>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

14 Kolejka Ligue 1 [25.11-27.11.2016]

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP

Kursy z Winmasters
Mega promocja! 100% do 200PLN + FREEBET + 22PLN na SKRILL
INFORMACJE

Przed nami czternasta kolejka. Liderem nadal jest zespół Nicei który w ostatniej kolejce odniósł kolejne zwycięstwo dziesiąte jako jedyni w lidze. Tuż za nimi z 3pkt stratą zespoły Monaco oraz PSG. W tej kolejce Paryżanie wybiorą się do Lyonu natomiast Monaco podejmie Marsylie.
Zapraszam do pisania analiz oraz komentarzy :!:​

Otrzymane punkty reputacji: +42
dexter7 86

dexter7

Użytkownik
Orientuje sie ktoś co jest z Ballotelim w Nicei ?
z tego co widze nie ograł ostatnio w meczu z St Ettienne
i znalazłem informacje ze ma kontuzje łydki od &quot;wczoraj&quot; dosłownie
to prawda? Sa jakies szanse ze zagra w ndz z Bastią ?
Jak w ogóle widzicie ten mecz? Warto w to wchodzic?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ Monaco - Marseille
Monaco -1 AH ::: 2,19 ::: 1/3 Pinek ✅
O Monaco w tym sezonie pisałem już nie raz, w ogóle to Ligue 1. w tym sezonie wygląda ciekawie, a przede wszystkim na razie w rundzie jesiennej. Do walki o tytuł włączyła się nieoczekiwanie Nicea, świetnie gra Monaco, jak i PSG.
Fakty są jakie są czyli Monaco w tym sezonie jeszcze nie przegrało u siebie meczu, zanotowali tylko 2 remisy z Leverkusen 1:1 pod koniec września i Guningamp w sierpniu. Pozostałe mecze wygrali dość pewnie. 6:0 z Nancy, 6:2 z Montpellier, czy na wyjeździe 0:3 z Lorient czy 0:7 z Metz.
&quot;OM&quot; jak na razie to typowy średniak, 11 miejsce w lidze, wyniki mieszane, sporo remisów. Tak dla porównania ataku Monaco, to gospodarze wbili 39 bramek, czyli 3 razy więcej niż OM. PSG ma 26 strzelonych, a Nicea 25.
Monaco nadal na fali, w tygodniu grali w LM, pokonali Tottenham 2:1, więc forma nadal dopisuje i moim zdaniem trzeba to typersko wykorzystać. Gram z handicapem, bo jak już wyżej wspomniałem Monaco potrafi rozstrzelać swoich przeciwników dość wysoko.
Ostatnio po wejściu z ławki rezerwowych Falcao, od razu wyszli na prowadzenie. Mam nadzieję, że trener wystawi go dzisiaj od 1 minuty bo facet robi różnicę w ataku. Kamil Glik ma na koncie już 3 bramki.
Wynik: 4:0

Otrzymane punkty reputacji: +5
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
posiada ktos mniej wiecej wyjsciową 11 Monako na dzis ?
Marsyliao : Pelé – Sakai, Fanni, Rolando, Doria, Rekik – Vainqueur, L.Diarra, M.Lopez – Thauvin, Gomis (cap)
Monaco : Subasic – Raggi, Glik, Jemerson, D.Sidibé – Fabinho, Bakayoko, Moutinho, B.Silva – Mbappé, Germain (cap)
Składy według footbal365.fr

B 35,1K

bukovina

Użytkownik
⚽ Monaco - Marseille
Monaco -1 AH ::: 2,19 ::: 1/3 Pinek
O Monaco w tym sezonie pisałem już nie raz, w ogóle to Ligue 1. w tym sezonie wygląda ciekawie, a przede wszystkim na razie w rundzie jesiennej. Do walki o tytuł włączyła się nieoczekiwanie Nicea, świetnie gra Monaco, jak i PSG.
Fakty są jakie są czyli Monaco w tym sezonie jeszcze nie przegrało u siebie meczu, zanotowali tylko 2 remisy z Leverkusen 1:1 pod koniec września i Guningamp w sierpniu. Pozostałe mecze wygrali dość pewnie. 6:0 z Nancy, 6:2 z Montpellier, czy na wyjeździe 0:3 z Lorient czy 0:7 z Metz.
&quot;OM&quot; jak na razie to typowy średniak, 11 miejsce w lidze, wyniki mieszane, sporo remisów. Tak dla porównania ataku Monaco, to gospodarze wbili 39 bramek, czyli 3 razy więcej niż OM. PSG ma 26 strzelonych, a Nicea 25.
Monaco nadal na fali, w tygodniu grali w LM, pokonali Tottenham 2:1, więc forma nadal dopisuje i moim zdaniem trzeba to typersko wykorzystać. Gram z handicapem, bo jak już wyżej wspomniałem Monaco potrafi rozstrzelać swoich przeciwników dość wysoko.
Ostatnio po wejściu z ławki rezerwowych Falcao, od razu wyszli na prowadzenie. Mam nadzieję, że trener wystawi go dzisiaj od 1 minuty bo facet robi różnicę w ataku. Kamil Glik ma na koncie już 3 bramki.
Wynik:
Dobrze, że napisałes wszytsko na temat Monaco, ale brakuje paru linijek o Marsylii i ich grze defensywnej. Faktem jest, że Marsylczycy od dłuższego czasu nie potrafią wyjsc z dołka, pamiętam niedawno mieli jakąś nieciekawa serię meczów bez zwycięstwa na własnym stadionie. Ja jednak uważam, że drużyna po objęciu posady na stanowisku trenera przez Rudiego Garcie gra o wiele lepiej może nie ma narazie jakiś okazałych efektów ale wyniki lekko się poprawiły od niedawna, remis bezbramkowy z PSG w Paryżu czy zwycięstwo w ostatniej kolejce z Caen. Zmierzam do tego, że Rudi Garcia zdecydowanie poprawil grę w defensywie i Maryslia traci mało a to może być dzisiaj kluczowe. Monaco grało kilka dni temu w lidze mistrzów z Tottenhamem i napewno piłkarze są zmęczeni i widzę tu szansę dla zawodników Marsylii ponieważ konsekwentna gra w obronie i jakieś kontry mogą przynieść efekty. A Monaco gdzieś tracić punkty będzie napewno więc czemu by nie dzisiaj przeciwko drużynie, która zawsze we Francji się liczyła.
X2 Marsylia @1.95 STS

nole 6,1K

nole

Forum VIP
A Monaco gdzieś tracić punkty będzie napewno więc czemu by nie dzisiaj przeciwko drużynie, która zawsze we Francji się liczyła
No cały problem polega na tym, że tak było kiedyś, a nie dziś ...
OM od dwóch sezonów tak naprawdę gra kompletny piach. To cień zespołu, któryś walczył o grę w LM.
Czy Monaco jest zmęczone ? Wychodząc z tego założenia to można zawsze grać przeciwko ekipom, które w tygodniu grały w LM, czy innych pucharach.
Dla mnie zdecydowanie dziś pewny WIN Monaco. Marsylia nie ma zwyczajnie sportowych argumentów na wygranie, czy nawet zremisowanie tego meczu...

Otrzymane punkty reputacji: +31
poool90 61

poool90

Użytkownik
Nice- Bastia 1 1,67 Betano
Co tu dużo pisać, liderzy są zdecydowanym faworytem do zwycięstwa, kursy spadają więc warto zagrać.
Niestety gospodarze będą musieli poradzić sobie bez Balotelliego, bo według najnowszych informacji nie zagra w jutrzejszym spotkaniu.
Wydaje się jednak, że zespół z Nicei powinien spotkanie to wygrać biorąc pod uwagę formę w jakiej są oba zespoły- Nice u siebie wygrało ostatnich 5 meczów (nie biorąc pod uwagę LE którą wyraźnie odpuścili), udowodnili także, że potrafią zwyciężać bez swojej największej gwiazdy Mario.
Goście natomiast to wyjazdowa klapa- od sierpnia kiedy to pokonali Lorient, na wyjazdach notują same porażki. Co prawda najczęściej przegrywają jedną bramką, jednak ich bilans 1-0-5 pokazuje w jakiej są formie.
Stawiam na skromne jednobramkowe zwycięstwo lidera.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Nice- Bastia 1 1,67 Betano
Co tu dużo pisać, liderzy są zdecydowanym faworytem do zwycięstwa, kursy spadają więc warto zagrać.
Niestety gospodarze będą musieli poradzić sobie bez Balotelliego, bo według najnowszych informacji nie zagra w jutrzejszym spotkaniu.
Wydaje się jednak, że zespół z Nicei powinien spotkanie to wygrać biorąc pod uwagę formę w jakiej są oba zespoły- Nice u siebie wygrało ostatnich 5 meczów (nie biorąc pod uwagę LE którą wyraźnie odpuścili), udowodnili także, że potrafią zwyciężać bez swojej największej gwiazdy Mario.
Goście natomiast to wyjazdowa klapa- od sierpnia kiedy to pokonali Lorient, na wyjazdach notują same porażki. Co prawda najczęściej przegrywają jedną bramką, jednak ich bilans 1-0-5 pokazuje w jakiej są formie.
Stawiam na skromne jednobramkowe zwycięstwo lidera.
Zapomniałeś dodać że :
Nicea zagra bez swojego kapitana Bayseego. Natomiast Bastia przyjedzie bez Djiku oraz Squillaciego.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Olympique Lyon - Paris Saint-Germain
Typ: 1
Kurs: 3.70
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Na Parc Olympique Lyonnais w Lyonie dojdzie dziś wieczorem do jednego z ciekawiej zapowiadających się spotkań jesienią w Ligue 1 Olympique Lyon podejmie Paris Saint-Germain i wcale w tej rywalizacji nie jest bez szans. Obie ekipy reprezentują Francję w Lidze Mistrzów i radzą sobie całkiem nieźle, PSG już awansowało do 1/8 finału, natomiast Lyon wciąż ma spore szansę na taki wynik (wystarczy tylko albo aż pokonać Sevillę w ostatniej kolejce LM). Wracając jednak do meczu ligowe ja stawiam tutaj na zwycięstwo gospodarzy.
Już w poprzednim sezonie Lyon potrafił pokonać PSG (2:1) na własnym obiekcie a wtedy był to dość zaskakujący wynik, bowiem paryżanie niezbyt często gubili punkty. W tym sezonie PSG gra nieco słabiej o czym niech świadczy to, że nie są liderem rozgrywek, a przecież w ostatnich sezonach byli absolutnym hegemonem w Ligue 1. W tym już 2 razy przegrali, oba mecze na wyjeździe najpierw z Monaco (1:3), a następnie z Toulouse (0:2). Jako, że w Ligue 1 podwójnie mobilizują się na mecze z PSG, to nie wykluczam, że dziś Lyon jako trzeci pokona ten zespół w tym sezonie w lidze. Lyon u siebie jak na razie w lidze gra bezkompromisowo (podobnie jak PSG na wyjazdach): 4 zwycięstwa i 2 porażki (podobnie jak PSG).
Warto zauważyć, że dziś Unai Emery nie będzie mógł skorzystać z usług Angela Di Marii, ponadto urazy leczą również Layvin Kurzawa, Javier Pastore, Adrien Rabiot,Rémy Descamps i Herin Ongenda. Jeśli chodzi o Les Gones to tutaj nie zobaczymy dziś Mammana, Greniera, Ghezzala i Jalleta. Myślę, że Lyon dziś zagra mocno zdeterminowany by osiągnąć dobry wynik i wcale nie zdziwię się jeśli np. powtórzy się wynik z poprzedniego sezonu. Moja propozycja to wygrana gospodarzy.

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: Francja Ligue1
Data: 27.11.2016 17:00
Spotkanie: Nice - Bastia
Typ: Nice
kurs: 1.68
Bukmacher:
Analiza:
O 17 w lidze francuskiej o powrót na pozycje lidera powalczą piłkarze rewelacyjnej Nicei. I szanse na to mają spore, bo Bastia w tym roku znow walczy o utrzymanie i w lidze nie zachwycaja. Nicea to taki leicester z zeszłego sezonu, tyle ze to nie ten sam kaliber co Anglicy, bo zespół z lazurowego wybrzeża juz w zeszłym sezonie prezentowal sie znakomicie i uzyskał kwalifikacje do fazy grupowej Ligi Europy. W tym roku wxmocnili sie m.in. Balotellim który odzyskał formę (dzis akurat go zabraknie) i wyniki w lidze sa znakomite. Oceniam ten tylko pod kątem sportowym, a tu dominacja gospodarzy nie podlega wątpliwości. Nicea nie wygrała tylko jednego meczu ligowego u siebie, Bastia tylko wygrała raz na wyjeździe a przegrała az pięć. Inny wynik jak zwycięstwo gospodarzy będzie sensacją. Stawiam na gospodarzy

diaz 95

diaz

Użytkownik
Spotkanie: Olympique Lyon - Paris Saint-Germain
Typ: ponad 7 rzutów rożnych ✅
Kurs: 1,4 ✅
Bukmacher: bet 365 ✅
Analiza

Tak jak wczoraj perełką były rożne w meczu Bayernu o czym pisałem w dziale Bundesligi tak dzisiaj widzę tutaj również dość pewny typ jeżeli chodzi o rzuty rożne i próg powyżej 7 . Kurs nie powala , ale do dodania do innej opcji można śmiało brać . Obydwie drużyny zagrają dzisiaj o zwycięstwo , obydwie są po meczach w LM w środku tygodnia , obydwie póki co poniżej oczekiwań w ligowej tabeli ponieważ PSG zajmuje 3 miejsce natomiast Lyon jest dopiero 7 . Wydaję się , że Lyon w końcu wrócił na własciwy tor ponieważ w ostatnich 5 swoich spotkaniach nie przegrał notując 4 zwycięstwa oraz 1 remis w wyjazdowym meczu w Turynie z Juventusem w LM . PSG natomiast w ostatnich 10 spotkaniach nie przegrało swojego meczu wygrywając 8 spotkań oraz dwa remisując . Jak widzimy obydwie drużyny w formie co powinno przelożyć się na ofensywny styl gry w dzisiejszym meczu a więc co się tym wiąże nabijanie rzutów rożnych . PSG w swoich trzech ostatnich meczach zdobywało 6,4 oraz 9 roznych natomiast Lyon 5,5,9 . Jak widzimy obydwie drużyny nie mają problemów ze zdobywaniem rzutów rożnych dlatego uważam , że próg 7 jest śmieszny i trzeba z tego skorzystać . Licze na otwarty mecz z obydwu stron i walke obydwu ekip o 3 pkt !

ponad 7 rożnych kurs 1,4 bet 365 ✅✅✅

Dodatkowo proponuje zakład obydwie drużyny strzelą bramkę kurs 1,61 ✅✅✅bet365 ✅✅✅

Dlaczego ? Tak jak pisałem wyżej obydwie w formie , obydwie strzelą bramki , ale najbardziej za tym typem według mnie przemawia fakt , że PSG notuję serie 4 spotkan w lidze bez straty bramki , dość długa seria wydaję mi się , że Lyon jest w stanie zdobyć przynajmniej jedną bramke , Lyon w swoim ostatnim meczu również był bez straty bramki , a więc w dniu dzisiejszym jak najbardziej obydwie powinny zdobyć gola ???? pozdrawiam !!!!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom