>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka Serie A [05-06 listopada 2016]

Status
Zamknięty.
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP

100zł na Darmowy zakład w BetClic
Na pierwszy plan nadchodzącej kolejki zdecydowanie wysuwa się sobotni pojedynek w Neapolu, gdzie przyjedzie Lazio. Immobile w niesamowitym gazie jak i całe Lazio kontra Napoli, które w tej chwili jest już niżej w tabeli. Reszta czołówki ma spokojniejszy weekend i należy oczekiwać 3 punktów od drużyn od 8 miejsca w górę wyłączając tylko Atalantę. Atalantę, którą czeka mecz z Sassuolo i tu można śmiało oczekiwać dobrego spotkania zwłaszcza po gościach z Bergamo, którzy mają bardzo dobry okres gry za sobą. O jeszcze jednym starciu warto powiedzieć, Pescara - Empoli czyli wojna o 6 punktów. Ciekawi mnie, jak rozkładacie szansę tych dwóch drużyn. Czy Empoli, które posiada większe doświadczenie czy jednak gospodarz i Pescara tutaj ugra więcej?
Aha i jeszcze dobra wiadomość na koniec. Eleven, po raz kolejny pozytywnie zaskakuje i na tą kolejkę przewidują 6 bezpośrednich transmisji + niedzielny mecz Milanu równolegle na tym trzecim kanale co mają od jakiegoś czasu.
Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.
Zapraszamy do dyskusji :wink:

Otrzymane punkty reputacji: +15
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Logicznym wyborem na jutro wydawałbym się Milan bo wiele za nim przemawia, ale zastanawiam się czy aż nie za dużo.Palermo to nie jest poziom Serie A w tym sezonie, byłem na meczu nie dawno i męczyłem się strasznie oglądając ich mecz, w dodatku u siebie nie zdobyli nawet punktu.Milan zaś wysoko, szansa na kolejne punkty, ale mecz w Genoi pokazał, że dużo tej drużynie brakuje do tego aby byc klasową ekipą.Mam nadzieję, że nie będzie jutro przestoju czy czegoś takiego i będą punkty bo na takich rywalach Milan musi punktować jeśli chce faktycznie dobić tej Ligi Mistrzów.Z ciekawszych informacji to nie będzie jutro Nianga, który ma jakiś wirus, w jego miejsce wskoczy Bonaventura, a miejsce w pomocy ma zająć Pasalić, który ostatnio debiutował.Do składu pierwszy raz włączony został Mati Fernandes i to dobra wiadomość bo może zagrać na kilku pozycjach w pomocy i może zluzować przykładowo Kucke.Raczej nie szukałbym nic innego jak zwycięstwa Milanu choć tak jak mówię - nie musi być tak łatwo jak mówią kursy.

Z innych meczów to zdecydowałbym się zagrać na Pescare.Mimo ostatniego remisu Empoli to nie sądzę, że to lepsza forma, a jednak fantastyczna forma Pucka.Skorupski jest w świetnej formie, a niestety reszta ekipy zawodzi.Na przeciw jutro drużyna Oddo, która mnie zaimponował na San Siro gdzie nieznacznie przegrała z Milanem momentami tworząc niezłe okazje i do końca Rossoneri nie byli pewni zwycięstwa.Jakies delikatne DNB można spróbować bo ciekawych gracz w ofensywie mają delfinki, a mnie najbadziej podoba się Caprari oraz Benali.Fajną zmianę zrobił ostatnio tez Manaj.Drużyna zdolna i groźna w fazie ataku.Empoli to nadal te same nazwiska w ofensywie co sezon temu (Maccarone,Pucciarelli,Saponara), ale jakość i forma tych graczy zupełnie inna.Nie ma już tak kreatywnej pomocy jak sezon temu i to też się odbija na okazjach i ilości jaką tworzą gracze Empoli.Nie chcę grać znów brak gola gości, ale jednak zdecyduje się na zwycięstwo gospodarzy, którzy w ostatnim czasie nie punktują, ale dają pozytywne sygnały gry.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Chievo -Juventus
Stadion Marc&#39;Antonio Bentegodiego miejscowy zespół Chievo podejmie lidera rozgrywek Juventus Turyn podopieczni Allegriego jak dotąd nie zachwycają swoją postawą. Ostatnie trzy spotkania grali na własnym terenie notując dwa zwycięstwa i remis. Natomiast ich ostatnia delegacja zakończyła się sensacyjną porażką z Milanem. W tygodniu zmierzyli się w ramach rozgrywek ligi mistrzów z Lyonem nie zachwycili zaledwie remisując 1:1 dodatkowo trener postanowił zmienić taktyke na 4-4-2, w lidze zapewne powróci do schematu 3-5-2 w którym jego podopieczni spisują się zdecydowanie lepiej aczkolwiek dzisiaj Stara Dama będzie osłabiona brakiem
Mandragora, Pjacy, Dybali, Chielliniego oraz Asamoaha. Gospodarze tego spotkania Chievo to typowy średniak od kilku lat. Na ostatnie pięć spotkań ligowych zanotowali dwie porażki, dwa remisy oraz zwycięstwo. Najbardziej dotkliwa była porażka w ostatniej kolejce gdzie ulegli Crotone. W dzisiejszym spotkaniu w ich szeregach zabraknie Cesara oraz Meggioriniego. Liczę że Juventus się dzisiaj rozstrzela by ich pupile zobaczyli kawałek dobrego futbolu.
Chievo (4-3-1-2): Sorrentino; Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi; Castro, Radovanovic, Hetemaj; Birsa; Floro Flores, Inglese.
Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Rugani, Benatia; Cuadrado, Sturaro, Hernanes, Lemina, Alex Sandro; Higuain, Mandzukic.

Zwycięstwo Juventus @@ 1.43 Otobet ✅
Over 2,5 gola @@ 2.30 Otobet ✅
Strzelec gola @@ Higuain @@ 1.80 Bet365 ⛔

kamil18afc 55

kamil18afc

Użytkownik
20:45
AS Roma - Bologna
Typ: 1/obie strzelą
Kurs: 2.40 (Bet365)
Minęło trochę czasu od mojej ostatniej, ale i jedynej do tej pory analizy. Dzisiaj znalazłem trochę czasu by podzielić się z Wami wypatrzonym przeze mnie zdarzeniem. Nie trzeba chyba mówić, że Roma w tym spotkaniu jest zdecydowanym faworytem i ja się z tym zgadzam. Każdy inny wynik niż pewna wygrana klubu ze stolicy Italii będę rozpatrywał w kategoriach spooorej niespodzianki. Czyste 1, po kursie 1.25 jest dla mnie jednak za małe, dlatego dokładam do tego gola dla Bolognii. Dlaczego?
Ano dlatego, że goście dzisiejszego meczu w rozjazdach potrafią zaaplikować bramkę swoim rywalom. Niech wiarygodności tym słowom doda fakt, że ostatni meczu o stawkę, kiedy Bologna nie strzeliła rywalom gola miał miejsce w poprzednim sezonie. Roma ma niezwykle silną ofensywę, która na chwilę obecną jest najlepsza w całej Serie A (stan przed rozpoczęciem tej kolejki, bowiem Torino wczoraj postrzelało, ale po tym meczu Roma odzyska prym w tej klasyfikacji), z tym że gorzej prezentuje się defensywa. Dodatkowo dochodzą do tego kontuzje Florenziego, Emersona oraz Manolasa. Po kontuzji wrócił Rudiger, ale z obowiązku na środku defensywy prawdopodobnie partnerował mu będzie Daniele De Rossi. Sądzę, że to wystarczające powody dla których warto sądzić, że Bologna strzeli w tym meczu gola, a siła ofensywna Romy mimo wszystko pozwoli im wygrać to spotkanie. Powodzenia!

lukbie 286

lukbie

Użytkownik
Pescara - Empoli
Spotykają się zespoły z dolnej części tabeli, które mają taką samą zdobycz punktową. Empoli jak do tej pory z dwoma strzelonymi bramkami w lidze - siła ofensywna to katastrofa. Ostatnie trzy mecze to dwie porażki z gigantami ligi Napoli 2-0 i Juventus 3-0. Pozostałe trzy spotkania to remisy po 0:0. Pescara pionierami w zdobywaniu goli też nie, jest, jak do tej pory dziewięć zdobytych bramek w dziesięciu spotkaniach, to trzeci najgorszy wynik w tym sezonie ligowym. Poprzednie trzy spotkania to porażki, w tym ostatnia 1-0 z Milanem, gdzie gra podopiecznych Massimo Oddo wyglądała naprawdę dobrze. Liczę tutaj na skromne 1:0 gospodarzy.
under 2.5 @1.65 ⛔
Pescara wygra 1:0 @7 ⛔

Eh. Dzisiaj Empoli strzela dwa razy więcej goli niż w poprzednich dziesięciu meczach. Ten dzień musiał nastać. ⛔⛔⛔

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: AS Roma - Bologna FC
Typ: over 3.5
Kurs: 1.90
Bukmacher: FORBET
Analiza:
Na zakończenie 12. kolejki Serie A na Stadio Olimpico w Rzymie AS Roma (wicelider rozgrywek) podejmie FC Bologna. Faworyt tego spotkania jest jeden i są nim oczywiście gospodarze i wydaje się, że tak właśnie rozstrzygnie się to spotkanie (zwycięstwem Romy). Ja postanowiłem tutaj spróbować zagrać wysoki over 3.5 bramek.
Roma to ekipa, której mecze w tym sezonie ogląda się naprawdę dobrze, przede wszystkim sporo się dzieje bowiem pada w ich meczach sporo bramek i nie tylko dla drużyny Luciano Spallettiego. Wystarczy podać za przykład dwumecz z Austrią Wiedeń w Lidze Europy (3:3 i 4:2), jednak i w lidze ostatnio Roma notowała wysokie wyniki: 4:1 z Palermo czy 3:1 z Sassuolo. Co prawda ostatni mecz ligowy to bezbramkowy remis z Empoli ale myślę, że dziś wszystko wróci do normy. Tym bardziej, że statystyki również pokazują, że w meczach Romy sporo się dzieje: 8 overów 3.5 i tylko 3 undery, średnia bramek 3.5 na mecz - jeśli chodzi o overy jest to najlepszy wynik w lidze. Co prawda Bologna jest na przeciwstawnym biegunie pod tym względem - tylko 2 overy 3.5 w tym sezonie ale myślę, że dziś mogą te statystyki poprawić.
Nie tylko ze względu na Romę, która zapewne kilka bramek dziś strzeli, bowiem i rywale powinni mieć swoje okazję. Otóż Luciano Spalletti wciąż ma swoje kłopoty kadrowe, głównie jeśli chodzi o sytuację w formacji defensywnej. Emerson, Manolas, Rui, Nura, Vermaelen, Florenzi i Totti to zawodnicy, którzy dziś na Stadio Olimpico nie zobaczymy ze względu na kontuzję. W drużynie gości jednak też są kłopoty i też w defensywie, zawieszony jest Gastaldello, kontuzjowani są Mirante, Maietta, Verdi, Torosidis. Myślę, że będzie się dziś sporo działo na Stadio Olimpico tym bardziej, że w ostatnich sezonach owszem bywały undery ale też takie wyniki 2:2, 2:3 czy 5:0. Liczę, że dziś będziemy świadkami podobnego wyniku.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom