>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

13. kolejka Ligue 1 (05.11 - 06.11)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP

Kursy za Tobet :

Najciekawszy mecz czeka Nas w niedziele gdzie w Bordo tamtejsze Girondins podejmie lidera z Paryża, ponadto Lyon jedzie do Sochaux, a vicelider z Montpellier wybiera się do Rhones Alpes na mecz z Saint Etienne.
Zapraszam do dyskusji i analiz.​

kha1 40

kha1

Użytkownik
Qozi - są naprawdę świetne kursy na Lyon oraz PSG. W tym pierwszym przypadku trzeba zadać sobie pytanie, czy po porażce z Realem będą mieć zwyżkę formy, czy jednak trochę opadną na duchu. Trzeba przecież przyznać, że do ubiegłego roku jakoś im z tym klubem szło, a teraz... prawdziwy dramat. Klub ze stolicy ma natomiast wyzwanie stosunkowo proste, wynik inny niż remis bądź porażka gospodarzy byłby dla mnie prawdziwym szokiem, szczególnie jeśli spojrzymy na aktualną formę choćby Meneza i Pastore.
Dla mnie, dwa pewniaki.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
A dla mnie wcale PSG nie jest takim &quot;pewniakiem&quot;.
VS
BORDEAUX - PARIS SG
Typ : Bordeaux @ 3,25 Expekt⛔1:1
Wszyscy widzą jakie wyniki osiągają oba zespoły. Można rzec diametralnie różne bieguny bowiem seria zwycięstw PSG trwa i trwa i liczy już sobie 6 z rzędu. No własnie trochę dużo. Wcześniej remis 2:2 z Evian i wcześniej też 3 wygrane tak więc 11 meczów bez porażki już trwa passa PSG w Ligue1. Nieźle. Gra momentami dobra, a czasami się męczą niemiłosiernie. Ot, uroki ligi francuskiej ;) W LE wiedzie się różnie, ale tam daje Kombuare odpoczywać niektórym zawodnikom. Wczoraj wygrali 1:0 ze Slovanem po kapitalnym goli Pastore z woleja przypominającym nieco trafienie z meczu z Montpellier.
Bordeaux mistrz remisów ostatnio wkońcu pokonał Ajaccio. Sama gra w niektóych meczów z ich strony była obiecująca, a przegrywali po frajersku. Mam ttutaj na myśli przede wszystkim mecze z Tuluzą i Montpellier gdzie w obu przypadkach dali sobie zabrać zwycięstwo mimo prowadzenia 2-0...
Tak więc na czym bazuje argumentując ten typ? Trochę na liczbach i przerwaniu serii wygranych PSG. Bordeaux się zmobilizuje na ten mecz niesamowicie bo to szansa pokazania się i pewnie większośc myśli, że skoro nie wygrali dotąd na Chaban Delmas to tymbardziej nie uda się z PSG,ale w takich przypadkach może być właśnie odwrotnie. Pierwsza wygrana w 7 meczu u siebie to i tak bilans wciąż daleki od ideału..
Info o kontuzjach: W Bordeaux braknie Jussie, Traore i Henrique.
PSG bez Matiuidi, Chantome, Bisevaca i Hoaroau.
-------------------
W ogóle to kluby francuskie kiepsko poradziły sobie w Europejskich pucharach... OM, Lyon i Lille nie wygrały w LM. Ledwie jednego gola strzeliły. Mowa o Tulio De Melo dla Lille. 1pkt zdobyty dzięki remisowi OM na Emirates z Arsenalem.
W LE trochę lepiej bo wygrało PSG 1:0 po golu Pastore. Rennes natomiast 1:3 porażka z Celticiem, słabym Celticiem.
Większośc meczów w niedzielę więc jeszcze będzie czas by coś ciekawego napisać o meczach. ;)

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Prawie wszystko w niedzielę ^^.

Co do Waszych typów - do żadnego nie jestem przekonany.Z jednej strony to Paris Saint Germain i Olymipque Lyon czyli same nazwy zoobowiązują do tego aby uważać za faworytów [ nie lubię słowa &#39;&#39;pewniak&#39;&#39; ], ale choćby VAFC pokazało Lille, że miejsce w tabeli nie gra i mogli im naklupać ze dwie,trzy bramki i podopieczni Garcii nie mogliby mieć pretensji.Ten przykład przytaczam po to aby nie sugerować się tym, że jest to tylko Bordeaux czy Sochaux, a podejść do sprawy z głową - sam mam nauczkę, pod jarałem się właśnie Lille w niedziele, a wiemy jak się skończyło, ponadto ich prezencja nie była wcale jakaś świetna.
Co do Robsona_OM to też nie jestem przekonany do Bordo bo potrafili roztrwonić punkty z Montpellier, Tuluzą i generalnie grają jakoś tak bez wyrazu. Przyjeżdża PSG, lider - może być różnie także trafienie tutaj jakiegoś rezultatu będzie trudne.

Generalnie w ostatniej kolejce udało mi się trafić 3/3, w tej już widzę, że będzie znacznie ciężej coś ciekawego wybrać.
Tak jak mówiłem, oglądałem Valenciennes z Lille i jeśli ta drużyna tylko u siebie tak gra to można tylko współczuć bo gdyby grali na wyjazdach z takim polotem jak u siebie i dołożyli by skuteczność to są w stanie walczyć o górną część tabeli.
W niedzielę do Rennes, który nie wygrało od trzech spotkań i co dziwi to pisze się we francuskiej prasie o tym, że jeśli nie ograją VAFC to Antonetti może mieć ciepło - dziwne bardzo.Może o jakimś BTS&#39;ie warto tutaj pomyśleć ? Jestem ciekawy opinie Matiego bo z tego co czytałem to oglądał mecz z St Etienne i mógłby dać krótkie resume gry Sancheza i wtedy bym się głębiej pochylił nad tym typem.

Hmm, ponadto po takim kursie nie warto grać Caen, tymbardziej odradzam też granie Lorient, możliwe, że do kontuzjowanych Querci,Aliadière, Diarry dołączy podstawowy golkiper - kapitan Audard, Bourillon i Autret, w dodatku Lorient zalicza równie pochyłą w L1 i z tym co prezentują to będzie ciężko powalczyć o lepsze miejsce w L1.Nie twierdzę, że nie poradzą sobie z drużyną z Korsyki, ale za śliski typ dla mnie.

Na razie tyle, ciężko mi coś więcej wyrokować, im bliżej weekendu tym może się coś jasnego wyklaruje.

Otrzymane punkty reputacji: +3
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS.

Stade Rennes - Valenciennes 1 1,80 Bet365
⛔

Gospodarze po porażce z Celtikiem 1-3 w Lidze Europejskiej swoje szanse po awansu do następnej rundy zmniejszyli praktycznie do zera. Ale po wylosowaniu grupy razem z Atletico Madryt i Udinese chyba nie zdziwiły nikogo słowa trenera Rennes Frederica Antonettiego, że przede wszystkim liczy się dla niego krajowe podwórko. Tam rzeczywiście jego ekipa spisuje się niźle plasując się w tym momencie na pozycji szóstej. Goście zajmują miejsce 18. Tak niska lokata to zasługa, tak jak wcześniej wspomniał Qozi, fatalnej gry na wyjazdach. Na obcym terenie zespół Valenciennes zdobył tylko jedno oczko w sześciu spotkaniach.
Wydaje się, iż Rennes powinno podołać zadaniu i nie pozwoli podopiecznym Daniela Sancheza poprawić fatalnych statystyk wyjazdowych.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Qozi nie wiem czemu pytasz o grę Sancheza. Już nie pamiętam dokładnie tego meczu ale zdecydowanie lepiej z dwójki pomocników wypadł Cohade. W ogóle Sanchez i Cohade rzadko włączali się do akcji ofensywnych, grali bardzo ostrożnie. Niezły mecz zagrał wówczas Kadir, piłka go szukała, miał ze dwie bardzo dobre sytuacje ale niestety po przeciwnej stronie Ruffier i o bramce można pomarzyć ;) Dossevi i Danic bardzo chaotyczni. Aboubakar jak zwykle nic nie trafiał. Ja nie widzę ich z tym facetem w ataku, a wiadomo ze Pujol jeszcze się nie wykurował. Skoro już mowa o kontuzjach to na miesiąc wypadł ze skladu Dossevi.. Wracając do meritum, tej drużynie brakuje killera, egzekutora. Abou dla mnie takim napastnikiem nie jest, brakuje trochę doświadczenia, zimnej krwi. Trochę liczę na to że po powrocie Pujola będzie większa siła rażenia, wróci skuteczność. Z tego tez względu ja BTSa bym nie ruszał w tym meczu. Ponadto już kilka razy wspominaliśmy że Valenciennes nie jest ekipą wyjazdową, groźniejsi są na Hainaut. Jasne, ostatni mecz bardzo obiecujący (jakim cudem Lille nie przegrało? ) ale tutaj widziałbym raczej powtórkę z poprzedniego sezonu. Co do Antonettiego to podobno doszło do sporej kłótni między nim a prezesem Le Lay&#39;em po meczu z Celticiem. Tak jak piszesz Łysy będzie się starał ten mecz wygrać za wszelką cenę a to oznacza ze gra nie będzie otwarta. Myślę ze Rennes zagra bezpiecznie, bo kolejna przegrana bardzo skomplikowałaby im atmosferę. Wygranej gospodarzy też nie zagram bo kurs trochę niski a obrońcy Valenciennes m.in. Isimat, Gil spisują się ostatnio nad wyraz dobrze.

Auxerre-Toulouse
Drużyna z Burgundii wpadła w mały dołek formy. Złe wyniki Auxerre można poniekąd wytłumaczyć absencjami jakie trapiły tą drużynę. Na zmianę ze składu wypadali a to Traore, N&#39;Dinga, Boly, Coulibaly, Cisse, Sidibe. Teraz Alain Traore, Boly, Cisse wracają. Niedostępni są nadal N&#39;Dinga, Coulibaly i Sidibe. Inna sprawa że całkiem niezrozumiałe są kombinacje Laurenta Founiera w formacji ataku. Le Tallec nagle stracił miejsce w wyjściowej jedenastce na rzecz Sanogo który moim zdaniem przegrywa tą rywalizację i nie tylko dlatego że ma Le Tallec lepszy dorobek goli+asyst od młodego Murzyna (Le Tallec 2 gole+3 asysty, Sanogo 0+0 ) ale ze lepiej współpracuje z pozostałymi graczami formacji ofensywnej. W ogóle Auxerre bez pary Traore-Oliech nie istnieje o czym można było się niedawno przekonać (mecze z Evian w lidze i z Caen w pucharze ligi). Przeciwko Evian obrona zagrała na żenującym poziomie. Słabo wyglądali Haddad i Segbefia i nie mam wątpliwości ze z Toulouse nie wyjdą w pierwszym składzie. Dudka, wiadomo, na środku defensywy strasznie niepewny. O dziwo słabo zagrał Grichting ale ten pod nieobecność Coulibaly&#39;ego ma pewne miejsce w podstawowej jedenastce.
Cztery porażki jakie doznali w ostatnim czasie mogło podważyć pozycje trenera Founiera. Tak się jednak nie stało bo właściciel AJ Auxerre zadeklarował pełne poparcie dla szkoleniowca.
Jeśli chodzi o Toulouse to w czterech ostatnich meczach strzelili zaledwie jedną bramkę . Na wyjazdach też maja problemy, z Lorient kompletnie nic sobie nie stworzyli, Sochaux przejechało się po nich walcem. Trochę martwi postawa obrony Auxerre ale liczę że powrót Boly do składu pomoże oraz że piłkarze Toulouse będą grali zachowawczo. Sądzę ze AJA tego meczu nie przegra i w najgorszym przypadku skończy się wynikiem remisowym. Trochę sprzyja temu fakt że ekipa Casanovy osłabiona. M&#39;Bengue i Riviere są kontuzjowani, z kolei Devaux dostał karę dwóch meczów za czerwoną kartkę. Trochę obawiam się skrzydłowych Tabanou i Machado ale liczę że boczni Auxerre sobie z nimi poradzą.
Na koniec ciekawostka z historii spotkań. Auxerre prawie zawsze strzelało na L&#39;Abbe Deschamps Tuluzie co najmniej bramkę (z wyjątkiem roku 1987). Gospodarze mimo tego trzy razy doznali porażki (1-2 w 1999 i 2010 oraz 0-2 w 1987).
Jeszcze zaczekam na składy ale moim typem jest Auxerre DNB @ 1,60 Unibet ✅

Przymierzam się do BTSa w spotkaniu Caen-Dijon ale o tym później.
//Mati pytam o grę drużyny Sancheza - czyli ogólnie o grę VAFC na St Etienne.Kozi

Otrzymane punkty reputacji: +17
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Caen-Dijon
Oglądałem obszerny skrót ostatniego meczu ekipy z Normandii przeciwko PSG i naprawdę nie zagrali tak źle jakby na to wskazywał wynik. Caen zostało skrzywdzone przez sędziego który wyrzucił Niveta z boiska (mimo że faul zasługiwał moim zdaniem na żółty kartonik). Mimo tego Caen atakowało i było ich stać by dwa razy skutecznie zaatakować bramkę Sirgiu. Caen miało też trochę pecha bo raz PSG uratowała poprzeczka a w końcówce kapitalnie obronił włoski golkiper. W meczu u siebie z Montpellier (11 kolejka) również grali nieźle z tym że Mont wyprowadzało zabójcze kontry i skończyło się porażką gospodarzy.
Ogólnie ekipę Caen fajnie przedstawił Qozi w temacie do 11 kolejki więc daruję już sobie opis drużyny Dumasa. Dodam tylko że oprócz Niveta ma on do dyspozycji całą resztę a więc w ataku na pewno zobaczymy trio Frau, Bulot, Hamouma. Przeciwnikiem Caen drużyna Dijon. Już kolejkę wcześniej pisałem że to jest taki zespół który przy dobrych wiatrach może sprawić kłopoty każdemu. Są ostatnio w dobrej dyspozycji o czym świadczy dobry wynik z Marsylią. Gdyby Thil potrafił pokonać Mandande to przeciwko OM z pewnością ugraliby jakieś punkty. Liczę na to dobry, ofensywny mecz z obu stron. Można spojrzeć na ostatnie wyniki, sporo zdobytych i straconych goli. Obie drużyny na podobnym poziomie i o ile żadna z nich nie będzie lepiej dysponowana w niedzielę to powinno się skończyć na bramkowym remisie. W innym wypadku spodziewam się zwycięstwa 2-1 w którąś stronę.
BTS @ 1,85 Unibet ⛔

Sochaux-Lyon
Gospodarze stracili wyraźnie formę z początku sezonu kiedy to strzelanie goli nie sprawiało im problemów. W ostatnich meczach grali bardzo słabo. Z Evian stracili komplet punktów dopiero w ostatnich minutach ale Evian absolutnie należały się punkty. W ostatniej kolejce z Nice nie istnieli w ofensywie mimo że grali pół godziny w przewadze po czerwonej kartce dla Hellebuycka. Dziś pojawiła się informacja że Maiga na pewno w tym meczu nie wystąpi. Spore osłabienie drużyny Bazdarevica, zwłaszcza przy takiej posusze jaką ostatnio prezentują.
Lyon potrafi grać na Auguste Bonal jak na żadnym innym stadionie w Ligue 1 (no może poza swoim ;)). Od dobrych paru sezonów wywozi stamtąd komplet punktów. Olympique z St.Etienne zagrał przyzwoicie, ustrzegając się błędów obronie i zdobył komplet punktów mimo że prawie połowę meczu grał w osłabieniu po głupim zachowaniu Dabo (facet 6 minut potrzebował by skończyć swój udział w tym spotkaniu ???? ). Briand, Gomis są ostatnio w dobrej dryspozycji, a do wielkiej formy wraca Gourcuff. Jego trafienie którym ośmieszył Ruffiera – majstersztyk! Wysoki kurs na Lyon bo ostatnie wyjazdy zakończyły się niepowodzeniami – przegrane z Lille, PSG czy Caen. No i jest trochę absencji. Dabo pazuje, Bastos i Lovren są kontuzjowani. Remi Garde przyznał ze być może w niedzielę zobaczymy na murawie Lisandro choć w pierwszym składzie pewnie wyjdzie Lacazette. Z tego powodu nie zaryzykuję czystego zwycięstwa Lyonu. Z Bastosem i Lovrenem w składzie 2,25 to byłby prezent..
Nie wierzę by mogli przegrać z tak dysponowanym Sochaux. Ekipa z Montbeliard jest w tym sezonie słaba w defensywie, mimo że na ten mecz do formacji obrony wraca Carlao. Nawet strata dwóch oczek w tym meczu przez Olympique byłaby dla mnie sporym zaskoczeniem.
Lyon DNB @ 1,60 Unibet ⛔

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

SOCHAUX - OL. LYON
Typ : Lyon DNB @ 1,60 Expekt⛔2:1
Początkowo byłem na nie jeżeli idzie o wygraną Lyonu, ale tak przeczytałem co napisal mati89 i rzeczywiśćie wygląda to nawet dobrze. Przeciwko Realowi co prawda zostali stłamszeni przez pierwsze 40min i za wiele do powiedzenia nie mieli. Potem trochę się otrząsnęli, ale już było pozamiatane i losów rywalizacji nie udało się im odwrócić. Ale jednak to był Real, który bądź co bądź ostatnio spisuje się dobrze.
Słabo zagrał Gomis przeciwko Realowi. Raczej tak słabego drugiego występu nie ma się co spodziewać. Szkoda absencji Bastosa najbardziej z tych graczy, których zabraknie.
Potwierdzam również, że Gourcuff odzyskuje dobrą dyspozycje, może nie jeszcze z czasów Bordeaux, ale jest na dobrej drodze. Piękna asysta przy golu Brianda z meczu z Lille, potem ta podcinka przeciwko St.Etienne, wiele otwierających prostopadłych podań, przerzuty. Oby tak dalej sobie poczynał, wkońcu ma dopiero albo już 25 lat więc jeszcze sporo przed nim.
Sochaux faktycznie fatalnie w tyłach, ale gra tam wkońcu Perkusiński z orkiestry od Franka... Drugi jego stranieri wcale nie lepszy bo Gienek dostał czerwo w meczu Mainz- Stuttgart. To taki kamyczek po kiego grzyba szukać takich graczy... Tak więc też się przekonałem i gram w tym meczu Lyon DNB ;) Pora wkońcu na wyjazdowe pkt OL bo ostatnie 3 mecze to porażki...
VS

MARSYLIA - NICEA
Typ : OM @ 1,45 Expekt✅2:0
OM na dobrej drodze wkońcu i wygrywać zaczęli ???? Mecz z Niceą wydaję się idealnym by zapisać na koncie trzeci z rzędu triumf w Ligue1. Po drodze był remis 0:0 na Emirates gdzie trzeba powiedzieć, że OM grała całkiem całkiem. Nie przestraszyli się Kanonierów. Starali się utrzymywać przy piłce. Szczęsny co prawda za dużo roboty nie miał, ale to z tego względu, że jak już Ayew czy Remy dochodzili do pozycji strzeleckich(a dochodzili kilkukrotnie) to nie trafiali poprostu w światło bramki, ale sytuacje to były dobre. Oprócz Mbia, do którego absencji już się chyba każdy przyzwyczaił oraz kontuzji Fanniego reszta zawodników do dyspozycji DD.
Niby ostatnio wielu narzekało na OM, ale oni w Ligue1 nie przegrali od 6 spotkań.
Nicea bez rewelacji. Wyjazdy od dawien dawna to nie atut tego zespołu. W dzisiejszym meczeu dodatkowo wystąpią bez Helleybucka, Digarda i Fae. Co prawda nie są to wysokie porażki w gościach, bo zawsze 1 golem, ale w pewien sposób obnaża to drużynę. Do tego jedynie remis w Caen 1:1. Nie ma co owijac w bawełnę i trzeba grać OM póki są na zwycięskiej ścieżce, czołówka odjechać za daleko nie może ;)

Ponadto ciężkie mecze w tej kolejce. Niby Auxerre, ale ta ich skłonność do remisów...
St.Etienne z kolei ma świetny bilans h2h przeciwko Montpellier u siebie bo 11-1-1 ale gra Zielonych raczej nie taka jak by oczekiwali kibice. W dodatku Giroud i spółka w gazie więc NO BET.
O Valenciennes napisane wyżej wszystko. Świetny mecz przeciwko Lille, jakim cudem nie wygrany nie wiem. Aboubakarowi pewnie do dzisiaj śnią się te sytuacje. Swoją drogą to materiał na świetnego piłkarza. Gdyby grali na innym stadionie dzisiaj to coś w ich strone może by poszło, ale rywalizują z Rennes czyli także NO BET wg mnie.
To tyle ode mnie na temat tej kolejki;)

Otrzymane punkty reputacji: +10
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Tak jak mówiłem, oglądałem Valenciennes z Lille i jeśli ta drużyna tylko u siebie tak gra to można tylko współczuć bo gdyby grali na wyjazdach z takim polotem jak u siebie i dołożyli by skuteczność to są w stanie walczyć o górną część tabeli.
W niedzielę do Rennes, który nie wygrało od trzech spotkań i co dziwi to pisze się we francuskiej prasie o tym, że jeśli nie ograją VAFC to Antonetti może mieć ciepło - dziwne bardzo.Może o jakimś BTS&#39;ie warto tutaj pomyśleć ? Jestem ciekawy opinie Matiego bo z tego co czytałem to oglądał mecz z St Etienne i mógłby dać krótkie resume gry Sancheza i wtedy bym się głębiej pochylił nad tym typem.
z tego co widzę Valenciennes dziś bez Pujola, Dosseviego, Ducourtiouxa, Loriota i Schmitza, 3 pierwszych to podstawa więc osłabienia chyba znaczące. Na wyjazdach jakoś szczególnie im nie szło w ostatnim czasie.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Nancy-Brest 1 DNB @ 1,65 betsafe ✅ 2:1
under 2,5 @ 1,50 bwin ⛔
Zabezpieczenie w postaci DNB, bo wiadomo jak Brest upodobał sobie remisy w tym sezonie. Dla gospodarzy to ważny mecz, bo zajmują przedostatnie miejsce w tabeli, a rywal do tego by dopisać sobie komplet oczek jest w miarę łatwy. Brest nie zwyciężył jeszcze na wyjeździe w tym sezonie, choć trzeba podkreślić, że aż 4-krotnie remisował.
Generalnie problemem Nancy jest skuteczność. Jak na razie tylko 8 strzelonych goli, dlatego też Jean Fernandez ciągle kombinuje z napastnikami. Ostatnio najczęściej gra para Niculae, Jo-Gook Jung i pewnie taka dwójka pojawi się z Brestem. Nancy na własnym obiekcie z drużynami własnego pokroju gra nieźle. Zazwyczaj prowadzi grę, stwarza wiele sytuacji, w meczu dwie kolejki temu z Niceą Nancy dominowało absolutnie, a i tak wygrało zaledwie 1:0. Nie obawiam się zatem o przebieg gry, ale o skuteczność gospodarzy. Ale czas chyba się przełamać. A nawet jeśli nie uda się trafić do bramki rywala to wątpię by Brest był w stanie to uczynić. Raczej niski wynik w okolicach 1:0, 2:0, ewentualnie 0:0, 1:1.
Osłabienia w Nancy to Moukandjo i Traore, ale nie są to zawodnicy, których brak znacząco wpłynie na grę gospodarzy. U gości braki znacznie liczniejsze, ale Brest odczuje przede wszystkim nieobecność Baysse oraz bramkarza Elany.
Oprócz tego podoba mi się typ z podpórką na Montpellier ✅ (1,50), bo St. Etienne w ostatnich kolejkach gra bardzo słabo i nie przekonuje mnie nawet bardzo korzystny bilans zielonych z tym przeciwnikiem.
Spokojnie wygra Marsylia ✅, bo Nicea dramatyczna na wyjazdach. Mecze Bordeaux od pewnego czasu omijam z daleka, bo to drużyna nieprzewidywalna, ale PSG powinno sobie poradzić.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
FC Lorient - AC Ajaccio | AC Ajaccio +1,5 - 1,625 (Bet365)⛔⛔⛔

Kursy na gospodarzy spadają i trochę wygląda to jakby jakiś mocarz francuskiej ekstraklasy przyjmował u siebie ogórków.Z jednym tutaj można się zgodzić, że beniaminek to trochę drużyna, której bliżej do Arles aniżeli do np. Tuluzy, ale jeśli chodzi o gospodarzy to oni też mega zajebiści nie są, uwierzcie mi.Grając ten typ sugeruję się przede wszystkim formą drużyny Gourcouffa.Wspominałem, widziałem nie dawno ich mecze i nie wygląda to okazale.Przekłada się to na ligowe dokonania bo ostatni raz wygrali ponad miesiąc temu z VACV, a tak to zaliczyli porażkę w Breście, remis z Tuluzą, przegrali też w Derbach z Rennes.Tak jak wspominam, gra nie zachwyca.Co może się podobać to miarę dobrze ułożona defensywa w bramce z Audartem [ dziś jego występ niepewny, ból pleców ], ciekawa defensywa choć przy regresie formy dopuszczą do głupich sytuacji, które przekładają się na bramki dla rywali.Mnie bardziej interesuje ich przednia formacja.Generalnie jakby zajrzeć w pomoc to po bokach mają dwóch świetnych skrzydłowych - Monet - Paquet wraz z Jouffrem natomiast w środku pola Emeghara czy też Coutadeur.Wygląda nieźle, aż tak zdecydowanie w tej strefie nie przegrywają rywalizacji, natomiast o napastnikach nie można powiedzieć wiele dobrego.Następcy Gamegola próżno szukać wśród Autreta, Sunu czy Campbella, którzy razem zdobyli jedną bramkę.Co prawda są to w większości gracze młodzi [ &#39;92, &#39;91 ], ale niestety tym dysponuje Gourcouff i ze względu na to nikt w L1 nie będzie stosować taryfy ulgowej.Nie wiele tego strzelają, nie wiele tracą.Ich styl odzwierciedla w miarę ligową rzeczywistość, punktów jak na taki regres formy w ostatnim czasie jest sporo, miejsce na razie też dobre.Dziś, może się wydawać, że przyjeżdża drużyna, którą powinni bezproblemowo ograć, ja mam trochę odmienne zdanie.W skrócie mówiąc - biją ich wszyscy, ostatnia wygra na początku września, ostatnio hurtowo przegrywają - Bordo, PSG, OM, pocieszające dla nich remisy na SB29, Dijonie.Widać, porażki z mocnymi rywalami [ tj. jeśli chodzi o Bordo to mocne, ale w stosunku do AC ], raczej nie narzucili swojego stylu gry, popełniali sporo błędów w defensywie dzięki czemu te porażki są zasłużone.Nie mniej jednak dziś uważam, że wcale wysokich bęcków nie zbiorą, a kieruje ten typ właśnie formą gospodarzy i nie oczekiwałbym masy bramek ze strony Lorient, bardziej liczyłbym na zachowawczą grę, ponadto do Ajaccio wraca obrońca Lippini (10/0) co może cieszyć.Lorient będzie prowadzić grę, choć nie jakimś zabójczym tempem, nie sądzę aby przy swojej indolencji byli w stanie ograć drużynę z Korsyki, mam też dziwne przeczucie, że AJA coś może strzelić, jakoś Samaritano chodzi mi po głowie.Kurs dobry na to zdarzenie, nie liczyłbym na wysoką wygraną gospodarzy.

//&lt;zniesmaczony&gt;

Otrzymane punkty reputacji: +4
vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Sochaux - Lyon
Sochaux lub remis 1,6 Bwin ✅
W tygodniu Lyon przegrał z Realem w LM całkiem niesłusznie. Najpierw Ronaldo zdobył bramkę z wolnego, którego tak naprawdę nie było, potem Ronaldo zdobył bramkę z karnego, którego tak naprawdę nie było. Trudno się dziwić więc lekkiej frustracji, bo w przypadku tych samych fauli po drugiej stronie boiska, sędzia zapewne nie rozważałby nawet gwizdnięcia. Teraz trzeba przejść do ligowej rzeczywistości i niestety przed graczami z Gerland ciężki mecz, by się odbudować. Sochaux jest strasznie niestabilne, ostatnio nie idzie im najlepiej, ale są ciągle niesamowicie niebezpieczni. Martin i Boudebouz znów będą straszyć rywala, ale sporo może zależeć tutaj od gry Lyonu. Ostatnio w świetnej formie Jimmy Briand, tutaj wypada uczynić dygresję, bo przy okazji oglądania Olympique 2 tygodnie temu w Lille, jeden z komentatorów C+ stwierdził, że to samolubny piłkarz. To chyba najbardziej skandaliczny komentarz, jaki w życiu słyszałem, wynika zapewne z kompletnej niewiedzy jednego z komentatorów na temat francuskiej piłki. Przecież Briand zbudował swoje nazwisko nie na tym, że był jako środkowy napastnik łowcą goli, a na tym, że od kilku lat jest najlepiej pracującym dla zespołu napastnikiem w lidze. Już w Rennes powoływany był do kadry nie ze względu na niesamowitą skuteczność, a za łączenie zdobywania bramek z wielką umiejętnością ich wypracowywania i altruizmem. Tu jest przesunięty do prawej strony, ale dalej potrafi wypracowywać okazję dla siebie i dla kolegów. W tym momencie jest topowym graczem w zespole, a dziś od niego czy Gourcuffa zależy jeszcze więcej. Nie zagra magiczny Bastos, niestety, nie zagra lider defensywy Lovren i być może Cissokho. Lyon wydaje się być w niezłej formie, ale rywal jest, z tego co mówił w wywiadzie Bazdarevic, niezwykle zmotywowany i poprawi swoją grę. Będzie dobry mecz, ale goście nie powinni go wygrać.
Olympique Marsylia - Nice
Marsylia 1,43 Bwin ✅
Fantastyczny bramkarz Ospina kontra zmasowana ofensywa OM to najbardziej prawdopodobny scenariusz na to spotkanie. Czy Kolumbijczyk będzie dokonywać cudów? Pewnie tak, ale nawet to może dziś nie wystarczyć. Nicea nie dysponuje wielką siłą z przodu, obrona, mimo solidnych stoperów, także popełnia błędy. Jedyne co mnie martwi, to to, że Deschamps zaczyna poważnie stawiać na Jordana Ayew, który jest niezłym graczem, ale ostrą przesadą jest, by sadzał na ławce Gignaca, Lucho, czy nawet Alou Diarrę lub Benoita Cheyrou. Prócz M&#39;Bii zabraknie Fanniego, to zła wiadomość, bo wiadomo, że Azpi nie gra na tym poziomie na prawej stronie. Tyle, że Olympique ma w swoim zespole tak ogromną ilość atutów, że Nicea nie za bardzo ma co im przeciwstawić. Remy, Valbuena, Ayew, Cheyrou to gracze wyborni. Jeremy Morel także wniesie do ofensywy sporo akcentów. Olympique zdaje sobie sprawę, że musi iść za ciosem. Droit au but. Nie ma już miejsca na remisy i porażki, a na pewno nie w takich spotkaniach.
Auxerre - Touluse
Auxerre DNB 1,62 Bwin ✅
Tuluza ostatnio obniżyła poziom gry i tutaj moim zdaniem nie zanosi się na zdobycie przez nich trzech punktów. Auxerre powoli stabilizuje grę w obronie i na pewno jej zestawienie jest lepsze, niż kilka kolejek temu. Z przodu Alain Traore ma kilku gości do pomocy, ale sam nadaje grze bardzo pozytywny akcent. Goście nie mają w ostatnich kolejkach tego czegoś, niezłe wyniki robią trochę na wyrost. Wiecznie trwać to niestety nie może.
Rennes - Valenciennes
Rennes 1,75 Bwin ⛔
Może i niezły mecz gości z Lille, ale Rennes takich spotkań pokazało nam dużo więcej. Odpadnięcie z LE pozwoli skoncentrować się tylko na lidze, choć na pewno jest gigantycznym rozczarowaniem. Niemniej jednak dziś faworyt jest tylko jeden. Kembo, Boukhari, Hadji, Montano, Pitroipa, można by wymieniać tych graczy w nieskończoność. Stabilna obrona z dobrze grającym Costilem i wreszcie zdrowym i w formie Mangane. Antonetti ma głęboki skład, Sanchez ma kłopoty z kontuzjami. Rennes zagrało kilka słabszych meczy, ale oni raczej nie wpadają w dłuższe kryzysy. Pokazywali to już rok temu, dziś idealna okazja, by się podnieść, moim zdaniem zrobią to bez problemu.
O typie na Bordeaux napiszę później.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Bordeaux - PSG / 2 - 2,50 ⛔ 1:1
Żyrondyści zajmują dopiero 15 miejsce w tabeli i u siebie podejmą lidera z Paryża. Ostatnie spotkanie Bordeaux wygrało 2:0, ale trzeba wziąć poprawkę, że grali z ostatnim w tabeli Ajaccio. Za to PSG wygrało ostatnich 6 meczy, w tym starcia z Lyonem i Montpellier. Siła ofensywna PSG jest w tej chwili ogromna, moim zdaniem największa w Ligue 1 i pewnie jedna z najlepszych w Europie. Pokazuje to statystyka strzelców we Francji. W piątce najlepszych strzelców jest aż 3 graczy PSG - Gameiro, Pastore i Nene. Należy też pamiętać o osłabieniach. W ekipie Bordo nie zagrają Henrique, Jussie, Marange, Abdou Traore i Savic. PSG zagra za to bez Blaise&#39;a Matuidiego, Guillaume&#39;a Hoarau i Clementa Chantome. Myślę, że PSG ma na tyle silny skład, że poradzi sobie z Bordeaux, mimo, że grają na wyjeździe. PSG w tym sezonie zdobyło na wyjeździe 11 punktów, Bordo u siebie tylko 5. To kolejny argument przemawiający za PSG i taki też jest mój typ.​

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Bordeaux - PSG
Bordeaux 3,00 Bwin
Wydaje się, że praca Gillota wreszcie zaczyna procentować i Bordeaux gra coraz lepiej. Co z tego, jeżeli już od 2,5 roku tylko, gdy wydaje się, że z Bordeaux jest już dobrze, błyskawicznie gracze tej ekipy udowadniają nam, że tak nie jest. Dziś jednak mogą się przełamać i zagrać kolejne dobre spotkanie z rzędu. Kluczem do sukcesu jest lepsza taktyka, którą zapowiedział Gillot - nie od dziś wiadomo, że dwóch napastników jest groźniejszych, niż jeden. Diabate lub Modeste będą mieli solidnego partnera w Gouffranie, który ostatnio błysnął formą. Talentu zespół ma sporo. Plasil, niewyraźny ostatnio, ale błyskotliwy Ben Kfalfallah, także nowe nabytki - N&#39;Guemo czy Mo-Belay, który w przeciwieństwie do N&#39;Guemo, jednak nie zachwyca. Obrona oczywiście solidna, złożona z zawodników, którzy wywalczyli mistrzostwo, a także z Cianiego czy Sane. PSG ma niesamowitą kadrę. Lugano jeszcze nie gra tak, jak w kadrze Urugwaju, obok niego Sakho, świetne boki - Tiene i Jallet, którego jednak wygryzł ze składu ulubieniec Leonardo - Ceara. Defensywna pomoc nie zachwyca, bo Bodmer czuje się lepiej w grze do przodu, a Sissoko raczej będzie w tym sezonie rezerwowym. Tu może być kłopot, brak Matuidiego, brak prawdopodobnie w 11 Chantome. Przednia formacja znakomita - Nene, Pastore, Menez, można się spierać, który lepszy, największe wrażenie robi Jeremy Menez, przed sobą mają jeszcze mocniejsze ogniwo, czyli Gamegola. To wielki mecz dla obu zespołów, ale Chaban-Delmas lubi takie spotkania. Potentaci mają tutaj ciężkie przeprawy, Gillot w moim przekonaniu jest człowiekiem, który wyciągnie Bordeaux z dołka i ten mecz może być dobrym początkiem marszu w górę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom