Dzisiaj wieczorem w Tilburgu dojdzie do spotkania pomiędzy zespołem Willem II a Heraclesem Almento. Gospodarze to "czerwona latarnia" Eredivisie, w ostatnich 5 spotkaniach zanotowali 5 kolejnych porażek z rzędu, tracąc na dodatek aż 17 goli. W zespole gospodarzy kontuzjowani są
Genaro Snijders (N 11/0), Kevin Brands (P 10/0) oraz Ruud van der Rijt (O 4/0). Nie są to jakieś oszałamiające osłabienia, ale na pewno Kevin Brands oraz Genaro Snijders by się dzisiaj przydali.
Jeśli chodzi o przejezdnych z Almeno, to dzisiaj zagrają w najmocniejszym składzie i są tak czy inaczej są tutaj jednak faworytem. Ich forma jest na pewno nierówna, dobre mecze potrafią przeplatać fatalnymi występami.
Charakterystyczne dla Heraclesu jest na pewno ustawienie 1-3-4-3, które pozwala im zdobywać sporo goli, ale przy tym także sporo ich tracić (29-26). Ostatnio Heracles dosyć okazale odprawił Rodę Kerkrade aż 5:1 u siebie. Dzisiaj myślę, że może być podobnie. Goście mają na prawdę spory potencjał w przodach (Armenteros (N 12/6), Gourije (N 11/7), Overtoonm (P 13/5)), czy młodzi skrzydłowi (Duarte (P 13/3), Bruns (P 12/2). I myślę, że są w stanie dzisiaj zdobyć min. 2 gole. Over w tym meczu również wielce prawdopodobny, bo obrona Heraclesu, nie dość że zawiera tylko 3 ogniwa, to i jeszcze potrafi popełniać sporo błędów. Tylko pytanie czy Willem II będzie w stanie chociaż zagrozić gościom w dzisiejszym spotkaniu.
Nie wiem co wyjdzie z tym BTS-em, ale jednak odpuszczam. Biorę:
Heracles over 1.5 gola @1.45 Bwin
over 2.5 gola Unibet