>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka I ligi 12.10 - 13.10.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Trwa przerwa na mecze reprezentacji, jednak I liga nie pauzuje. Jutro i w niedzielę zostaną rozegrane mecze 12 kolejki, a nie które z nich zapowiadają się bardzo ciekawie więc można wyłowić jakieś ciekawe typy.

Zapraszam do dyskusji.

funias 691

funias

Użytkownik
vs

Godzina 15 stadion w Chojnicach. Bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie beniaminka z pretendentem do awansu. Chojniczanka 13 pozycja w ligowej tabeli, Gieksa jest 3 i w ostatnim czasie prezentuje dobrą, równą formę. Wszyscy widzimy jednak, że wyjazdowe spotkania to duża bolączka drużyny Kazimierza Moskala.
Chojniczanie przegrali u siebie tylko dwa spotkania jesienią. W ostatnich dwóch kolejkach rozgrywanych na swoim stadionie pokonali Sandecję Nowy Sącz (1:0) oraz Wisłę Płock (2:0). Katowiczanie ostatnio zremisowali z Puszczą i wciąż są niepokonani na własnym stadionie, ale już na wyjazdach jest kiepsko - zgromadzili tylko dwa punkty. Dlatego nie ma lepszej okazji, niż zdobycie pełnej puli punktowej u beniaminka, który zajmuje 10. miejsce w tabeli. Czytamy na oficjalnej stronie internetowej GKSu. Chojniczanka grała już z jednym pretendentem na własnym stadionie (Bełchatów) i przegrała 0-1. Grała również z Grudziądzem, który pokazuje, że może się liczyć i zremisowali 1-1, prowadząc do 92 minuty. Moim zdaniem dzisiaj jest dobra okazja dla GKS Katowice żeby w końcu pokazać dobrą grę na wyjazdach i zaliczyć 3 punkty. Tym bardziej, że jak czytamy: Chojniczanka przystąpi do tego spotkania bez kontuzjowanych Błażeja Jankowskiego i Kosuke Ikegamiego oraz pauzującego za żółte kartki Tomasza Mikołajczaka.
Chojniczanka gra dobrze u siebie, ale ogółem grają w kratkę. GKS swoje punkty już pogubił i myślę, że dzisiaj skupią się i zagrają dobre spotkanie co pozwoli im cieszyć się ze zwycięstwa. Na wyjazdach grali z dość solidnymi rywalami (Flota, Brzesko, Łęczna, Stróże, Bełchatów) dzisiaj pora moim zdaniem na zwycięstwo na wyjeździe. Wsparcie będzie, bo do Chojnic wybiera się 300 kibiców z Katowic. Jednak z racji, że Chojniczanka u siebie jest nieobliczalna warto zagrać zwrot w przypadku remisu. Drugim typem który można spróbować jest jakiś under, bo obie ekipy stosunkowo mało strzelają i mało tracą, a to może być typowy mecz środka pola, z dużą ilością walki, ale małą ilością klarownych sytuacji. Jednak kurs 1.53 trochę zniechęca do grania under 2.5.
Propozycja:
Chojniczanka Chojnice - GKS Katowice - zakład bez remisu wynik: 1-1 zwrot
GKS Katowice 2.00 WilliamHill

groven 2,2K

groven

Forum VIP
spotkanie beniaminka z pretendentem do awansu.
Jakoś ten bilans 5-3-3 ekipy GKS nie przemawia do mnie.
Katowiczanie ostatnio zremisowali z Puszczą i wciąż są niepokonani na własnym stadionie, ale już na wyjazdach jest kiepsko - zgromadzili tylko dwa punkty
No właśnie otóż to.. 1 bramka strzelona w 5 spotkaniach wyjazdowych to fatalny bilans. GKS Katowice to najsłabsza drużyna pod tym względem w 1 lidze! Nie wiem czemu typujesz na ich wygraną dzisiaj? Trener Chojniczanki Mariusz Pawlak przy ustalaniu wyjściowej &quot;11&quot; nie może brać pod uwagę kontuzjowanych Błażeja Jankowskiego i Kosuke Ikegamiego oraz pauzującego za żółte kartki Tomasza Mikołajczaka. Ze strony gości: pauzować za żółte kartki będą Alan Czerwiński i Mateusz Kamiński.
Słaba forma GKS na wyjazdach + osłabienia Chojniczanki wróżą wg. mnie under 2,5.
Chojniczanka Chojnice: Jałocha - Chyła, Radler, Jędrzejczyk, Bednarek - Feciuch, Mrozik, Ostalczyk, Iwanicki, Pląskowski - Ropiejko.
GKS Katowice: Budziłek – Sadzawicki, Cholerzyński, Jurkowski, Pietrzak – Gancarczyk, Duda, Fonfara, Wróbel, Wołkowicz – Pitry.
Chojniczanka Chojnice - GKS Katowice 1:1

Typ: under 2,5 gola
Kurs: 1.60

howardleb 136

howardleb

Użytkownik
Puszcza Niepołomice 1:4 Miedź Legnica
Miedź wraca na dobre tory po nieudanym początku. Rozpoczęli passę dwóch kolejnych zwycięstw i w ostatnich 4 meczach nie przegrali. W bezpośrednim pojedynku z beniaminkiem pierwszej ligi powinni być górą. Równocześnie jest to spotkanie sąsiadów w tabeli, gdzie Puszcza zajmuje 16 miejsca a Miedź 15. Jest szansa dla Miedziowych na wyjście z grona drużyn zajmujących spadkowe miejsce. To samo tyczy się Puszczy, lecz moim zdaniem Miedź wygra dzisiejsze spotkanie.
2 2.15 STS ✅

funias 691

funias

Użytkownik
No właśnie otóż to.. 1 bramka strzelona w 5 spotkaniach wyjazdowych to fatalny bilans. GKS Katowice to najsłabsza drużyna pod tym względem w 1 lidze! Nie wiem czemu typujesz na ich wygraną dzisiaj?
To wszystko racja co piszesz. Jednak 3 miejsce w tabeli jakie obecnie zajmuje GKS nie jest dziełem przypadku. Potrafią punktować, pora tylko tą dobrą formę przełożyć na wyniki meczów wyjazdowych, które na razie są fatalne - tu nie sposób się nie zgodzić. Jednak sądzę, że wyjazd do beniaminka to dobry moment na mały zwrot akcji jeśli chodzi o mecze wyjazdowe Gieksy. Potrafią grać co pokazali chociażby pokonując niedawno Ząbki - rewelację rozgrywek 3-1. Moim zdaniem słabsze wyniki zespołu z Katowic na obcych boiskach wynikają tylko i wyłącznie z nieodpowiedniego nastawienia, nie z braku umiejętności. Jeśli dziś podejdą do tego meczu od początku skoncentrowani mają szansę na dobry wynik. Chojniczanka nie strzela dużo u siebie. Dzisiaj będzie im również bardzo trudno o bramkę, tak sądzę.
Under o którym piszesz bardzo prawdopodobny, ale kurs dla mnie troszkę nie wart ryzyka.
Uważam, że GKS dzisiaj nie przegra

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Puszcza Niepołomice- Miedź Legnica 2 @ 2.10 Sportingbet ✅1-4

Dla mnie zdecydowanym faworytem jest zespół z Legnicy.
Miedź po tragicznym panowowaniu pseudo trenera Ulatowskiego wraca na właściwe dla siebie miejsce.
Potencjał tego zespołu przewyższa w mojej ocenie zespół beniaminka o klasę. Po przejęciu zespołu przez Fedoruka widać w grze Miedzi pewność siebie i przede wszystkim jakiś pomysł w grze. Zespół jak by odżył. Po ostatnich zwycięstwach nabrał pewności siebie i dziasiaj to wykorzysta.
W tygodniu duet trenerski Adam Fedoruk – Piotr Tworek wreszcie miał do dyspozycji pełną kadrę. Żaden z zawodników Miedzi nie narzeka na kontuzje, nikt też nie pauzuje za kartki.
Zespół z Niepołomic nie przegrał od trzech kolejek.
Najpierw zremisował w Nowym Sączu z Sandecją 2:2, później u siebie rozbił Okocimskiego Brzesko 4:0, a w ostatniej kolejce zremisował 1:1 w Katowicach z GKS. Dzisiaj wbrew pozorom czeka ich najtrudniejsze zadanie...i w mojej ocenie nie zdobędzie u siebie nawet punktu. To nie jest zespół, który regularnie będzie punktował.
Reasumując......Dla mnie faworytem jest zespół Miedzi i po kursie 2.10 warto to pograć.
Potencjał piłkarski, większe doświadczenie przemawiają za zespołem z Legnicy.

Ps. Do kolegi z dołu.
Być może miałeś merytoryczne argumenty przeciwko mojemu typowi ale przynajmniej je napisz.... a nie piszesz jedno zdanie obalająć mój typ....twierdząc, że kurs 2.1 na wyjeździe nie jest wart gry......co to za argument
Tak jak napisałem wcześniej.....potencjał piłkarski zdecydowanie po stronie zespołu z Legnicy.. dzisiaj to udowodnili. Kurs 2.1 był dzisiaj promocją.

Otrzymane punkty reputacji: +11
M 135

mhm

Użytkownik
2,1 na wyjezdzie w 1 lidze przy takich druzynach nie jest warte granie. Ogladalem na zywo Puszcze w Katowicach i grali bardzo dobrze.

n3r0 632

n3r0

Użytkownik
Stomil Olsztyn - Flota Świnoujście 1 2.95, 1X 1.53
Świetny mecz na przełamanie dla olsztynian. Myślę, że w takim wypadku rywal nie gra żadnej roli. Kiedy drużynie nie idzie i za wszelką cenę pragnie przełamania czasami najlepiej zrobić to z faworytem, wyżej notowanym przeciwnikiem gdy nie ciąży aż tak wielka presja. Gospodarze na własnym boisku w tym sezonie jeszcze nie wygrali, notując 5 remisów i 2 porażki. Efektem tego było zwolnienie trenera Kaczmarka. Teraz Stomil z nowym szkoleniowcem i nowymi nadziejami będzie chciał za wszelką cenę odczarować własne boisko i wygrać po raz pierwszy od pięciu spotkań. Kursy są naprawdę zachęcające i myślę, że grzechem jest nie spróbować. Nawet z podpórką!

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wchodzę dość grubo w over w Jaworznie. Nafciarze, którzy grają ofensywnie w ostatnich 6 spotkaniach notowali undery. Grali m.in z Chojniczanką, Puszczą i Kolejarzem czyli drużynami, które niezbyt chętnie grają w piłkę. Niestety, ale właśnie z takimi drużynami Nafciarze mają najwięcej problemów. Takie ekipy stworzą 2-3 dobre sytuacje w meczu i przy tej mocno przeciętnej defensywie Wisły gol praktycznie wpada.
Tyszanie po Fornaliku są rozbici. W niedługim czasie powinni jednak zacząć solidniej punktować więc pozycji w tabeli bym nie brał mocno pod uwagę tak jak robią to bukmacherzy. Postawa w obronie momentami jest tragiczna, ale z Wisłą na pewno coś strzelą.
Wisła traci również masę goli przy stałych fragmentach. Nie wiem na ile sztab trenerski GKS-u wykona pracę domową, ale to diabelnie wielki problem Wiślaków. Kaczmarek sam twierdzi, że nie do końca wie co z tym zrobić. Głupie błędy, brak koncentracji i konsekwencji w graniu do końca. Gole padną, a kurs na over zacny.
GKS Tychy - Wisła Płock
Powyżej 2,5 bramki 2,38 Williamhill ⛔ 1:0

howardleb 136

howardleb

Użytkownik
2,1 na wyjezdzie w 1 lidze przy takich druzynach nie jest warte granie. Ogladalem na zywo Puszcze w Katowicach i grali bardzo dobrze.
Jednak było warto ????

GKS Tychy - Wisła Płock

GKS pod wodzą nowego trenera chce wreszcie zdobyć komplet punktów. Jednak moim zdaniem będzie zbyt ciężko jeszcze o pełną pulę. Zawodnicy mają za sobą 2 tygodnie ciężkich treningów, często dwóch na dzień. W kadrze nie znaleźli się Balul, Mąka i Kołodziejski, lecz są oni kontuzjowani już jakiś czas. Wisła na wyjazdach średnio: 2-1-2. Dobrym typem będzie jutro podwójna szansa na remis.

podwójna szansa 0-0 1.6 STS ⛔ 1:0/1:0 no zabrakło minuty, może dwóch

Dolcan Ząbki - Arka Gdynia

Mecz ciężki do wytypowania 1X2. Niby Dolcan wyżej w tabeli, ale jednak Arka pokazała, że na wyjeździe jest groźna wygrywając pod koniec września z Bełchatowem. Ten mecz można bardziej rozpatrzyć na poziomie zdobycia bramek. H2H pokazuje, że w każdym z dotychczasowych spotkań obie drużyny strzelały bramki. Tak też typuję w jutrzejszym meczu.

BTS 1.7 STS ⛔ 1:0

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Kolejarz Strórze - Górnik Łęczna
Typ: 1X
Kurs: 1.32

W niedzielę Górnik Łęczna gra w Stróżach. Licząc od wyjazdu do Bełchatowa, „zielono-czarni” nie potrafią wygrać już od trzech kolejek. Mecz bez zdecydowanego faworyta. Aczkolwiek z racji iż Kolejarz gra u siebie powinien to on dyktować warunki w tym spotkaniu. W ligowej tabeli wyżej Kolejarz o cztery pozycje ale tylko z przewagą dwóch punktów nad ekipą Górnika. Łęczna na wyjazdach radzi sobie średnio. Dwie wygranie, dwa remisy i dwie porażki. Do tego sześć goli strzelając i tracąc przy tym siedem bramek. Tak więc Górnik to drużyna nie obliczalna, która potrafi przegrać z niżej notowanym rywalem, a także zabrać punkty drużyną z czołówki. Kolejarz od 2 spotkań bez strzelonej bramki.. Łęczna od 3 meczy bez zwycięstwa. Ciężki temat do obstawiania. Ale ciężki nie oznacza nie możliwy. 8 maja tego roku Kolejarz wygrał pewnie u siebie 3:0 z Górnikiem Łęczna. Czy scenariusz się powtórzy? Zagram bezpieczny typ 1X, który powinien zostać pokryty. Łęczna nie jest na tyle mocna, aby wywieźć 3 punkty na dzień dzisiejszy. Dzisiaj trener Szatałow nie będzie mógł skorzystać z wszystkich zawodników. Julien Tadrowski pauzuje za nadmiar żółtych kartek, a od pierwszej minuty nie zagra także &quot;gwiazdor gości&quot; Łukasz Zwoliński. Najlepszy strzelec Górnika w piątek rozegrał bowiem 85 min w meczu reprezentacji Polski U-20 przeciwko Szwajcarii. Jego miejsce zajmie prawdopodobnie niedoświadczony Michał Paluch (19 lat).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom