>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13 kolejka Serie A [19-20 listopad 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Promocja w Sportingbet: Bonus powitalny 200PLN

Kolejka pod znakiem wielkiego wydarzenia w Mediolanie. Derby tego miasta to będzie punkt kulminacyjny 13 serii gier we włoskiej Serie A. Faworytem AC Milan, który pod wodzą Vincenco Montelli spisuje się znakomicie. Inter jednak już z nowym trenerem. Jak więc spisze się Stefano Pioli na tym stanowisku?
Macie już jakieś typy? Zapraszamy do konfrontacji na argumenty przed najbliższą serią gier. Emocji nie zabraknie!

Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.

Zapraszamy do dyskusji ;)

sieczek 0

sieczek

Użytkownik
Zwycięstwo Juve jest prawie pewne więc czołówka musi gonić
AC Milan v Inter
Stawiam na zwycięstwo Milanu. Chłopaki są w gazie, Inter nic specjalnego nie prezentuje. Prosta kalkulacja ???? Liczne konflikty (z kibicami również), pompowanie kupy kasy która w niczym nie pomaga tylko zwiększa presje na trenerze. Wreszcie nowy trener. Życzę mu jak najlepiej ale remis już będzie niespodzianka i sukcesem. Ładny kurs, polecam ;)
Atlanta v Roma
Atlanta wyjątkowo wysoko w tym sezonie. Grają u siebie. W Romie dużo chłopaków pojechało na kadrę. Stawiam na remis.
Udinese v Napoli
W oczekiwaniu na Milika żeby chłop miał jeszcze szanse nastrzelać na mistrza kraju, obstawiam zwycięstwo przyjezdnych ????
Empoli v Fiorentina
Fiorentina musi się zabrać do roboty, żeby coś jeszcze ugrać w tym sezonie. Lepszej okazji nie będzie ???? Obstawiam zwycięstwo Fiorentiny

M 24

matt36365

Użytkownik
Bardzo atrakcyjny kurs na Crotone z handicapem, ostatnie mecze nienajgorsze
0-3 z Interem gdzie do 84&#39; było 0-0
2-0 z Chievo
1-1 na wyjeździe z Fiorentiną
wcześniej porażki 1 golem, mam wrazenie, ze brakuje im trochę szczęścia i nie grają tak źle jak pokazuje tabela.
Torino w gazie ostatnie 10 spotkan to bilans 4-4-2, ale Torino lwią część punktów zdobywa u siebie, na wyjeździe już bilans nie jest tak świetny (1-2-3)
Dodatkowo h2h bardzo na korzyść gospodarzy. Wg mnie ten kurs jest za duży i już da się zauwazyc spadki.
Poza tym:
Udinese +0.5 - Napoli 2.10
Juventus -2 - Pescara 1.70
Jeśli Juve zagra na swoim poziomie to Pescara nie ma czego tu szukać, jeśli ostatnio przegrała 0-4 u siebie z Empoli, które w 5 meczach bramki nie potrafiło zdobyć
Najlepiej niech się wypowie ktoś znający ligę włoską.

Z 123

zakucyk

Użytkownik
Popieram opinie gry w stronę Milanu.
Oczywiście są to derby więc dochodzi ta magiczna otoczka, ale patrząc nawet tylko na ostatnią formę to Milan 4 zwycięstwa (w tym z Juventusem) i porażka, a Inter 2 zwycięstwa i 3 porażki, a w efekcie już 8 punktów różnicy w tabeli.
Strasznie dziwi mnie, że u niektórych buków faworytem jest Inter! (teraz w oddsring)

Milan po 2,84 w oddsring

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Trochę cisza w tym temacie, mam nadzieję że bliżej weekendu coś się ruszy…
Spokojnie, dopiero środek tygodnia, powoli będziemy wkraczać do dyskusji, mam nadzieję, że Wy też ;)
Przecież derby Mediolanu to wydarzenie weekendu w Italii. Zapowiada się super mecz. A jeszcze przed meczem oliwy do ognia dodał Sinisa Mihajlović, który ostatnimi czasy słynie z jakże barwnych cytatów. Oto wypowiedź o jego epizodzie w Milanie
&quot;Straciliśmy pierwsze 7-8 meczów, gdyż graliśmy 4-3-1-2, tak jak chciał Berlusconi. Położyłem temu kres, a po rozegraniu naszego najlepszego meczu przeciwko Juve, zostałem zwolniony. Zostawiłem Milan w finale Pucharu Włoch i Lidze Europy, a wiemy, co było dalej. Zadebiutował Donnarumma, a Romagnoli beze mnie nie dołączyłby do Milanu, bo nikt nie chciał wydać 25 milionów. Jedyna rzecz, której żałuję, to że nie mogłem rozegrać finału Pucharu Włoch. Myślę, że ze mną mogliśmy wygrać, wiedzieliśmy jak grał Juventus. Zadecydowałem już, że odejdę nawet jeśli nie zostanę zwolniony. Nie mógłbym spędzić kolejnego roku w ten sposób. Galliani jest wielki i bardzo mi pomógł. Życzę mu bardzo dobrze, pozostanie moim przyjacielem”.
Nie da się ukryć, że ma sporo racji. Po jego zwolnieniu za sterami Milanu siedział pozorant, bo takim trzeba uznać Brocchiego, zresztą Berlusconi ma do takich chyba uwielbienie, że wspomnę Seedorfa i Inzaghiego... Masakra.
Nie wiem czy Milan z Sinisą by był tu gdzie jest teraz, tego się nie przekonamy, ale faktycznie w tamtym okresie szło w Milanie ku lepszemu.
A co do Sinisy to pokazuje, że zna się na fachu w Torino. No i te jego cytatu, ten o Maxim Lopezie i pralce, ten o Ljajicu i ...sraczce jak któryś z dziennikarzy dociekał co tak naprawdę dręczyło Serba, że został zmieniony.
Mecz z Interem to będzie kolejny test dla Rossonerich w tym sezonie.
To Milan gra dużo lepiej, ale pamiętajmy, że Inter zmienił trenera. Za czasów De Boera udawali zaangażowanie. Nie było pomysłu na ten zespół. Ale kto śledził losy Ajaxu pod wodzą tego szkoleniwoca ten wie o czym mowa. Tam też w trudnych chwilach raczej zawoddził i nie miał planu B.
Ciekawe czy pomysł ma Pioli? Ciekaw jestem tego, ale potencjał ludzki na pewno ma. Musi jednak przekonać piłkarzy. Odbudować kilku jak Brozovica czy Kondogbie chociażby. Innym dać szanse jak Gabigol czy Jovetić.
Jednak co do typowania to lepiej skupić się na innych meczach niż ten na San Siro, przynajmniej tak myślę.

krzysiek74 313,9K

krzysiek74

Znawca - Serie A
13 kolejka w Serie A:
Udinese - Napoli 2 1.76
Juventus - Pescara handicap 0:1 1 1.39
A.Bergamo - AS Roma 2 1.97
Empoli - Fiorentina 2 2.10
Lazio - Genoa 1 1.65
Trochę ciekawostek statystycznych do meczu mojej Fiorentiny w Derby dell&#39;Arno z Empoli:
19 derby Toskanii pomiędzy Empoli a Fiorentiną w Serie A; &quot;Azzurri&quot; wygrali 3 razy, &quot;Fioletowi&quot; 8 a całość dopełnia 7 remisów.
Przed kwietniową wygraną 2-0, Empoli nie wygrało w 12 meczach Serie A przeciwko Fiorentinie (8 porażek).
Wygrana 4-0 nad Pescarą pozwoliła Empoli przerwać negatywną passę 8 meczów bez zdobyczy bramkowej, to negatywny rekord klubowy.
Empoli jednak nie wygrywa u siebie i nie strzela w campionato od 4 kolejek (2 porażki i 2 remisy).
Fiorentina przegrała tylko 1 mecz na 10 ostatnich kolejek w campionato i w ostatnich 5 na przemian remisowała i wygrywała.
Fioletowi&quot; wygrali ostatnie dwa wyjazdy w Serie A; nie wygrali 3 z rzędu od grudnia 2014 roku.
Fiorentina zremisowała w Serie A najwięcej spotkań - 5; Empoli jest drugie z 4.
Fiorentina jest tą drużyną w Serie A, która ma najwyższy % posiadania piłki (59.3%).
Empoli jest jedyną drużyną w Serie A dla której bramki zdobywali tylko Włosi.
Alberto Gilardino, czekający nadal na 1 gola w barwach Empoli (8 meczów), zdobywał gole w 3 z 4 pojedynków przeciwko Fiorentinie.
Josip Ilicic nadal na 0 w lidze; Słoweniec jest tym zawodnikiem w campionato, który oddał najwięcej strzałów bez zdobyczy bramkowej (35).
Nikola Kalinic jest tym graczem w Serie A, który zdobył najwięcej goli na wyjeździe (5).

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Chievo - Calgiari
Tak tytułem wstępu do pierwszego meczu w tej kolejce. Wbrew pozorom zapowiada się ciekawe spotkanie, będziemy mieć starcie dwóch światów. Całe życie underowego Chievo kontra Calgiari, które w Serie A nigdy nie zawodzi jeśli chodzi o bramki. W tym sezonie 12 meczów 12 overów, kosmos. Ostatnie ich trzy porażki też udane, łącznie stracili 14 bramek, jak wygrywają to przeważnie u siebie i robiąc przy tym bts&#39;a. Niewątpliwe jak na beniaminka grają bardzo fajny futbol, żadnej zbędnej murarki idą na żywioł z kim by nie grali i właśnie stąd biorą się takie wysoki porażki i fakt, że mają najwięcej straconych bramek, więcej nawet od ostatniego Crotone a to już wiele mówi. Defensywa miała całe 2 tygodnie do przemyśleń po tej ostatniej fatalnej porażce 5-1 z Torino, gdzie po niecałych 10 minutach było już 2-0 a wszystko to przez obranie tragicznego ustawienia 4-3-3 w którym do tej pory nie grali i nie ma się co dziwić, że zadziałało to jak płachta na Byki z Toro. Gorzej już nie mogą zagrać to pewne, choć patrząc na awizowane składy Salomon o dziwo ma zacząć w podstawie a to nie jest jednak najlepsza wiadomość dla wszystkich zainteresowanych Sardyńczykami. Na szczęście dzisiaj wskutek absencji Tachstsidisa od początku zagra młody talent w środku pola 19 letni Barella.
Chievo wydawałoby się po meczu z Juventusem można określić, że zagrało dobry agresywny mecz i narobiło sporo problemów Starej Damie, ale czy tak faktycznie było? Juventus jak zwykle przeszedł obok meczu, prowadząc nic nie grali. Dopiero zaczynali włączać wyższy bieg jak musieli gonić wynik po 3 pkt, czyli nic nowego w ich wykonaniu. Także obraz gry Chievo wiele się nie zmienił po tym meczu, ewidentnie widać że coś siadło a najlepszym tego potwierdzeniem była porażka z Crotone na którą sam się naciąłem niestety. Dzisiaj ratuje ich tylko i wyłącznie fakt, że grają na własnym boisku przeciwko ekipie która poza swoją wyspą kompletnie sobie nie radzi. Ratuje z tego powodu, że oprócz zawieszonego stopera Dainellego z gry im wypada cały środek pola a mianowicie mózg zespołu Walter Birsa i nie mniej ważny bo w końcu kapitan fin Hetemaj. I tu jestem ogromnie ciekawy jak będzie funkcjonować dzisiaj ekipa Marrana w środkowej strefie, i wydaje mi się że może nie być za różowo. Z pozytywów to na pewno powrót Meggioriniego do ataku, który po odejściu Paloshiego jest ich najlepszym napastnikiem.
Pomimo tych underów Chievo myślę, że to i tak Calgiari narzuci swój styl gry, czyli gra z serii coś strzelimy coś stracimy. Osły to doświadczona ekipa i mimo straty dwóch ważnych zawodników na przełomie 90 minut powinni i tak sobie coś wykreować. O Cagiari jak mówiłem się nie martwie, stąd ode mnie taki typ na ten mecz.

Over 2,5 + BTS @ 2,25 Bet365 ⛔⛔1-0 Kartki i rożne przyoverowali na spokojnie, tylko bramek zabrakło
for fun Chievo - Calgiari 1-2 @ 13,00 Bet365 ⛔

Udinese - Napoli
H2H na Stadio Fruli w Udine to jest jakaś masakra dla Napoli, od 2007 nie są wstanie tam wygrać. Coś mi jednak mówi, że dzisiaj czeka ich przełamanie i w miarę łatwy mecz, tak mi przeczucie podpowiada. Te 2 tygodnie pozornego odpoczynku, bo w końcu i tak połowa kadry grała mecze w reprezentacjach była i tak potrzebna, przede wszystkim żeby ostudzić emocje i trochę zmniejszyć ciśnienie po tych słabych wynikach. Dzisiaj powinni podejść na chłodno i wypunktować tego średniaka. Najważniejszą wiadomością jest powrót już na 100% Albiola do obrony, jak on ponownie nie uspokoi defensywy to już tego chyba nikt nie zrobi. Minusem niewątpliwie jest kontuzja Gabbiadiniego i ponownie mniejszy wachlarz ustawienia ofensywnego. Z resztą jest wszystko w porządku, konkurencja gry w środku pola na tyle duża, że młody talent z Chorwacji Rog nie łapie się nawet do 18stki a Jorginho nie wstaje z ławki.
O Udinese Delnergiego mogę powiedzieć tyle, że od pierwszej porażki z Juventusem ma pasmo 4 meczów bez porażki łącznie z 8 punktami, czyli jak na ich fatalny początek sezonu wynik mocno przyzwoity. Jedno co o nich mogę powiedzieć, to jakaś totalna panika i fragmenty meczów gdzie oddają całą inicjatywę łącznie z tym, że nie są wstanie wymienić kliku podań (tak było choćby z Pescarą) czy proste błędy w defensywie i to zaraz po rozpoczęciu spotkania (gol Palermo). Nie wiem o co tam chodzi, czy to przez to, że w podstawowej 11stce wychodzi 10 różnych narodowości i 5 innych jest na ławce. Ale jak mówię nie raz mają słabe fragmenty a tu przytoczyłem tylko mecze z Pescarą i Palermo notabene oba i tak wygrane po 3-1, ale jednak poziom tych dwóch zespołów wiadomo jaki jest.
Jedyne czego można się obawiać to duetu Thereu - Zapata jak dostaną za dużo luzu może być groźnie. Zapata wypożyczony z Neapolu a mimo to nie ma uruchomionej klauzuli i dzisiaj może spokojnie zagrać co akurat dla mnie jest nie zrozumiałe ze strony włodarzy Napoli jak weźmiemy pod uwagę że Duvan jest najgroźniejszym zawodnikiem w ofensywie Udine.

Napoli win
@ 1,75 Bet365 ✅ 2-1
Zła passa na Stadio Fruli przełamana na dobre. Jedynie szkoda bo myślałem też o Napoli z bts&#39;em bądź Napoli i over 2,5 ale nie ma co narzekać.

Otrzymane punkty reputacji: +18
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wreszcie przełamał się Lorenzo Insigne, dwa gole i Napoli wygrało. Ale wszystko co najlepsze w tej kolejce czeka nas dopiero w niedzielę. Derby Mediolanu wiadomo jako wisienka na torcie na sam koniec. Jednak wcześniej będzie także bardzo ciekawie.

VS

Atalanta - AS Roma
Typ: Obie strzelą gola? TAK @ 1,53 b365
✅✅2:1​

Mecz istotny dla układu tabeli. Przed sezonem nikt by nie powiedział, że to będzie hit. Ale to co robi Atalanta to czapki z głów. Świetnie grają pod wodzą Gasperiniego. Kurtić, Gomez, Kessie, Berisha, czy nawet Petagna. Jest kogo wyrożniać za postawę w tym sezonie. Skuteczni w ofensywie. Na swoim obiekcie ciężcy do ugryzienia. Przyjeżdza teraz Roma, Roma która próbuje dotrzymać kroku Juventusowi. Roma która gra ofensywnie i ma problemy w defensywie. Nic nowego, stara śpiewka. Jak to się jednak mówi, ważne by zawsze mieć tę jedną bramkę więcej niż rywal i wygrywać.

Jak na Romę dwa ostatnie czyste konta to wyczyn sporego kalibru, ale jak się spojrzy, że za rywali jedynie Empoli, które w tamtym okresie w ogóle nie strzelało goli i Bologna, która na Olimpico grała osłabiona brakiem Destro i Verdiego to mamy odpowiedż czemu w sumie nie strzelili im gola.

W poprzednim sezonie w Bergamo oba zespoły stworzyły niezapomniany spektakl. Remis 3:3, Roma prowadziła 2-0 do 33 min. Ale potem 3 gole strzelili gospodarze. Rezultat ratować musiał Francesco Totti, który w tamtym okresie grał jak z nut i jak otrzymywał szansę to zamieniał to na gole i punkty dla Romy. Szalony mecz, szalona gra, było co oglądać!

Oba zespoły w formie, Atalanta bez porażki w 7 meczach, ba oni wygrali 6 z tych 7 gier! Niesamowite. Roma też świetna seria, była wpadka z Austrią Wiedeń w LE u siebie przy remisie 3:3, ale myśleli, że samo się wygra...
Roma kreuje mnóstwo okazji na gole. Dzeko odzyskany, dla mnie najlepszy &quot;transfer&quot; tego okienka ???? w meczu Grecja - BiH co prawda pudłował i przypominał tego Edina z poprzedniego sezonu, był nieporadny, ślamazarny i mu piłka odskakiwała, że szok. Ale w Romie można go chwalić za początek. Do tego Salah błyszczał ostatnio. W ogóle dziś znalazłem coś takiego o Salahu.

&quot;Yaya Touré:
- Gole: 3
- Asysty: 1
- Nominacja dla najlepszego piłkarza Afryki: TAK

Mohamed Salah:
- Gole: 23
- Asysty: 14
- Nominacja dla najlepszego piłkarza Afryki: NIE

&quot;

Po prostu Yaya!!

No, ale Salah robi swoje. Defensywa Romy nie jest monolitem, Bruno Peres z przodu super, ale w tyłach czasami zostawia miejsce, a jeżeli jutro będzie hasał Alejandro Gomez to będzie groźnie.

Atalanta: Berisha- Toloi, Caldara, Zukanović -Massiello, Gagliardini, Kessie, Spinazzola - Kurtić - Gomez, Petagna
Roma: Szczęsny - Bruno Peres, Manolas, Fazio, Rudiger - De Rossi, Strootman, Nainggolan - Salah, Dzeko, Perotti

Mecz powinien być intensywny i dostarczyć emocji. Gole tez powinny paść. W Bergamo jak grają ze sobą to pada ich mnóstwo. 3:3, 1:2, 1:1, 2:3, 4:1, 1:2 to wyniki z ostatnich lat gdy Roma przyjeżdzała na ten obiekt.
Kursy nie powalają, ale do dubla? Czemu nie.

HIT KOLEJKI
VS

AC Milan - Inter Mediolan

Wielkie wydarzenie w Mediolanie. Milan na fali, Inter w beznadziejnym położeniu, ale z nowym trenerem. Czasami efekt nowej miotły potrafi działać cuda. Na pewno lepsza nowa miotła niż cały Frank de Boer... Może to kazdy fan Interu przyznać zapewne. Każdy będzie miał carte blanche u nowego trenera. Więc Kondogbia, Jovetić, Gabigol, a przede wszystkim niesamowicie krytykowany przez de Boera Brozović. Dla niego to szansa. A przeiceż poprzedni sezon, kto jak kto,ale to Brozo nie można było mieć pretensji. Ba, on jako jeden z nielicznych nie zawodził obok Icardiego.

Milan bez Bertolacciego, Montolivo, Calabrii i Vangioniego. Czyli strat wielkich nie ma. Montolivo długoterminowa kontuzja. Z Romagnolim chyba lepiej bo już wskoczył na grafikach La Gazetty Dello Sport do pierwszego składu. Ale jego gra waha się. W razie czego obok Paletty wystapić może Gomez. Lecz nie byłoby to dobre dla całego Milanu.

Ostatnie lata w derbach znacznie lepiej radził sobie Milan. Ostatnie derby to kapitalne 3:0 przecież jeszcze pod wodzą Sinisy Mihajlovica. W ogóle w tych meczach jak tak patrzę to bardzo mało goli pada. Nie licząc wspomnianego 3:0 sprzed kilku miesięcy to ostatnie rezultaty derbowych meczów w lidze to następujące wyniki: Inter 1:0, 0:0, 1:1, Milan 1:0, Inter 1:0, 1:1, Inter 2:1, Inter 1:0.

Derby to jednak póki co niemoc dla Mauro Icardiego. Bauza nadal go nie powołuje. Woli Lucasa Pratto z Atletico MG ????
Icardi jednak jeszcze Milanowi gola nie strzelił. Nawet w tym wspomnianym 3:0 z ostatniego sezonu miał znakomitą okazję, ale jego strzał z rzutu karnego trafił w słupek!

Mecz zagadka. Nie wiadomo co typować. Ale jeżeli już miałbym coś wskazywać to dla mnie raczej mała liczba goli.
Dwaj świetni bramkarze po przeciwnych stronach. Donnarumma vs Handanović. Świetni obrońcy, Romagnoli &amp; Paletta vs Miranda &amp; Murillo. Paletta ma świetny sezon przecież.

Czyli wychodzi poniżej 2,5 gola @ 1,81 betsafe
Ktoś popiera? ma inne zdanie/refleksje na temat derbów?

Empoli - Fiorentina

Miałem już nie grać tej Fiorentiny, nie ufam im po prostu, strasznie mnie kilka razy zawiedli... Ale kurde, kurs jaki dali na derbowy mecz z Empoli mi się bardzo podoba. Viola pełny skład. Pytanie co z tego Paolo Sousa wybierze? To tez zagadka ,bo jak wyjdzie jakimś dziwnym ustawieniem znowu to może być kicha. Ale liczę na pzrebojowość Bernardeschiego i Tello na skrzydłach przede wszystkim. Jeżeli ma coś się dziać z przodu no to muszą oni na bokach grać. Innej recepty nie ma.
Wiem, że Skorupski ma formę życia na ten moment, ale jest tylko człowiekiem :p
Czuję, że Viola wygra, ale bardziej ze względu na niemoc Empoli, jednak nie będę tego grał raczej bo po prostu nie ufam tej Fiorentinie. Taki mecz z Atalantą czy ostatni z Sampdorą. Niby mecze u siebie, a nie widać tam chemii i pomysłu z przodu. Ja tegorocznej Fiorentiny nie kupuje, jeszcze nie kupuję. Ilicić w ogóle mnie nie przekonuje.

Otrzymane punkty reputacji: +11
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Czyli wychodzi poniżej 2,5 gola @ 1,81 Betsafe
Ktoś popiera? ma inne zdanie/refleksje na temat derbów?
Jedyny typ jaki mi przychodzi do głowy to właśnie under.Nie widzę strzelaniny w tym meczu.Raczej skończy się jedną bramką w drugiej połowie dla jednej z drużyn.Nie wiadomo czy zagra Romagnoli, za niego zapewne Gomez, ale jednak nie powinno mieć to takiego wpływu jak na przykład strata Bonaventury.
Ciężko powiedzieć czego spodziewać się po Interze bo nowy trener, ale Pioli słynął z tego w Bolonii czy później w Lazio, że taktycznie jest dobrze przygotowanym trenerem, potrafi dobrze zorganizować swój zespół.Uważam, że nie będzie dużo bramek, sporo emocji, ale rozstrzygnie jedna bramka.

Lazio - Genoa BTS - 1,67✅✅✅

Ostatnio widziałem oby dwie drużyny i to co się rzuca w oczy to właśnie nawet niezłe usposobienie ofensywne tych drużyn.Ekipa Simeone ma mocnego na ten moment Immobile, Keita też daje radę, do tego zawsze Felipe Anderson.Bramkę też może strzelić Milenkovic--Savic.Całkiem sporo strzelają Biancocelesti, ale też przeważnie tracą w meczu.Wallace na stoperze mnie nie przekonuje, obok niego Radu, który rzadko grał na tej pozycji, sądzę, że Genoa jest w stanie strzelić bo to mocno niewygodna drużyna.Najbardziej znany i bramkostrzelny wydaje się Pavoletti, obok niego Ocampos, a w obwodzie Simeone, który już zaliczał gole w Serie A.Jak mają dzień to bardzo dobrze uprzykrzają życie rywalom jak to m.in było z Milanem gdzie uzyskali korzystny rezultat.Lazio ostatnie mecze to zawsze dawka dużej ilości bramek, dziś widzę bardzo podobny rezultat i bramki dla oby dwóch drużyn.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Empoli - Fiorentina
Miałem już nie grać tej Fiorentiny, nie ufam im po prostu, strasznie mnie kilka razy zawiedli... Ale kurde, kurs jaki dali na derbowy mecz z Empoli mi się bardzo podoba. Viola pełny skład. Pytanie co z tego Paolo Sousa wybierze?
Jakbym siebie czytał słowo w słowo taki sam tok myślenia, nic dodać nic ująć. Z tym, że ja jednak znowu zaryzykuje i spróbuje ich mimo wszystko. Co do kursu jest taki jak zawsze a nawet dzisiaj jest trochę mniejszy niż rok temu.
Empoli wielkie przełamanie w zeszłej kolejce i te 4-0 w tym 3-0 do HT z Pescarą na wyjeździe. Prawda jest taka, że Maccarone musiał się czuć jakby z dziećmi z przedszkola grał, facet prawie z 40 na karku dostawał takie prezenty takie łatwe piłki, że pewnie sam się dziwił z całego obrotu spraw. Jedna z bramek bodajże na 2-0 to jest poziom gorszy od podwórkowego. Empoli wygrało tam po prostu swoim doświadczeniem i chłodną głową, wykorzystali to co dała im Pescara nic więcej nic mniej. Z drugiej strony Pescara też miała swoje 3 setki, gdzie Skorupski znowu wyciągał wszystko jak w transie. Jedną jak nie dwie bramki Pescara po tamtym meczu powinna mieć minimum a skończyło się przykrym 4-0 w plecy. I w ten sposób mamy passe Skorupskiego, gdzie w 5 meczach 4 razy zachował czyste konto z przerwą na porażkę z Napoli, gdzie i tam ma kilka fenomenalnych obron. Jeszcze kilka spotkań do końca roku na takim samym poziomie i spokojnie dałbym mu najlepszego bramkarza tej rundy. To tylko pokazuje jak musi sobie radzić i ratować zespół przed tą przeciętną linią defensywną. Do teraz mam w oczach co wybronił z Romą zwłaszcza w samej końcówce, raczej mało prawdopodobne że będzie tak każdy mecz ratował.
Jedno mnie martwi w tym typie na Fiorentinę
Fioletowi&quot; wygrali ostatnie dwa wyjazdy w Serie A; nie wygrali 3 z rzędu od grudnia 2014 roku.
Fiorentina zremisowała w Serie A najwięcej spotkań - 5; Empoli jest drugie z 4.
Czyżby zanosiło się na 3 wygraną z rzędu? W ogóle ciekawa jest gra Fiorentiny ostatnio bo przecież u siebie mają 4 remisy z rzędu, w tym sezonie widać przełożyli zwycięstwa poza Florencję a u siebie ciułają po jednym punkcie. Jakby chociaż dwa remisy z domu co mieli z Crotone i Sampdorią/Atalantą przełożyć na 3 punkty + ten mecz zaległy z Geoną to nagle robią się drużyną z grona top ligi. Można by zapytać skoro mogło być tak dobrze czemu jest tak źle.
Patrząc już na obie 11stki to ta z Florencji dla mnie bije na głowę prawie każdą pozycję tych z Empoli. Od stoperów Rodriguez - Astori po środek pola z Badeljem, Borją i Iliciciem po skrzydła z Bernardeschim i wysuniętym Kaliniciem. Te nazwiska mogą zrobić tu bardzo łatwo przewagę i wykorzystać do bólu a czy to się uda zobaczymy. Była 2 tygodniowa przerwa o której praktycznie ciągle wspominam bo to ważna sprawa, także ode mnie dostają ostatnią szansę.

Fiorentina win @ 2,10 Bet365 ✅✅ 4-0 i gwałt w drugiej połowie

Lazio - Genoa

Lazio jest teoretycznie lepszą drużyną i faworytem tego spotkania, a z doświadczenia wiadomo jak &quot;teoretyczni&quot; faworyci potrafią wtopić kupon. Genoa jest solidnym zespołem i na pewno postawi twarde warunki na Stadio Olimpico, dlatego wytypowanie wyniku w tym meczu jest niezmiernie trudne. Bardziej bym polecił under bramkowy 2.5 po wyższym kursie @2.1 Bet365 niż wygraną Lazio.
Kupiłbym ten sposób myślenia, ale jak by to było jeszcze za czasów Gasperiniego w Genoi teraz ten zespół jest mocno nie przewidywalny. Prawdziwa sinusoida, od przegranej w derbach z Sampdorią po wygraną w ważnym meczu szczególnie dla kibiców z Milanem i na koniec fatalna porażka z Atalantą 3-0. Wynik może pójść w każdą stronę, tak samo z overem/underem chociaż jakbym miał się chwilę zastanowić to jednak widzę o wiele większą szansę dla Lazio i raczej Ameryki tym stwierdzeniem nie odkryje. Szkoda, że wypadł im De Vrij na pozycji stopera, ale z drugiej strony powrót już taki na 100% Bilgi do środka pola zwłaszcza po tym meczu w Neapolu to jest jeszcze większa wartość dodana. Wraca stary dobry środek pola z duetem Biliga - Parolo + Miliković Savić co warto podkreślić mającym dobry początek sezonu. Skrzydła Anderson i Keita w swojej tradycyjnej dobrej formie + najważniejsza chyba rzecz Ciro Immobile będący w takim gazie jak wtedy, gdy zdobywał króla strzelców w Torino. Nie widzę większych przeciwwskazań czemu Lazio miałoby tu nie wygrać ✅, chociaż po takim kursie jaki jest obecnie @ 1,57 nie nadaje się to do gry, pozostaje trafić coś na live.

Otrzymane punkty reputacji: +6
H 902

hank

Użytkownik
Ja idę w korki, na podstawie statystyk i obserwacji.
over 4,5 Fiorentina
Viola korki nabija głównie w meczach gdzie jej nie idzie, gdzie muszą gonić, albo nie mogą przeważyć szali na swoją stronę, dziś gramy derby, więc Empoli powinno na samej ambicji podnieść jakość gry, a tym samym nie dać się rozbić za szybko. Skrzydła Tello i Bernardeschi powinny robić dużo szumu. Linia przyjemna.

Atlanta- Roma o9,5
Lazio- Genoa o9,5
Ekipy Rzymskie to maszynki do rożnych, do tego dziś trudne machupy, więc wynik powinien być otwarty do końca. Kadry każdy zainteresowany zna więc nie ma tutaj sensu wypisywać kto będzie biegał po skrzydłach, czy po kim spodziewać się strzałów z dystansu. Podam staty:
Atlanta u siebie bije 4,8 korka, a rywalom pozwala na 4,3.
Roma na wyjeździe bije 7 korków, a pozwala na 5,5 rywalom.
Lazio u siebie 8,7, rywale 4,
Genoa na wyjeździe 5, rywale 3,8
http://prntscr.com/d9k508

Jak to z rożnymi, nie są to żadne pewniaki, dlatego gram to w ako 1,6*1,6*1,66=4,22⛔
Jak się mecze odpowiednio ułożą, nikt nie zabije spotkania do przerwy to powinno siąść.

dozarty 9

dozarty

Użytkownik
Granie na Fiorentine to głupota. Kurs 2.0 nie jest przypadkowy. Większość punktów Viola traci przez niemoc strzelecką, a grają dzisiaj na Empoli gdzie Skorupski cuda wyprawia od początku sezonu i to dzięki niemu Empoli nie przegrywa zbyt często. Ten chłopak powinien stać między słupkami Repry i myślę, że w najbliższej przyszłości tak się stanie, bo w SerieA na linii bramkowej zjada Szczęsnego. W dodatku ostatnio Saponara się obudził, więc i strzelić Empoli może. Ja osobiście zagrałem remis, ze zwrotem w przypadku wygranej Violi po 1.80, co jak dla mnie jest pewniejszym typem niż wygrana Fiołków.

charo 1,3K

charo

Użytkownik
Panowie, kto będzie Derby sędziował? Myślę nad pójściem w under 6,5 kartek. Nie ukrywam, że kieruję się głównie h2h w tym typie. Oraz brakiem Gattuso w składzie Milanu ;-)

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Mówicie o efekcie nowej miotły w Interze? nie trafia to do mnie, może z innym trenerem, młodym, przebojowym itd, a nie z Stefano Piolim, który z poprzedniego klubu wyleciał za słabe wyniki. Pół roku bez klubu i nagle ma poukładać Inter, który jest w rozsypce? którego gra w ostatnim czasie była powiedzmy wprost żałosna jak na potencjał kadrowy którym dysponuje? no way. Inter potrzebuje impulsu, a jak dla mnie Pioli to nie jest osoba która potrafi być przywódcą na ławce, generałem dla żołnierzy a chyba ktoś taki jest właśnie potrzebny temu zespołowi. Milan na fali, może z fartem w kilku sytuacjach ale jednak kolejne dobre mecze i zwycięstwa napędzają zespół. Derby więc wszystko możliwe ale biorąc pod uwagę jaki piach grał Inter i kto to ma poukładać na faworyta dla mnie wyrasta Milan.

Milan DNB @ 1,92

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom