>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

14 kolejka Primera Division [5-7 grudnia 2015]

Status
Zamknięty.
S 182

szczur-89

Użytkownik
Mecz : Granada - Atletico Madryt
Typ : 2
Kurs : 1.60
Bukmacher :Totolotek
Godzina : 18.15

Witam wszystkich forumowiczow, to moj pierwszy post. Wiec prosze o troche wyrozumialosci. W 14 kolejce Primera Division w jednym z sobotnich meczow miejscowa Granada 17 w tabeli podejmnie 2 zespol a mianowice Atletico Madryt. Faworytem jest druzyna Los Colchoneros, ktora posiada bilans wyjazdowy 4-1-1 stosunek bramek 11:2. Natomiast zespol gospodarzy 1-2-3 stosunek bramek 6:11. Atletico w tym meczu wystapi bez kontuzjowanego Thiago co jest napewno oslabieniem. W poprzednim sezonie dnia 23.05 oba te zespoly zagraly ze soba w ostaniej kolejce La Liga, obie druzyny potrzebowaly po jednym oczku, Granada do pewnego utrzymania, a Atletico do zajecia 3 miejsca premiowanego awansem do L.m bez kwalifikacji. Mecz zakonczyl die wynikiem 0:0. Mysle ze zespol gospodarzy nadzwyczajnie odda ten mecz w ramach wdziecznosci za tamten wynik z maja I przegra to spotkanie. Jak DLA mnie win gosci. Jestem ciekaw opinii Vidala I Ramzesa odnosnie tego I innych spotkan.
Planowo 0:2 +

santimina 14

santimina

Użytkownik
Spotkanie: A.Bilbao - Malaga
Typ: 1
Kurs: 1.50
Bukmacher: Unibet
Analiza: Czysta jedyneczka bo Malaga nie ma takiej mocy w tym sezonie by podbic twierdze basków San Mames plus Athletic lapie rytm i wjezdza na swoje tory. Ich bilans spotkan u siebie 4-0-2 a te dwie przegrane to.. Barca i Real ;)

Spotkanie: Valencia - Barcelona
Typ: 2
Kurs: 1.30
Bukmacher: Unibet
Analiza: Braca rozpedzona jak bolid F1 i zeby im dorównać to trzeba przynajmniej batmobilu a nietoperze to aktualnie rozklekotany Passat przy ktorym dopiero zaczęto grzebać ;) poza tym, po weekendzie LM i dla Valencii wazny mecz ktory musza wygrac by liczyc na awans a katalonczycy na luzie o pietruszke pewni 1 miejsca
Zaintrygowała mnie wypowiedz kolegi wyzej, sprawa dosyc ciekawa i z checia poczytal bym opinii innych uzytkownikow ????

karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Mecz : Granada - Atletico Madryt
Typ : 2
Kurs : 1.60
Bukmacher :Totolotek
Godzina : 18.15

Witam wszystkich forumowiczow, to moj pierwszy post. Wiec prosze o troche wyrozumialosci. W 14 kolejce Primera Division w jednym z sobotnich meczow miejscowa Granada 17 w tabeli podejmnie 2 zespol a mianowice Atletico Madryt. Faworytem jest druzyna Los Colchoneros, ktora posiada bilans wyjazdowy 4-1-1 stosunek bramek 11:2. Natomiast zespol gospodarzy 1-2-3 stosunek bramek 6:11. Atletico w tym meczu wystapi bez kontuzjowanego Thiago co jest napewno oslabieniem. W poprzednim sezonie dnia 23.05 oba te zespoly zagraly ze soba w ostaniej kolejce La Liga, obie druzyny potrzebowaly po jednym oczku, Granada do pewnego utrzymania, a Atletico do zajecia 3 miejsca premiowanego awansem do L.m bez kwalifikacji. Mecz zakonczyl die wynikiem 0:0. Mysle ze zespol gospodarzy nadzwyczajnie odda ten mecz w ramach wdziecznosci za tamten wynik z maja I przegra to spotkanie. Jak DLA mnie win gosci. Jestem ciekaw opinii Vidala I Ramzesa odnosnie tego I innych spotkan.
Atletico przecież również satysfakcjonował ten wynik, więc ja tam bym uważał z tym odpuszczaniem. Od strony sportowej wydaje mi się, że Atletico standardowo będzie męczyć bułę przez cały mecz i wygra minimalistycznie 1-0 a kurs 5.50 w Ónibecie wygląda bardzo zachęcająco. Jak złapią 1-0 to będą starali się raczej pilnować wyniku z racji ważnego meczu we wtorek z Benficą o 1 miejsce w grupie ligi mistrzów.

santimina 14

santimina

Użytkownik
Racja, że korzysc obupólna aczkolwiek to raczej Atletico było tym ktore mogło sie &quot;ugadac&quot; ale nie musialo a to Granada była na łasce. Teraz tylko pytanie czy poczuwaja sie do &quot;rewanzu&quot; skoro i Atletico poniekąd zyskało

chamberlain 602,6K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Real Madryt - Getafe
Getafe Handicap +3.5 bramki @ 1.41 ✅
Getafe Handicap +2.5 bramki @ 1.95 ⛔
Getafe over 0.5 bramki @ 2.02 ✅
Unibet
Źle się dzieje w Realu, w lidze Barcelona powoli odjeżdża, w Gran Derbi ponieśli bolesną porażkę aż 0:4 i to na własnym obiekcie, w meczu z Shakhtarem, mimo, że był to mecz o pietruszkę, dali sobie trafić 3 bramki tylko w 11 minut, a teraz dochodzi jeszcze ta afera w Pucharze i być może dyskwalifikacja. Szczerze powiem, że nie spodziewałbym się od nich teraz pogromu na Getafe, niby mecz u siebie, niby mecz ze słabym przeciwnikiem, ale w obecnej sytuacji bałbym się zagrać nawet na ich czyste win. Zdecydowanie lepiej wyglądają handi w stronę gości, bardzo wątpię w to, że Real byłby w stanie wygrać, aż 4 bramkami, Getafe musiałoby zagrać naprawdę tragicznie, fajny jest też kurs na bramkę gości, który też próbuję.
Valencia - Barcelona
Barcelona @ 1.30 ⛔
Barcelona Handicap -1.5 bramki @ 1.85 ⛔
Barcelona Handicap -2.5 bramki @ 3.05 ⛔

Unibet
Machina ruszyła, gdy oglądałem spotkanie Barcy z Romą to przypomniały mi się czasy jak Barca grała wielką piłkę, a teraz wygląda to nawet jeszcze lepiej. W LM ciężko będzie chyba komuś ich zatrzymać, Barcelona musiałaby zagrać naprawdę bardzo słabe spotkanie, w lidze też powoli odjeżdżają, mając już 4 pkt przewagi nad drugim Atletico. Teraz trafia im się Valencia, wyjazd na którym od pewnego czasu nie idzie im zbyt dobrze, ale teraz to będzie dobre spotkanie na przełamanie. Nietoperzom bardzo słabo idzie w tym sezonie, już za 6 dni będą walczyć o wyjście z grypy Ligi Mistrzów, a muszą naprawdę zwyciężyć i liczyć na słabsze spotkanie Gent, żeby się udało. Ale wracając do meczu, kurs na czysty win Barcy jest dobry na podbicie, ale warto też spróbować jakieś niskie handi.​

dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Jak doskonale wszyscy wiemy (albo i nie wiemy) Getafe to ekipa która jest best friend forever dla Realu. Ja w tym spotkaniu gram spokojnie handicap w stronę gospodarzy, w takim meczu Getafe da sobie strzelić kilka brameczek by Cristiano i spółka zdecydowanie poprawili sobie humorki po ostatnich kompromitujących meczach. H2H z ostatnich spotkań do wysokie wygrane Realu min 3 golami.

Real over 3,5 gola @2,23 Unibet✅
Real -2 @1,8 Unibet✅
Cristiano strzeli i Real wygra @1,46 Unibet✅

Edit. Jako że sędziuje Lahoz śmiało można ryzykować że w meczu będzie podyktowany rzut karny, zwłaszcza że mecz na Bernabeu @2,6 Unibet⛔

Drugim meczem który dla mnie może przynieść spory zysk jest spotkanie Realu Sociedad z Eibarem. Gram w tym spotkaniu w stronę gości. Dla mnie Sociedad jest w tym sezonie ekipą słabą, nie podoba mi sie ich styl gry, grają bardzo chaotycznie, widziałem ich ostatni mecz z Barcą i nie istnieli. Eibar natomiast gra przyzwoitą piłkę, zdecydowanie powyżej oczekiwań o czym świadczy ich dobra pozycja w tabeli. Zdecydowanie warto grać w stronę remisu lub wygranej Eibar zważywszy że Real Sociedad u siebie z ostatnich 5 meczy wygrał tylko raz.

Sociedad - Eibar typ: X2 @1,95 Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +30
U 35

uszol71

Użytkownik
Ja widze overek w meczu deportivo-sevila z racji deportivo u siebie mocne, sevila zmotywowana by isc ku gorze w tabeli, wiem ze na wyjezdzie katastrofa na ta chwile ale trzeba to kiedys zmienic, skoro ciezko im sie wygrywa to na pewno powalcza o strzelanie bramek, dla mnie overek malowany do tego bts i bts and over
Drugi mecz granada-atletico, dla mnie fawofyt jest jeden, mimo iz granada na ostatnie 2spotkania zdobyla 4pkt to i tak altetico to altetico, wiem zaden argument ale niepozwola se uciec dumie kataloni na za duza przewage pkt, dla mnie kolejka faworytow, real altetico, barca

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Fernando Navarro kartka TAK
4.00
Unibet
W Anglii nic ciekawego mocno nie znalazłem, w sumie mam kilka pomysłów ale nie bardzo wiem kto na kogo zagra a z racji,że będę w pracy nie będę miał możliwości sprawdzenia. Za to rzucił mi się na oczy ten bet - Navarro to były gracz Sevilli, który w tamtym sezonie złapał 7 kartek. Myślę,że może mu się odkleić w przeciwko byłemu klubowi. Sędzia też sprzyjać będzie kartkom - de Burgos, 8 spotkań; 40 żółtych i 2 czerwone kartki. Próbuje delikatnie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +22
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Sobota 20:30
Valencia - Barcelona 2 (-1,5ah) @ 1,85

Valencia. Porażka na Ramon Sanchez Pizjuan 1-0. Co prawda grali długo w dziesiątkę, a nawet w dziewiątkę ost. 12 minut. Jednak pierwsze 35 byli w całym składzie. Mimo to nie potrafili stworzyć żadnej okazji do zdobycia gola. Przez całe 90 minut nie oddali żadnego strzału!!
Potrafili ograć Celtę na Balaidos 1-5; 3-0 Levante u siebie; 3-0 Malagę u siebie. No i w sumie na tym kończy się lista dobrych meczów Valencii. Z Las Palmas i z Zenitem pokazali, że to 1-5 z Celtą to przypadek w sumie. Gorsza dyspozycja Celty. Tam wszystko im wpadało. 5 celnych, 5 goli. A Celta do najlepszych defensyw przecież nie należy.
Będą dodatkowo bez Fuego i Cancelo, którzy dostali czerwone kartki.
W spotkaniu z Atletico, 25 października, też pokazali, że z mocnymi idzie im bardzo pod górkę. Nie można im odmówić walki, ale formy to oni nie mają. Na Vicente Calderon oddali tylko 1 celny strzał. Przegrali 2-0. Z Zenitem ostatnio 2-0 w Rosji. Też niewiele pokazali.
U siebie teoretycznie idzie im dobrze. Od sześciu spotkań bez porażki. No ale z kim grali... Las Palmas, Levante, Fent, Malaga, Granada, Betis.
To będzie prawdopodobnie najłatwiejszy mecz Barcelony z Valencią od prawie 4 lat kiedy to ograli ich na Camp Nou 5-0.
A co tu powiedzieć o Barcelonie... aktualną ich grę porównuje się do tą z najlepszych lat Guardioli. Niektórzy twierdzą, że jest nawet lepiej.
4-0 z Realem. 6-1 z Romą. 4-0 z RSSS a spokojnie z 6-0 mogło być. 4 mecze temu - z Villarreal też grali świetnie (3-0) - jeszcze bez Leo.
Tej drużyny teraz się nie da zatrzymać! Na drodze Valencia. Nie ta z najlepszych lat. A kurs niezły. Koniecznie trzeba skorzystać.
Drużynę przejął nowy trener - legenda Manchesteru United - Gary Neville, ale podobno go jeszcze w najbliższym meczu nie będzie na ławce.
Efektu &quot;nowej miotły&quot; więc nie zobaczymy. W pucharze ograli na wyjeździe 1-3 Barakaldo, ale bez błysku. Kompletnie bez błysku! Liczę, że Valencia dalej będzie grać to co dotychczas w tym sezonie. W takiej sytuacji Barcelona powinna spokojnie sobie poradzić z &#39;Nietoperzami&#39;, ogrywając ich 0-2 / 1-3.
Bezpośrednich meczów nie brałbym pod uwagę. Np wcale nie da się porównać meczów z 2002, kiedy to Valencia wygrywała ligę do tego jutrzejszego spotkania. Sytuacja diametralnie się zmieniła.
Trudno w tej chwili wymienić jakiś minus w drużynie Barcelony. No może malutkim jest brak Rafinhi.

realadi 241

realadi

Użytkownik
Dyscyplina; Piłka nożna Hiszpania
Godzina;18;15
Spotkanie; Granada-Atletico Madryt
Typ;2 i poniżej 3,5 gola w meczu
Kurs; 2.00
bukmacher;Bwin
Analiza: Czy granada z dwoma zwycięstwami na koncie da rade u siebie pokonac Atletico? nie sądzę bo gracze z Madrytu będą chcieli utrzymać przewage punktową nad Realem który najprawdopodobniej wygra z Getafe. Granada co prawda ostatnio pokonała Bilbao ale naprawdę nie wiem jak to się stało,ostatnio też zremisowali z równie beznadziejna Malagą strzelając dwa gole w końcówce meczu więc jak mają postawić się Atletico? Bo graja w domu? No chyba nie jest to argument bo prezentują równa &quot;formę&quot; zarówno w meczach u siebie jak i na wyjeździe. Atletico leci od wygranej do wygranej i choć nie robią tego efektownie to zawsze ukłują raz czy dwa i zgarną 3 pkt. Wyjazdy to dla nich nie jest jakiś wielki problem zwłaszcza kiedy jadą do słabego zespołu. H2H bez wygranej granady i ten stan rywalizacji się na korzyść gospodarzy nie zmieni po tym meczu. Granada w ostatnich 8 meczach strzelała gola ale tutaj może być inaczej,Atletico ma zwartą obronę i rzadko traci gole nawet na wyjazdach a nawet jeśli jutro straci to zostaje nam opcja wyniku 2-1 . Gracze z Madrytu od 17 spotkań nie zanotowali na wyjeździe overa 3.5,a w historii 9 pojedynków między tymi ekipami over ten padł 2 razy z czego jeden w 2001 roku... Polecam

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Valencia-Barcelona
Cóż, w normalnych warunkach byłby to hit kolejki, ale przy tym, co się dzieje w Valencii śmiem wątpić. Przede wszystkim fatalna postawa w ostatnich meczach, a już to co zrobili w Sewilli na RSP, to był po prostu trening biegowy, bo nikt nie zamierzał grać w piłkę. Gary Neville nowym trenerem, ale w tym meczu jeszcze poprowadzi ich &quot;strażak&quot; Voro, o którym warto poczytać, bo to ciekawa postać.
To jednak najmniejszy problem, gdy zobaczymy na kadrę meczową. Aż czterech zawodników z Mestallety(rezerwy), a wśród nich mój ulubieniec Fran Villalba. Fajnie, że młodzież dostaje szansę, chociaż akurat takie mecze, jak ten mogą okazać się bolesną lekcją. Problem w tym, że to nie jest wymysł trenera. Za kartki pauzują Joao Cancelo i Javi Fuego, a kontuzjowani bądź nie w pełni zdrowia są: Diego Alves, Barragan, Mustafi, Orban, Andre Gomes, Feghouli, Rodrigo oraz Negredo... Pamiętajmy przy okazji, że taki Rodrigo de Paul był odstawiony przez Nuno i w ostatni miesiąc zagrał kilkanaście minut, co i tak jest lepszym wynikiem od Piattiego, bo ten od wygranej z Celtą nie zagrał ani minuty! To wszystko pokazuje skalę problemów i nawet dobra postawa defensywy w dotychczasowych meczach na Mestalla nie jest tutaj żadnym atutem wobec aktualnych kłopotów i rywala, który jutro nawiedzi Walencje.
A Barcelona jest rozpędzona okrutnie. Neymar i Suarez w genialnej formie, Messi po powrocie, od razu wskoczył na właściwe tory, swoje robi Iniesta, który może bezpośrednich asyst nie ma za dużo, ale jak obejrzycie skrót meczu z Realem Sociedad, to dwie jego asysty &quot;drugiego stopnia&quot; możecie oglądać bez końca. Właściwie szkoda, że nie ma Sergiego Roberto, ale przy takiej potędze i różnorodności w ataku, to i jego brak nie będzie tutaj odczuwalny.
Obawiam się, że ten mecz może się źle skończyć dla Valencii i Neville będzie musiał zbierać psychikę piłkarzy po gwałcie, bo wszystko na takie rozwiązanie wskazuje. Dla mnie zakład na 3 sztuki od Barcy jest bardzo fajny i dlatego go wybieram, bo kurs wysoki przy ich obecnej dyspozycji.

Barcelona over 2,5 @ 1,93 Ónibet

Otrzymane punkty reputacji: +10
B 8

baldrick

Użytkownik
Betis - Celta Vigo
Celta trochę zwolniła, ostatnio przerwała passę 2 porażek w meczu z Gijonem i podejmuje na wyjeździe Betis, drużyna ta ma najmniej zdobytych punktów u siebie na boisku w lidze, jedyne 4 punkty!(1 zwycięstwo 1 remis) Ich gra na wyjazdach to inna sprawa, ale Celta jest drużyną, która także punktuje częściej na wyjazdach, Betis praktycznie w każdym meczu u siebie dawał wbijać sobie powyżej 2 goli do siatki oprócz meczu z Atletico, które często skromnie punktuje zwycięstwo jedną albo dwiema bramkami. Według mnie Celta ma ambicje i zaatakuje.
Celta Vigo over 1,5 gola @1,90 Betsson
Dla większego ryzyka
Wygrana gości + over 2.5 gola w meczu @3,35 Betsson

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Bramkarze: Jaume, Ryan
Obrońcy: Vezo, Abdennour, Santos, Diallo, Gayà
Pomocnicy: Tropi, Danilo, Enzo Perez, Parejo, Bakkali, Piatti, De Paul, Nacho Gil, Fran Villalba
Napastnicy: Santi Mina, Paco Alcácer

Ja dorzucę jeszcze swoje trzy grosze.
Kadra słaba. Na prawej obronie Vezo, który miał momentami problem z Barakaldo, teraz będzie miał za przeciwnika Neymara. Im dalej od bramki typ gorzej to wygląda. Oczywiście Paco jest świetny, ale sam będzie miał problem zagrozić Barcelonie. Jest zbyt dużo braków, by tutaj oczekiwać niespodzianki, a może nawet gola.

Ja bym zaryzykował i dał coś więcej.
Suma goli/obie drużyny strzelą gola
o2.5 i BTS NIE @4.33b365

Oczywiście zawsze jest ryzyko, że Valencia ustrzeli, ale tu będzie duże posiadanie Barcelony, więc Los Che będą mieli bardzo niewiele sytuacji, a i zgadzam się z kapsztim, że Katalończycy powinni pokryć linię 3 bramek.

Trudno się też nie zgodzić z innymi użytkownikami.
Real jutro z bardzo uszczuploną defensywą.
Arbeloa - Pepe - Nacho - Danilo, wygląda to bardzo słabo i jeśli Benitez jeszcze nie zagra z typowym DP - mam tu na myśli Casemiro, a przecież trener Blancos ma tendencje do grania Modricem i Kroosem, na czym cierpi też defensywa. Bramka dla Getafe bardzo solidnie płatna i warto to zagrać. Pamiętacie ostatni mecz sezonu 14/15? Mnóstwo bramek Getafe, choć to był mecz o pietruchę. Wtedy podobnym zestawieniem w obronie wyszli Królewscy:
http://www.flashscore.pl/mecz/4WyxGcbe/#sklady;1

Co do Atletico to Wygrana i u3.5 to super typ. Sami wiele nie strzelą, bo mają mega ważny mecz z Benficą o 1 miejsce w grupie LM, a muszą wygrać w Portugalii. Oczywiście zaniedbać tego meczu nie powinni. Abstrahując od jakiś teorii spiskowych, że mają coś do oddania jedni czy drudzy, za ten ostatni mecz zeszłego sezonu, to głupota.
Granada w CdR zagrała nawet niezłym składem, głównie chodzi mi o ofensywę. Atletico się oszczędzali, ale dali radę, bo mają niezwykle szeroką kadrę. Zabraknie Tiago, co jest sporym osłabieniem jeśli chodzi o środek pomocy, bo w formie wydaje się być niezastąpiony. Myślę, że trochę może na tym ucierpieć ofensywa. Ja bym liczył na typowe 0-1,0-2, czyli bardziej Atleti do zera, ale jeśli mamy taki margines błędu, to trzeba korzystać i jakaś bramka Granady może wpaść, a Atletico ani dużo nie strzela, ani nie traci. Mówi się, że to najgorszy sezon od kilku lat jeśli chodzi o strzelanie bramek i to są fakty, ale mimo to są na wysokiej pozycji.

Chyba nobet Deportivo - Sevilla i Betis - Celta.
Los Turcos to bardzo solidny zespół, ale Sevilla w każdym momencie może odpalić. Choć Riazor znowu staje się twierdzą, choć raz głupio przegrali z Gijon, to mieli tego dnia wielkiego pecha, to w innych meczach nie przegrywali.
Betis lepszy na wyjazdach niż u siebie, może dlatego faworytem Celta. Piłkarze z Galicji lekki regres formy, ale ostatnio wygrali. W każdym momencie może wrócić ich dobra gra, błysk geniuszu Nolito czy Orellany. Początkowo myślałem o Celcie, ale jeszcze to przeanalizuję.
Co do handi na Getafe to jestem na nie. Na gola owszem, ale nie wydaje mi się, by mieli zgarnąć punkty Królewskim w potrzebie. Kto jak kto, ale Getafe ma od kilku lat problemy na SB z Los Blancos i nawet w takiej formie raczej ich nie pokonają, tym bardziej że z Rayo w pucharze grali stosunkowo dobrym składem.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Deportivo-Sevilla

Trochę się spoźniłem, ale ostatecznie kurs jest zadowalający, więc próbujemy zagrać na Depor. W tym sezonie są jedną z największych rewelacji, co potwierdza tabela - 5 miejsce w tabeli. Na jutrzejszy mecz trener Victor Sanchez del Amo ma do dyspozycji najmocniejszy skład. Najważniejszą osobą będzie oczywiście Lucas Perez czyli strzelec 9 bramek w obecnych rozgrywkach. Na uwagę zwracają dwie jego serie - 4 mecze z rzędu z golem oraz 4 mecze z rzędu na El Riazor z golem! Jeśli utrzyma dyspozycje, może powalczyć o Trofeo Zarra dla najlepszego hiszpańskiego strzelca ligi, chociaż konkurencja duża. Przy okazji kolejny gol będzie oznaczał przebicie swojego najlepszego wyniku strzeleckiego w karierze - 9 goli - a przecież grał w łatwiejszych ligach - Grecja, ZSRR(Ukraina). Na nim opiera się siła ofensywna Depor, ale warto też zwrócić uwagę na resztę zespołu wśród, której teoretycznie nie ma wyróżniających się postaci, ale wszyscy robią swoje i właśnie siłą tej ekipy jest zespół oraz jedna gwiazda.
W Sevilli niby gwiazd wiele, ale nie przynosi to spodziewanych rezultatów. U siebie wyniki dobre i pokonane mocne ekipy, ale poza RSP to jest bieda i to straszna. Nawet ten ostatni domowy mecz z Valencią to było słabe spotkanie w ich wykonaniu, bo rywala mieli na łopatkach, a mimo tego nie potrafili dokręcić śruby i zabić mecz szybko.
W jutrzejszym meczu zabraknie Evera Banegi, a wiemy ile znaczy ten zawodnik dla ofensywy Los Nervionenses. Wystarczy tylko obejrzeć jego asystę przy golu Escudero sprzed tygodnia i już mamy namiastkę jego możliwości. Brakuje w ekipie Emery&#39;ego takich wyróżniających się postaci, na które można zawsze liczyć. Niby roi się od nazwisk - Konoplianka, Vitolo, Reyes, Llorente czy Gameiro, ale tak naprawdę wszyscy po trochu zawodzą. I najważniejsza sprawa, to wyjazdy - tutaj jest tragedia. Remisy z Malagą, Eibar i Levante nikogo nie przekonują, a taka porażka jak ta z Las Palmas, to już kiszka.

Oczywiście, że potencjał większy po stronie gości, ale kompletnie tego nie potrafią wykorzystać i sprzedać w obecnym sezonie. Dodatkowo mecz wyjazdowy, a Deportivo w obecnych rozgrywkach gra naprawdę fajny i wyrachowany futbol i na El Riazor nie potrafiły wygrać będące w lepszej dyspozycji Atletico czy Athletic Bilbao, a Celta poległa, więc moim zdaniem warto zagrać na gospodarzy po takim kursie, a ja liczę, że jedną z bramek zdobędzie Lucas Perez.

Depor DNB @ 3,00 BetCałoroczny
Lucas Perez strzeli @ 3,00 Betsyf

Real Betis-Celta Vigo

Dwa zakłady na mecz w Sewilli. Pierwszy dotyczący gola Rubena Castro, bo kogo tu innego można po stronie gospodarzy zagrać? 8 goli i 2 asysty, to wszystko stanowi dorobek kanaryjskiego snajpera oraz 83% dorobku Betisu! Miał udział przy 10 z 12 goli swojego zespołu i to jest naprawdę ogromna zależność od jednego zawodnika. Dopóki Ruben jest w dobrej formie, to Pepe Mel może spać spokojnie, gorzej będzie jak się zatnie... Co prawda u siebie &quot;tylko&quot; 3 gole, ale mimo wszystko to jest zawodnik, pod którego jest ustawiona cała taktyka Verdiblancos, on strzela jako pierwszy rzuty karne, a dodatkowo trzeba pamiętać, że jutro Betis będzie mógł zagrać bardziej z kontry, co ekipa Mela lubi i dlatego właśnie osiąga tak wspaniałe wyniki poza Benito Villamarin. Warto wiedzieć, że Ruben Castro jest szybkim zawodnikiem i stworzonym do takiej gry. Dodatkowym atutem będą braki po stronie Celty. Obok Gustavo Cabrala na środku obrony będzie musiał zagrać Jonny, gdyż Fontas i Sergi Gomez są kontuzjowani. To jednak spore przetasowanie i może mieć duży wpływ na wygląd defensywy Celestes. Dodatkowo w środku brak możliwości kombinowania wobec zawieszenia Pablo Hernandeza i kontuzji Radoji.

Drugi zakład to rogi Celty po raz kolejny. Ostatnio za szybko strzelili gola Sportingowi, a potem zamiast trzymać kontrolę nad meczem, to oddali inicjatywę rywalowi z Asturii, co mogło się zemścić srogo na nich. Wiadomo, że do Sewilli jadą po zwycięstwo i spokojnie będą mogli realizować swoją ulubioną taktykę, czyli ofensywną grę i dużą kontrolę meczu, bo Betis im na to chętnie pozwoli. Do tego trzeba pamiętać, że Celta na wyjazdach ma średnią rogów 6, a składają się na nią takie wyniki: 6,5,4,4,7,10. Dodatkowo przytoczę statystyki rywali Betisu z meczów w Sewilli: 5,4,4,3,9,6 = średnia 5,17/mecz.
Moim zdaniem przy sposobie gry Celty to jest chyba najlepszy zakład, bo nie wiadomo, jak będzie ich skutecznością, ale o ofensywną grę się mniej boje.

Ruben Castro strzeli @ 2,75 Ónibet/Betsyf
Celta over 5,5 RR @ 1,85 Ónibet

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Real Madrid - Getfafe
Real under 2,5 żółtej kartki @1,61 unibet
Izi ✅✅✅
Bardzo dobra oferta do Óni. Real w kryzysie jak na klub takiej marki to trzeba to tak określać. Pewnie jest wiele drużyn, które chciałyby być w takim kryzysie i wygrać swoją grupę w LM i być trzecią drużyną w swojej tabeli. Ale Real kompromituje się na każdym kroku. Już nie będę przytaczał faktów, które wszyscy znają, ale trzeba się mocno zastanowić, co dalej robić, bo sezon odjeżdża coraz dalej i coraz szybciej. Dzisiejsze spotkanie z Getafe to powinna być formalność, ale wcale nie musi. Real gra bardzo minimalistycznie, strzela bramkę i się wycofuje. 4 gole w meczu z Szachtarem to były bardziej stracone gole przez Ukraińców niż strzelane przez Królewskich.
Getafe jak zwykle, środek tabeli i spokojne zbieranie pojedynczych punkcików, które ma zapewnić spokojne utrzymanie się w lidze. Dzisiaj z tymi punktami może być ciężko, żeby nie powiedzieć, że ich zdobycie jest niemożliwe.
Real ma swoje problemy, ale takie Getafe pewnie przegra mecz w głowach przed pierwszym gwizdkiem. Dlaczego więc taki bet?
Real nie pokazuje jaj, nie gra agresywnie, ale w meczu z Getafe nie ma co się spodziewać zmiany, bo to nie jest rywal, który powinien zagrozić Królewskim. Żeby Real dostał kartkę, to musisz mieć piłkę albo wyprowadzać kontry. No, nie oszukujmy się, ale jedno i drugie będzie dzisiaj bardzo ciężkie do realizacji.​

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Valencia - Barcelona -1.75 AH 2 @2.00 Bet365 ::: 2/10j⛔
Barcelona -2.5 AH @2.88 Marathon ::: 0.5/10j⛔
Frajerski remis. Mieli całą masę klarownych okazji, jakby strzelili połowę to mieli na koncie przynajmniej 3-4 bramki. A tak w końcówce długa piłka, środkowi obrońcy lekko się zamotali, bo niepotrzebnie we dwóch do Paco poszli, wystawka i gol. A potem wiadomo - próby odrobienia, z których nic nie wyszło. I Barca w głupi sposób traci punkty.
O Barcelonie można pisać chyba ciągle jedno i to samo - niesamowita forma, niesamowita gra. Ktoś wypada? Nie szkodzi, w jego miejsce wskakuje zaraz wcale nie gorszy zmiennik. Nawet, kiedy Messi wypadł, radzili sobie dobrze. Rozgromili Real Madryt nawet bez jego większego udziału. Później demolka na Romie, Sociedad puknięte 4 do 0, teraz w Copa del Rey mimo słabszego składu i luźnej gry wygrali 6:1. Valencia słaba forma - przegrane z Zenitem i Sevillą jestem w stanie zrozumieć, ale oni kompletnie nie mieli stylu. Słabiutka gra, na skutek czego ich porażki były gładkie. Z Las Palmas potracili punkty. Z Celtą wygrali 5:1, ale to było dawna temu i to był raczej wypadek przy pracy. Zresztą - 5 strzałów celnych, 5 goli mówi wszystko. Wyżej opisywany był już ten mecz, wystarczy tyle.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Granada-Atletico

Niska linia, jak na mecz Granady:razz: Teoretycznie mogłem wziąć tylko ich over o mniej więcej podobnym kursie, ale uznałem, że jednak lepszym typem będą kartki na cały mecz, wszakże Atleti kolejnego zera kartkowego nie zaliczy - jak tydzień temu z Espanyolem. Tym bardziej, że wraca Gabi, czyli zawodnik z największą ilością kartek w zespole - 5. Do tego jest kilku kandydatów, pokroju Juanfrana, Godina czy Filipe Luisa. Tak myślę, że 2-3 sztuki złapią dzisiaj. Gwoli ścisłości przytaczam statystyki kartkowe obu ekip:

Granada(dom): 3,2,5,1,3,6 = śr. 3,33 kartki/mecz
Atletico(wyjazd): 3,1,2,5,0,4 = śr. 2,5 kartki/mecz

Sędzią będzie Eduardo Prieto Iglesias, a w tym sezonie jego statystyki dotyczące kartek wyglądają tak: 2,8,6,6,7,7,7. To wszystko daje średnią na poziomie: 6,14 kartki/mecz. Tak naprawdę to pierwszy mecz tutaj wszystko zepsuł, a było to spotkanie Atletico-Las Palmas.

Obie ekipy do świętych nie należą, do tego sędzia poza jedną wpadką robi naprawdę &quot;dobrą&quot; robotę i oby dzisiaj zrobił podobną.

Over 5,5 kartki @ 1,61 BetCałoroczny

Deportivo-Sevilla

Ciekawy mecz na El Riazor, o którym już pisałem, ale teraz sprawa kartek. Mecz powinien być zacięty, więc liczę na dużo walki, a do tego sprawa dwóch zawodników Depor - Fernando Navarro i Alejandro Arribas nie dawno odeszli z Sevilli, więc będą mieli coś do udowodnienia i dlatego też mogą tutaj pojawić się wśród kartkowanych.
Po stronie Sevilli kilku przecinaków z Krychowiakiem na czele jest, więc też swoje powinni zrobić. Poniżej statystyki obu ekip:

Deportivo(dom): 3,3,3,2,2,6 = 3,17 kartki/mecz
Sevilla(wyjazd): 5,3,4,3,3,1 = śr. 3,17 kartki/mecz

Mecz poprowadzi Ricardo De Burgos, a w tym sezonie jego ligowe statystyki dotyczące kartek wyglądają tak: 6,6,5,6,6,5,9. To daje średnią na poziomie: 6,14 kartki/mecz.

Do mnie to wszystko przemawia i dlatego biorę tutaj overa, bo obie ekipy nie grają super czysto, do tego sędzia wydaje się sprzyjać 6 kartonikom, więc biorę coś takiego.

Over 5,5 kartki @ 1,66 BetCałoroczny

S 200

sniffybet

Użytkownik
Valencia - Barcelona
BTS - @1,70
No bez jaj! Valencia na dzisiejsze spotkanie wyjdzie z ultra pozytywną dawką motywacji wynikającą że na fotelu trenera ich klubu zaszła zmiana, i od niedawna ich trenerem jest legenda Manchesteu United i genialny piłkarz swoich czasów, Gary Neville.
Każdy klub gdy gości na swoim stadionie Barcelonę gra na 101% i chce sprawić niespodziankę. Tym bardziej tę niespodziankę chciała będzie sprawić Valencia, której wyniki sportowe są daleki od ideałów. A przesłanek do tego, że Valencia dzisiaj powalczy i wpakuje przynajmniej 1 gola, jest sporo.
Nowy trener, czyli efekt nowej miotły. Neville będzie miał piekielnie ciężko bo gra z Barceloną w dobrym momencie ich sezonu, ale motywacji zawodnikom nie zabraknie. 10 bramek w ostatnich 5 meczach na własnym stadionie to dorobek Valencii, który budzi ogromny szacunek. &quot;Nietoperze&quot; w tych 5 meczach stracili zaledwie dwie bramki.
Ostatnią porażkę na swoim stadionie ponieśli w połowie września przegrywając 2:3 z świetnym Zenitem. Porażka porażką, ale dwie bramki strzelili i pokazali kawał dobrej gry.
Poza tym Barcelonie NIGDY nie gra się w Walencji łatwo. Dodając do tego obronę Barcelony, która - powiedzmy sobie szczerze - nie jest super pewna, to w tym meczu stworzy się kilka dobrych okazji dla Valencii.
Podsumowując - ostatnie 11 miesięcy to zaledwie ... 1 przegrana Valencii w meczu o punkty na własnym obiekcie (z Zenitem 2:3). Mają nowego trenera, sporą dawkę motywacji, obiekt sportowy na którym Katalończykom gra się zawsze ciężko oraz mają takich zawodników z przodu jak Paco Alcacaer, Feghouli i Bakkali którzy robią ogromną różnicę z przodu. Bakkali to młody, szybki, perspektywiczny zawodnik, który w tym meczu będzie chciał się bardzo pokazać przed Neville&#39;m. Czy w tych warunkach piłkarze Valencii pokuszą się o zdobycie przynajmniej jednej bramki? Moim zdaniem - tak, i dzisiaj będą mogli nas wszystkich zaskoczyć po ostatnim gwizdku.
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +6
ilendil 2,1K

ilendil

Użytkownik
Zaraz meczyk więc szybki typ:

Atletico Madryt zdobędzie bramkę przez 20 minutą. @4 ✅✅

Typ czysto statystyczny, w ostatnich kilku meczach stale ta sama taktyka: wbić szybko na 1:0 i trzymać wynik do końca meczu, może i tym razem tak będzie.

@edit: 19:55 gol, co za fart!

Otrzymane punkty reputacji: +43
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom