Ciekawa kolejka nam się zapowiada w
Championship, już jutro na otwarcie Leeds u siebie z Blackburn. Obie ekipy w tym sezonie pokazują lekko mówiąc mierny poziom w lidze. Leeds obecnie będące w tragicznej formie, ostatnia wygrana 19.09 z beniaminkiem MK Dons pokazuje że ekipa z Elland Road jest obecnie w sporych tarapatach. Blackburn wcale nie lepsze, w tym sezonie na wyjeździe nie potrafili wygrać żadnego meczu ???? ! Szykuje nam się mecz akcji z większego raczej przypadku niż spotkanie obfitujące w umiejętności piłkarskie ???? ... Szczerze mówiąc mecz bardzo ciężki do obstawienia, jednak wydaje mi się że Leeds w tym meczu ma bardzo dużą szanse na przełamanie(po grze raczej w przeciętnym stylu), po pierwsze grają u siebie z ekipą która nie potrafiła wygrać żadnego spotkania na wyjeździe, po drugie Leeds ma niesamowicie wiernych kibiców, wystarczy spojrzeć na ich liczby wyjazdowe, co by się nie działo zawsze zajmują cały sektor gości a jest to bardzo ważny czynnik w przypadku sytuacji w jakiej są piłkarzyki...Zawodnik Leeds, Antenucci mówi że dwa ostatnie mecze dały im dużo do myślenia oraz wywnioskował fakt że potrafią sobie stworzyć dużą liczbę okazji i ogólnie czują się optymistycznie po meczu z Boltonem, jednak to są tylko słowa. Nie jest także dokładnie wiadome czy jutro wybiegnie Chris Wood jeden z lepszych zawodników Leeds w tym sezonie i to w sumie mogłoby być jednym z większych minusów ich jutrzejszej potyczki z Blackburn. Kolejnym czynnikiem przemawiającym za Blackburn jest z pewnością H2H które pokazuje że Leeds nie jest w stanie pokonać Blackburn od ponad 11lat!!! Mecz ciężki do typowania, jednak wg mnie Leeds jutro naprawdę będzie w stanie się przełamać o ile nikt nie wypadnie z podstawowego składu. Moje typy:
Leeds - Blackburn
@Leeds United 2.60???? Pierwsza bramka stracona w 18 sekundzie meczu po błędzie rodem z orlika samego kapitana... 5min 0-2 i w zasadzie było już po meczu... Leeds z taką grą jaką widziałem wczoraj, murowany kandydat do spadku.
dla mniej odważnych :
@Leeds DNB 1.85????
Kolejnym ciekawym meczem będzie potyczka Boro z Charlton Athletic, serio na Charlton 8.50 ? Ok może Middlesbrough obecnie gra dobrze i są z pewnością jednym z większych faworytów do awansu, ale przypominam że dziś grają mecz na wyjeździe z United i pewnie wyjdą zmobilizowani ze sporą chęcią namieszania, i tak jak dziś Boro jest dogiem w meczu z Manchesterem, to tak w sobotę "ma" być nim Charlton, niech ktoś bardziej ogarnięty wypowie się co do tego meczu, i czy naprawdę Charlton jest praktycznie bez szans w meczu z Boro.