Jeśli chodzi o dzień dzisiejszy to myślę, że bukmacherzy przesadzili z kursem na Gremio. Co prawda u siebie spisują się bardzo dobrze, ale remis wcale by mnie nie zdziwił. Z tego co wiem to zagrać nie może Maxi Lopez. Widziałem mecz Santo Andre z Palmeiras i według mnie jest to dobra drużyna, na pewno nie stoją dzisiaj na straconej pozycji.
Bez wątpienia dzisiaj hitem jest mecz pomiędzy Botafogo i Internacionalem. Botafogo ostatnio naprawdę zwyżka formy i przydałoby im się zwycięstwo. Szkoda, że dzisiaj zagrają z tak mocnym rywalem bo będzie ciężko. Najważniejszy dla gospodarzy będzie dzisiejszy powrót Alessandro. Na remis na pewno ich dzisiaj stać. Internacional ostatnio gra słabo... Nie mogę uwierzyć w stratę punktów w meczu z Sao Paulo. Po dwubramkowym prowadzeniu i nie wykorzystaniu karnego przez Sampe byłem pewny łatwego zwycięstwa w tym meczu. Dzisiaj na pewno będzie jeszcze trudniej i jeśli Internacional się nie obudzi to niedługo mogą spaść w tabeli.
Natomiast jutro będzie więcej ciekawych spotkań. Bardzo ciekawy jestem meczu Atletico MG z Goias. Według mnie Atletico MG nie gra jakoś rewelacyjnie i spokojnie może tracić punkty z takimi rywalami jak Goias, które w ostatnim meczu świetnie zagrało z Palmeiras.
W meczach Corinthians - Palmeiras i Barueri - Sao Paulo można postawić na jakieś overy bo tam powinniśmy zobaczyć sporo bramek. W obu meczach zapowiada się na zacięta walkę z wieloma bramkami.
Długo zastanawiałem się nad meczem Santosu z Flamengo, chciałem postawić X2, albo przynajmniej STG2, ale zrezygnowałem. Trudno powiedzieć jak zaprezentuje się Flamengo. Bez trenera, dużo zmian boję się że jeszcze bardziej odbije się to na ich wynikach. Pewny jestem, że przełamanie tego zespołu nastąpi, ale chyba dopiero po przejęciu zespołu przez nowego trenera. Natomiast Santos mimo przejęcia przez Luxemburgo z Atletico PR zagrało przeciętnie i wygrało minimalnie. Myślałem, że lepiej zrobi im zmiana trenera no ale może musimy jeszcze poczekać i dać więcej czasu nowemu trenerowi. Jednak jeśli zagrają tak jak z Atletico PR to nie wygrają meczu z Flamengo.
Jedynym pewniakiem tej kolejki wydaje się być Vitoria. Może na wyjazdach nie idzie im najlepiej, ale na własnym stadionie potrafią strzelać bramki jak nikt inny w lidze. Myślę, że Coritiba nie ma w tym meczu żadnych szans z taką formą jaką ostatnio prezentują. Remisy z Atletico PR i Sportem Recife to na pewno nie są wyniki, z których mogą się cieszyć. Natomiast Vitoria w niedzielę może wrócić do G4 i z takim przeciwnikiem i swoją swobodą gry na własnym stadionie bez problemu się to stanie.
Pozdrawiam.