>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13 kolejka Primera Division 5-6 grudnia 2009r.

Status
Zamknięty.
K 1,2K

kukla

Forum VIP
W najbliższą sobotę rozpocznie się 13 kolejka hiszpańskiej Primera Division.
Jednak już dziś, Xerez podejmie na własnym stadionie lidera - FC Barcelonę.
Spotkanie to zostanie rozegrane awansem w ramach 15 kolejki.

Zapraszam do pisania analiz, typowania oraz komentowania.

matejo 9

matejo

Użytkownik
Xerez – Barcelona (Barcelona -1.0) ✅ 0:2

Typ: 2
Kurs: 1.60 (Expekt)

Spotkanie hiszpańskiej Primera Division w którym Xerez podejmowało będzie na Estadio Municipal de Chapín ekipę FC Barcelony. Gospodarze debiutują w tym sezonie w najwyższej klasie rozgrywkowej, i jak na beniaminka cel na ten sezon jest jeden – utrzymanie!. Niestety ekipie „Azulinos” będzie o to bardzo ciężko, zajmują obecnie ostatnią pozycję z 7 punktami na koncie. Wygrali tylko jeden raz, 4 razy zdołali wywalczyć 1 punkt, natomiast aż 7 razy schodzili z murawy, jako przegrany. Bilans bramkowy też nie wygląda najlepiej, zdobyli jak do tej pory tylko 4 bramki, a ich bramkarz piłkę z siatki musiał wyciągać aż 21 razy. „Duma Katalonii” zajmuje pierwszą lokatę z dorobkiem 30 punktów, i nad drugim - Real Madryt, mają 2 punkty przewagi. Niezwykle ważne dla trenera, kibiców oraz piłkarzy było ostatnie zwycięskie spotkanie w Gran Derbi nad Realem Madryt. „Blaugrana” w tym sezonie gra fenomenalnie, po 12 kolejkach nikt z La liga nie zdołał ich pokonać, a ich bilans to - 9 zwycięstw i 3 remisy. W wyjściowym składzie gości może zabraknąć Messiego, który jest zmęczony po meczu z Realem. Mimo iż Barcelona gra to spotkanie na wyjeździe, nie powinno to przeszkodzić w zdobyciu kompletu punktów, wprawdzie nie można lekceważyć przeciwnika, lecz ekipa Xerez nie prezentuje wystarczających umiejętności by pozostać w La Liga. Guardiola postanowił nie zabierać ze sobą Milito, który dopiero co wrócił po długim zwolnieniu, nadal do gry nie jest gotowy Gerard Piqué, natomiast Busquets został zawieszony po czerwonej kartce z Madrytu. Myślę że Barcelona ma wystarczająco silną ekipę by wygrać ze słabym beniaminkiem minimum 2 bramkami.

Skład FC Barcelony:
Valdés, Pinto, Abidal, Alves, Maxwell, Puyol, Txigrinski, Márquez, Touré, Xavi, Iniesta, Bojan, Pedro, Jeffren, Dos Santos, Henry, Keita, Messi, Ibrahimovic.​

D 0

damian1

Użytkownik
Ciekawy mecz szykuje sie nam sie w niedzielny wieczór Baskowie będą podejmowac na własnym terenie nietoperzy z Valencii ???? .Dla mnie ten mecz bedzie obfitował duza ilosc bramek:spokodfhgfh:.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ciekawy mecz szykuje sie nam sie w niedzielny wieczór Baskowie będą podejmowac na własnym terenie nietoperzy z Valencii ???? .Dla mnie ten mecz bedzie obfitował duza ilosc bramek:spokodfhgfh:.
Z jednej strony tak, a z drugiej nie. Valencia ze względu na posiadany potencjał w ofensywie musi grać do przodu. Co prawda kiedy gra np. przeciwko Barcelonie to dba o obronę i traci na ataku, ale kiedy gra z rywalami pokroju Bilbao często gra hurra do przodu. Bilbao potrafi takie rzeczy wykorzystywać. Czy over 2,5 ? Dla mnie bezpieczniejsza opcja to obie strzelą.

Kurs na wygraną Barcelony na El Riazor wg mnie trochę za niski. Ok, Barca lider, świetni zawodnicy itp. itd. Ale Deportivo zaskakuje in plus swoją postawą i gra solidną piłkę. Barca już miała ciężką przeprawę w Bilbao tym razem wróżę podopiecznym Guardioli równie trudny mecz w La Corunii.

Jak dla mnie całkiem ok wyglądają typy na Atletico Madryt i Villarreal. Już nie jeden raz pisałem, że te drużyny nie zasługują na obecne miejsca w tabeli. Do Atletico dawno już straciłem zaufanie, ale pisałem, że kiedy wygrają po raz pierwszy to czeka ich seria zwycięstw. I moim zdaniem na taką serię teraz się zanosi. Xerez mało strzela i ostatnio podreperowało defensywę, ale to i tak za mało na Primera Division. Atletico na fali wznoszącej i powinno wygrać. Tak samo Villarreal. Tam już wszystko raczej wróciło do normy i podopieczni Valverde zaczynają wygrywać swoje mecze. Getafe lubi od czasu do czasu zaskoczyć, ale kurs w okolicach 1,75 na gospodarzy jak najbardziej do pobrania.

Proponowane typy:

Atletico Madryt - 1,70
Villarreal - 1,75

matty1991 712

matty1991

Użytkownik
Co myślicie o typie w meczu Depor-Barca - obie strzelą po kursie 1.7 ;)
jak dla mnie bardzo obiecujący, myśle ze padnie tam kilka bramek, a strzelą je piłkarze obu drużyn.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
05 grudnia 2009r
godzina 18:00​
⚽ Hiszpania, Primera Division
Spotkanie: Xerez CD - Atletico Madryt ✅ 0-2
Typ: Atletico
Kurs: 1,80
Bukmacher: Interwetten
Stawka: 8/10
Analiza:
Mecz Primera Division, w którym odpowiedź na jedno pytanie może praktycznie przesądzić o wyniku meczu. Pytanie to brzmi: Czy Atletico ma już za sobą kryzys? Osobiście wydaje mi się, że tak. Dlatego zdecydowałem się zaufać ekipie Quique Sancheza Floresa.
Gospodarze - Xerez to dostarczyciel punktów. Ekipa praktycznie skazana na degradację w tym sezonie. Rzadko się zdarza, aby nawiązała walkę z kimkolwiek. Xerez zajmuje ostatnią pozycję z zaledwie 7 punktami na koncie.
Dużo lepiej nie wygląda sytuacja Atletico, które znajduje się na 17. pozycji i ma tylko 3 punkty więcej od dzisiejszych rywali. Mimo to, zespół ze stolicy posiada naprawdę o wiele większy potencjał piłkarski. Porównanie takich piłkarzy jak Simao, Kun Aguero czy Forlan do Bermejo czy Armenterosa to wręcz nonsens... Ciężko było mi wybrać &quot;najlepszych&quot; piłkarz Xerez, ponieważ gospodarze zdobyli w tym sezonie tylko 4 gole w 13 meczach. Ciężko znaleźć spotkanie, w którym piłkarze Xerez zaprezentowali się dobrze. Jedyne zwycięstwo zaliczył z Villarealem, który wtedy przeżywał kryzys. Naprawdę ciężko porównywać Xerez do Atletico Madryt.
Stołeczni odpadli już z rozgrywek Ligi Mistrzów. Teraz priorytetem jest Primera Division. Na pewno Atletico będzie walczyć o każdy punkt, teraz nadarza się fantastyczna okazja, aby na dobre wyjść z końcówki tabeli. Zwycięstwo może dać gościom awans do środkowej części tabeli i na pewno poprawi morale w drużynie
:cool: :!: Powodzenia :!: :cool:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Co myślicie o typie w meczu Depor-Barca - obie strzelą po kursie 1.7 ;)
jak dla mnie bardzo obiecujący, myśle ze padnie tam kilka bramek, a strzelą je piłkarze obu drużyn.
Jak dla mnie niekoniecznie. Zauważ, że Deportivo solidnie gra w obronie, a przed dzisiejszym meczem zapowiadają, że nie dadzą momentu wytchnienia w rozgrywaniu piłki zawodnikom Barcelony. Czyli agresywna gra, a to właśnie jest dobry sposób na Barcę o ile ktoś jest w stanie wykonywać to przez większą część spotkania. Jak dla mnie bardziej under niż over mimo wszystko.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
W meczu trzynastej kolejki Primera Division czerwona latarnia ligi, czyli gospodarze podejmie Atletico, które znajduje się na fatalnej siedemnastej pozycji. O grze gospodarzy nie ma się co za bardzo rozpisywać. Grają słabo, strzelają bardzo mało bramek i na chwilę obecną są głównym kandydatem do spadku. Wygrali zaledwie jeden mecz, cztery zremisowali i doznali aż ośmiu porażek. Goście fatalnie zaczęli sezon, przez dłuższy czas utrzymywali się w strefie spadkowej. Zmieniono trenera, nowym szkoleniowcem został Ernesto Valverde. Ostatnio widać, że coś w grze gości &quot;drygnęło&quot;. Było to już widać w derbach Madrytu, gdzie Atletico obudziło się zbyt późno oraz w meczu przegranym z Deportivo 1-2. Ostatnio Atletico rozbiło Espanyol 4-0. Dwie bramki zdobył Aguero, czyli największa gwiazda zespołu gości. Jego dobra forma jest niezbędna dla gości, aby zaczęli marsz w górę tabeli. Wydaje się, że Argentyńczyk wraca do formy z poprzedniego sezonu. Jest to dobry znak dla ekipy z Madrytu. Biorąc pod uwagę formę gospodarzy, a także gości, którzy chyba wracają w końcu na właściwe tory, stawiam na zdecydowane zwycięstwo gości. ✅

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Spotkanie:Real Madrid - Almeria ✅✅✅ 4-2
Typ:Handicap 1 (-1)
Kurs:1,65:spokodfhgfh:
Bukmacher:Betway
Analiza:W sobotnim spotkaniu 13. kolejki rozgrywek Primera Division piłkarze Realu Madryt podejmować będą Almerię. Podopieczni Manuela Pellegriniego po porażce w El Clasico z FC Barceloną, muszą odnosić kolejne zwycięstwa, aby nie stracić teraz zbyt dużej liczby punktów do lidera rozgrywek.Real u siebie wygrał 6 na 6 meczy nie tracąc ani jednego punktu,przy czym strzelił 18 bramek tracąc tylko 4.Almeria jest w kiepskiej formie.Dwa ostatnie mecze w lidze to porażka na wyjeździe z Mallorcą 3-1 i porażka u siebie z Athletico Bilbao 4-1.Moim zdaniem Real powienien wysoko wygrać to spotkanie.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Spotkanie:Mallorca vs Saragossa✅✅✅ 4-1
Typ:1
Kurs:1,85:spokodfhgfh:
Bukmacher:Betgun
Analiza:Na Son Moix piłkarze Realu Mallorca w kolejnym spotkaniu ligowym podejmą Real Saragossa. Faworytem konfrontacji są podopieczni Gregorio Manzano, którzy lepiej prezentują się w ostatnich meczach, a do tego powinni wykorzystać atut własnego boiska.Gospodarze na swoim obiekcie w lidze nie stracili ani jednego punktu, na 6 meczy wygrali wszystkie strzelając przy tym 16 bramek a tracąc tylko 2!!!Gością na wyjazdach wiedzie się beznadziejnie, ich bilans to 0-2-4 i 6 strzelonych bramek a straconych aż 17.W ekipie gospodarzy zabraknie w tym spotkaniu Alhassane Keity, Enrique Corralesa i Fernando Vareli.A w ekipie gości Leonardo Ponzio, Javiera Arimendi czy Ivan Obradovica.Moim zadaniem kurs jest świetny i naprawdę warto zagrać za większa stawkę także polecam !!!.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
W meczu 13 kolejki Primera Division spotkają się ze sobą szósta i czternasta drużyna w tabeli. Oczywiście wyższe miejsce dzierżą gospodarze, którzy zaskakują swoją formą w tym sezonie, szczególnie na swoim obiekcie. Mallorca w roli gospodarza zagrała sześć meczy i.. odniosła sześć zwycięstw. W ostatniej kolejce zespół ten wywiózł cenny remis z Valencii, co świadczy o ich potencjale i formie w jakiej obecnie się znajdują. Wszystko wskazuje na to, że gospodarze w obecnym sezonie będą walczyć o europejskie puchary. W dobrej formie są największe gwiazdy gospodarzy czyli: Borja Valero i Aduriz. Można do mówić do znudzenia, ale Mallorca to ekipa własnego podwórka i trzeba się solidnie namęczyć, aby ugrać coś na ich terenie. Goście jak już wspomniałem na czternastej pozycji w tabeli. Beniaminek nie porywa swoją grą, najprawdopodobniej do ostatniej kolejki będzie bronił się przed spadkiem. Zaragoza bardzo słabo gra na wyjazdach, gdzie zdobyła zaledwie dwa punkty w sześciu meczach. Nie sądzę aby goście jutro poprawili ten bilans. Dlatego też stawiam na siódme zwycięstwo Mallorci na własnym obiekcie w tym sezonie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom