>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

13. Kolejka Enea Speedway Ekstraligii - 7 lipiec

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
W 13 kolejce zmierzą się:

Unia Tarnów PGE Marma Rzeszów

Lechma Start Gniezno Stal Gorzów

Stelmet Falubaz Zielona Góra Betard Sparta Wrocław

składywęgla.pl Polonia Bydgoszcz Fogo Unia Leszno

Dospel Włókniarz Częstochowa Unibax Toruń

Wkraczamy w decydującą fazę rundy zasadniczej. Kto wie czy Start nie będzie miał jutro ostatniej szansy na włączenie się do walki o utrzymanie? Pytanie tylko czy gnieźnianie wciąż w to wierzą? Jeśli tak, to mogą jutro wykorzystać nieco słabszy okres lidera gorzowian - N. Iversena i ograć Stal. W podobnej sytuacji jest bydgoska Polonia, która desperacko potrzebuje punktów i jutro będzie się starać wykorzystać osłabienie leszczynian (kontuzja Lindgrena) i zdobyć 2 pkt. Pytanie czy Greg Hancock ma podobne plany czy znów zdobędzie 3 punkty ...
Kontuzje i absencje mogą rozdawać karty w tej kolejce. W Częstochowie zmierzą się osłabiony brakiem Mistrza Świata - Unibax z Włókniarzem który pojedzie bez lidera klasyfikacji przejściowej GP - Emila Sajfutdinowa. Mimo osłabień mecz ten powinien być zacięty do ostatniego biegu. Tor w Częstochowie stwarza możliwości oglądania wielkiego ścigania a tacy zawodnicy jak Tomasz Gollob, Darcy Ward czy rewelacyjny Paweł Przedpełski powinni się tam czuć jak ryba w wodzie. Mam nadzieję że nie inaczej będzie w Zielonej Górze, gdzie Falubaz osłabiony brakiem Andreasa Jonssona i Jonasa Davidssona podejmie Spartę Wrocław z Taiem Woffindenem i Tomaszem Jędrzejakiem na czele. Teoretycznie gospodarze są 100% faworytem ale jeśli ten ostatni pojedzie jutro tak skutecznie jak niemal rok temu podczas IMP to nie powinniśmy oglądać meczu do jednej bramki. Zwłaszcza, że druga linia gospodarzy w postaci Adriana Gomólskiego oraz Mikkela Jensena to olbrzymi znak zapytania.
Na &quot;deser&quot;, choć właściwie na początek bo mecz ten rozpocznie się o 16:00 derby pomiędzy Tarnowem i Rzeszowem. Nie trzeba chyba reklamować tego spotkania? W pierwszym pojedynku między tymi ekipami górą byli sensacyjnie tarnowianie. Czas na rewanż? Emocji nie powinno zabraknąć. Zarówno ten mecz, jak i ten z Częstochowy pokaże na żywo NSport.
Zapraszam do dyskusji i podawana trafnych typów.​

Otrzymane punkty reputacji: +36
K 25

kwas28

Użytkownik
Włókniarz - Unibax
Typ:1
kurs: 1,47
Tobet
Wczoraj po informacji o kontuzji Holdera , udalo mi sie zlapac jeszcze 2,60. Pozniej mecz wycofany z oferty i dodany z takim kursem. 1 mecz 50:40 dla Torunia i moim zdaniem Czewa spokojnie moze powalczyc o bonus. Miedziak po kontuzji, do tego niekorzystny układ par. RT tylko i wyłacznie na ratowanie remisu w biegu. Wchodze w ten typ grubiej.
Tarnów - Rzeszów
Mecz o wszystko chyba dla Stali. W razie porązki bedą juz miec 6pkt straty do 4 miejsca. 5 kolejek do konca chyba wyjasnia sprawe. Ale czy Rzeszów ma argumenty na pokonanie Unii? Moim zdaniem nie. Okoń i Pavlic zawodzą. Lampart na wyjazdach to statysta. Nicki i Greg sami meczu nie wygrają. Win Tarnów po 1,30 w Tobet.
Pisze z tel. Dlatego proszę nie kasować a jutro ok 11-12 opisze szerzej te mecze.
Tarnów+Gniezno = 1,75 Tobet
Według mnie typ godny polecenie!
Chętnie poczekam jak uzasadnisz typ na Gniezno? Dla mnie typowy no bet. Do składu Stali wracaja Nermark i Linus. Bartek wraca na juniorke. Mecz w ktorym moze wydarzyc sie wszystko. Typ na Unie popieram.

Otrzymane punkty reputacji: +9
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Pisze z tel. Dlatego proszę nie kasować a jutro ok 11-12 opisze szerzej te mecze.
Tarnów+Gniezno = 1,75 Tobet
Według mnie typ godny polecenie!
Co do Tarnowa to powiem tak mają w każdej parze zawodnika który może wygrać mecz a i druga linia nie jest wcale taka słaba tym bardziej na swoim owalu. Juniorzy na remis. W Rzeszowie pewniakami mozna nazwać Nickiego i Walaska bo dalej to same znaki zapytania a patrząc po tym co jeżdżą nie sądzę aby nagle Pavlic czy Okoniewski wzniesli sie na wyzyny swoich możliwości.
CO do Gniezna to fajnie ustawione pary. Ułamek Świderski od nich bedzie wiele zależało jednak jak nie jeden to drugi jedzie dość dobrze więc ta para poprostu nie może przegrywać biegów. Zagar Watt i ta para poprowadzi gosp. do wygranej tu nie zdziwie sie jak beda wygrywac nawet podwójnie. Juniorzy na swoim owalu sa mocni i wcale nie stoją na straconej pozycji w biegu juniorski i moga objechać Zmarzlika.
Goście ok nawet niech jedzie Nermark to on i tak wiecej niz 5-6 nie zdobędzie napewno. Kasprzak Iversen niby liderzy jednak oni nie są objeżdżeni na tym owalu a po drugie Iversen coś ostatnio spuścił z tonu. Druga linia zdecydowanie na korzyść gospodarzy i to oni wygrają Startowi mecz.

emil1702 380

emil1702

Użytkownik
Chętnie poczekam jak uzasadnisz typ na Gniezno? Dla mnie typowy no bet. Do składu Stali wracaja Nermark i Linus. Bartek wraca na juniorke. Mecz w ktorym moze wydarzyc sie wszystko. Typ na Unie popieram.
Skąd niby info, że wraca Linus? Jak on motoru nie może utrzymać i nie jest pewien czy czasami nie ma złamanych jeszcze kości.
Ja podobnie jak Radula, tylko do tego dorzuciłem Zieloną Górę. Unia to raczej pewniak, na własnym torze wszyscy powinni pojechać dobrze, Ginger w formie, Łaguta wręcz nie do złapania, Madsen i Vaculik dorzucą ważne punkty. Kołodziej i Janowski też powinni zakręcić się w okolicy 10 oczek. U przyjezdnych tylko Pedersen i Walasek.
Co do Zielonej Góry to Falubaz pokazał, że można wygrać mecz jadąc w trójkę, remisując w Lesznie. Pepe, Hampel i Dudek pociągną drużynę i zdobędą razem ponad 35 punktów, Jensen i Jabłoński, który jest ostatnio w gazie dorzucą resztę.
Gniezno - największa zagadka tej ligi, jednak liczę na dobry występ na własnym torze. Jeśli nie będzie żadnych komplikacji z nawierzchnią, tak jak to było w meczu z Częstochową to mocno osłabieni gorzowianie, którzy kompletnie nie mają doświadczenia na torze w Pierwszej Stolicy Polski nie mają wielu szans na zdobycie tam dwóch oczek. PUK zadyszka, dodatkowo pierwszy raz w Gnieźnie, KK raczej też nie pociągnie, więc kto ma wygrać Stali mecz?
Zielona Góra - Wrocław
Gniezno - Gorzów
Tarnów - Rzeszów
2.00 | Tobet | 5/10

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Nie żartujmy MBJ nie ma szans na jazde z Wrocławiem, co pokazuje samo ustawienie par, on i JD to sie równa wielka porażka, bedzie zz tym bardziej że Potrzebujemy punktów zeby utrzymać 2 pozycje

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
więc kto ma wygrać Stali mecz?
A teraz pytanie w druga strone, czyli kto ma wygrac mecz Startowi? Ok jest Zagar i on swoje zrobi czyli zakreci sie w okolicach kompletu ale co dalej? Pozostala czworka seniorow, to ogromna nie wiadoma. Drugiego w miare pewnego zawodnika ale to juz bardzo naciagajac to widzialbym w Bjarne Pedersenie ale to tez za malo. Jak na moje, to kurs na Start jest dosc smieszny, bo patrzac na dotychczasowe ich osiagniecia, to szczerze powiedziawszy nie widze zbyt wielkich przeslanek na wygranie przez nich spotkania. Wlasny tor, to tez zadna przewaga, bo w tym sezonie juz dostali u siebie 3 razy, z tego co mi wiadomo. Do tego wraca Nermark, bo jego bym sie jednak spodziewal, po tym, co Paluch mowil jak wygladaly treningi wiec Gapa+Nermark, to juz jest cos, a jesli KK, Zmarzlik i Puk dorzuca swoje jakies 30pkt, to mysle ze sa w stanie tam Stalowcy nawet wygrac.
Co do Falubazu, to na pewno Davidssona nie bedzie, o czym Dobrucki mowil wiec Gomolski zapewne pod 10, a kto po 9? Moim zdaniem duzo bardziej oplacalna jest zz-etka, bo MBJ to nie jest zaden pewniak, a jeszcze jak jest poobijany, to sie moze okazac ze para MBJ i Gomola na poczatku spotkania bedzie dostarczala punkty gosciom i dopiero potem Dudek tam bedzie robil porzadek. A Sparta ma kilka atutow w reku. Pierwszy to Tajski i jego dalej mocna forma, a potem Ogor, ktory tegoroczne wyjazdy ma srednie ale ZG kojarzy mu sie dobrze, do tego w fajnej formie dalej jest Batchelor i jesli swoje oczka dorzuca Ljung i wychowanek Falubazu czyli Suchy, to moze miec tam Zielonka mala sraczke i dlatego tez zz-etka bedzie tutaj zdecydowanie lepsza, bo z MBJ w skladzie, to moga nawet dostac w zeby.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Wlókniarz Czestochowa - Unibax Toruń mecz bez liderów, tak w skrócie można napisać. Lwy muszą sobie radzić bez Emila a Anioły jadą bez kontuzjowanego Holdera, który w ostatnim meczu Poole złamał przedramię, śródstopie i coś z nogą ( chyba udo). Ważne jet to że Torunianie nie mogą zastosować za niego zz, bo jest 3 punktującym drużyny, wiec jadą bracia Pulczyńscy, co gorsze 1 parę będzie stanowił właśnie jeden z braci oraz Brzozowski co praktycznie skutkuje każdym przegranym biegiem. Patrzą jednak na dalsze zestawienie par wygląda to o wiele lepiej Darky i Miedziak oraz Tomcio i rewelacja tego sezonu Przedpełski powinni nadrabiać to co straciła reszta. Do tego przy starcie 6p wyżej wymieniona 3 będzie się tasować. Po 2 stronie Mamy Grisze, który już sie chyba dogadał ze sprzętem i nie zawodzi w co 2 biegu , MJJ, który swoje wozi i &quot;Polaka&quot; Holte., ponad to na juniorce ma wystąpić Zielonogórzanin a w miejsce Emila prawdopodobnie Jabłoński, chodzą ploty te Rusek może wystartować w DMS dlatego nie będzie zz. Dlatego handi na poziomie 6,5 powinno siąść na miękko, win przyjezdnych też można próbować. jak pisałem to mam coraz wieksze przekonanie że to siądzie ???? Torun 3.00 tobet handi ??

X 283

xpiccolox

Użytkownik
A teraz pytanie w druga strone, czyli kto ma wygrac mecz Startowi?
Może Ci sami co wygrali chociażby z Tarnowem? Gorzów na chwilę obecną ma trójkę grajków (PUK, KK, Zmarzlik) i nie ma szans aby w trójkę wygrali mecz. Ja się na razie wstrzymuję od typowania tego spotkania i czekam na info czy pojedzie Nermark czy nie (trenował w Gorzowie), bo na betoniku on jechać potrafi. Jeśli nie, to nie innej opcji niż wygrana Startu.
Jeśli chodzi o mecz w ZG to ja idę w stronę wysokiego handicapu na Wrocek. Nie ma zz-tki a więc pewnych 8-10 punktów. Jest Jensen który może zrobić i 8 i 2 pkty. Nikt nie docenia Wrocka a oni powalczą. Dobrucki rezygnuje z pewnych punktów na rzecz Jensena. Za Davidssona ma jechać Gomólski, zrobi dwa zera i tyle. Gdyby był coś wart to Gorzów by go nie wypuścił. Zastanawiam się kim ma ten Falubaz rozgromić Wrocek, bo ja widzę 2 pewne punkty w postaci Hampela i Dudka. Dobrym wynikiem Pepe w Lesznie bym się nie sugerował, bo on tam zawsze dobrze jeździł. Czekam na kursy i handicap +12,5/+14,5 lub wyższy na Wrocek biorę.
O meczu w Tarnowie było już wiele powiedziane. Jaskółki przejadą się po MarNej i nie widzę tutaj innej opcji. Mają 5 dobrych seniorów. Nawet Gomólski zaczął coś jechać ostatnio. A Rzeszów? W 2 meczu się wygra, choć Falubazów ładnie postraszyli.
W Bydgoszczy raczej wygra Bydgoszcz która ma nóż na gardle. Jak oni przegrają mecz z osłabionym Lesznem to już praktycznie są w 1 lidze. Bonus jednak dla Leszna.
Ciekawie w Częstochowie, chciałem grać na Toruń ale kontuzja Holdera i brak możliwości zz-tki zmienia postać rzeczy. DO tego niekorzystny układ par, para Pulczyński - Brzozowski omg....Dla mnie spotkanie no bet. Choć bonus raczej padnie łupem Torunian.

K 25

kwas28

Użytkownik
Walasek (-1,5) - Madsen (+1,5)
Typ:1
kurs:1,72
Tobet
Greg dziś mysle 6 biegów. Razem z Nickim jakoś tam bedą trzymac wynik. Madsen w parze z Maćkiem. Do tego w biegach Nicki, Greg lub Okoń. Wiec punkty ma z kim tracic. Mysle ze nawet gdyby Greg jechał 5 biegów handi spokojnie do pokrycia.

S 202

szymontom

Użytkownik
Dyscyplina.Zuzel Polska Ekstraliga
Spoptkanie.Artem Laguta -Maciej Janowski
typ.1
kurs.1,50
buk.http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&amp;c=20&amp;mc=click&amp;pli=7289765&amp;PluID=0&amp;ord=[timestamp]]Betsson[/url]
data.07.07.2013 g.16.00
Analiza.
Kursy na pewno poleca w dol bo tu innego faworyta byc nie moze.Janowski w parze z Madsenem i tu na rowno,moze wygrywac jeden badz drugi,ze wskazaniem na Dunczyka bo to on jezdzi ostatnio lepiej w Tarnowie.Natomaist Artiom w parze z Vaculikiem ktory jezdzi tragicznie,natomiast Rosjajnin lata na tym torze.Dodatkowo lepsza srednia w domu ma Laguta-2,39 na bieg,Janowski-2,26...Dodatkowo bieg 12 Artiom za rywali juniorow i Pedersena,natomiast w 13 Maciek pojedzie z Walaskiem,Vaculikiem,Pavlicem(mozliwa rezerwa)wiec sporo trudniej o punkty...
Ostatnie dwa mecze w Tarnowie i punktacja zawodnikow...
Mecz z Czestochowa
Maciej Janowski - 6+1 (1,1*,3,1)
Artiom Łaguta - 14 (3,3,3,3,2)
Mecz z Gnieznem
Maciej Janowski - 10+2 (2*,3,1*,1,3)
Artiom Łaguta - 12+1 (3,2,3,3,1*)
Tak wiec wszystko wskazuje ,ze bedzie tu lepszy Laguta...Polecam.

yetz 18

yetz

Użytkownik
Krzysztof Kasprzak - Niels Kristian Iversen @ Kasprzak 2.40 Betsafe

PUK ostatnio znacząco obniżył loty. W Szwecji w trzech startach zdobył 3 punkty i bonus. W Ekstralidze z Włókniarzem 10 punktów w 6 startach. Ostatnie GP w Dani tylko 4 punkty. KK może nie jest w najwyższej formie, tak jak pod koniec sezonu, gdy rodzielał punkty, ale solidnie punktuje w każdym meczu. Ostatnio 12 i 11 punktów również w 6 startach. Według mnie kurs powinien być 1.90 do 1.80 dla Duńczyka.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Greg Hancock-Przemysław Pawlicki: Pawlicki @2,20 Betsafe⛔⛔14-11,6 biegów Hancocka niestety rozwaliło ten typ

Ciężko dziś było mi wybrać cokolwiek.Zdecydowałem się na to,ale stawka bez ciśnienia.Dziś w Bydgoszczy gospodarze powinni spokojnie wygrać,aczkolwiek sporo zależy od dzisiejszej nawierzchni.Jeśli będzie podobna do tej z meczu przeciwko Unii Tarnów,to Leszno może powalczyć dość mocno.Przemek dziś zapewne 6 startów,a jeśli nie to w 5 też może sobie poradzić z Gregiem.U Amerykanina nadal nie zmieniła się jedna rzecz-na mecz przylatuje dopiero dzień przed,więc nawierzchnia pozostaje dla niego taką samą zagadka jak dla drużyny gości.Później po meczu będzie narzekał,że nikt go nie słucha w klubie i robią nie taki tor jaki on by chciał(były IMŚ????).Przemek ostatnio w Bydgoszczy 11 pkt w 6 startach na lidze i 11 pkt w 5 startach w KA 2012.

---------------------
Skoro jest z/z w ZG to grzechem byłoby nie zagrać póki nie zdjęte!

Hampel over 12@1,95 Bet365✅✅15pkt

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Skoro ZZ za Jonssona to warto pograć over 12 Hampla w bet365 @ 1,83, Tobet zmeinił już linię na 15,5 pkt ???? Ew. betsson jeszcze też nie ogarnął że jest ZZ i można grać falubaziaków w h2h.
Potem usunę.

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Jarek Hampel - over 12 @1.95 (teraz już nawet 1.66) ✅
Bet365
Mamy ZZ za Jonssona, a wiec dodatkowy start dla Jarka. Mały w ZG zawsze jest dobrze przygotowany. W tym roku nie zszedł poniżej 11 pkt w ZG (mecz z Toruniem i taśma), a więc przy szóstym starcie bet powinien wejść łatwo. Forma jest, rywale bez przesady, ale nie powinni być dla Hampela wyzwaniem.
Tomasz Gollob - over 10 @1.72 ⛔
Bet365
Niestety Toruń jedzie bez Holdera i ciężar zdobywania punktów spada na Chudego, Warda i Miedzię. Od niego trzeba oczekiwać lepszych rezultatów niż 10 punktów. W Czewie jeździ bardzo dobrze. Najprawdopodobniej dojdzie dodatkowy start, ale nawet przy pięciu biegach Gollob powinien tę linię przekroczyć. O ile nie będzie pecha w postaci defektu czy taśmy, to nie będzie źle.

K 46

karny

Użytkownik
Rafał Szombierski +1 - Paweł Przedpełski Bet365 3.1 + Easy 10-4 ;)
Bardzo wysoki kurs na zawodnika Włókniarza - mimo ostatnich nieudanych spotkań wydaje mi się, że niesłuszny i dzisiaj nastąpi przełamanie. Szumina na własnym torze potrafi się zmobilizować, dzisiaj czeka go zapewne 6 startów, w których powinien pokazać klasę. Młody zawodnik Torunia jest objawieniem jednak stawiam dzisiaj mocno na gospodarzy + fakt, że Paweł jedzie dzisiaj pod 6 a nie z rezerwy czyli ograniczono mu pole do startów jeżeli chodzi o rezerwę, zostaje ew. RT.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
@karny

możesz mi wytłumaczyć różnicę między nr 6 i 7 pod kątem ewentualnych rezerw zwykłych? Bo mój prosty umysł tego nie ogarnia,ale jednak nie widzi żadnej różnicy pod tym względem..
e:no właśnie chyba nie wiesz,że z rez.zwykłej 6/7 14/15 może jechać tak samo.Polecam lekturę http://www.sportowefakty.pl/images/tmp/stat/rdmp.pdf i art.717
------------------
Szombierski-Miedziński: Szombierski @2,90 Betsafe✅✅10-6pkt

Dodaję jeszcze to bo widzę valju. Miedziński raczej na pewno 6 startów,Szombierski już mniej pewne 5-6.Jednak przy założeniu że Szumina zacznie dobrze zawody,to również pojedzie 6 razy.Dziś w końcu dostaje łatwiejszego partnera w postaci Holty(zamiast Griszy),Miedziński z Wardem więc tu nie ma mowy o ułatwieniu.Szombierski wiadomo,że potrafi pojechać tragicznie albo świetnie,Miedziński po kontuzji jedzie przeciętnie.Adrian na wyjazdach traci sporo.

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 46

karny

Użytkownik
@karny

możesz mi wytłumaczyć różnicę między nr 6 i 7 pod kątem ewentualnych rezerw zwykłych? Bo mój prosty umysł tego nie ogarnia,ale jednak nie widzi żadnej różnicy pod tym względem..
[/i]
Bo z rezerwy zwykłej w Polsce może jechać tylko rezerwowy czyli 7 a nie 6... ? Chyba, że ja czegoś nie wiem...

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Bo z rezerwy zwykłej w Polsce może jechać tylko rezerwowy czyli 7 a nie 6... ? Chyba, że ja czegoś nie wiem...
A no niestety czegos nie wiesz. Obaj juniorzy moga zastepowac seniorow bez wzgledu czy jest to numer 6/14 czy 7/15.
A ode mnie taki ciekawy bet jeszcze:

Grigorij Laguta-Tomasz Gollob(+1,5) 2 @ 2,10 Tobet
⛔
Ostatnimi czasy gralem przeciwko Galopowi ale dzisiaj pora zagrac na Tomka. Dzisiaj mozliwe 6 startow, bo Anioly bez Crispy&#39;ego oraz z bedacym po kontuzji Miedziakiem zapewne beda przegrywac roznica 6-ciu punktow wiec od razu wtedy Tomek swoje pojedzie. Jak wyczytalem, to Galop w Czewie zawsze latal wiec to jego kolejny atut. Grisza w co raz lepszej dyspozycji ale jakos mi sie wydaje, ze on mocniejszy na wyjazdach niz u siebie. Z jego strony tez 6 wystepow, bo mamy zz-etke za Emila i zapewne stad to handi na Golloba, a co ciekawe taki sam zaklad mamy w Betssonie i taki sam kurs na Golloba tyle ze bez handi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom