>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13. Grand Prix Belgii [26-28 sierpnia 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Grand Prix Belgii

26 sierpnia - (piątek)
1. trening - 10:00
2. trening - 14:00

27 sierpnia - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00

28 sierpnia - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Długość okrążenia: 7.004 km
Liczba okrążeń: 44
Liczba zakrętów: 19
Dystans: 308.052 km
Rekord okrążenia: 1:47.263 - Sebastian Vettel (2009)

Formuła 1 wraca po przerwie wakacyjnej na tor Spa w Belgii.
Wakacje trwały wystarczająco długo więc myślę, że każdy zdążył stęsknić się za rywalizacją na torze i zechce się z nami w tym temacie podzielić swoimi przemyśleniami na temat najbliższego weekendu ;)
A ten na torze Spa zapowiada się pysznie, słynne Eau Rouge, zmienna pogoda, starcia Lewisa z Nico, podgryzający Red Bull, może odmienione Ferrari. Ja już nie mogę się doczekać, a Wy?!

Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wyniki treningów

Fernando Alonso wyruszy z końca stawki do wyścigu o Grand Prix Belgii za skorzystanie z całkowicie nowej jednostki napędowej.

Hiszpan stracił cały pierwszy trening z powodu wycieku wody i ekipa McLaren podjęła decyzję o wymianie wszystkich elementów tworzących jednostkę napędową, czyli silnik spalinowy, turbosprężarkę, baterie oraz generatory energii cieplnej i kinetycznej. Jak potwierdzono, wszystkie podzespoły będą w najnowszej specyfikacji, na którą Honda przeznaczyła siedem tokenów.

Z racji, iż każdy element będzie już szóstym w tym sezonie dla Alonso, otrzymał on od sędziów karę cofnięcia aż o 35 pozycji na starcie do niedzielnego wyścigu o Grand Prix Belgii, przez co na pewno wyruszy z końca stawki.
http://www.f1wm.pl/php/news_id-38627.html

Jakieś typy, pomysły na kwalifikacje? Bądź już wyścig?

RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Dlaczego kurs na wygranie kwalifikacji na Rosberga wynosi 1.33 a na Hamiltona 8 ? Jest cos o czym nie wiem?

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Hamilton cofniety, wystartuje do wyscigu podobnie jak Alonso z konca stawki..
@ 1.35 na zwyciestwo Nico w kwalach przesada, @ 8 na Hamiltona lub po 10 na chlopakow z red bulla trzeba sprobowac : )

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dokładniej sytuację Lewisa Hamiltona opisał Mikołaj Sokół. Wszystko wyjaśnione, niestety buki cwane i też nie wystawiły nic ciekawego ehh. Powiem Wam, że oferta na typowanie cokolwiek w F1 jest z sezonu na sezon coraz gorsza... Wkurza to strasznie.

Na Spa-Francorchamps nigdy nic nie jest pewne, nawet jeśli przez cały weekend deszczowe chmury będą omijały ten region Ardenów. Wiadomo już jednak na sto procent, że Lewis Hamilton będzie miał w niedzielnym wyścigu sporo pracy przed sobą. Jak dotąd Mercedes poinformował o zamontowaniu szóstej turbosprężarki i szóstego MGU-H, co automatycznie przekłada się na karę cofnięcia o 15 pól startowych. Niewykluczone, że wykorzystają jeszcze siódme elementy, by zwiększyć pulę elementów na resztę sezonu – dość niewielkim kosztem, bo „niewykorzystana” część kary po prostu przepada. Przy okazji Lewis mógłby jeszcze „przypadkiem” przejechać przez białą linię albo cofnąć w alei serwisowej i dzięki trzeciej reprymendzie (+10 na starcie) wyzerować sobie ten licznik. Minus sytuacji z kumulacją kar za elementy jednostki napędowej jest tylko jeden: jeśli Mercedes wprowadzi poprawki, to skorzystanie ze zmodyfikowanych części będzie wiązało się z kolejnymi karami (to będą podzespoły z ósmego zestawu).

Przy wymuszonym z góry starcie z końca stawki Hamilton może nie pojawić się na torze w kwalifikacjach. Oszczędzanie silnika to jedno, natomiast z pewnością nie może pozwolić sobie na awans do Q3. Musi zachować swobodę w doborze opon na start, co będzie pierwszym krokiem w drodze do odrobienia strat, być może nawet do finiszu na podium. Nie takie rzeczy oglądaliśmy na Spa…
http://sokolimokiem.com/hamilton-z-kara-testy-palaka/

Więc jeżeli dziś otrzyma reprymendę to faktycznie do Q3 nie opłaca się w żaden sposób przechodzić. Nawet w drugim treningu Hamilton jeździł już pod kątem wyścigu, stąd jego pozycja w klasyfikacji była dalsza.

Lewis nie ma powodu by ze swoich nowych elementów wyciskać od razu maxa. Myślę, że wyjedzie na 1-2 okrążenia i w Q2 już zechce odpaść i nie wyjedzie na tor.

Sam Hamilton mówi tak „Z tego co mi wiadomo, to zamierzamy otrzymać kary w ten weekend. Oczywiście wcześniej dyskutowaliśmy na temat sankcji za nowe elementy jednostki, to z pewnością musiało nadejść i postaram się zminimalizować wpływ tej całej sytuacji. Nie zwracając jednak uwagi na tą karę, którą ewentualnie otrzymam, uważam że jestem w stanie jeździć na tym samym poziomie co przed letnią przerwą”.

Nie zdradza co prawda planu, ale jest świadomy.

Tylko takie coś powystawiali wiec gram

GP Belgii - kwalifikacje sobota 14:00
Lewis Hamilton - Sebastian Vettel 2 @ 1,89 ✅✅22-4
(262) Lewis Hamilton - Kimi Raikkonen 2 @ 2,09 ✅✅22-3

kursy po opodatkowaniu już.

Otrzymane punkty reputacji: +31
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Fernando Alonso - sklasyfikowany? NIE @ 3,50 Bet365
Alonso w tym sezonie na 12 wyścigów aż w 4 był niesklasyfikowany. Jutro rusza z końca stawki, wyprzedzać tu nie jest łatwo a Alonso nie ma ambicji żeby bić się o miejsca niższe niż punktowane. Bolid w porównaniu do konkurencji przeciętny, Alonso miał mnóstwo problemów podczas weekendu, w kwalifikacjach wyjechał na kilkaset metrów bo miał awarię. W jego bolidzie zostanie wymienionych kilka części, na całkowicie nowe, które zostały przygotowane na to GP. Oczywiście jest to pakiet części które mają ulepszyć bolid, ale w warunkach wyścigowych jeszcze ich nie testowali, więc różnie może być. Bardzo możliwe, że jutro też będzie padać, chociaż na tym torze trudno opierać się ja prognozach pogody. Myślę więc, że jest naprawdę spora szansa, że Alonso skończy bardzo szybko wyścig przez jakąś awarię lub kolizję.

RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Typ: Lider po 1 okrazeniu - Kierowca startujacy z Pole Position? - NIE ⛔⛔⛔ nie ma Maldonado za to jest Max ktory godnie go zastepuje ;)
Bukmacher: Bettson
Kurs: 1.95
Wpadl mi w oko taki oto fajny zakladzik z mysle spora szansa na wejscie. Rosberg startujacy jutro z 1 Pola bedzie mial zalozone miekkie opony tak samo jak Raikkonen (3), Vettel (4) i Ricciardo (5) ktorzy to w 2 czesci kwalifikacji przejechali swoje kolka na takich wlasnie oponach. Tylko Verstappen ktory ustawi sie obok Nico bedzie mial zalozone opony super miekkie czyli mieszanke szybsza niz wymieniona czworka. Do tego dochodzi fakt ze zaraz po zakrecie numer 1 kierowcy wypadna na mega dluga prosta ktory jest okraszona legendarnym zakretem Eau Rouge pokonywanym z gazem wcisnietym maxymalnie do podlogi. Nawet jesli Verstappen wypadnie zaraz za Rosbergiem po 1 zakrecie to jest duza szansa na to ze schowa on sie w tunelu aerodnamicznym i wyprzedzi go po tej dlugiej prostej. Po za tym nie jest powiedziane ze Niemiec dobrze wystartuje i utrzyma 1 miejsce do 1 zakretu bo w ostatnich wyscigach startowal fatalnie i juz po kilku metrach objezdzalo go od razu kilku kierowcow. Do tego licze tez na dobre starty Raikkonena i Vettela ktorzy to rowniez beda duzym zagrozeniem dla Nico a przy jego dyspozycji przy starcie obronienie 1 pozycji po dlugiej prostej wydaje sie niemal mission imposible. Do tego dochodzi przewaga opon Maxa i mysle ze Mercedes zostanie polkniety przez Red Bulla badz ktorys z bolidow Ferrari.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom