>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13. kolejka Premier League [21.11.-23.11.2015]

Status
Zamknięty.
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP

W 13. kolejce najciekawiej zapowiadają się mecze pomiędzy Manchesterem City a Liverpoolem oraz derbowe starcie na White Hart Lane. City wciąż na pierwszym miejscu mimo, że w ostatniej kolejce Obywatele zaledwie zremisowali z ostatnią w tabeli Aston Villą. Liverpool pod wodzą Jurgena Kloppa odniósł tylko jedno ligowe zwycięstwo, a w ostatniej kolejce niespodziewanie przegrał na Anfield z Crystal Palace. Oba zespoły mają więc coś do udowodnienia. W niedzielę tylko jedno spotkanie, ale za to jakie. Tottenham jest niepokonany od 11 spotkań. Ostatnią i jak na razie jedyną porażkę w sezonie Koguty odniosły na inaugurację na Old Trafford. West Ham jest jedną z rewelacji tego sezonu. Młoty pokonały już Arsenal, Liverpool, Man City i Chelsea. Czy Tottenham będzie kolejną ofiarą West Hamu?

Otrzymane punkty reputacji: +10
badi 51

badi

Użytkownik
Watfor - Manchester United
Mam kilka propozycji na ten mecz, United ma ogromny problem ze zdobywaniem bramek w tym sezonie, każda bramka się rodzi w bólach, United w tym sezonie to królowie pragmatyzmu, powoli do celu by jakoś wygrać 1;0 ewentualnie zabić z kontry na 2;0, do tego prawdopodobnie wypadł Antony bo o kulach opuszczał stadion po meczu Anglia - Francja.
Co do drużyny Watford oni u siebie też bardzo mało tracą a także strzelają, po 6 domowych meczach ich statystyki bramek to 3;4, z czego 3 bramki załadował Arsenal po przerwie. Na 6 domowych meczów tylko w 1 padła bramka przed przerwą. Jeśli nie padnie jakaś totalnie przypadkowa bramka lub nie będzie karnego to widzę sporo szans.
Tak więc gram następujące bet&#39;y:
Brak gola przed 33 @1.83 bet365
Połowa koniec x/2 5 @5.1 Óni
Do przerwy Remis 0-0 Koniec meczu Man Utd 1-0 @ 8 Bet365

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Chelsea- Norwich
Chelsea 3 porażki z rzędu na koncie, Diego Costa przechodzi samego siebie pod względem głupoty i buractwa... Hazard pod formą, ale ja chyba widzę promyk nadziei dla Chelsea. Był on widoczny w ostatnim meczu ze Stoke. Chelsea tam zagrała naprawdę dobry mecz, dobry biorąc pod uwagę iż był to wyjazd na trudny teren, biorąc pod uwagę, że są w kryzysie i że Jose zawieszony na to spotkanie był.
Moim skromnym zdaniem dobrze Chelsea wyszłoby posadzenie na ławce Hazarda i przede wszystkim Diego Costy, którzy nic nie dają zespołowi obecnie. Cały nacisk w ofensywie powinni przełożyć na Williana, który jako jedyny od początku sezonu nie zawodzi. Na kadrze także błysnął w meczu Brazylia - Peru, drybling, łatwość odejścia rywalowi to się musi sprawdzić. Na szpicy trzeba postawić na Loica Remy moim zdaniem, który jest mobilny, szuka gry.
Fajną analizę meczu Stoke - Chelsea zrobił Shearer w Match of The Day gdzie pokazał ile to razy Costa schodzi do boku albo spaceruje czym pole karne i jego okolice jest zupełnie puste! Nie ma do kogo tam nawet piłek zagrywać.
Jeżeli mógłbym się bawić w wystawianie składu to będąc Jose i mając obserwacje ostatnich meczów posłałbym następujący skład Chelsea: Begović - Azpiliqueta, Terry, Zouma, Baba - Ramires, Matić - Pedro, Oscar, Willian - Remy
Norwich to chyba najlepszy rywal na przełamanie dla Chelsea na daną chwilę, kursy wiadomo nie zachwycają, ale jeżeli popatrzymy na kursy na Chelsea i na Tottenham to chyba lepszą opcją jest Chelsea niż Tottenham nie sądzicie?

Anthony Martial o kulach opuścił Wembley -&gt; http://devilpage.pl/index/news/komentarze/44681/anthony-martial-opuscil-wembley-o-kulach/
Dla United oby nie okazało się to poważnym urazem bo nawet nie bardzo ma kto zagrać w ataku za Martiala... No chyba, że powrót Rooneya na szpicę, który notabene zagrał dobre zawody w meczu z Francją ;) Coś czuję, że szykuje się comeback starego dobrego Roo!

Niech to będzie początek do merytorycznej dyskusji o meczach w zbliżającej się serii gier ;) Zapraszam do dyskusji!

.joker. 204

.joker.

Użytkownik
Chelsea- Norwich
Chelsea 3 porażki z rzędu na koncie, Diego Costa przechodzi samego siebie pod względem głupoty i buractwa... Hazard pod formą, ale ja chyba widzę promyk nadziei dla Chelsea. Był on widoczny w ostatnim meczu ze Stoke. Chelsea tam zagrała naprawdę dobry mecz, dobry biorąc pod uwagę iż był to wyjazd na trudny teren, biorąc pod uwagę, że są w kryzysie i że Jose zawieszony na to spotkanie był.
Moim skromnym zdaniem dobrze Chelsea wyszłoby posadzenie na ławce Hazarda i przede wszystkim Diego Costy, którzy nic nie dają zespołowi obecnie. Cały nacisk w ofensywie powinni przełożyć na Williana, który jako jedyny od początku sezonu nie zawodzi. Na kadrze także błysnął w meczu Brazylia - Peru, drybling, łatwość odejścia rywalowi to się musi sprawdzić. Na szpicy trzeba postawić na Loica Remy moim zdaniem, który jest mobilny, szuka gry.
Fajną analizę meczu Stoke - Chelsea zrobił Shearer w Match of The Day gdzie pokazał ile to razy Costa schodzi do boku albo spaceruje czym pole karne i jego okolice jest zupełnie puste! Nie ma do kogo tam nawet piłek zagrywać.
Jeżeli mógłbym się bawić w wystawianie składu to będąc Jose i mając obserwacje ostatnich meczów posłałbym następujący skład Chelsea: Begović - Azpiliqueta, Terry, Zouma, Baba - Ramires, Matić - Pedro, Oscar, Willian - Remy
Norwich to chyba najlepszy rywal na przełamanie dla Chelsea na daną chwilę, kursy wiadomo nie zachwycają, ale jeżeli popatrzymy na kursy na Chelsea i na Tottenham to chyba lepszą opcją jest Chelsea niż Tottenham nie sądzicie?

Anthony Martial o kulach opuścił Wembley -&gt; http://devilpage.pl/index/news/komentarze/44681/anthony-martial-opuscil-wembley-o-kulach/
Dla United oby nie okazało się to poważnym urazem bo nawet nie bardzo ma kto zagrać w ataku za Martiala... No chyba, że powrót Rooneya na szpicę, który notabene zagrał dobre zawody w meczu z Francją ;) Coś czuję, że szykuje się comeback starego dobrego Roo!

Niech to będzie początek do merytorycznej dyskusji o meczach w zbliżającej się serii gier ;) Zapraszam do dyskusji!
Prawie wszzystko ok, ale nie zgodzę się, że hazard powinien zostać posadzone na ławce. To Oscar powinien na niej zasiąść, ponieważ gra dosłownie PATOLOGICZNIE. Każdy kontakt z piłką w meczu z Dynamem i Stoke to jakaś amatorszczyzna. Momentami miałem wrażenie że równie dobrze Chelsea mogłaby grać w 10 i na pewno by nie było gorzej. Co do Hazarda. Początek sezonu rzeczywiście. Tragedia. Ale po jego wejściu w meczu Dynamo ruszyło coś do przodu i widać już było przeblyski, a w ostatnim meczu ze Stoke był najlepszym piłkarzem na boisku. To taka mała uwaga jako że jestem fanem Chelsea i oglądam każdy meczyk bez wyjątku ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@Joker z tym Oscarem to wiem, że on jest bez formy, ale kogoś musiałem wybrać, a wybierałem z pośród tria Oscar/Hazard/Fabregas. A jakoś mając w pamięci Hazarda z poprzednich sezonów to obecne mecze w jego wykonaniu są bardzo słabe. Wszystkich gier Chelsea nie oglądałem, np nie widziałem tego starcia z Dynamem w LM więc może faktycznie jakiś promyk nadziei jest z jego zwyżką formy.
Ale oglądałem mecz Belgia - Włochy i tam Hazard znowu był niewidoczny, nie ma tego odejścia czym imponował gdy z łatwością mijał przeciwników. No, ale skoro mówisz, że coś u niego drga w górę, to może faktycznie byłoby lepiej gdyby on zagrał kosztem Oscara... Ale zobaczymy co Jose wymyśli na sobotę ;)

epic 166

epic

Użytkownik
Stoke +1 @1,875 ✅

W mojej opinii spory kurs na Stoke. Southapton to nadal mocna ekipa, jednak chyba już nie tak groźna jak rok/dwa lata temu. Co prawda punktują regularnie i to nie z byle kim (Liverpool, Leicester, Chelsea) ale nie zmienia to faktu, że spotkanie przeciwko The Potters do najłatwiejszych należeć nie będzie.
Sobotni goście na obcym stadionie przegrali tylko raz (z Arsenalem), Paradoksalnie zgromadzili więcej punktów na wyjazdach niż u siebie. Mają w składzie kilku bardzo dobrych zawodników min. Krkic, Shaqiri, Arnautovic, czy dobrze nam znany, będący ostatnio w dobrej formie Walters. Ośmieliłbym się powiedzieć, że mają konkurującą kadrę w stosunku do zespołu świętych.
h2h pokazuje, że mecze pomiędzy tymi drużynami zawsze są zacięte, ostatnie spotkanie, w którym któryś z zespołów wygrał więcej niż jedną bramką było w...2005 roku! Warto też zauważyć, że od tego momentu na 12 rozegranych zawodów 10 razy obie drużyny strzelały gola. Spodziewam się zaciętego spotkania, a po takim kursie myślę, że opłaca się zainwestować w ekipę przyjezdnych.

Otrzymane punkty reputacji: +6
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Watford - Man.Utd
Sześciu zawodników Man.Utd opuszca mecz z Watford - &gt; http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2015/Nov/Injury-update-on-Anthony-Martial-ahead-of-Watford-match.aspx?utm_source=facebook&amp;amp;utm_medium=post&amp;amp;utm_campaign=ManUtd
Czyli jednak bez Martiala, dodatkowo bez Carricka i Rooneya Man.Utd zagra z beniaminkiem. Łatwy mecz to nie będzie, ale to nie tak,że nie ma komu grać. Chociaż rodzi się problem z napadem, pewnie szanse dostanie James Wilson.
Tyle absencji to dobra wieść dla Andera Herrery, który wreszcie zagra od początku! No chyba, że LvG znowu wymyśli jakiś inny koncept...
Ale oby nie, bo Herrera wiele razy już pokazał jak ważny to gracz dla MU.
Osobiście posłałbym w bój taki skład:
De Gea- Darmian, Smailling, Blind, Rojo - Schnederlein, Schweinsteiger - Mata, Herrera, Lingard - Wilson (lub Depay)
Może być jeszcze opcja z Depayem w ataku w sumie... ale Memphis gra tragicznie! Egoista a&#39;la Robben mu się włącza wiec jak ma tak grać to niech odejdzie czym prędzej!
Opcji kilka jest.
Watford to jednak może być niewygodny rywal, ale Manchester United stać spokojnie na wygranie tego meczu, Gomes popełnia babole, jak podczas ostatniego meczu z Leicester. Takiego bramkarza trzeba ostrzeliwać, nigdy nie wiadomo kiedy popełni gafę.
Przed Man.Utd ważne mecze bo w środku tygodnia domowe starcie z PSV w Lidze Mistrzów. Watford ma kilku ciekawych graczy jak Ighalo, Capoue, Anya czy Nyom, ale jest do ogrania. Kursy na MU pewnie po tych brakach pójdą nieco do góry.
Jak uważacie Man.Utd wygra?

Inne ważne wybrane absencje w tej kolejce:
Dimitri Payet (WHU) - duża strata dla WHU w derbach
Jagielka (Everton)
Walcott, Ramsey, Chamberlain (Arsenal)
Silva, Aguero, Nasri, Zabaleta (M.City)
Chadli, Lamela (Tottenham)
McAuley (WBA)

P 73

phamrol

Użytkownik
Gomes popełnia babole, jak podczas ostatniego meczu z Leicester. Takiego bramkarza trzeba ostrzeliwać, nigdy nie wiadomo kiedy popełni gafę.
Watford, piąta defensywa Premier League, jeden mecz Gomesowi nie wyszedł, a Ty piszesz, że popełnia babole i trzeba strzelać? Powód podany na siłę pod typ na United.
Znajdź mi bramkarza, który nie popełnia błędów.
Rozumiem, że na West Brom też warto zagrać, bo Cech zawalił dwie bramki z West Ham i nic innego jak tylko strzelać na ich bramkę.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Watford, piąta defensywa Premier League, jeden mecz Gomesowi nie wyszedł, a Ty piszesz, że popełnia babole i trzeba strzelać? Powód podany na siłę pod typ na United.
Znajdź mi bramkarza, który nie popełnia błędów.
Rozumiem, że na West Brom też warto zagrać, bo Cech zawalił dwie bramki z West Ham i nic innego jak tylko strzelać na ich bramkę.
Nie podałem żadnego typu na United, po prostu zacząłem dyskusję i chciałem sprowkoować ludzi do wymiany poglądów na ten temat co uważają na temat tego meczu. Jak widąc u dało się bo odpowiedziałeś ;)

Gomes popełnia babole od dawien dawna, nie jest to pewny bramkarz w mojej opinii, a ten błąd z Leicester tylko przypomniał to dosadnie. Kiedyś w meczu Man.Utd - Tottenham też Gomes zawalił strasznie jak Nani mu strzelił.

Po prostu nic na siłę nie miałem zamiaru uzasadniać bo jestem daleki od tego typu argumentów, bardziej mi chodzi o próbę wspólnej dyskusji i rozłożenia na czynniki tego i innych meczów.

Watford piszesz, że też szczelna obrona i mało goli tracą + Ighalo na szpicy i wychodzi dobry ligowy średniak o czym wspomniałem, że łatwo tu nie będzie.
Wiec co under?

P 73

phamrol

Użytkownik
Zgadza się, że Gomes kojarzony jest z tykającą bombą, ale ten sezon ma lepszy niż chociażby Begovic z Chelsea czy chwalony za zeszły sezon Fabiański. Jest wielu gorszych bramkarzy w tej lidze, z Padafilonem na czele.
Co do typu... Patrząc na osłabienia w United, ale też mocną siódemkę zawodników w destrukcji, oraz to, że Watford u siebie stracił tylko 4 bramki, to jak najbardziej under, ale kurs spadł już do niskiego poziomu, że nie gram tego.

chamberlain 734,4K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
West Bromwich Albion - Arsenal Londyn
West Bromwich Albion @ 7.00 ✅
West Bromwich Albion DNB @ 5.40 ✅
West Bromwich Albion lub remis @ 2.65 ✅

Unibet
Poszukam w jutrzejszym dniu jakiejś niespodzianki i padło na mecz Arsenalu, który mimo, że ostatnio w bardzo dobrej sytuacji, to dość często zdarzały im się głupie wpadki.
Zacznijmy od początku, West Brom jak na razie zajmuje 13 bezpieczną lokatę, mając 6 punktów przewagi nad strefą spadkową, ich bilans to 4-2-6, a naprawdę mogłoby być lepiej. Gospodarze dość często zapominają bronić i zależy im na ciągłym ataku, przykłady z ostatnich przegranych spotkań 2:3 z Leicester, choć od 30 minuty prowadzili 1:0, to w drugiej połowie w ciągu tylko 20 minut stracili 3 bramki, mecz z Evertonem 2:3, również w tym meczu prowadzili, a było to nawet 2:0 do 54 minuty i znowu stracone 3 bramki z rzędu. U siebie wygrali tylko 1 spotkanie, zremisowali również 1, a aż 4 razy schodzili do szatni pokonani, choć mecze te były zacięte, oprócz dwóch wspomnianych spotkań przegrali również 2:3 z Chelsea, oraz dostali 0:3 od City, gorszy bilans domowy ma tylko Aston i na pewno zawodnicy muszą to poprawić. Do tego spotkania będą podchodzić po 2 porażkach z rzędu z Leicester i United, a to wydaje mi się będzie dobre spotkanie na przełamanie.
Arsenal jak na razie zajmuje 2 lokatę w lidze, mając tyle samo punktów co lider, moim zdaniem to jeszcze się zmieni, ale nie o tym tu piszę. Grając na wyjazdach mogą poszczycić się najlepszym bilansem w lidze, wygrali 5 z 6 pojedynków, choć trzeba przyznać, że przeciwników też nie mieli najmocniejszych. Wydaje się być lekką abstrakcją stawianie na drugi z najgorszych zespołów grających przed własną publicznością, przeciwko zespołowi, który najlepiej radzi sobie na wyjazdach, ale jednak.
West Brom ma cały zdrowy skład, co na pewno jest wielkim plusem, nie zagra jedynie pauzujący za czerwoną kartkę, którą dostał w meczu z United McAuley. Lista zawodników, którzy nie zagrają w Arsenalu jest o wiele dłuższa, z długoterminowymi kontuzjami dalej radzą sobie Rosicky, Welbeck i Wilshere, Chamberlain oraz Ramsey nie wznowili jeszcze treningów, nie zagra również Walcott, pocieszeniem wydaje się być powrót Artety i Belleriniego, którzy nie wiadomo czy będą gotowi do gry na 100%. Wenger obawia się również o psychikę Koscielnego i Girouda, którzy byli w kadrze Francji na meczu z Niemcami, kiedy doszło do zamachów. Sytuacja Arsenalu nie wygląda tak dobrze, nie wiadomo jak zespół poradzi sobie po przerwie reprezentacyjnej, tym bardziej, że za 3 dni czeka ich bardzo ważne spotkanie w Lidze Mistrzów, muszą koniecznie wygrać z Dinamem i liczyć, że Bayern wygra z Olympiakosem, a wtedy los będzie leżał w ich rękach w ostatnim wyjazdowym spotkaniem z Olympiakosem.
Według mnie trener wprowadzi więcej rotacji w tym meczu, być może da odpocząć wspomnianym francuzom. Jako, że przeciwnik nie jest zbyt mocny Wenger będzie mógł poeksperymentować, a to będzie bardzo dobra okazja dla West Bromu, by poprawili swój bilans spotkań domowych.
Gdy spojrzeć na historię spotkań, to Arsenal miał bardzo często problemy, gdy przyjeżdżał do West Bromwich, większość spotkań było zaciętych. Wobec różnych aspektów szukam w tym meczu niespodzianki, na pewno nie grałbym zwycięstwo Arsenalu po kursie 1.55 w ramach obecnej sytuacji.
Dodatkowo bez analizy dorzucam:

Southampton - Stoke BTS @ 2.00 ⛔
Swansea - Bournemouth 1 @ 1.91 ⛔

Bet365
E: W dwóch meczach było blisko, ale WBA naprawdę zaszalało :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +20
dobi 238,7K

dobi

Znawca - Premier League
WBA - Arsenal / WBA +1 AH @2,00 bet.365 ✅

Ciekawy mecz zapowiada się na The Hawtorns, gdzie WBA zagra z Kanonierami. Grają z będącym w dobrej formie ostatnio Arsenalem. Pomijam mecz z Bayernem, za ten mecz należy im się bura bo zagrali ka-ta-stro-fal-nie! Wszyscy poniżej krytyki. Reszta meczy w porządku, ale w tym meczu na pewno podopiecznym Wengera o punkty łatwo nie będzie. Pomijając już to, że jest to mecz wyjazdowy, wydaje mi się, że Arsenal tak jak wiele &quot;większych&quot; klubów europejskich dotknąć może tzw. wirus FIFA, czyli po prostu piłkarze po meczach reprezentacyjnych już nie są w 100% dyspozycyjni. Poza tym nie gra się łatwo na The Hawtorns. Co prawda nie przegrali, żadnego z ostatnich 5 meczy, ale żadnego z nich nie wygrali róznicą przynajmniej dwóch goli. West Brom u siebie gra przeciętnie, zobaczymy co pokażą teraz, jedno jest pewne - na takie mecze, zawsze jest 200% motywacja więc o to, że będą walczyć jak równy z równym - albo przynajmniej się o to starać - możemy być pewni.

Chelsea - Norwich / Chelsea + ov 2,5 @2,05 bet.365 ⛔

W tym sezonie o Chelsea zostało napisane już naprawdę wiele. Sam pisałem na ich temat dość sporo. Najgorszy sezon a przynajmniej jego początek od wielu lat. Sami piłkarze nie przebierają w słowach mówiąc jak bardzo ten sezon jest - lekko mówiąc - do bani. Teraz na Stamford Bridge podejmą Norwich, wydawać by się mogło, że jest to idealny rywal na przełamanie i tryumf wyczekiwany od ponad miesiąca. Aż dziw, że piszę takie słowa o The Blues ale fakt jest faktem. Owszem, wydaje mi się, że wygrają ten mecz, ale jak Chelsea gra każdy, kto choć interesuje się BPL a dodatkowo ogląda -widzi. Gra bez pomysłu, totalny bałagan. Beniaminek znajduje się lokatę nad Londyńczykami i na pewno powalczą o punkty, na SB będzie je piekielnie ciężko wyrwać Mourinho i jego podopiecznym, ale mam nadzieję, że nie rzucą rękawic przed już przed pierwszym gwizdkiem albo po jakiejś szybko straconej bramce. Na gola z Kanarków z taką Chelsea stać spokojnie. Być może, sama Chelsea pokryje over, choć szczerze wątpie w ich trzy gole. Na ich obecną grę wg mnie 2 bramki to max co mogą wykrzesać. Lekko DW 2-1 @8,00.

Watford - Manchester United / Over 2,5 @2,35 bet.365✅

Pierwsze co pomyślałem o tym meczu to oczywiście under 2,5 - Manchester do bólu nieskuteczny, Watford dobra defensywa, zwłaszcza na swoich śmieciach. Kurs pierwotny wynosił 1,95 więc bardzo przyzwoicie, po spadkach na 1,57 to nie warto brać tych ości. Z undera w tym meczu robi się swego typu masówka, a wiadomo jak w większości przypadków kończą się masowe typy. Dlatego ja spróbuję wyjść na przeciwko temu. Nie tylko dlatego, że idzie masówa na typ poniżej 2,5 gola, ale w tym momencie kurs na over jest po prostu atrakcyjny i dostrzegam w nim niewielkie value. Ostatnie mecze Szerszeni to over pokryty w 2/5 spotkaniach, Manchesteru 0(!)/5, w tym aż trzykrotnie 0:0; czas chyba z tym skończyć nie? ;) Kibice United domagają się solidnej gry i bramek od swoich ulubieńców, Watford to faktycznie mocna ekipa w defensywie ale Czerwone Diabły mają na tyle spory potencjał w ofensywie, że spokojnie stać ich na dwa gole, może i trzy. Gospodarze nie strzelają za dużo, bo zdobyli dotychczas zaledwie 11 goli w 12 spotkaniach (3 bramki w 6 meczach u siebie), ale mam nadzieję, że jutro wpakują piłkę do siatki United przynajmniej raz. Poza tym H2H nie kłamie - w każdym z sześciu meczy, over był pokrywany. ;) Jak będzie - przekonamy się jutro, liczę tylko, że piłkarze obu ekip będą &quot;trzymać się&quot; bramkowej historii spotkań.

Otrzymane punkty reputacji: +19
.joker. 204

.joker.

Użytkownik
Swansea-Bournemouth
Typ: 1
@1.91
Betsson

Swansea to z pewnością zespół, który ma dużo większe możliwości niż ich najbliższy rywal na co niekoniecznie wskazuje miejsce w tabeli. Sezon zaczęli bardzo dobrze, ale później coś się zacielo i teraz nie znajdują się w najlepszej pozycji. Łabędzie to typowy zespół własnego boiska. U siebie grają dużo efektywniej i potrafią sprawić mnóstwo kłopotów każdej ekipie z Anglii. W jutrzejszym meczu wszyscy z zawodników są gotowi do gry. Uważam, że kadrę mają dużo lepsza od Bournemouth. W bramce Fabiański, na skrzydle bardzo dobry Montero, Ayew o dużym potencjale, z przodu bramkostrzelny Gomis, jest jeszcze Ki, Shelvey... Generalnie każdy z nich ma w sobie sporo jakości czego nie można powiedzieć o rywalach. Owszem, w tamtym roku zdominowali Championship, no ale to nie jest ten sam poziom co Premier League. Do tego w tym sezonie dochodzą kontuzje ważnych graczy i miejsce w tabeli niestety jest bardzo niekorzystne. Gra także nie napawa specjalnie optymizmem i ja tutaj nie widzę specjalnie szans na ich zwycięstwo. Jest to idealny mecz na przełamanie dla Swansea i uważam, że tak się właśnie stanie.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Watford-Manchester United
United wygra i powyżej 2.5 bramki
3.60
Bet365

Owszem, braki kadrowe United: Shaw, Carrick, Roo, Fellaini, Matrial, Valencia. Dla mnie poważne osłabienia są dwa - Shaw, ale United radzić sobie bez niego musi od dłuższego czasu. Co ciekawe w moim odczuciu nieźle zastępuje go Rojo. Drugie to oczywiście Matrial. Nieobecność Rooneya dla mnie to handicap dla United, Wazza był ciągle na siłę wkładany do składu. Dla mnie to szansa na przełamanie się dla Depaya i nie ryzykowałbym z Wilsonem na szpicy tylko wystawił tam Depaya. Osobiście widzi mi się taki skład:
De Gea
Young-Smalling-Jones-Rojo
Mata-Schweinstiger-Schneiderlin-Lindgard
Herrera
Depay
Takich rywali jak Watford, trzeba ogrywać jeżeli myśli się poważnie o wyższych celach. Watford w lidze stracił 11 bramek przy 12 straconych. Średnia bramki na mecz to 1.9, United 2.1 i zapewne dlatego taki kurs. Jednak mam dziwne przeczucie,że zobaczymy bramki. Kibice United chcą goli a wiadomo kiedy van Gaal żegnał się z poprzednimi klubami, właśnie wtedy kiedy tracił kibiców. Jako kibic mogę przymknąć oko na niekorzystny wynik ale pod jednym warunkiem kiedy widać zaangażowanie i chęć zwycięstwa.
Dodatkowo zastanawiam się nad tym czy nie pograć na kartkę dla Cathcarta, który jest wychowankiem United... jednak czy ŚO Watford będzie miał na kim złapać?! Kurs na kartkę dla tego zawodnika to 5.50. W tym sezonie złapał 1 kartkę, w meczu przeciwko Palace.

pello 17

pello

Użytkownik
Koledzy wyzej typują over w meczu Watford - United. Osobiscie sie z tym nie zgadzam, poniewaz od wczoraj wiadomo, ze w tym meczu nie zagra ani Rooney, ani Martial, takze Diably wyjda zapewne bez klasycznego napastnika. Ci ktorzy interesuja sie BPL doskonale znaja styl Manchesteru za LvG - niewiele okazji bramkowych, ale pilka caly czas pod kontrola. Mysle, ze Szerszenie rowniez sie nie otworza ze wzgledu na respekt dla bardziej utytulowanego przeciwnika i mozemy ogladac taki klincz gdzies na 30-40 metrze przed bramką Watford. Sklanialbym sie ku underowi. Kurs na singla troche mały, natomiast do dubla całkiem ciekawy - @1.53 bet365 ⛔
szczescie trzeba miec :grin:

Swansea - Bournemouth

Mysle, ze to moze byc otwarty mecz. Obie ekipy ostatnimi czasy nie rozpieszczaja swoich kibiców, ale przerwa na kadre mogla zmienic nastawienie u ekip - mam tu na mysli przede wszystkim Łabędzie, bo ta druzyna wydawała sie juz lekko zajechana po dobrym poczatku. Sila w ataku jest wysoka u gospodarzy. Gomis, Gylfi, Montero to znaczace nazwiska w tej lidze. A oprocz tego jest Shelvey, ktory potrafi strzelic z dystansu oraz ciekawy Koreanczyk Ki. Druzyna Boruca jest zespolem ktory nie kalkuluje. Punkt ich nie zbawi a patrzac na ich ostatni mecz z Newcastle to naprawde zaslugiwali na to zeby strzelic co najmniej 3-4 gole. Co prawda brakuje kontuzjowanego Wilsona, natomiast jest Glenn Murray ktory przyszedl z CP - solidny angielski napastnik, jest Ritchie ktory tez ma młotek w nodze. Oba zespoły grają dość szybko i przede wszystkim skrzydłami dlatego zdecydowalem sie na cos takiego:
over 2,5 @ 2 bet365 ✅
over 9,5 RR @ 1,86 óni ⛔ 9rr

Bez analizy:

Newcastle - Leicester over i bts @1,9 bet365 ⛔ - tutaj tez mozna szukac wyzszych kursów na livie i tez brałbym pod uwage RR. - całkiem sporo korków w tym meczu było - 13 rr

martins20 74

martins20

Użytkownik
Swansea - Bournemouth

Mecz drużyn grających otwarty futbol i równocześnie będących w dołku. Mam jednak wrażenie, że goście zaczęli notować słabe wyniki od momentu braku Wilsoma i nie mogą do tej pory zastąpić.
Ktoś musi się przełamać i myślę że to będą Łabędzie. Potencjał ich jest większy i naprawę oglądając ich mecze u siebie byłem pod wrażeniem. Trener Monk ma na nich pomysł.

Swansea HW @1,85 fortuna 2/10

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Newcastle - Leicester

Liczę na dobry mecz na St. James&#39; Park. Faworytem tego spotkania są dla mnie goście, co też słusznie sugerują kursy wystawione przez buków. Leicester idzie jak burza w tym sezonie i jest jedną z tych drużyn, które z przyjemnością się ogląda. Lisy są wysoko w tabeli i zanotowały jak na razie tylko jedną porażkę. Newcastle nie przekonuje mnie prawie wcale. Najlepszy mecz jaki udało się rozegrać Srokom to ten z Norwich zakończony wynikiem 6:2. Dobrze też Newcastle prezentowało się w derbach z Sunderlandem, ale brakowało lepszej skuteczności i nieco więcej szczęścia. Sroki dominowały nad Sunderlandem, ale ostatecznie przegrały 0:3. W ostatnim spotkaniu z Bournemouth sytuacja się odwróciła, co los zabrał w meczu z Sunderlandem to oddał z Bournemouth. Newcastle wypadło tragicznie na tle Wisienek, które marnowały kolejne sytuacje na potęgę. Sroki powinny to spotkanie wysoko przegrać. Cały zespół, a w szczególności obrona grały tragicznie.

Myślę też, że w tym meczu powinniśmy zobaczyć co najmniej 3 bramki. Leicester notuje dużo overów za sprawą swojego stylu gry. Lisy lubią grać do przodu i dużo strzelają. Obrona za to nie spisuje się najlepiej. BTS 11/12, over 2,5 9/12. Newcastle z kolei u siebie lubi atakować, więc i oni coś powinni strzelić. Obrona gra bardzo słabo, co potwierdził tylko mecz z Bournemouth, w którym tylko cudem udało się uniknąć straty bramki.

Jestem nieco zaskoczony tym, że buki dały na Newcastle linię 5,5 rożnych (wczoraj była nawet 6,5), a na Leicester 4,5. Wg mnie linie powinny być takie same dla obu ekip, dałbym tutaj po 5,5. Leicester to zespół na pewno lepszy, grający ofensywnie i zdobywający sporo rożnych. Widzę value w typie na więcej rożnych dla Lisów. W Bet365 jest handi +1 EH na Leicester po 2,10. W większości meczów Newcastle ma mniej rożnych lub tyle samo co rywal (9/12), a u Leicester ta statystyka jest odwrotna i Lisy 7/12 razy miały więcej rożnych lub tyle samo co przeciwnik.

Newcastle - Leicester 2 DNB @ 1,88 Marathonbet ✅ 0:3
Newcastle - Leicester over 2,5 @ 1,751 Pinnacle ✅
Newcastle - Leicester +1 EH rożne @ 2,10 Bet365 ✅

Manchester City - Liverpool

City gra bardzo ofensywnie u siebie. Potrafi od początku do końca siedzieć na przeciwniku. Ta dominacja przekłada się na strzelane bramki, których gracze City zdobywają naprawdę mnóstwo. Gospodarze notują u siebie praktycznie same overy, czy to w lidze czy w pucharach. Nawet brak Aguero i Silvy w ostatnich kilku tygodniach nie był odczuwalny. Man City zdobywa tak samo dużo bramek niezależnie czy z nimi czy bez. Obaj piłkarze są już zdrowi i być może wystąpią już w meczu z Liverpoolem, co na pewno byłoby wzmocnieniem zespołu. Liverpool z Kloppem na ławce notuje jak na razie takie sobie wyniki. Z 4 meczów tylko jedno ligowe zwycięstwo z Chelsea 3:1. The Reds nie strzelają aż tylu bramek co City, ale stać ich na przynajmniej jedno trafienie. Na Etihad potrafiły już w tym sezonie strzelać takie drużyny jak Norwich, Bournemouth czy Newcastle, nie mówiąc już o mocniejszych zespołach. Tutaj na pewno trzeba liczyć na Benteke, który potrafi się odnaleźć w polu karnym przeciwnika i zrobić użytek ze swojego wzrostu i umiejętności przy stałych fragmentach gry. Zdrowy jest już Sturridge i będzie stanowił alternatywę dla Benteke. No i oczywiście należy też liczyć na Coutinho i jego bomby zza pola karnego. Obrona to jest najsłabsza formacja Liverpoolu i na pewno będzie bardzo mocno nękana przez piłkarzy City. Dobrą informacją w kontekście overa jest to, że zamiast kontuzjowanego Sakho zagra Lovren, który gra bardzo niepewnie i popełnia błędy. H2H overowe. Ostatnie wyniki: 2-1, 3-1, 3-2, 2-1, 2-2, 2-2, 2-2, 0-1, 3-0, 1-1, 3-0, 3-0.

Warto też poszukać typu na kartki, bo sędziuje Moss, jednak linia 4,5 za wysoka, dlatego zostaje live.

Man City - Liverpool over 2,5 @ 1,781 Pinnacle ✅ 1:4

Otrzymane punkty reputacji: +4
ilendil 2,1K

ilendil

Użytkownik
@bułczka obiegłeś mnie co do typu na Leicester. Zgadzam się we wszystkim i pobieram fajny typ na over 2.5, dodam tylko, że Vardy ma szansę dzisiaj wyrównać rekord van Nistelrooy&#39;a, co da mu dodatkową mobilizację do gry, a w Newcastle spory szpital.
Newcastle - Leicester
over 2.5 @ 1.7
Leicester AH 0.0 @ 1.850
Vardy strzeli @ 2.25
- znowu będzie ewentualne karne wykonywać!
Swansea - Burnemouth
Bourne to drużyna ofensywna, która głównie skupia się na skrzydłach. W ostatnim meczu z Newcastle nabili 16 rożnych, z Southampton 6. Myślę, że będącej w słabej dyspozycji Swansea uda się bez problemu wbić mi. 5 rożnych.
Bournemouth over 4.5 rożnego. @1.83

professional. 622

professional.

Użytkownik
Watford vs United
Watford więcej kartek = 2,45 = Ónibet
Na prawdę mega. Kurs na to że gospodarze będą mieli więcej kartek jest dla mnie mega value. Watford dziś na pewno powalczy o 3 punkty i United nie będzie miało łatwego życia. Sędziuje Robert Madley, który na 10 spotkań w Premier Leauge pokazał 35 kartek a więc 3.5 karki na mecz. Jak dla mnie sprawa prosta, Watford ostro zagra przed własną publicznością i jakieś kartki się nawiną na pewno.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Watford vs. United o1.5, 1.50 Betsafe 2/10 ✅ 1:2 ????
Skład Diabłów mocno eksperymentalny:
De Gea - Young, Jones, Smalling, Blind - Schnederlin, Schweinsteiger - Mata, Herrera, Lingard - Depay
Memphis na szpicy i myślę, że jest to najlepszy moment na przełamanie się. Teraz to jemu muszą podawać, oby tylko nie spartolił w nonsensownych dryblingach jakie mu się zdarzają. Potencjał jest, za nim Herrera, Mata i naprawdę nieźle spisujący się Lingard. Ofensywnie wygląda to ciekawie i przy tym kurs naprawdę korzystny. Wystarczą zaledwie dwa gole. Ja rozumiem, że Watford świetnie się broni, ale wciąż mnie nie przekonują, nawet w tej formacji. Diabły również solidnie w defensywie, ale popełniają babole czasami. Dzisiaj liczę jednak bardziej na gości i eksperyment LvG. Liczę, że wygrają i padną co najmniej dwa gole. Wolę jednak bezpiecznie zagrać sam over. Ciekawi też dwóch juniorów w składzie: Goss i Rashford. Może i oni zabłysną w drugiej częsci :?: ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom