Bramkarze: Jaume, Ryan
Obrońcy: Vezo, Abdennour, Santos, Diallo, Gayà
Pomocnicy: Tropi, Danilo, Enzo Perez, Parejo, Bakkali, Piatti, De Paul, Nacho Gil, Fran Villalba
Napastnicy: Santi Mina, Paco Alcácer
Ja dorzucę jeszcze swoje trzy grosze.
Kadra słaba. Na prawej obronie Vezo, który miał momentami problem z Barakaldo, teraz będzie miał za przeciwnika Neymara. Im dalej od bramki typ gorzej to wygląda. Oczywiście Paco jest świetny, ale sam będzie miał problem zagrozić Barcelonie. Jest zbyt dużo braków, by tutaj oczekiwać niespodzianki, a może nawet gola.
Ja bym zaryzykował i dał coś więcej.
Suma goli/obie drużyny strzelą gola
o2.5 i BTS NIE @4.33b365
Oczywiście zawsze jest ryzyko, że Valencia ustrzeli, ale tu będzie duże posiadanie Barcelony, więc Los Che będą mieli bardzo niewiele sytuacji, a i zgadzam się z kapsztim, że Katalończycy powinni pokryć linię 3 bramek.
Trudno się też nie zgodzić z innymi użytkownikami.
Real jutro z bardzo uszczuploną defensywą.
Arbeloa - Pepe - Nacho - Danilo, wygląda to bardzo słabo i jeśli Benitez jeszcze nie zagra z typowym DP - mam tu na myśli Casemiro, a przecież trener Blancos ma tendencje do grania Modricem i Kroosem, na czym cierpi też defensywa. Bramka dla Getafe bardzo solidnie płatna i warto to zagrać. Pamiętacie ostatni mecz sezonu 14/15? Mnóstwo bramek Getafe, choć to był mecz o pietruchę. Wtedy podobnym zestawieniem w obronie wyszli Królewscy:
http://www.flashscore.pl/mecz/4WyxGcbe/#sklady;1
Co do Atletico to Wygrana i u3.5 to super typ. Sami wiele nie strzelą, bo mają mega ważny mecz z Benficą o 1 miejsce w grupie
LM, a muszą wygrać w Portugalii. Oczywiście zaniedbać tego meczu nie powinni. Abstrahując od jakiś teorii spiskowych, że mają coś do oddania jedni czy drudzy, za ten ostatni mecz zeszłego sezonu, to głupota.
Granada w CdR zagrała nawet niezłym składem, głównie chodzi mi o ofensywę. Atletico się oszczędzali, ale dali radę, bo mają niezwykle szeroką kadrę. Zabraknie Tiago, co jest sporym osłabieniem jeśli chodzi o środek pomocy, bo w formie wydaje się być niezastąpiony. Myślę, że trochę może na tym ucierpieć ofensywa. Ja bym liczył na typowe 0-1,0-2, czyli bardziej Atleti do zera, ale jeśli mamy taki margines błędu, to trzeba korzystać i jakaś bramka Granady może wpaść, a Atletico ani dużo nie strzela, ani nie traci. Mówi się, że to najgorszy sezon od kilku lat jeśli chodzi o strzelanie bramek i to są fakty, ale mimo to są na wysokiej pozycji.
Chyba nobet Deportivo - Sevilla i Betis - Celta.
Los Turcos to bardzo solidny zespół, ale Sevilla w każdym momencie może odpalić. Choć Riazor znowu staje się twierdzą, choć raz głupio przegrali z Gijon, to mieli tego dnia wielkiego pecha, to w innych meczach nie przegrywali.
Betis lepszy na wyjazdach niż u siebie, może dlatego faworytem Celta. Piłkarze z Galicji lekki regres formy, ale ostatnio wygrali. W każdym momencie może wrócić ich dobra gra, błysk geniuszu Nolito czy Orellany. Początkowo myślałem o Celcie, ale jeszcze to przeanalizuję.
Co do handi na Getafe to jestem na nie. Na gola owszem, ale nie wydaje mi się, by mieli zgarnąć punkty Królewskim w potrzebie. Kto jak kto, ale Getafe ma od kilku lat problemy na SB z Los Blancos i nawet w takiej formie raczej ich nie pokonają, tym bardziej że z Rayo w pucharze grali stosunkowo dobrym składem.