Ja proponuje zagrac taki dubelek na przelamanie:
Ajax wygra + (PSV vs Roda) BTS? Yes @ 2,35
Dlaczego tak?
Jesli chodzi o
Ajax to wydaje mi sie, ze zaczynaja sie zbierac do kupy. Co prawda dalej hurtowo marnuja swoje okazje podbramkowe ale widac, ze cos w tym zespole rusza. Frank De Boer wyraznie szuka nowych rozwiazan i widac, ze jest wieksza konkurencja w zespole. W ostatnim meczu z Celticiem w podstawowym skladzie na skrzydle okazje do gry dostal Serero - w mojej ocenie slabszy zawodnik od Fischera, co niestety udowodnil na boisku kilkoma sredniej jakosci zagraniami, ale co chce podkreslic to fakt, ze Franki nie boi sie stawiac na rezerwe i siadac na lawce zawodnikow z pierwszego skladu, nawet w tak waznym meczu jak z Celtami. Jak narazie Ajax w obecnym sezonie na wyjezdzie jeszcze nie wygral a rozegral juz 5 spotkan. Teraz bedzie gral z ostatnia druzyna w lidze - Nijmegen, i taki mecz na przelamanie wyjazdowego impasu mysle, ze jest idealne, choc trzeba przyznac, ze Nijmegen gra dosyc ambitnie w kazdym meczu wiec latwej przeprawy Ajaxu ciezko sie spodziewac. Kurs @ 1,6 (William Hill) to calkiem przyzwoity kurs a juz handi (-1) @ 2,5 to bardzo dobry kurs. Ajax to zespol w ktorym jak nie idzie to nie idzie ale jak "poczuja krew" to potrafia rywalowi zaaplikowac kilka goli w jednej polowie. Mysle, ze dobrze na morale zespolu wplynal srodowy, wygrany mecz z Celticiem. Widac bylo, ze z zawodnikow i sztabu szkoleniowego zeszlo duze cisnienie i mysle, ze Ajax wyjdzie zdecydowanie bardziej rozluzniony na Niedzielny mecz z Nijmegen. Dla chetnych proponuje postawic na bramke Schone ktory wyraznie jest w najlepszej formie z calego zespolu Ajaxu. Kursow jeszcze nie moge znalezc jak beda to podam.
Co do
PSV to rowniez, zauwazylem, ze w tym zespole poprawia sie morale zawodnikow. PSV umiejetnosci ma, ambicje i motywacje tez i mysle, ze uda im sie strzelic gola Bredzie - chocby jednego. Z drugiej strony
Breda ktora gra (jak wszyscy w Eredivisie) dobrze w domu. Do tej pory 6 spotkan 3-1-2 i 12-6 w bramkach wiec nie jest zle. Do tego dochodzi jedyny mankament PSV czyli slaba obrona i niestety przecietny Tyton. Mysle, ze PSV zepnie sie maksymalnie na ten mecz bo za duzo juz punktow pozwolili sobie odebrac sredniakom ligowym a Breda bedzie na tyle zmotywowana by utrzec nosa faowrytowi na wlasnym boisku, ze tez cos ustrzeli. BTS wydaje sie byc najpewniejsza opcja.