>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

14 kolejka I ligi 26.10 - 27.10.2013

Status
Zamknięty.
M 340

macvas

Użytkownik
Pozwoliłem sobie założyć wątek, bo ostatnio panuje tu zastój..
14.kolejka I Ligi rozpoczyna się w najbliższą sobotę i wygląda następująco:
GKS Bełchatów - Dolcan Ząbki 26 października, 17:00
Kolejarz Stróże
- Energetyk ROW Rybnik 27 października, 14:00
Puszcza Niepołomice
- Arka Gdynia 27 października, 14:00
Chojniczanka Chojnice
- Górnik Łęczna 27 października, 14:00
Olimpia Grudziądz
- Miedź Legnica 26 października, 14:00
Termalica Bruk-Bet Nieciecza
- GKS Katowice 27 października, 12:30
Stomil Olsztyn - Okocimski KS Brzesko 26 października, 14:00
GKS Tychy - Sandecja Nowy Sącz 27 października, 12:30 mecz w Jaworznie
Wisła Płock
- Flota Świnoujście 27 października, 12:15
W czubie tabeli panuje ścisk, brak jest zdecydowanego lidera (swój i tak skromny zapas punktowy roztrwonił Bełchatów), co dodaje na atrakcyjności najbliższym spotkaniom. Większość drużyn nie potrafi ustabilizować formy, stąd planowane wygrane łączą się z zaskakującymi zgubami punktowymi.
Ciekawie zapowiadają się pojedynki w Bełchatowie, gdzie zawita Dolcan, który potrafi urywać punkty na wyjazdach oraz w Niecieczy, dokąd przybędą katowiczanie podbudowani wysokim zwycięstwem z wciąż aktualnym wiceliderem z Grudziądza. (4:0) Olimpia spróbuje zmazać plamę, podejmując na własnym terenie Miedź. Legniczanie zapewne powalczą o odskoczenie od strefy spadkowej. W tej na dobre tkwi Puszcza Niepołomice, która podejmie na własnym boisku Arkę. Gdynianie mają pracowity okres, gdyż w tygodniu rozgrywali zaległy mecz 9.kolejki, zakończony wyjazdowym remisem w Łęcznej, by teraz udać się w okolice Grodu Kraka. Tam z pewnością mają szanse nadrobić zgubione punkty i doskoczyć do czołówki.

pestka7 8,3K

pestka7

Forum VIP

bet365

Przed nami 14 kolejka I ligi. Wczoraj rozegrano ostatnie, zaległe spotkanie w Łęcznej , w którym to Górnik podzielił się punktami z Arką. Sytuacja w tabeli nie jest klarowna bowiem różnice punktowe zarówno w czołówce jak i dole tabeli są wręcz znikome. W nadchodzącej kolejce hitem będzie bezapelacyjnie pojedynek GKSu Bełchatów z Dolcanem Ząbki.. Drużyny te zajmują odpowiednio 1 i 5 miejsce jednak różnica dzieląca te miejsca to zaledwie 2pkt. Ciekawie będzie również w Płocku. Wisła to póki co objawienie ligi i w meczu z będącą ostatnio w słabej formie Flotą będzie faworytem. Arka wybiera się z kolei na mecz z Puszczą. Czy żółto-niebiescy podtrzymają formę z dwóch ostatnich meczy i wrócą do Gdyni z dorobkiem 3 punktów? W Niecieczy pożegnano się z trenerem Radolskim, którego zastąpił Mirosław Jabłoński. O dobry i zwycięski debiut będzie miał jednak ciężko bowiem do miasta kukurydzy przyjeżdża GKS Katowice.

Zapraszam do dyskusji.

pestka7 8,3K

pestka7

Forum VIP
Puszcza - Arka ✅ 2:5 ✅
Typ: 2 DNB 1,50 Sportingbet

Żółto -Niebiescy w tygodniu odrabiali zaległości remisując w Łęcznej z Górnikiem 1:1. Plan Arkowców przed wyjazdem na południe Polski był prosty - minimum 4pkt ,które znacznie przybliżą ich do czołówki. Puszcza to obecnie ostatni zespół w tabeli, który w dotychczasowych 13 spotkaniach uzbierał 10 oczek , a więc o 8 mniej od jutrzejszych rywali. Jednak nie o statystykach chce tu pisać. Po dość pechowo przegranym spotkaniu z Dolcanem, w Gdyni doszło do ostrej wymiany zdań. Trener Sikora dostał ostatnie wotum zaufania i jak narazie wywiązuje się z niego całkiem nieźle. 2 mecze - 4 punkty. Sami piłkarze przyznają, że nie dopisywało im szczęście. Praktycznie wszystkie tracone bramki to błędy indiwidualne. Taki Sobieraj (osobiście bardzo go szanuje, bo zawsze zostawia całe serducho na boisku) prezentuje rywalom przynajmniej jedną (a może i aż) setkę w meczu. Kurde no nie poważne ,aby drużyna walcząca o awans , traciła tak głupio bramki ,które potem skutkują brakiem kilku ważnych punktów. Na szczęście ostatnio coś się ruszyło z przodu co przy gorszej postawie obrony można uznać za duży pozytyw, bo Arka zaczęła punktować. Arkowcy zaczeli być groźniejsi w poczynaniach ofensywnych i właśnie to powinni wykorzystać w jutrzejszym meczu. Puszcza obok GKSu Tychy traci w lidze największą ilość bramek. Przebudził się Aleksander, na skrzydle ostatnio świetnie pokazuje się Tomasik , który fajnie wymienia się pozycjami z Radzewiczem. Także Adrian Budka ma więcej świeżości co pokazał w ostatnim spotkaniu. Czekam jeszcze na przebudzenie się Marcusa bo to on powinien być motorem napędowym Arki. Puszcza do jutrzejszego spotkania przystąpi osłabiona brakiem Strózika oraz prawdopodobnie Uwakawe, a więc dwójki podstawowych graczy. Do obrony wróci Wallace ,ale to raczej plusik w strone gości bo koleś po przyjściu do Arki całkowicie się rozsypał, a w Niepołomicach zaczęły go trapić kontuzje. Powtórka z Gdyni?

funias 691

funias

Użytkownik
Stomil Olsztyn - Okocimski Brzesko
Stomil Olsztyn DNB 1.50 WilliamHill 2-0 ✅

Już w najbliższą sobotę 26 października o godzinie 14:00, Okocimski Brzesko zmierzy się na wyjeździe ze Stomilem Olsztyn w spotkaniu 14 kolejki I ligi. Jest to pojedynek dwóch outsiderów pierwszoligowych rozgrywek. Stomil 17 miejsce z 12 punktami. Okocimski jest 15 i ma dwa oczka więcej.
Stomil ostatnio wygrał swój pierwszy mecz na własnym stadionie. Dość pewnie pokonał Flote Świnoujście 3-1 i upatruje tutaj jakiegoś światełka w tunelu dla ekipy z Olsztyna. Na osiem spotkań Stomil przegrał u siebie zaledwie 2 razy więc nie jest to jakiś hańbiący rezultat. 5-krotnie remisowali, dużo - dlatego też gram DNB. Mam jednak nadzieję, że Stomil zagra odważny, ale rozsądny futbol - taki jak pokazali w meczu z Flotą. Już oglądając ich w meczu z GKS Bełchatów przegranym 2-3 zauważyłem, że grają bardzo ambitnie w ofensywie. Strzelili 2 bramki jednej z najlepszych defensyw w 1 lidze i w tamtym meczu zasługiwali chociaż na remis. Piłka bywa jednak nie sprawiedliwa i nie zawsze ładna dla oka gra idzie w parze z wynikami. Dziś Stomil bardzo zmotywowany na 3 punkty. Rywale sąsiadujący w tabeli co raz lepiej punktują i nie można pozwolić sobie na zbyt dużą stratę.
Goście grają bardzo w kratkę i mimo, że ostatnimi czasy Stomil im &quot;leży&quot; nie widzę jakiś argumentów żeby mieli wygrać to spotkanie. Ostatnie 3 wyjazdowe spotkania to 3 porażki. A niedawne 4-0 ze słabiutką Puszczą mówi same za siebie. Rywal jak najbardziej do pokonania dla Olsztynian, którzy spragnieni są zwycięstw na własnym stadionie.
Podsumowując idę w kierunku gospodarzy, ale podpieram się zwrotem w przypadku remisu, bo to Polskie podwórko i tutaj wszystko możliwe. Nie spodziewam się jednak wygranej gości. Powodzenia.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Olimpia Grudziądz- Miedź Legnica over 2.5 @ 2.02 Unibet
Mecz drużyn, które nieoczekiwanie grają o odmienne cele.Niespodziewany wicelider zagra z zespołem,który liże rany po eks pseudo trenerze Ulatowskim. Postawiłem w tym spotkaniu over 2.5 nie przypadkowo. Jak się spojrzy na wyniki jakie osiąga Olimpia na swoim obiekcie to można zobaczyć, że na 7 spotkań 5 kończyło się wynikami w którym padło co najmniej trzy bramki. Do tego trzeba dodać ,że Miedź Legnica to zespół który lubi i ma kim postrzelać....ale potrafi też dużo goli stracić. Na ostatnie 4 spotkania Miedzi jakie rozgrywała, aż 3 zakończyły się wynikiem powyżej 2.5 bramek
Dolcan- Miedź 1-4
Puszcza- Miedź 1-4
Miedź -Chojniczanka 2-2
Czy to jest przypadek? W mojej ocenie zdecydowanie nie. Jedna jak i druga drużyna gra bardzo ofensywnie. Rzadko idzie na kompromis. Posiadają dość duży potencjał w postaci ofensywnie grających zawodników. Linie defensywne w obu zespołach należą w mojej ocenie do bardzo niepewnych.
Reasumując...trudno wskazać w tym meczu faworyta.. Niby zespół Miedzi się odradza, ale Olimpia przeplatając mecz słaby z bardzo dobrym u siebie może zaskoczyć. Tutaj każda z drużyn może sama pokryć over 2.5.
Myślę,że w Grudziądzu dzisiaj sobie postrzelają....
Jako ciekawostka...w tym sezonie oba zespoły grały ze sobą w pucharze Polski, gdzie lepszym zespołem okazała się Miedź wygrywając 3-0...mecz odbył się w w Grudziądzu.
Przewidywane składy:
Olimpia: Fabiniak - Pisarczuk, Staniek, Piter-Bućko, Woźniak, Kłus, Smoliński, Rogalski, Gawęcki, Ruszkul, Cieśliński.

Miedź: Ptak - Zasada, Woźniczka, Midzierski, Wołczek, Bartoszewicz, Cierpka, Łuszkiewicz, Szczepaniak, Łobodziński, Zakrzewsk

ciopa1994 120

ciopa1994

Użytkownik
Puszcza-Arka Gdynia ✅✅
Typ: 2 @ 2,0 bet365

Właściwie kolega pestka7 napisał już wszystko na temat tego meczu.Uważam jednak że można spokojnie spróbować zagrać czystą 2, bo jak nie z Puszczą to z kim inkasować 3 pkt ;)

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
GKS Tychy - Sandecja Nowy Sącz over 2,5 @ 2,11
ComeOn

Ja natomiast wybrałem over w Tychach, widziałem ich mecz w PP z Zagłębiem i radzili sobie tam całkiem niezle w ofensywie. Często ich akcje były przeprowadzane prawy skrzydłem po czym następowała wrzutka na wysokiego napastnika. W meczu z Zagłębiem może nie było to skuteczne, lecz Sandecja to jednak słabsza ekipa i tutaj gospodarzom o bramkę będzie łatwiej. Tyszanie popełniają błędy w obronie, jednak ich gra idzie ku lepszemu, ostatnio w lidze 2 zwycięstwa, nad Wisłą i Flotą co na pewno im doda wiatru w żagle...Sandecja natomiast po nieudanym początku też raczej na fali wznoszącej, ostatnio 3 wygrane mecze i odnotowali spory awans w tabeli, gdyby dziś zwyciężyli także mogą awansować i znacznie zbliżyć się do ekip z czołówki. Żeby to uczynić muszą strzelić bramkę lub więcej, moim zdaniem zobaczymy ich tutaj kilka, mimo że liga ta nie jest overowa..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom