Getafe vs. FC Barcelona
Typ: poniżej 2,5 bramki
Kurs: 1,92
Dzisiejszego wieczoru w pierwszym meczu 12 kolejki hiszpańskiej Primera Division spotkają się zajmujące 15 miejsce w ligowej tabeli getafe z wiceliderem, czyli FC Barceloną. Faworyt tego spotkania może być tylko jeden i jest nim oczywiście popularna "Barca". Jednka jej słaba gra na wyjazdach w tym sezonie oraz dobra forma w ostatnich tygodniach Getafe, które pokonało m.in. Tottenham w rozgrywkach Pucharu Uefa, zniecheciły mnie do grania na 2. Jednak analizując to spotkanie doszedłem do wniosku, że bardzo ciekawym i prawdopodobnym typem jest under 2,5 gola po dobrym kursie w
Unibet. Do zagrania tego typu skłoniły mnie ostatnie mecze Barcelony, w których padał wynik poniżej 3 bramek. Dodam jeszcze do tego, że Getafe jest drużyna typowo defensywną i na swoim boisku w 5 meczach straciło tylko 2 bramki. Natomiast barcelona strasznie sie w tym sezonie męczy na wyjazdach, gdzie wygrała tylko raz ze słabym Levante, a poza tym odnotowała 3 remisy i także 1 porażkę. W tych 5 meczach wyjazdowych strzeliła tylko 6 bramek. Warto dodać jeszcze, że Getafe w tym sezonie na swoim boisku nie zanotowało jeszcze overa. Dużo będzie zależec od początku spotkania i tego czy uda się Katalończykom szybko strzelić bramkę. Myśle, że typ jest dobry, ale co sądzą o nim inni?