Póki co jeden typ:
Standard vs Club Brugge 2 (AH 0), 2.19 Bet365 2/10
Jest to zdecydowanie hit kolejki. Jednak po tym co się dowiedziałem, poczytałem to raczej powinien być jednostronny. Kursy tutaj są zdecydowanie przesadzone na Club Brugge i warto skorzystać z błędu oddsmakerów. Azjatycki handicap jest tutaj idealny, bo Standard może coś próbować powalczyć, a kurs 2.19 to kosmos, dla przykładu w Interwetten jest jedynie 2.00.
Standard w tym sezonie rozczarowuje. Grają słabo, mało efektywnie. Słaba skuteczność w drużynie to aktualnie poważny problem. Poza tym forma ekipy, która zajmuje 3 miejsce w Jupiler Pro League także jest słaba: WPRR. Wygrana z Genkiem była jedyną dobrą sprawą w rozgrywkach ligowych. Porażka na własne życzenie z Westerlo 0:2 zaskoczyła mnie, jak i fanów. Remisy z Waregemem i Excelsiorem był do przewidzenia. Na szczęście w tygodniu zagrali dobry mecz w
LM. Ograli Olympiakos i nadal mają nadzieję na
LE, a może i fazę pucharową w
LM :?: Na pewno morale drużyny się poprawiły, ale nie na tyle by teraz zagrać świetny mecz z liderem. Głównym problemem Standardu jest lista kontuzjowanych. Jutro prawdopodobnie nie pojawią się: Sarr, Rocha, Felipe, Collet, Dalmat, Defour, Dacourt, Kabamba, De Camargo, Traore i Cyriac. Jeśli dla przykładu Defour i Traore nie wystąpią będzie to olbrzymi problem dla gospodarzy. Cieszy jednak powrót Mbokaniego, ale on sam nie wygra meczu.
Club Brugge w przeciwieństwie do obrońcy tytułu gra świetnie i to na wielu płaszczyznach. Puchar Belgii,
LE czy liga to i tak świetne rezultaty. W lidze ich passa wygląda tak: WWWW. Szczególnie cieszy zwycięstwo przeciwko Anderlechtowi i to 4:2. W
LE w czwartek gładko ograli Partizan 4:2 i to w Belgradzie. Są najlepiej grającą ekipą na wyjeździe: 4-1-1. Trener gości nie ma większych problemów kadrowych, bo nie wystąpi jedynie Hoefkens i Vargas. Najważniejsze, że Perisic zagra, jest on ostatnio w świetnej dyspozycji, przeciw Partizanowi to on głównie przyczynił się do wygranej.
H2H jest zdecydowanie na korzyść Standardu, bo na ostatnie 4 meczy 4 razy wygrał właśnie Standard. Jednak tym razem jest inaczej, to Club Brugge jest faworytem (tylko nie u buków ???? ). Każda seria kiedyś się kończy, mam nadzieję tylko, że to seria Standardu (H2H) się skończy, a nie passa 4 wygranych z rzędu Clubu Brugge. Handi azjatycki do grania i to zdecydowanie.
Pozdrawiam, później wrzucę coś jeszcze bądź jutro rano.