>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

14. kolejka Eredivisie/17. kolejka Jupiler Pro League (23-25.11.2012)

Status
Zamknięty.
funnyman 735

funnyman

Użytkownik
St.Liege - Lierse 1 drużyna over 1.5 gola 1.50 Bet365 ✅✅✅
Standard bardzo mocny u siebie ,pomimo nie najlepszej pozycji w lidze. w ostatnich 5 meczach na własnym boisku 4 zwycięstwa i tylko właśnie podczas starty punktów z dużo lepszym zespołem niż Lierse gospodarze nie byli w stanie strzelić co najmniej dwóch bramek. Goście 3 porażkami i 2 remisami w 5 ostatnich spotkaniach wyjazdowych i tylko raz nie stracili dwóch lub więcej bramek. Jeśli jeszcze to kogoś nie przekonuje ,to dodam ,że od 2005 roku Standard aplikował dzisiejszym rywalom więcej niż jedną bramkę i do tego zawsze zwyciężał. Wnioski nasuwają się same ???? Jak znajdę gdzieś jakieś ważne informacje ,absencje itp. , to dorzucę ,bo na razie nie mogłem znaleźć nic konkretnego.
/edit: już do przerwy 3-0;)

empe92 438

empe92

Użytkownik
Pierwszy mecz kolejki to pojedynek Standardu Liege z Lierse. Na pewno faworytami są gospodarze, ale ja proponuję over, bo defensywa Standardu lubi popełniać błędy, a goście są prezentują się całkiem przyzwoicie w ataku. Standard pod wodzą Mircei Rednica gra bardzo ładną, ofensywną piłkę. W dwóch poprzednich meczach zdobyli tylko 1 punkt, ale grali z czołówką tabeli, czyli Lokeren i Zulte, do tego na wyjazdach, a przecież w tych meczach szans na wygraną nie brakowało. Teraz rywal z drugiej części tabeli, którego obrona pozostawia sporo do życzenia, i mecz u siebie to doskonała szansa na zwycięstwo. Ale Lierse potrafi zagrać coś konstruktywnego z przodu, czego dowodem aż 7 zdobytych bramek w poprzednich 4 meczach. Standard czasem popełnia proste błędy z tyłu, czasem dopisuje szczęście i przeciwnik swoich szans nie wykorzystuje, ale z tym zawsze różnie bywa. Over równie dobrze może być pokryty tylko przez gospodarzy, ale niewykluczone, że Lierse też coś od siebie dołoży, na co wskazuje historia gier.

Standard – Lierse
Over 2.5 @ 1.73 Bet365 ✅ 3:0

Otrzymane punkty reputacji: +4
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

NEC w ostatni weekend dostał spory łomot od Vietesse i przy tym stracił kilku graczy, którzy muszą pauzować za kartki. Tak więc jutro pauzują Remy Amieux (O 5/0), Victor Palsson (P 8/1), Ryan Koolwijk (P 13/4) oraz Kevin Conboy (O 9/0) - to jeszcze z poprzedniego meczu.Kontuzjowani są Pavel Cmovs (O 11/1), Evander Sno (P 7/2). Jeśli chodzi o defensywę NEC, to jutro to może wyglądać niezbyt dobrze, tylko że Utrecht to jest trochę taka nieprzewidywalna ekipa. W tym sezonie potrafili wygrać z PSV 1:0, zremisować z Ajaxem 1:1 oraz zremisować chociażby w ostatnim meczu z Twente 1:1. A z kolei tydzień przed meczem z Twente dostali baty od Waalwijk aż 4:0. Jutro goście zagrają jednak bez kontuzjowanych Cedrica van der Guna (N 11/2), Adama Saroty (P 11/0) oraz Edouarda Douplana (N 6/1). Na szczęście są jeszcze dwaj najlepsi strzelcy zespołu Jacob Mulenga (N 11/5) oraz Alexander Gerndt (N 11/5). Ten pierwszy zresztą zdobył ostatnio bramkę dającą cenny remis z Twente. NEC u siebie nie prezentuję się w tym sezonie zbyt okazale 1-3-2 i w bramkach 6-12, to jak na ekipę aspirującą do pierwszej 6-tki wcale nie tak dobrze. Utrecht (zresztą sąsiad z tabeli, bezpośredni konkurent) z kolei na wyjazdach radzi sobie bardzo przyzwoicie 4-2-1. I tylko Vitesse oraz Twente mogą się pochwalić lepszym bilansem na wyjazdach. Utrecht mimo wpadki z Waalwijkiem w pozostałych meczach prezentował się dosyć solidnie i myślę, że to powinno wystarczyć, żeby urwać Cesarskim jakiegoś punkta. Nie jestem do końca przekonany, ale myślę, że Utrecht stać spokojnie na wyjazdowy remis z Nijmegen.
X lub Utrecht @1.50 Bwin

Otrzymane punkty reputacji: +4
omerta 968

omerta

Użytkownik

NEC Nijmegen - FC Utrecht

Potwierdzam to, co napisał pirelli. NEC ma duży problem - głównie w środku pola, bowiem wystąpić w sobotę nie będzie mogło dwóch defensywnych pomocników - Pálsson (9/1) i Koolwijk (14/4/3). Do tego dochodzi mogący grać na lewej stronie obrony i na stoperze Amieux (5/0), a także inny lewy defensor Conboy (9/0), również środkowy Cmovs (11/1) i trzeci piłkarz linii pomocy Sno (8/2). Amieux, Koolwijk i Palsson regularnie grali w ostatnim czasie, z kolei Cmovs pauzuje od dwóch spotkań. NEC w tym sezonie traci sporo bramek (38-letni Babos ma już za sobą najlepsze lata), a najwyższych lotów nie jest też defensywa, w której często dochodzi do roszad. Tydzień temu Cesarscy przegrali derby z Vitesse (1-4). Dla porównania Utrecht zremisował z Twente (1-1), sprawiając dużą niespodziankę. Wcześniej była porażka z RKC i dziś będą chcieli wygrać, bo wysokie, 6. miejsce do tego zobowiązuje. W Nijmegen zagrają co prawda bez van der Guna (12/2), ale jego zabrakło już tydzień temu. FC Utrecht ma to do siebie, że naprawdę dobrze gra na wyjazdach (porażka w Waalwijk była pierwszą w Eredivisie) i moim zdaniem wykorzysta kłopoty rywali. Czy wygra? Nie wiem, ale według mnie bramki z obu stron padną.
Typ:
obie drużyny strzelą bramkę @ 1.45 (sportingbet)

VVV Venlo - SC Heerenveen
Ekipa VVV-Venlo rozczarowała mnie przed tygodniem, kiedy nie rozegrała wielkiego spotkania i przegrała w Amsterdamie (0-2). Oczekiwałem dobrego występu, bo wcześniej odniosła dwa triumfy (AZ Alkmaar 2-1 i Willem II 4-1), a ponadto Ajax grał bez podstawowego bramkarza i stopera. Dziś mają okazję się zrewanżować, ale moim zdaniem ta sztuka im się nie uda. Skład na sobotni mecz może i mają optymalny (nikt nie pauzuje), ale ja stawiam na SC Heerenveen. Fryzowie zawodzą od początku sezonu i cały czas czekam na ich przełamanie. Po kilku dobrych spotkaniach, znowu wrócili do starego stylu - przegrali w Almelo (3-6) i Eindhoven (1-5), w między czasie pokonali FC Zwolle, a tydzień temu okazali się słabsi na własnym terenie do RKC (0-2). W ostatnich tygodniach w dodatku zmienił się golkiper. Nordfeldta (17/0), który w Venlo nie zagra, zastępuje Vandenbussche (cztery mecze i dziewięć puszczonych bramek), a co więcej - tym razem zabraknie także stopera Kruiswijka (11/0) i prawego obrońcy van Anholta (18/0 - grał też na defensywnym pomocniku). Ja mimo to decyduję się na typ w stronę gości. To może być jedna z ostatnich szans dla trenera van Bastena, który nie notuje z zespołem najlepszej passy.

Typ:
SC Heerenveen (draw no bet) @ 1.65 (william hill)

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Dzisiaj wieczorem w Tilburgu dojdzie do spotkania pomiędzy zespołem Willem II a Heraclesem Almento. Gospodarze to &quot;czerwona latarnia&quot; Eredivisie, w ostatnich 5 spotkaniach zanotowali 5 kolejnych porażek z rzędu, tracąc na dodatek aż 17 goli. W zespole gospodarzy kontuzjowani są Genaro Snijders (N 11/0), Kevin Brands (P 10/0) oraz Ruud van der Rijt (O 4/0). Nie są to jakieś oszałamiające osłabienia, ale na pewno Kevin Brands oraz Genaro Snijders by się dzisiaj przydali.
Jeśli chodzi o przejezdnych z Almeno, to dzisiaj zagrają w najmocniejszym składzie i są tak czy inaczej są tutaj jednak faworytem. Ich forma jest na pewno nierówna, dobre mecze potrafią przeplatać fatalnymi występami.
Charakterystyczne dla Heraclesu jest na pewno ustawienie 1-3-4-3, które pozwala im zdobywać sporo goli, ale przy tym także sporo ich tracić (29-26). Ostatnio Heracles dosyć okazale odprawił Rodę Kerkrade aż 5:1 u siebie. Dzisiaj myślę, że może być podobnie. Goście mają na prawdę spory potencjał w przodach (Armenteros (N 12/6), Gourije (N 11/7), Overtoonm (P 13/5)), czy młodzi skrzydłowi (Duarte (P 13/3), Bruns (P 12/2). I myślę, że są w stanie dzisiaj zdobyć min. 2 gole. Over w tym meczu również wielce prawdopodobny, bo obrona Heraclesu, nie dość że zawiera tylko 3 ogniwa, to i jeszcze potrafi popełniać sporo błędów. Tylko pytanie czy Willem II będzie w stanie chociaż zagrozić gościom w dzisiejszym spotkaniu.
Nie wiem co wyjdzie z tym BTS-em, ale jednak odpuszczam. Biorę:
Heracles over 1.5 gola @1.45 Bwin
over 2.5 gola Unibet

empe92 438

empe92

Użytkownik
Bardzo ciekawie zapowiada się mecz pomiędzy Mons Bergen a Lokeren. Dobrze spisujący się na własnym boisku gospodarze (bilans 5-1-2, bramki 17:12 w 8 meczach u siebie), podejmą Lokeren, które ma na koncie serię 6 ligowych wygranych z rzędu i jeśli dziś zgarną komplet punktów, to wyrównają klubowy rekord. Goście na obcych boiskach prezentują się bardzo dobrze, pod tym względem są drugą siłą w Jupiler League, w 8 grach zdobyli aż 15 punktów (bramki 14:10). Mons to ekipa, która lubi ofensywną grę, trener Scifo nastawia swój zespół zazwyczaj na grę do przodu, co często skutkuje dziurami w tyłach. Statystyki to potwierdzają, bowiem w 16 meczach Mons w tym sezonie padło aż 61 goli, co daje średnią prawie 4 gole na spotkanie. Lokeren po bardzo dobrych ostatnich meczach awansowali na podium, na pewno będą chcieli podtrzymać tę serię, ale nie będzie to łatwe. Dziś nie zagra podstawowy defensor Taravel, którego prawdopodobnie zastąpi Gueye. U gospodarzy również wypadł obrońca Sapina, a w żadnym zespole nie ma problemów z ustawieniem ataku. Spodziewam się otwartego meczu, do czego przyzwyczaili nas zawodnicy Mons, do tego znajdująca się w świetnej dyspozycji drużyna Lokeren, która będzie chciała zgarnąć komplet oczek po raz siódmy z rzędu zapewni dobre widowisko z kilkoma bramkami.

Mons – Lokeren
Over 2.5 @ 1.65 Bet365 ✅
Over 3.5 @ 2.65 Expekt ⛔ 1:2 ... szkoda, było blisko, niewykorzystany karny Mons

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Willem II Tilburg - Heracles Almelo
Szykuje się dziś sporo bramek w spotkaniu które rozpocznie się o 20:45 w ramach 14 kolejki holenderskiej Eredivisie. Ostatni w tabeli zespół Willem II Tilburg zagra z zespołem środka tabeli Heraclesem Almelo. Gospodarze mają na koncie zaledwie sześć punktów i tak naprawdę przegrywają mecz za meczem, choć trzeba przyznać że rywali ostatnio łatwych nie mieli, dziś w ekipie bojowe nastroje by w końcu pokazać się z lepszej strony. Zagrają z Heraclesem, który gra piłkę ofensywną, w spotkaniach z ich udziałem pada mnóstwo bramek, jednak lepiej spisują się u siebie niż na wyjeździe. Także w ostatnich spotkaniach Willemu padało dużo bramek, ogólnie w sezonie średnio w meczach z ich udziałem padają ponad 3 bramki, a w spotkaniach Heraclesu który dużo strzela i traci ponad 4, co jednak ważne zwłaszcza w ostatnim czasie w spotkaniach z udziałem którejś z tych drużyn pada duża ilość bramek. Szykuje się ciekawe spotkanie, faworytami są goście którzy wygrali sześć ostatnich spotkań z ekipą z Tilburga, nie mam nic przeciw temu by i dzisiaj tak się stało, mogą powtórzyć wynik z zeszłego sezonu kiedy to Heracles wygrał na wyjeździe 6:2, jednak wcale nie musi być tak łatwo, gospodarze muszą walczyć na całego by po raz kolejny nie zawieść swoich kibiców, szybko strzelona bramka w tym meczu przez którąś z ekip równa się wysokiej liczbie bramek w całym spotkaniu.

over 2,5 1.42 Unibet
over 3,5 2.11 Betsson
over 4,5 3.65 marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Venlo - Heerenveen
Jeżeli nie teraz to kiedy, jeżeli nie z Venlo to z kim? Jeżeli Djurcic i spółka mogą w tej rundzie zainkasować 3 pkt z kimś to właśnie mogą to zrobić z przedostatnią drużyną Eredivisie. Dziurawa obrona gości nadal nie daje mi spokoju ale mam nadzieję że dziś uda im się po prostu strzelić niż stracić. Venlo gra na swoim terenie i nie będą mogli sobie pozwolić na zachowawczą grę. Odkryją się i ...hm...właśnie na to odkrycie liczę...
Heerenveen kurs 2,20 2/10 Fortuna wynik 1:1

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kortrijk vs. Cercle 1, 2.06 Marathon 2/10 ✅ 3:1
- Kurs to przesada i to spora przesada.
- Kortrijk jest bardzo silnym zespołem w tym roku. Przekonało się o tym wiele ekip - w tym Standard.
- Cercle gra totalną padakę i w to nie powinien mieć nikt wątpliwości, kto choć trochę interesuje się JPL.
- Kadrowo lepiej wyglądają gospodarze.
Brać, nie gadać :!:
Inny bet: Mechelen vs. Waasland o2.5, 1.60+ 2/10 ⛔
Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +15
homel 918

homel

Użytkownik
Duzo graczy pauzuje za kartki wKortrijk m a goscie ostatnio rozbili Genk 3-1 , osobiscie pogralem BTS Benku

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Genk to cień samego siebie w tym sezonie, więc nie zwracam uwagi na ich wyniki. U gospodarzy pauzują, ale i tak mają solidniejszą kadrę. Z resztą już jest 1:0.

empe92 438

empe92

Użytkownik
W meczu Club Brugge z Charleroi faworyt może być tylko jeden. Są nimi oczywiście gospodarze, których trenerem został niedawno Hiszpan Juan Garrido. I od razu w pierwszym meczu ligowym udało mu się odnieść efektowne zwycięsywo nad Waasland-Beveren aż 6:2. Potem przyszła porażka w LE z Bordeaux 1:2, ale nawet nie ma co porównywać obu ekip, pierwszy mecz we Francji Belgowie przegrali 0:4. Teraz rywal bardzo podobny potencjałem do Waasland - mianowicie Charleroi, co doskonale pokazuje tabela. Club Brugge jest obecnie na 7 miejscu, Charleroi zajmuje 14 miejsce. Gospodarze mają ogromną siłę ofensywną, pod wodzą poprzedniego szkoleniowca w pewnym momencie coś się zacięło,ale poprzedni mecz pokazał, że piłkarze nie zapomnieli jak się gra w piłkę i moim zdaniem Garrido odniesie dziś pierwsze zwycięstwo przed własną publicznością. Brugia od bardzo dawna pozostawała bez wygranej w lidze, ostatnio się udało i teraz trzeba kontynuować tę serię, bo strata do lidera Anderlechtu wynosi już 12 punktów i nad takimi zespołami jak Charleroi należy odnosić pewne wygrane. Do dyspozycji trenera są dziś Refaelov, Tchite, Lestienne i Bacca, czyli atak w najsilniejszym zestawieniu. Jak dla mnie pewna wygrana Brugii.

Brugia @ 1.33 Bet365 ✅
Brugia (-1.5) @ 1.95 Bet365 ⛔
Brugia over 1.5 @ 1.36 Bet365 ⛔
Brugia over 2.5 @ 2.10 Bet365 ⛔ 1:0 ... tyle okazji, oczywiście niewykorzystany karny, gra w przewadze ponad 40 minut ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie ale początek tego sezonu to dla mnie w całej lidze holenderskiej coraz bardziej widoczny kryzys. W czołowych ekipach brak szerokiej i wartościowej kadry , co owocuje tym iż przy braku trzech czterech graczy okazuje się że nie ma kim grać. Do tego wyróżniające się jednostki takie jak Djurcic, Altidore, Bony czy paru innych przebąkują chęć wyniesienia się z tej ligi... PSV i Twente odpadło już z rywalizacji w LE...Ajax odpadł z LM i kto wie...może nawet w LE nie zagra. Jeżeli dodać do tego to co holendrzy zaprezentowali podczas EURO 2012 mamy obecny obraz tego co się pod względem piłkarskim dzieje w Holandii. Któryś z ekspertów stwierdził że celem Eredivisie powinno być zbliżenie się poziomem do ligi niemieckiej. Ja myślę że obecnie Eredevisie bliżej do ligi ..belgijskiej niż niemieckiej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom