>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12. kolejka Ligue 1 [ 9.11 - 11.11.2012 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Za Marathonbet :
Dwunasta kolejka Ligue1 startuje już dziś w Lotaryngii gdzie Nancy podejmie Rennes i to ekipa Antonettiego jest fawortem.Aż tak ciekawych spotkań w sobotę nie ma, wydaje się pewne, że ASSE poradzi sobie z Troyes bo ekipa Galtiera w bardzo fajnej dyspozycji, ponadto dobry mecz na Korsyce bo oby dwie drużyny lubią postrzelać.Sporo francuskich drużyn grało w pucharach więc też aż cztery mecze w niedzielę.Południową porą Marsylia zagra z Nicea, później Lorient z Bordo i Sochaux z Lyonem, a na deser mecz Mistrza z Vicemistrzem kraju.Spory kurs na Paryżan, ale to pokłosie tego, że na pewno nie zagra Ibra zawieszony za czerwoną kartę.
Zapraszam do dyskusji.​

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Saint Etienne - Troyes
Cudów żadnych nie wymyślę jeśli napiszę że widzi mi się gładkie zwycięstwo Saint Etienne. Popularni Zieloni zagrają z Troyes, chyba najsłabszą ekipą w lidze. Ale i ona miala swoje pięc minut kiedy pokonali u siebie ekipę z Marsylii. Właściwie to powinienem napisać mają pięć minut bo od tamtego spotkania nie przegrali ani razu. Passa Troyes może sugerować że forma jest ale z kim oni grali? Bardzo fartowne zwycięstwo z chimeryczną Marsylią, wygrana z Monaco którego priorytetem jest powrót do ekstraklasy, dwa remisy z dość przeciętnym Reims i niemogącym się pozbierać Montpellier. Teraz przed zespołem Troyes poprzeczka zawieszona jest dużo wyżej. Nie dość że ASSE jest w formie to na domiar złego jadą do samej jaskini lwa na Stade Geoffroy-Guichard w Saint Etienne ;) Nie mam pojęcia co może przeciwstawić ekipa Troyes dość silnemu zespołowi Christophe Galtiera. Obronę mają dziurawą, bramkarz też bez rewelacji. Naprawdę mocno się zdziwię jeśli Saint Etienne nie strzeli tu przynajmniej dwóch goli. Jeśli ta sztuka im się uda to również handicap na gospodarzy powinien wejść. Wątpię czy Troyes uda się zdobyć choćby jednego gola. Defensywa ASSE zagrała kapitalnie przeciwko PSG i liczę na powtórkę w najbliższą sobotę. Co prawda na Parc des Princes Zieloni zagrali trójką defensywnych pomocników co trochę ułatwiło sprawę obrońcom ale trzeba i tak przyznać że obrona zagrała dość pewnie. Ku mojemu zaskoczeniu, bo dziwiłem się trochę decyzji Galtiera, który wobec absencji Zoumy nie postawił na bardziej ogranego w lidze Mignota, lecz dał szansę rosłemu Bayal-Sall. Zouma jest nadal kontuzjowany więc Senegalczyk Sall może liczyć na kolejny występ w pierwszym skladzie Les Verts. Mecz z Troyes będzie wyglądał kompletnie inaczej niż ten w Paryżu dlatego też nie ma mowy o defensywnym podejściu i wspólnej grze trio Clement-Gullavogui-Lemoine. Jeden z nich będzie zmuszony ustąpić miejsca bardziej kreatywnemu Cohade, który bedzie lawirował miedzy liniami pomocy i ataku. Liczę też, że od pierwszej minuty zobaczę w składzie gospodarzy dwójkę Brandao i Aubameyanga. Oprócz nich Galtier może skorzystać z Hamoumy, Gradela czy powracającego po urazie Nicolity. Jak widać możliwości ofensywnych i talentu w drużynie Saint Etienne nie brakuje. Liczę, że znajdzie to przełożenie na boisku i beniaminek z Troyes zostanie pokonany bez większych problemów.
Saint Etienne -1 @ 1,98 Betsafe ✅

Sochaux - Lyon
Nie lubię grać zakładów w spotkaniach Sochaux ale tym razem typ aż prosi się o zagranie. Do Montbeliard przyjedża Lyon, który ma okropne problemy na wyjazdach. Ostatnia wpadka na obcym terenie to porażka w Nicei w meczu pucharowym mimo, że Les Aiglons nie wystawili najmocniejszego składu. Stadion w mieście Peugeota to również nieprzyjemny teren i zanosi się na naprawdę ciężkie spotkanie dla Olympique. Tym bardziej, że defensywa Lyonu nie jest w formie i traci gola za golem. Na Stade Auguste Bonal nie powinno być lepiej bo popularne Lwy będą musiały sobie radzić bez filara obrony Lovrena. Chorwat w meczu z Bastią zarobił czerwony kartonik i został zawieszony przez Komisję Ligi na jeden mecz. Parę stoperów będą więc tworzyć Kone oraz Bisevac a to nie zwiastuje niczego dobrego. W takim ustawieniu zagrali ze wspomnianą Niceą i nie skończyło się najlepiej... A Sochaux ostatnio poprawiło się ze skutecznością. Wreszcie pierwszego gola w sezonie strzelił Boudebouz. Są zawsze groźni Contout i Roudet, na szpicy może przepchnąć się Privat. Dlatego myślę że Soszo powalczy, szczególnie że Lyon zaliczył w czwartek voyage do Kraju Basków. W takiej sytuacji kurs 1,87 na Lyon uważam za nieporozumienie. Mimo że h2h z Sochaux mają rewelacyjny bo przykładowo na ostatnie 10 konfrontacji Lyon wygrał aż 8, to nie będzie to łatwy mecz dla zespołu prowadzonego przez Remi Garde. Uważam że lepiej zagrać coś w stronę goli. Sochaux przy tej defensywie OL może z łatwością pokonać Vercoutre. Z drugiej strony Lyon też nie powinien mieć problemów z trafieniem do siatki Les Lionceaux. O ile defensywa nie funkcjonuje najlepiej o tyle do skuteczności Olympique nie można się przyczepić. Odkąd wrócił Gourcuff Olympique strzelił 9 bramek w 3 meczach. Przeciwko dość niemrawej obronie Sochaux piłkarze znad Rodanu mogą sobie ten bilans jeszcze poprawić. Kusi mnie pobrać też overy ale jak przyglądam się ofercie to na over 2.5 w meczu i over 1.5 samego Lyonu kursy są prawie identyczne. A skoro tak to lepiej już zagrać tą drugą opcję bo jakoś nie wydaje mi się żeby Sochaux stać było na dwie bramki :p Ale jednego gola mogą jak najbardziej zdobyć dlatego widzi mi się w tym meczu obie strzelą.
BTS @ 1,81 Betsafe ✅

troglak 312

troglak

Użytkownik
Nancy to ekipa Fernandeza ????
Oprócz wygranej Marsylii i Saint Etienne widzę także zwycięstwo Montpellier i over 2.5, a także zwycięstwo Reims.
Czemu Montpellier? Bo dla mnie PSG bez Zlatana nie istnieje. Wg opinii wielu dziennikarzy, a także mojej skromnej osoby kibica Ligue 1, Paryżanie to wciąż zbiór indywidualności, a nie drużyna. Montpellier może nie powala na pierwszy rzut oka, ale to spotkanie jest wyjątkowe. W poprzednim roku do ostatniej kolejki toczyła się walka o mistrzostwo i to właśnie dzięki zwycięstwu PSG i remisowi podopieczni Ancellotiego wciąż liczyli się w walce o mistrza. W niedzielę Montpellier będzie w uprzywilejowanej pozycji. Nie ciąży nad nimi presja zwycięstwa (mistrza nie powtórzą, to raczej pewne), wszystko zależy od nastawienia. Dla PSG to kolejna szansa na odskoczenie czołówce, presja jest duża. W takich momentach widoczny był udział Zlatana w zwycięstwach (Marsylia, Toulouse, Lyon, Nancy). Bez niego nie potrafili zwyciężyć w 4 meczach notując same remisy. W dodatku zabraknie kolejny raz Nene, który ciągnął jakoś tą grę do przodu. W Meneza nie wierzę. Sam nic nie zdziała. Odnośnie Reims to w meczach ze słabymi rywalami u siebie pokazują bardzo dobrą, skuteczną grę i niewątpliwie stać ich na pierwsze od 3 spotkań zwycięstwo.
/// Kozi :
Nancy podejmie Rennes i to ekipa Ancelottiego jest fawortem.
Faworyt wg bukmacherów to Rennes więc ekipa Antonnetiego ;).

V 115

vindom

Forum VIP
Nancy - Rennes Nancy dnb #2.2 1/10
W Ligue 1 w minionych latach wykształciła się taka świecka tradycja, że jest jeden zespół, który wyraźnie odstaje od reszty stawki, okupując ostatnie miejsce w tabeli ligowej. Z tym, że najczęściej był to jeden z beniaminków, tymczasem w bieżącym sezonie, jak dotąd, najgorzej wypada Nancy, zaś beniaminkowie radzą sobie całkiem znośnie, nawet Troyes nabrało wiatru w żagle. Drużyna Jeana Fernandeza po jedenastu kolejkach ma zaledwie pięć punktów na koncie, a na dodatek nie wygrała żadnego z dziesięciu minionych spotkań. Widmo spadku zdaje się coraz mocniej pojawiać na horyzoncie klubu z Lotaryngii, z kolei pozycja trenera pomału zaczyna stawać się słabsza. Problemy Nancy ma dwa, niemniej są one kluczowe dla kiepskiej dyspozycji zespołu. Po pierwsze defensywa spisuje się bardzo słabiutko, zbyt łatwo tracąc gole, a po drugie szwankuje atak. O ile piłkarze Nancy jakoś jeszcze konstruują akcję pod bramką rywali, o tyle mają bardzo poważne trudności z ich właściwym sfinalizowaniem, inaczej mówiąc zamienieniem na gole. Ani Mollo, ani Moukandjo, którego zabraknie w meczu z Rennes, ani tym bardziej Bakar nie dają gwarancji cyklicznego zdobywania bramek. Natomiast włączenie do kadry ASNL napastnika Paula Alo&#39;o Efoulou, świadczy wyłącznie o desperacji trenera, bowiem wcześniej Fernandez na różne sposoby sekował tego piłkarza ze swojej drużyny, wysyłając na wypożyczenie lub też usilnie pomijając go w powołaniach meczowej osiemnastki. Powrót tego zawodnika do składu raczej nie będzie panaceum na palące problemy Nancy, tak więc w przerwie zimowej zespół będzie musiał wysupłać środki, aby porządnie wzmocnić linię ataku. Mimo to mam wrażenie, że gospodarze nie powinni być z góry skazywani na niepowodzenie. Rennes, choć znajduje się w znaczniej wyższej dyspozycji, nie jest typem zespołu, który potrafi dobrą formę ustabilizować na dłuższy czas. Bardziej charakterystyczne dla ekipy Frederica Antonettiego jest granie seriami, przeplatanie lepszych okresów gorszymi. Warto także pamiętać, że Rennes na wyjazdach spisuje się o wiele gorzej niż na własnym stadionie i nie zmienia tego fakt, że w ostatnich latach potrafiło wywieźć z Nancy sporo punktów. Inna rzecz, że oba kluby spotkały się w tym sezonie w Pucharze Ligi, gdzie Nancy nie sprawiła większych problemów, gładko oddając pole, w niedosłownym znaczeniu tych słów, rywalowi. W tej sytuacji Rennes, zajmujące bezpieczną lokatę w tabeli, ma okazję się zrewanżować, bo Nancy bardzo pilnie potrzebuje kompletu punktów. Wygrana pozwoli im zachować szanse na wydostanie się ze strefy spadkowej przed nadejściem zimy, zaś kolejna porażka tylko pogorszy i tak już niemal beznadziejną sytuację. Na pewno większa motywacja jest po stronie gospodarzy, którzy będą walczyć o każdy cal boiska, o każdą piłkę, będą starali się ze wszystkich sił uniknąć tych błędów, które już nie raz w tym sezonie krzyżowały im plany. Jeśli zagrają z takim zaangażowaniem jak z PSG i zaprezentują lepszą skuteczność, to powinni zdobyć trzy punkty. Oczywiście tak misterny plan może spalić na panewce, w końcu to liga francuska, dlatego też lepiej się zabezpieczyć na taką ewentualność typem draw no bet.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

StEtienne - Troyes

Typ : St Etienne @ 1,38
✅2:0
Tuluza - Ajaccio
Typ : Tuluza @ 1,55⛔2:4 ale marnowali Fioletowi!
AKO @ 2,14 Expekt
Szkoda, że tak niski kurs dają dzisiaj na wygraną St Etienne. No, ale jak zespoł wygrywa z PSG w Paryżu to nie ma się co dziwić. A formę Les Verts mają wyjątkowo dobrą. Skrzydłowi robią super robotę, Aubameyang wreszcie gra na miarę talentu jaki ma. Okrzepł trochę i wyrasta na gwiazdę ligi. Lubię oglądac go w akcji. Dobrze, że St Etienne ma na szpicy kogoś takiego jak Brandao, idealnie pasuje do koncepcji, bo wtedy szybkie akcje skrzydlami ma kto wykańczać, dobrze się zastawia i gra głową. Ogólnie to cały zespół St Etienne funkcjonuje świetnie, w środku pola przecież Clement i Cohade odwalają kawał dobrej roboty, Hamouna rozgrywa. Przyjemnie się na nich patrzy.
Troyes spisuje sie słabiutko. Wygrali z OM ale było tam wiecej szczęścia z ich strny bo to Marsylia dominowała i tylko ich nieskuteczność przesądziła o braku 3pkt. Mówi się trudno. Dzisiaj nie widzę Troyes w tym meczu za bardzo. Kurs może i słaby jak pisałem na wstępie, ale do dubla sobie wezmę.
Saint-Etienne : Ruffier - Clerc, Perrin, Mignot, Brison - Lemoine, Clément, Cohade - Hamouma, Brandao, Aubameyang.
Troyes : Thuram - Colin, Jarjat, Rincon, Nsakala - Thiago, Ngoyi, Obbadi, Nivet, Camus - Marcos

Tuluza to drugi zespół obok St Etienne który podoba się w tym sezonie i atakuje z tylnego fotela bo nikt nie stawiał ich w roli faworyta. Trener Alain Casanova do zespołu w tym sezonie wprowadził sporo ofensywnej gry, bo z porpzednich lat to Tuluza slynęła raczej ze szczelnej defensywy przede wszystkim i na tym opierali swoją grę. Obecnie ewoluowali i sporo ciekawego można w ich grze zaobserwować. Wraca Zebina najprawdopodobniej do składu. Capoue nie bez powodu dostaje powołania do Tricolores od Deschampsa. Świetnie spisuje się w środku pola i układa grę Tuluzy. Dużo dobrego można by pisać o Fioletowych.
Ajaccio jest przeciętnym zespołem jak dla mnie. Dzisiaj w dodatku bez Mutu, Cavalli i Andre zawieszonych za kartki. Siłą Ajaccio jest gra u siebie na Korsyce raczej, na wyjazdach im nie gra się najlepiej.
Wg mnie Tuluza po wpadce z Bordo dzisiaj wraca na zwycieską ścieżkę i zgarnia komplet.
Toulouse : Ahamada – Ninkov, Zebina (ou Akpa-Akpro), Abdennour, M’Bengue – E.Capoue – Djalo, Mou.Sissoko, E.Didot, Tabanou – E.Rivière (ou Ben Yedder)
AC Ajaccio : Ochoa – Lippini, Medjani, Poulard, Bouhours – R.Faty, Pierazzi (cap), Mostefa – Belghazouani, Eduardo, S.Diarra

Niby dwaj faworyci, ale wg mnie zgarną komplet. Bardziej bym się bał o Lille w dniu dzisiejszym a kurs podobny. LOSC w porównaniu z poprzednimi sezonami nie jest już takim zespołem w który w takich meczach można śmiało stawiać.
Dużo lepsze mecze do typowania są w dniu jutrzejszym, oczywiście pod względem bramek bo przy 1x2 cieżko jutro coś przewidzieć wg mnie. Ale może uda mi sie o tym napisać jutro ;)

V 115

vindom

Forum VIP
OM - Nicea bts #2 1.5/10
Takie rozstrzygnięcie, w którym obie drużyny zdobywają przynajmniej po jednym golu, uważam za bardzo prawdopodobne. Gospodarze mają bardzo napięty terminarz, grają często, a Elie Baup ma bardzo ograniczone pole manewru ze zmianami kadrowymi. Co ciekawe na szpicy ataku Les Phoceens ma zagrać nie Remy, a Jordan Ayew, który po meczu w LE narzekał na jakiś tam uraz, choć ostatecznie został włączony do kadry meczowej. Drużynom francuskim grającym w czwartek, a następnie w niedzielę, nie bardzo pasuje taki układ, często gubią nie tylko punkty, ale i gole. Nicea nie ma nic do stracenia, gra żywiołowo, wobec tego i przemęczenia rywala powinna sama wpisać się na listę strzelców. O potencjale gospodarzy nie ma sensu się rozpisywać, o problemach defensywy gości też nie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Sochaux-Lyon 1,9⛔ 1-1

Lyon bedący w dobrej formie zmierzy się z Sochaux, którzy starają się jak mogą w zbieraniu bezcennych punktów. Oba zespoły rozegrały w tygodniu mecze,a więc nie ma argumentu dla żadnej drużyny odnośnie przwagii wypoczynku. Lyon na trudnym terenie wygrał z Bilbao swój mecz w Lidze Europejskiej natomiast gospodarze dzisiejszego spotkania przełamali passę bez wygranej pokonując Evian w meczu u siebie 2-1. Nie przewiduję tutaj jakiś niespodzianek , będzie to naepwno nie łatwy mecz dla Lyonu, ale jednak mają wszystko by wywalczyć 3 pkt. Kibice gości tęskną za rozgrywkami LM i dominacją w Ligue 1 jednak nie jest to łatwe po w wyniku błędnych decyzji i po prostu problemów finansowych Lyon osłabił się w poprzednich latach i dopiero w tym sezonie wraca to walki o najwyższe cele. Lyon do tej pory punktuje głównie w meczach na własnym stadionie. Statystyki meczów wyjazdowych nie są najlepsze, które wynoszą zaledwie 3 remisy i 1 zwycięstwo. Dzisiaj świetna okazja do poprawienia statystyk punktówych tym bardziej, że rywal gra dość nie najlepiej. Walcząc o najwyższy cel goście muszą punktować o wiele częściej w meczach wyjazdowych.​

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
Dyscyplina:piłka nożna - Liga Francuska
Spotkanie: Montpelier - PSG
Typ: Obie drużyny strzelą
Kurs: 1.80
Godz: 21:00
Bukmacher: Betsson
Analiza:

Dzisiejszego wieczoru czeka nas nie lada mecz. Na Stade de la Mosson bowiem aktualny Mistrz Kraju, Montpellier podejmie wicemistrza i głównego kandydata do tytułu w aktualnym sezonie PSG. Co do składów to PSG zagra bez Ibrahimovicia ,który będzie pauzował za czerwoną kartkę zdobytą w ostatnim spotkaniu z St. Etienne ponadto nie zobaczymy Nene, Sissoko, Bodmera i Jalleta , co do Thiago Motty to nie jestem pewien z pewnych źródeł wynika ,że wraca po kontuzji zaś z niektórych ,że jeszcze nie wystąpi z powodu problemów zdrowotnych. Zaś w drużynie gospodarzy trener Rene Girard na pewno nie wystawi do gry Karima Ait Fany, a także pod znakiem zapytania można postawić występy Benjamina Stambouliego oraz Marco Estrady. PSG jest wiceliderem Ligue 1 ,ale do Maryslii tracą zaledwie 1 punkt , Mistrz Francji Montepellier w tym sezonie poczyna sobie słabo ,bo jest dopiero na 16 miejscu , także w lidze mistrzów mają już nikłe szanse na awans, gdyż w ostatniej kolejce LM ulegli Olimpiakosowi Pireus 1-3. Zaś PSG rozgrywał także swój mecz w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów. Pewne zwycięstwo nad Dinamem Zagrzeb i tylko remis wystarcza im by awansować do kolejnej fazy pucharowej. Mój typ to ,że obie drużyny strzelą gola , myślę ,że jest to spokojnie możliwe. W ostatnich 10 meczach Montpellier strzeliło przynajmniej gola , fakt ,że te mecze różnie się kończyły ,ale uważam ,że na własnym boisku są w stanie tego dokonać po raz kolejny. PSG w ostatnich 10 meczach tylko w meczu LM z Fc Porto nie strzeliło gola ,a w pozostałych meczach strzelało sporo bramek. Fakt PSG należy do jednej z najlepszych defensyw ligi , gdyż stracili najmniej bramek ,bo tylko 7 w 11 meczach ,ale w dzisiejszym meczu ten dorobek niestety dla nich się pogorszy. Myślę ,że typ godny uwagi i polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom