson, Fathi - N. Müller, Baumgartlinger, Soto, Caligiuri - Ivanschitz - Allagui

VS
Bayern Munchen - Werder Brema
Rozśmieszył mnie kurs na Bayern... Jak można dać @1,30 w takim meczu na gospodarzy?!Wraca Pizarro z tego co widzę w przeiwdywanych składach na kickerze. Ostatnio Werder dobrze prezentował się w meczu ze Stuttgartem. Mieli parę świetnych sytuacji sam na sam chociażby w 1poł jak Arnautovic i Rosenberg ale wybornie bronił Ulreich, albo inaczej to napastnicy Werderu fatalnie zabierali się za ich wykańczanie ;)
Bayern jest w kryzysie i to widać. Wystarczyło że wypadł Schweinsteiger i nie ma kogoś kto pokierował by poczynaniami w drugiej linii. W dodatku Robben daaaleki od przyzwoitej dyspozycji.
No i trzbea pamiętać, że z Werderem Bayernowi się nie gra łatwo. Nawet jak Bremeńczycy mają fatalny sezon jak rok temu to i tak urywają pkt na Allianz Arena. Dość powiedzieć, że Bayern ostatni raz pokonał Werder u siebie w 2005roku! (mówię o Bundeslidze)
Tak więc drugi no bet w tej kolejce dla mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Z Reusem czy bez dla mnie nadal to mecz no bet W ogóle to starcia obu Borussi jakoś w ostatnim czasie wieloma golami to nas nie raczyły. Mecz lidera z wiceliderem, ciekawie być powinno ale nie sposób raczej nic przewidzieć by coś ciekawego postawić. Chodzi po głowie typ na under, ale z drugiej strony teoretycznie jest komu strzelać.
100% racji w sumie. Tydzień temu analogiczna sytuacja z Werderem kiedy to grali bez Pizzaro a zagrali bardzo dobrze. Tutaj może być podobnie bo tak na prawdę cała ekipa z Gladbach gra dobrze więc może uda się zastąpić Reusa chociaż w 50%...Pamiętam ubiegły sezon kiedy grali bez niego to dostawali łomot ale ten sezon jest dla nich zupełnie inny, prezentują inny styl i filozofie gry, najważniejsze, że pracują jako zespół...
Co do tego kursu na Bayern to nawet nie ma co stawiać, fakt grają u siebie ale 1,30 to kpina jak pisał robson. Z drugiej strony presja bo kibice i zarząd ich zjedzą jak stracą punkty więc tutaj taki &quot;must-win&quot; ale oni potrafia pod presją grać... Nie zmienia to faktu,że lepiej odpuścić...

R 28

roki1

Użytkownik
Borussia Monhengladbach-Borussia Dortmund

Dziaiaj o 15 30 spotkaja sie dwa rozpedzone autobusy.Jak dla mnie szanse 50/50.Dlatego gram na wyzsze kursy i na druzyne grajaca u siebie.Co do Reusa to uwazam ze wystapi.Watpie zeby w tak ciezkim meczu zostawil swoja druzyne.Bez niego jego ekipa zagra dwa razy slabiej.Nie odwaznie dlatego jak dla mnie on zagra.Ja bym zagral,cale Niemcy glowia sie czy zagra czy nie mecz o pierwsze miejsce a on powie po prawie dziewieciu dniach ze cos mu z palcem jest.Jak ten palec to praktycznie nowy jest.Wiadomo bedzie kwasna mina do kamer,poskacze troche na drugiej nodze dotknie palca przez korek i wystapi.Tak mysle ale jak wystapi to da sygnal wszytkim ze dzisiaj gryziemy trawe jak nigdy wczesniej.A kibice to beda mnieli szczytowanie przed gwizdkiem.A Dortmund to moze lekko przygasnac bo teraz to psychicznie to sa nastawieni na tak ale moze sie to zmnienic.Medycyna tez jest na konkretnym poziomnie,wiec calkiem mozliwe ze cos dostanie i zapomni o palcu.Mecz trudny ale latwych dzis niema.Z Reusem 50/50 bez troche gorzej.Ja sprobuje i licze ze chlop ma jaja i zagra.

Borussia Monhengladbach-Borussia Dortmund Typ:1 Remis niema zakladu Kurs:2.62 Bet36
Typ:1X Kurs:1.72 Bet365

Wolfsburg-Mainz

Tutaj typuje ze dwie druzyny strzela gola.Gospodarze dobrze graja usiebie raz tylko nie strzelili ale to grali z Monachium.Mainz z obecna forma jedna bramke mysle ze strzeli moze i nawet wygra. Mecze rozegrane ze soba pokazuja ze po razie te kluby to lubia sobie dac.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Moja propozycja to BTS.Zycze wszytkim powodzenia.

Wolfsburg-Mainz Typ.BTS Kurs:1.61 Bet365

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: VFB Stuttgart - FC Koeln
Typ: x2
Kurs: 2.62
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś o godzinie 18.30 dojdzie do ciekawego meczu w Bundeslidze. Stuttgart zajmuje 7 miejsce w lidze a ich rywale z Kolonii miejsce 11.
Dzisiaj stawiam jednak na FC Koln. Uważam, że kadrowo obie drużyny prezentują podobny poziom. Przeanalizujmy zatem formę od listopada. Stuttgart zagrał 3 mecze i zakończył listopad z bilansem 1-0-2 więc rewelacji nie ma.
Porażki w meczach wyjazdowych 1:3 z Mainz oraz 0:2 z Werderem potwierdzają fakt, że ta drużyna przeżywa kryzys. Wygrali jedynie 2:1 u siebie z ostatnią drużyną w lidze - Augsburgiem.
Koln listopada nie zaliczy także do udanych;
*2:3 w wyjazdowym meczu z Werderem
*0:3 u siebie z Moenchengladbach

Jak widać forma obu ekip jest dość podobna, ale historia meczy w ostatnich latach przemawia zdecydowanie za ekipą gości;
- od sezonu 2005/2006 Koln wygrało wszystkie 4 mecze na boisku VFB Stuttgart
- od sezonu 1998/1999 Koln nie przegrało tutaj meczu !

Uważam, że to potwierdza słuszność mojego typu. Chęć zmazania plamy po meczu z Moenchengladbach w ostatniej kolejne powinna nakręcić Podolskiego i spółkę. Stawiam x2 na ekipę gości.
Edit//
2:2

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: VfB Stuttgart - FC Koeln
Typ: VfB Stuttgart -1.5 (HA)
Kurs: 2.25
Analiza:
FC Köln to niewygodny rywal dla VfB Stuttgart jeśli chodzi o mecze na swoim obiekcie. Ekipa z Mercedes-Benz-Arena nie potrafi wygrać na własnym obiekcie z popularnymi &quot;Koziołkami&quot; już 15 lat, ostatni raz pokonali ten zespół we wrześniu 1996 roku (4-0), dzisiaj czas na przerwanie złej passy i kolejne zwycięstwo Stuttgartu.
Ekipa Bruno Labbadii gra w tym sezonie naprawdę dobrze, owszem zdarza im się wpada ale zajmują przyzwoitą 7 lokatę w tabeli i wydaje się, że będzie walczyć w tym sezonie o miejsce gwarantujące start w Lidze Europejskiej w przyszłym sezonie. Co do Koeln to ekipa prowadzona przez Stale Solbakkena ma obecnie bezpieczną przewagę nad strefą spadkową i wydaje się, że właśnie utrzymanie jest dla Kolonii celem priorytetowym w tym sezonie.
Warte uwagi jest to, że Kolonia w tym sezonie gra bezkompromisowo jeśli chodzi o mecze wyjazdowe. Wygrali 2 razy (z Leverkusen i HSV) i 4-krotnie przegrali, w tym 3 ostatnie mecze wyjazdowe. Wydaje się, remis raczej w tym meczu nam nie grozi,bo VfB u siebie w tym sezonie tylko raz zremisowało.
Mój typ to nie tylko zwycięstwo Stuttgartu ale również zwycięstwo z handicapem bramkowym. Gospodarze przystępują do meczu bez większych problemów kadrowych. Tak jak od początku sezonu tak i dzisiaj poza kadrą meczową są Matthieu Delpierre, Johan Audel, Stefano Celozzi i Julian Schieber. W ekipie gości natomiast brakuje Andrezinho, Petita, Adila Chihiego i Milivoje Novakovicia. Brak Novakovicia i Chihiego sprawia, że trener Solbakken ma ograniczone pole manewru jeśli chodzi o atak bo zostaje mu jedynie Łukasz Podolski. Myślę, że dzisiaj VfB przełamie się w starciach przeciwko Kolonii na swoim obiekcie i wygra w dość dobrym stylu. Koloni w tym sezonie potrafiło już wysoko przegrywać z Dortmundem 0-5, Moenchengladbach i Herthą po 0-3, Stuttgart natomiast potrafił wygrać z handicapem 2-0 z Hoffenheim czy Kaiserslautern, 3-0 z Hannoverem.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Jak nie ma Reusa to trza grać na Dortmund... żartuje :razz:. Widzieliście składy na kickerze:

M&#39;gladbach:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Bobadilla, Hanke

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Leitner, Kehl - Blaszczykowski, Lewandowski, M. Götze - Barrios

Mógłby Barrios zagrać bo i tak nie strzeli :grin:. Nie, poważnie w Tobet jest dobry zakład na czas pierwszej bramki &quot;28:00 min or later/No goal&quot; z kursem 1,88 - nawet dobrze to wygląda bo to chyba under-owy mecz, raczej Lewandowski to nie jest typ zawodnika, który strzela w pierwszych minutach. Brakuje Reusa, a on jest kluczową postacią w zespole M&#39;gladbach. Oba zespoły mają jedne z najlepszych defensyw w lidze, oba straciły w tym sezonie 9 bramek - Bayern 8 . Myślę, że to jest typowy mecz o stawkę (o lidera) i typowo się powinien ułożyć, chyba jakieś bramki padną ale niekoniecznie na początku, ewentualnie fajny zakład bo jak bramki nie będzie to też win. Specjalnie, nie chce mi się pisać dlaczego po 28&#39; bo różnie może być ale po prostu uważam, że w pierwszej fazie meczu gol nie padnie, moim zadaniem 28 minut do dobra linia by spróbować ten zakład .

Time of 1st goal (28 min) Typ: 28:00 min or later/No goal Kurs:1,88 Tobet

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dzisiaj ciężkie mecze do grania nie ma klarownych faworytów więc można zagrać przeciwko faworytom.Dzisiaj widzę wygraną Mainz i Herthy.Wolfsburg straszna sinusoida, Mainz na wyjazdach gra lepiej a niżeli u siebie w dodatku po wygranej z Bayernem powinni złapać wiatr żagle choć z tym różnie bywa,przykładem może być Hannover,który po wygranej z Bayernem zaliczał wtopy, tylko różnica jest taka,że Mainz grało piach na początku sezonu a teraz idzie zdecydowanie lepiej. Podopieczni Magatha bez rewelacji i szanse są na pewno równe na wygraną więc można skorzystać.
Mainz @ 2,86

Hertha jedzie do Lautern teoretycznie na arcy trudny teren ale jakoś nie przekonują mnie podopieczni Kurtza,którzy grają największy piach w lidze ! Począwszy od obrony gdzie gracze popełniają śmieszne błędy a ofensywie już nie wspomnę bo takie coś nie istnieje no chyba,że grane piłki na zadymę w pole rywala...Hertha nie ma takiego problemu jak gospodarze i 3 pkt dzisiaj wielce prawdopodobne bo w ofensywie mają potencjał...
Hertha @ 3,10
To tak na marginesie nie grane w realu...
edit: No i gospodarze nie po wygrywali same X , tutaj faworytów nie było ;)
------------------------------------------------------------------------------------------
HAMBURGER-NURNBERG

Gospodarze po fatalnym starcie sezonu zaczynają wykorzystywać swój potencjał. Jak nie lubiłem HSV to ich obecny styl gry bardzo mi się podoba i na pewno nie można się nudzić oglądając mecze w wykonaniu ekipy Finka. W ich wykonaniu nie ma gry „Prowadzimy 1:0, to spokojnie czekamy na kontrę” są agresywni i szturmują bramkę rywala. Widać, że są bardzo dobrze przygotowani pod względem kondycyjnym i nie ma problemu z „harówką”i walką przez pełne 90 minut.

Jeśli chodzi o gości,to grają dużo słabiej a niżeli w ostatnim sezonie po odejściu chociażby Wolfa, który w Nurnberg wykonywał dobrą robotę to w Werderze najzwyczajniej nie idzie no i oczywiście odejście do Dortmundu Gundoghana jest sporą stratą. Nurnberg sprzedając tych graczy straciło naprawdę wiele co widać chociażby po ich wynikach. Bodajże ostatnie 4 spotkania wyjazdowe to istna katastrofa. Największy blamaż to chyba postawa obrońców takich jak Klose i Wollscheid. To co oni wyczyniają w obronie woła o pomstę do nieba-karygodne błędy, pełno przestrzenie do gry dla rywali nie może kończyć się niczym innym jak przegranymi i to z handicapami.Ostatnio śledziłem ich poczynania przez pełne 90 minut z Lautern. Dramat, nuda to chyba najlepszy komentarz do opisania tamtego spotkania,szybka bramka zdobyta 1:0 w dodatku po beznadziejnym zachowaniu defensora Lautern i potem prawie zero okazji. Lautern jest bardzo słabym przeciwnikiem i jak wypada się słabo na tle takiej ekipy, która nie ma pojęcia o przemyślanym konstruowaniu akcji,ataku pozycyjnym i jest słaba w defensywie to niczego dobrego nie wróży.Forma Nurnberg od dłuższego czasu jest słaba a, że wygrali z jeszcze słabszymi o niczym nie świadczy. Nie będę nad nazwiskami się tutaj rozwodził bo nie ma sensu obrona katastrofa, ofensywa coś ciupie tylko dzięki takim graczom jak Esswein, Pekhart czy Eigler.

Jeśli chodzi o grę gospodarzy to z meczu na mecz jest coraz lepiej. Warto zacząć od spotkania z Leverkusen gdzie pokazali ducha walki i przegrywając 2:0 byli w stanie wywieść jeden jakże cenny dla nich punkt. Warto dodać, że w tamtym spotkaniu Bayer miał jeszcze okazję ale HSV straciło bramki dosyć pechowo więc kto wie jakby było kiedy szczęście uśmiechnęło by się do nich.Sytuacje Leverkusen miało więc obrona nie zasługuję na wysoką notę ale z potencjałem Bayeru to nawet najlepsze defensywy mają problem…

Z Hoffenheim było już tak jak być powinno czyli 3 pkt , pewne zwycięstwo 2:0 choć trzeba przyznać, ze końcówka zagrana na stojąca i dzięki fenomenalnym interwencją Drobnego, który poczynił znaczny postęp w przeciwieństwie do początku sezonu gdzie HSV traciło przez niego głupie bramki. Do 80 minuty defensywa zasługiwała na dobrą notę potem był dramat ale mam nadzieję,że wyciągną wnioski i zagrają do końca i nie zlekceważą dużo słabszej Nurnbergi. Tore jak w każdym meczu pokazał co to znaczy walka i szybkość, Guerrero zagrał również dobre spotkanie no i Jansen, który po indywidualnej akcji ośmieszył obrońców i wpakował piłkę do siaty. Warto dodać, że w defensywie dobrze spisali się również Westermann i Aaogo do 80 minuty…

Z Hannoverem nie byli faworytem a zdołali ugrać punkt, znowu powtórzę to samo grali agresywnie i sytuacji jak zwykle nie brakowało. W niektórych fragmentach meczów owszem zwalniali ale mam wrażenie, że ich schemat gry wygląda 15 minut agresji -15 minut spokojnie i tak na zmianę przez 90 minut co przynosi jak do tej pory bardzo dobre efekty. W tym spotkaniu można było zobaczyć nieporadność Kacara, ten zawodnik potrafi grac w defensywie ale jeśli o tworzenie „czegokolwiek” w ofensywie to totalne dno, zero timingu i dobrego dogrania ale w HSV są od tego inni…
Kolejna ważna informacja to powrót Illicevica po kontuzji, który już zdążył ukłuć w sparingowej potyczce z Rangersami. Na spotkanie z Nurnberg powinien być już w optymalnej formie co nie jest dobrym zwiastunem dla przyjezdnych. Ten chłopak ma ogromny potencjał myślę, że nawet podobny do Tore co udowodnił swoją grą dla ekipy z Kaiserslautern. Wiem, że grał w poprzednich spotkaniach ale na 50%...Nawiąże jeszcze do spotkania towarzyskie z Rengersami, które HSV wygrało 2-1. Było to spotkanie towarzyskie w którym chcieli podziękować swoim fanom za gorące wsparcie od początku sezonu nawet gdy im nie szło co jest dobrym zwiastun przed niedzielnym pojedynkiem bo walki i chęci na pewno nie zabraknie i będą cisnąć od pierwszej minuty więc nie pozostaję nic innego jak grać na ich wygraną.

Ostatni rywale HSV to Bayer, Hoffenheim i Hannover. Są to ekipy zdecydowanie mocniejsze a niżeli Nurnberg. HSV przeciwko nim grało naprawdę super futbol, oczywiście można się czepić defensywy trochę ale na tle Nurnberg takie słowo jak SUPER do opisania gry HSV jest idealne. Kurs otwarcia to 2,07 z Hoffenheim było bodajże 2,25 i dla mnie coś tutaj jest nie tak „chyba buki poleciały w kulki i spojrzały na tabele” dlatego taki kurs na HSV.W sporcie różnie bywa i tylko jakiś niefart może mieć wpływ na niepowodzenia tego typu bo o motywację i grę na pełnych obrotach w wykonaniu HSV jestem spokojny. Kusi mnie też handicap i można to zagrać dodatkowo za jakąś mniejszą stawkę ale czyste win to 10/10. HAMBURGER AH -1 (2,60) kursiwo też niczego sobie więc warto !

Duży spadek kursu po otwarciu...Pobrane wcześniej...Obecnie w granicach (1,90).

HAMBURGER (2,08)

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: HSV Hamburg - Nurnberg
Typ: 1
Kurs: 1.90
Analiza:
HSV to obecnie 15 drużyna Bundesligi, ich dzisiejsi rywale plasują się na miejscu 14. Zapowiada się zatem spotkanie równorzędnych drużyn.
Atutem HSV będzie napewno gra u siebie co w takich meczach ma olbrzymie znaczenie. Przeanalizujmy zatem formę obu ekip. HSV od listopada nie przegrało meczu w lidze, bilans 1-2-0 świadczy o poprawie gry tej drużyny;
05.11 2-2 z Leverkusen
26.11 1-1 z Hannover 96

a także wygrana u siebie
20.11 2:0 Hoffenheim

Ekipa gości - Nurnberg spisuje się ostatnio słabo. Od początku listopada zanotowali bilans 1-0-2.
5.11 (d) 1:2 Freiburg
19.11 (w) 0:4 Schalke 04
26.11 (d) 1:0 Kaiserslautern

Jak widzimy w ostatnich meczach to HSV jest w lepszej formie, jeśli do tego dodamy atut własnego boiska możemy sądzić, że gospodarze wygrają dzisiejszy mecz. Kolejnym plusem przemawiającym za HSV jest historia meczy obu ekip. Na 10 ostatnich meczy Hamburger nie przegrało ani razu z Nurnberg !
Bilans 8-2-0 potwierdza słuszność mojego typu.
Edit//
2:0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom