StEtienne - Troyes
Typ : St Etienne @ 1,38 2:0
Tuluza - Ajaccio
Typ : Tuluza @ 1,552:4 ale marnowali Fioletowi!
AKO @ 2,14 Expekt
Szkoda, że tak niski kurs dają dzisiaj na wygraną St Etienne. No, ale jak zespoł wygrywa z PSG w Paryżu to nie ma się co dziwić. A formę Les Verts mają wyjątkowo dobrą. Skrzydłowi robią super robotę, Aubameyang wreszcie gra na miarę talentu jaki ma. Okrzepł trochę i wyrasta na gwiazdę ligi. Lubię oglądac go w akcji. Dobrze, że St Etienne ma na szpicy kogoś takiego jak Brandao, idealnie pasuje do koncepcji, bo wtedy szybkie akcje skrzydlami ma kto wykańczać, dobrze się zastawia i gra głową. Ogólnie to cały zespół St Etienne funkcjonuje świetnie, w środku pola przecież Clement i Cohade odwalają kawał dobrej roboty, Hamouna rozgrywa. Przyjemnie się na nich patrzy.
Troyes spisuje sie słabiutko. Wygrali z OM ale było tam wiecej szczęścia z ich strny bo to Marsylia dominowała i tylko ich nieskuteczność przesądziła o braku 3pkt. Mówi się trudno. Dzisiaj nie widzę Troyes w tym meczu za bardzo. Kurs może i słaby jak pisałem na wstępie, ale do dubla sobie wezmę.
Saint-Etienne : Ruffier - Clerc, Perrin, Mignot, Brison - Lemoine, Clément, Cohade - Hamouma, Brandao, Aubameyang.
Troyes : Thuram - Colin, Jarjat, Rincon, Nsakala - Thiago, Ngoyi, Obbadi, Nivet, Camus - Marcos
Tuluza to drugi zespół obok St Etienne który podoba się w tym sezonie i atakuje z tylnego fotela bo nikt nie stawiał ich w roli faworyta. Trener Alain Casanova do zespołu w tym sezonie wprowadził sporo ofensywnej gry, bo z porpzednich lat to Tuluza slynęła raczej ze szczelnej defensywy przede wszystkim i na tym opierali swoją grę. Obecnie ewoluowali i sporo ciekawego można w ich grze zaobserwować. Wraca Zebina najprawdopodobniej do składu. Capoue nie bez powodu dostaje powołania do Tricolores od Deschampsa. Świetnie spisuje się w środku pola i układa grę Tuluzy. Dużo dobrego można by pisać o Fioletowych.
Ajaccio jest przeciętnym zespołem jak dla mnie. Dzisiaj w dodatku bez Mutu, Cavalli i Andre zawieszonych za kartki. Siłą Ajaccio jest gra u siebie na Korsyce raczej, na wyjazdach im nie gra się najlepiej.
Wg mnie Tuluza po wpadce z Bordo dzisiaj wraca na zwycieską ścieżkę i zgarnia komplet.
Toulouse : Ahamada – Ninkov, Zebina (ou Akpa-Akpro), Abdennour, M’Bengue – E.Capoue – Djalo, Mou.Sissoko, E.Didot, Tabanou – E.Rivière (ou Ben Yedder)
AC Ajaccio : Ochoa – Lippini, Medjani, Poulard, Bouhours – R.Faty, Pierazzi (cap), Mostefa – Belghazouani, Eduardo, S.Diarra
Niby dwaj faworyci, ale wg mnie zgarną komplet. Bardziej bym się bał o Lille w dniu dzisiejszym a kurs podobny. LOSC w porównaniu z poprzednimi sezonami nie jest już takim zespołem w który w takich meczach można śmiało stawiać.
Dużo lepsze mecze do typowania są w dniu jutrzejszym, oczywiście pod względem bramek bo przy 1x2 cieżko jutro coś przewidzieć wg mnie. Ale może uda mi sie o tym napisać jutro