>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka Ekstraklasy [29.10 - 31.10.2009r.]

Status
Zamknięty.
flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Przed nami zmagania w ramach 12 kolejki polskiej Ekstraklasy. Poniżej zespoły jakie zmierzą się ze sobą:

29.10.2009r.

Zagłębie Lubin - Polonia Bytom
2.50 3.10 2.70

30.10.2009r.

Cracovia Kraków - GKS Bełchatów
3.30 3.20 2.10

Korona Kielce - Wisła Kraków
3.50 3.25 2.00

Piast Gliwice - Lechia Gdańsk
2.25 3.20 3.00

31.10.2009r.

Arka Gdynia - Odra Wodzisław
1.70 3.30 5.00

Lech Poznań - Śląsk Wrocław
1.50 3.60 6.75

Jagiellonia Białystok - Polonia Warszawa
1.80 3.20 4.50

Legia Warszawa - Ruch Chorzów
1.70 3.30 5.00

unibet

W tej kolejce będziemy oglądac kilka spotkań, które powinny dostarczyc nam sporo emocji. Jednym z takich na pewno będzie pojedynek Piasta z Lechią czyli drużyn, które sąsiadują ze sobą w tabeli i które dzieli tylko 1 punkt.
Najciekawszym spotkaniem bez wątpienia będzie pojedynek Legii Warszawa z Ruchem Chorzów. Bukmacherzy w roli zdecydowanego faworyta stawiają Legionistów. Ale czy nie wydaje się Wam, że trochę nie doceniają piłkarzy z Chorzowa? Zapraszam do dyskusji i analiz ;)

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Na pierwszy rzut oka dobrymi typami wydają się GKS Bełchatów, który jest w gazie i pnie się po kolejną serię oraz Jaga, która po meczach wyjazdowych gra u siebie ze słabiutką Polonią. Radolsky możliwe, że bedzie miał nóż na gardle, ale nie widzi mi się tu jakiekolwiek urwanie punktów przez polonistów. W meczu Legia-Ruch najlepszy wydaje się under 2,5, gdyż zapewne bedzie to kolejny mecz z serii jednobramkowych spotkań. W ostatniej kolejce przekonała mnie Lechia i możliwe, że lekko zagram na BKS lub może z DNB.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ja oczywiście pierwsze co napiszę, to o ekipie gdańskiej Lechii. Nie wiem jeszcze w jakim składzie pojedzie Lechia do Gliwic, ale myślę, że tak jak napisał Hajduk DNB na Lechię może być dobrym typem. Piast to taka ekipa, która może zaskoczyć najlepszych, ale równie prawdopodobnie może tracić punkty ze średniakami. Nie jest to jeszcze w pełni ukształtowana ekipa, wciąż młoda i jeszcze czasem brak im doświadczenia. Więcej oczywiście będzie można powiedzieć gdy poznamy składy na to spotkanie, ale na ten moment jak już mówiłem DNB na Lechię wydaje się typem wartym ryzyka.
Inne ciekawie zapowiadające się spotkanie to Legia - Ruch. I tu również rozważyłbym DNB na gości. Ruch ma formę i myślę, że do końca rundy będą prezentowali podobną dyspozycję. Legia ostatnio wysoko wygrała z Koroną, ale Ruch na bank będzie dużo bardziej wymagającym rywalem i myślę, że Chorzowianie w tym meczu mogą sprawić małą niespodziankę i wygrać w Warszawie.
Poza tym to fajne kursy na Polonię Bytom i X2 Śląska, ale to najwyżej później o tych meczach.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Jak dla mnie ciekawa kolejka okiem typera. Cracovia gra zdecydowanie słabiej niż za czasu kiedy przyszedł trener Orest Lenczyk. Teraz zasada &quot;nowej miotły&quot; już nie działa i z Bełchatowem o punkty będzie ciężko. Zagłębie i Arka mają szanse na odniesienie pierwszych domowych zwycięstw. Lechia w Gliwicach jak najbardziej może powalczyć o trzy punkty, Lech chyba tym razem nie rozczaruje i sięgnie po trzy punkty. Jaga powinna przelać czarę goryczy słabych występow Polonii, a Legia mimo wszystko zgarnąć trzy punkty w meczu z Ruchem. Co zrobi Wisła w Kielcach? na Arena Kielce do tej pory nie odniosła zwycięstwa, ale Korona przystępuje do meczu ze znaczącymi osłabieniami (kartkowicze)

Warto przy okazji wymienić zawodników pauzujących za kartki.

K.Gajtkowski, C.Wilk, A.Vuković (Korona Kielce),
K.Nykiel (Ruch Chorzów)
M.Michniewicz (Piast Gliwice)
M.Małkowski (GKS Bełchatów)
J.Kuranty (Odra Wodzisław)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja w tej kolejce dałbym czystą dwójkę na Białą Gwiazde w pojedynku z Koroną. Wisła w dwóch ostatnich emczach nie grała jakiegoś świetnego futbolu, przegrana z Lechem, wymęczona wygrana z Piastem ale uważam że trzeciego przecietnego meczu nie rozegrają. Korona zagra bez dwóch graczy Gajtkowskiego i lidera moim zdaniem zespółu Vukovicia. Korona zupełnie nie przekonuje mnie swoją grą, zaś Wisła z przebiegu całej rundy gra najlepszą piłkę w Polsce

D 5

devil13england

Użytkownik
Inne ciekawie zapowiadające się spotkanie to Legia - Ruch. I tu również rozważyłbym DNB na gości. Ruch ma formę i myślę, że do końca rundy będą prezentowali podobną dyspozycję. Legia ostatnio wysoko wygrała z Koroną, ale Ruch na bank będzie dużo bardziej wymagającym rywalem i myślę, że Chorzowianie w tym meczu mogą sprawić małą niespodziankę i wygrać w Warszawie.
Ja powien że Ruch wiecznie nie bedzie wygrywal i mecz Legii to bedzie jedyne spotkanie jakie zagram z tej kolejki na wygrana gospodarzy.Nie dlatego ze avatar mam jaki mam ale robicie co niektorzy afere z Ruchu jak i robiliscie w tamtym sezonie z Lecha.Legia juz potracila dos wystarczajaco punktow i po ostatnim lekkim wstrzasie w druzynie chyba wszystko wraca na odpowiednia droge.Ruch zagral dzis (jak pisano po portalach) podobno ciezki mecz w Otwocku wygrany 1-0.Ponadto Chorzowianie nie przegrali od 7 spotkan wiec czas chyba na potkniecie bo jak mowie Legia takiego spotkania o dziwo o 6 pkt nie odpusci.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Dokładnie Ruch to nie jest potentat tylko póki co spora niespodzianka.
Tym bardziej , że Legia ostatnio jakby sie obudzila a Ruch zagrał słabo w pucharze.
Spotkanie ciekawe ale trudne do wytypowania chociaz typ z podpórką w okolicach 2.00 kusi nie powiem.

J 19

jajo

Użytkownik
Ja powien że Ruch wiecznie nie bedzie wygrywal i mecz Legii to bedzie jedyne spotkanie jakie zagram z tej kolejki na wygrana gospodarzy.Nie dlatego ze avatar mam jaki mam ale robicie co niektorzy afere z Ruchu jak i robiliscie w tamtym sezonie z Lecha.Legia juz potracila dos wystarczajaco punktow i po ostatnim lekkim wstrzasie w druzynie chyba wszystko wraca na odpowiednia droge.Ruch zagral dzis (jak pisano po portalach) podobno ciezki mecz w Otwocku wygrany 1-0.Ponadto Chorzowianie nie przegrali od 7 spotkan wiec czas chyba na potkniecie bo jak mowie Legia takiego spotkania o dziwo o 6 pkt nie odpusci.
Ruch wystąpił w prawie całkowicie rezerwowym składzie. Cały mecz z podstawowej jedenastki z meczu z Polonią zagrał jedynie Grodzicki i Nykiel, ale ten w Warszawie będzie pauzował za kartki. Mecz ten pokazał brak zmienników w zespole Niebieskich i wielki problem na prawej obronie przed sobotnim meczem

joozin89 0

joozin89

Użytkownik
Dla mnie ciekawie zapowiada się mecz Zagłębie Lublin - Polonia Bytom dla tego co przewidzi wynik szacunek. Drużyna gospodarzy może wreszcie zdobędzie 3 punkty u siebie, jednak na pewno nie będzie lekko, bo przeciwnik z górnej półki, beniaminek który bardzo dobrze rozpoczął ten sezon jednak jak to z świetnymi beniaminkami bywa w końcu nadchodzi kryzys. Myślę że obie drużyny będą dążyły do wygranej jednak na pewno nie będzie lekko. Mój typ trochę ryzykowny bo stawiam na remis. Jednak nic do mnie nie przemawia za którąś z tych drużyn, może poza trenerem Zagłębia Smudą który ma duże szanse żeby zostać selekcjonerem Polski.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Ja jednak sklanial bym sie za zagraniem na Jage. Jak wiadomo Jagiellonia u siebie jest bardzo mocno o czym przekonaly sie druzyny z wielkiej trojki. Gdyby nie te - 10 punktow byli by bardzo wysoko dlatego jednak mysle, ze wygraja z Polonia przed wlasna publicznoscia. Musze zbierac punkty aby wydostac sie ze strefy spadkowej. Co do czarnych koszul to zla atmosfera brak wynikow i fatalna postawa na boisku o czym swiadczy.Dobra gra Jagi na wlasnym podworku plus Franek i grosik = zwyciestwo i 3 punkty. Mecz kolejki to wedlug mnie jednak spotkanie Legia-Ruch. Jestem ciekaw co pokaza Legionisci. Widac mietowy sie odblokowal, Grzelak rowniez trafil w ostatnim spotkaniu. Stana na przeciwko druzynie ktora jest wielka niespodzianka w lidze. Maja dobry sklad i dobrego trenera ktory po ustawial ich jak trzeba heh nie no taktyka raczej wyglada tak, ze wszystkie pilki kierowane sa na szybkiego niedzielana dobrze mowie? Mecz zapowiada sie raczej na overowy wiec warto pomyslec nad over 2,5 gola albo i na 3,5 bo ruch moze trafic jedna bramke a moze i wiecej.

M 0

mesjasz

Użytkownik
z tą taktyką na Niedzielana się nie zgodzę. Ruch jak na nasze warunki stara się grać kombinacyjną piłkę w ataku i powoli są tego efekty w postaci tworzenia wielu sytuacji pod bramką. Niedzielan wraz z kolegami razi jednak nieskutecznością i często główny ciężar spada na Grzyba który jest jakby wodzem tej ekipy. Cd samego meczu z Legią to chyba w kierunku Legii bardziej. Kilka dobrych występów Ruchu więc czas na wpadkę. Potem jednak powinni wrócić do dobrej gry.
Cd męczarni Ruchu w pucharze... Start Otwock to zespół prowadzony przez Darka Dźwigałę i podobno preferujący bardzo odważny ofensywny styl gry. Przypomnę że ten zespół o mało co nie dostał się do I ligi. Także jeśli Ruch pyknął go rezerwowym składem który ma ponoć kiepski to ja i tak jestem pod wrażeniem

Podobnie może być z Bełchatowem. 4 ekstra mecze więc powoli czas na wpadkę. Oczywiście takie myślenie jest na bardzo niskim poziomie aczkolwiek w przypadku Bełchatowa często słuszne. Za Janasa tak było że kilka meczy dobrych a potem w dziwnym momencie wpadka. Cracovia pilnie szuka punktów więc w sam raz 1:0 może paść. Jakimś smaczkiem dla Lenczyka będzie fakt że nie tak wcale dawno Bełchatów prowadził

Arka i coraz lepsza gra (nienaganna dyscyplina i zaangażowanie - niemiecka szkoła Pasieki) powinny dać zwycięstwo

B 0

betarda

Użytkownik
Date: 2009-10-29
Sport: Soccer
Match / Event: Zaglebie - Polonia Bytom
Market: Asian Handicap
Pick: AH 0 Away
Odds: 2.09
Stake: 5
Bookie: SBObet

Well this is very good information for coach Smuda he finally become coach of national team ! This nomination is from last few minutes news so today he will be extremaly happy. In fact I am courius if he can concentrate what is going on today because his biggest dream come true. In fact he won just one game with Zaglebie in first match and then get some draws and loses. Is he able to won in maybe last game as a coach of Lubin ? This is also very bad news for Zaglebie because their future could not be so fine if they won\&#39;t find any good replacement for him. Let\&#39;s get back to todays game. Zaglebie is still in last position but they are playing quite good football. Really do not know how players react they will probably be sad because their coach leave the club soon. One more fact is bad Piotr Swierczewski the man which can ruin atmosphere in every club he play. Now he is in conflict with Smuda after he critisice coach for his decision in last game. Polonia Bytom played really good game once again. Their opponent was Ruch Chorzow which won in Bytom 1:0 but game was very attractive and equal. I can see that Polonia is still in good mood and can present once again high form. They are playing better and more efficient then Zaglebie. Odds on Bytom rise form 1,99 to 2,09 which I think is wrong. Team which won just one will beat one of the best revelation of this season ? Well not this time.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Zagłębie Lubin - Polonia Bytom

Na Dialog Arena w Lubinie rozegrane zostanie pierwsze spotkanie 12 kolejki Ekstraklasy. Zagłębie Lubin zmierzy się z Polonią Bytom, Pomarańczowi od początku sezonu zawodzą, nie potrafią odnaleźć się w najwyższej klasie rozgrywek z Polsce. Zwłaszcza przed własną publicznością, tam gdzie powinni szukać cennych punktów często je tracą, ba, jak do tej pory zawsze. Dochodzi do tego fatalna skuteczność podopiecznych Franciszka Smudy, zaledwie pięć goli strzelonych w jedenastu meczach. Wszystkie te aspekty sprawiają, iż drużyna zajmuje ostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem sześciu punktów. Zdecydowanie lepiej wiedzie się piłkarzom Polonii. Bytomianie od początku sezonu radzą sobie całkiem dobrze, a czwarta lokata w lidze nie jest żadnym przypadkiem, Szatałow znakomicie uporządkował zespół, wszyscy tworzą jeden wielki kolektyw. Rozczarowałem się nieco grą Polonii w piątkowym meczu z Ruchem, spodziewałem się ich lepszego wyniku, ale jak wiemy każda seria musi się kiedyś skończyć. Najstarsze derby Śląska to już historia, teraz piłkarzy z Bytomia czeka równie ciężki mecz z Zagłębiem. Gospodarze zagrają bez kilku ważnych piłkarzy takich jak: Szymon Pawłowski, Grzegorz Bartczak i Costa Nhamoinesu, od pierwszych minut powinien zagrać Michał Stasiak. Osłabienia dość poważne, nie wydaje mi się aby właśnie dzisiaj kibice doczekali się pierwszego ligowego zwycięstwa Zagłębia na Dialog Arena. Stawiam na podział punktów, ewentualnie zwycięstwo gości.

Moja propozycja: Polonia Bytom lub remis ~ 1,50

6 1

666marcin

Użytkownik
Spotkanie:Zaglebie Lubin - Polonia Bytom
Bukmacher:Bet365
Typ:2/2
Kurs:5,00
Czas rozpoczęcia: 20:00
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20:00 w ramach 12 kolejki Polskiej Ekstraklasy dojdzie do spotkania pomiedzy Zaglebie Lubin - Polonia Bytom. Wedlug bukmacherow faworytem tego meczu jest Zaglebie Lubin, ja jednak sadze, ze bedzie inaczej. Niewatpliwie bedzie to ciezki mecz dla obydwu druzyn, ale uwazam, ze Polonia Bytom odniesie skromne zwyciestwo 1:0 lub padnie remis 0:0. Ja zdecydowalem sie zagarc typ, ze goscie obejma prowadzenie w 1 polowie i wygraja ten mecz. Jest to typ ryzykowny, ale ma szanse powodzenia i to po bardzo dobrym kursie. zaglebie Lubin fatalnie sobie radzi w najwyzszej klasie rozgrywkowej po 11 kolejkach zajmuja ostatnia 16 pozycje z zaledwie 1 zwyciestwem i dorobkiem 6 pkt. Polonia Bytom to rewelacja w tym sezonie. Zajmuja zaskakujaca 4 pozycje w tabeli z 6 zwyciestwami i 20 pkt na koncie. Jesli spojrzymy na forme ostatnich 6 spotkan to ona tez jest calkiem niezla. Na 6 meczy wygrali 3 mecze, 2 zremisowali i 1 przegrali. Warto dodac, ze w ostatniej kolejce przegrali 1:0 z Ruchem Chorzow, ale pokazali sie z calkiem dobrej strony, a takze ze w tym sezonie pilkarze gosci na wyjezdzie wygrali z liderem tabeli Wisla Krakow. Zaglebie Lubin jak juz wczesniej wspomnialem slabo sobie radzi w ostatnich 6 spotkaniach wygrali 1 mecz, 3 zremisowali i 2 przegrali. Sadze, ze w tym meczu beda za slabi i nie dadza rady zdobyc ani 1 pkt w tym meczu. Warto dodac, ze w zespole gospodarzy zabraknie kilku waznych pilkarzy jak Szymon Pawłowski, Grzegorz Bartczak i Costa Nhamoinesu. Stawiam na wynik 1:0 dla Polonii Bytom.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Korona Kielce - Wisła Kraków
2:3​

W spotkaniu Korony z Wisłą upatrywałbym oczekiwanego przez fanów Białej Gwiazdy zwycięstwa w Kielcach. Forma obu tych drużyn w tym sezonie jest różna. Wisła przewodzi tabeli, mając na swoim koncie zaledwie 1 porażkę (z Lechem) i 1 remis (z Polonią Bytom). Natomiast Korona zajmuje 10 miejsce i może poszczycic się zaledwie 10 miejscem. Teoretycznie jak na beniaminka to jest dobre miejsce jednak ambicje klubu jak i kibiców przed sezonem były znacznie wyższe. Ostatnia kolejka to blamaż zawodników z kieleckiej drużyny. Grając przy Łazienkowskiej dali się ograc Legii aż 5:2. Przy takim wyniku od razu przypomina się mecz z początku sezonu gdy Korona podejmowała u siebie Lecha Poznań. Ile było wtedy? Otóż 0:5. Te wyniki pokazują, że Korona grając przeciwko teoretycznie najmocniejszym drużynom w lidze nie jest w stanie nawiązac walki o zwycięstwo. Dlatego uważam, że jutro wychodząc na murawę piłkarze z Kielc będą miec tego swiadomosc. Jednak z drugiej strony na ich korzysc przemawiają wyniki osiągane z Wisłą u siebie. Jak dotąd Biała Gwiazda nie zdołała w Kielcach wygrac. Rok temu pojedynek zakończył się wynikiem 1:1 chociaż Wisła grając w Krakowie odprawiła Koronę z bagażem 4 bramek. Lecz każda passa kiedyś się kończy a wszystko wskazuje na to, że ten czas nadejdzie jutro.

Moja propozycja:
Wisła (około 1.80)✅✅

macieyrks 0

macieyrks

Użytkownik
Ja oczywiście pierwsze co napiszę, to o ekipie gdańskiej Lechii. Nie wiem jeszcze w jakim składzie pojedzie Lechia do Gliwic, ale myślę, że tak jak napisał Hajduk DNB na Lechię może być dobrym typem. Piast to taka ekipa, która może zaskoczyć najlepszych, ale równie prawdopodobnie może tracić punkty ze średniakami. Nie jest to jeszcze w pełni ukształtowana ekipa, wciąż młoda i jeszcze czasem brak im doświadczenia. Więcej oczywiście będzie można powiedzieć gdy poznamy składy na to spotkanie, ale na ten moment jak już mówiłem DNB na Lechię wydaje się typem wartym ryzyka.
Panowie ja bym uważał na mecz Piasta z Lechią .
Ladbrokes obnizył kurs na piasta do 1,57 , a poźniej wycofał ten mecz z oferty . Sportingbet zrobił to od razu. Ogólnie buki boją sie tego meczu i to bardzo . Dlaczego tak jest??
Chodzą słuchy ,że gliwiczanie w ubiegłym sezonie w ostatniej kolejce wyraźnie odpuścili mecz Lechii, która dzięki zdobytym w ten sposób 3pkt. zapewniła sobie utrzymanie kosztem Górnika Zabrze. Teraz goście mają podziękowac za ten gest i oddać trzy punkty.
Na tą chwile najlepsze kursy na Gliwice mają bet365 , unibet i pinnacle ok 1,8-1,9

M 0

mesjasz

Użytkownik
Jeszcze nie tak dawno w Rosji była podobna (chodziło o odpuszczony mecz w pucharze) sytuacja pomiędzy FK Moskwa i Terekiem Grozny. Kursy na terek leciały na łeb na szyję, z początkowego stanu 2,45 na Terek zeszło na 1,35.... wynik? 1:1. Dlatego nie lekceważąc tych informacji lepiej odpuścić

macieyrks 0

macieyrks

Użytkownik
Jeszcze nie tak dawno w Rosji była podobna (chodziło o odpuszczony mecz w pucharze) sytuacja pomiędzy FK Moskwa i Terekiem Grozny. Kursy na terek leciały na łeb na szyję, z początkowego stanu 2,45 na Terek zeszło na 1,35.... wynik? 1:1. Dlatego nie lekceważąc tych informacji lepiej odpuścić
Sam nie wiem ile jest w tym prawdy. Przeczytałem taką informacje na innym forum i podzieliłem się nią z wami tutaj. Skoro taka wieść krąży , to musi byc w niej choc troche prawdy...
Mesjasz dobrze piszesz , lepiej ten mecz odpuscić.
Pozostaje tylko czekać , az ktoś z Gliwic skomentuje te doniesienia;)

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
Ja w tej kolejce zagram (kursy z Tobetu):

Cracovia - GKS Bełchatów 2 @ 2.15 - mecz na neutralnym terenie, kibiców Craxy zapewne przyjedzie garstka, o wyniku zadecyduje tylko i wyłącznie forma. A ta jest po stronie GKS-u - początkowe niepowodzenia zostały wytarte z pamięci świetną serią zwycięstw która powinna trwać także i po tym meczu. Zawodnicy Cracovii znów przypominają tych samych zagubionych gości sprzed przyjścia trenera Lenczyka - aż żal na nich patrzeć.Gdyby GKS-owi powinęła się noga - &quot;gospodarze&quot; remis powinni uznać za duży sukces,patrząc obiektywnie na to co ostatnio oba zespoły prezentowały. ✅✅✅ 0:1

Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski1 @ 1.80 - trener Pasieka zaimponował mi. Gość praktycznie znikąd (pamiętam jak przejmował arkę to zbijałem się , że pętał się jako asystent w niższych ligach niemieckich i jawił mi się jako drugi Lesiak - który swoją drogą w świetle swoich wypowiedzi o podejściu graczy Zagłębia do piłkarskiego fachu może nie był aż takim nieudacznikiem - po prostu nie miał respektu jak Franek Smuda), mający tych samych graczy co Chojnacki a różnica w grze kolosalna. Zaufał młodszym, części starszych przemówił do rozumu i z ludźmi powszechnie uważanymi za &quot;piłkarski szrot&quot; (przepłacani a ze znikomymi umiejętnościami) potrafi &quot;robić wynik&quot;. Targana wewnętrznymi konfliktami na linii polsko - czeskiej Odra Wodzisław powinna zostać w miarę sprawnie pokonana. Jej 3 pkt z Cracovią to pokłosie raczej słabej gry krakowian, niż znaczących przemian w zespole z Wodzisławia. Litewsko - brazylijski zaciąg w tej drużynie nie wypalił - jak to mawiają &quot;lepsze wrogiem dobrego&quot; - zamiast trzymać się polskich graczy (niekiedy nie chcianych w lepszych ekipach), promować ich i sprzedawać dalej jak to mieli w zwyczaju przekombinowali. I konsekwencje tego będą jeszcze długo ponosić. ✅✅✅ 2:0

Lech Poznań - Śląsk Wrocław 1 @ 1.55 - Lech - ostatnio przejechałem się na nich, a właściwie na sędzim Gilu który wypatrzył wynik spotkania w Gdańsku nie uznając prawidłowo zdobytej bramki przez Peszkę. Cóż...peszek ;) Tym razem powinno być lepiej - WKS wygrał co prawda derby Dolnego Śląska, ale ich gra nie porywała.Widoczne są braki kadrowe - często kontuzjowany Sotirovic to trochę za mało by mówić o skutecznym ataku. Bramkarz Kaczmarek - ostatni mecz całkiem nieźle, choć ja dalej widzę w nim gościa któremu w meczu z Koroną uciekała z rąk piłka. Takie szczególiki zsumowane ze słabą skutecznością wrocławian sprawiają, że uważam iż mecz z Lechem przegrają. Lech może nie jest w najwyższej formie, skuteczność także wiele pozostawia do życzenia, jednak widzę w ich grze pewien progres w stosunku do poprzednich miesięcy - powinni sobie poradzić na &quot;swoim&quot; obiekcie z przeciętnym Śląskiem. ✅✅✅ 1:0

Jagiellonia Białystok - Polonia Warszawa 1 @ 1.80 - Jaga u siebie jest bardzo groźna o czym przekonała się m.in. Legia. Wyjazdy zaś zupełnie im nie leżą - wniosek nasuwa się jeden - trzeba wygrywać wszystko na swoim teranie a wyjazdy remisować wtedy o utrzymanie można być w miarę spokojnym. Polonia czy u siebie czy na wyjeździe nie zachwyca - Czarne Koszule to największe rozczarowanie tego sezonu. Prawdopodobnie niebawem bez względu na wynik popłynie Duszan Radolsky - oczywiście jego zmiana nie gwarantuje sukcesu, ale prezes wojciechowski swoje wie. Oczywiście Polonia teoretycznie może w każdym momencie &quot;zaskoczyć&quot; ale oglądając ich grę w Bełchatowie nie sądzę by nastąpiło to w najbliższym czasie.Jeśli Przyrowski nie będzie miał jakiegoś &quot;dnia konia&quot; że wybroni wszystko co będzie leciało w jego stronę to na inny wynik niż 3 pkt. dla Jagi raczej się nie zanosi. Co prawda to tylko piłka, ale skoro jedna warszawska ekipa (i to ta silniejsza) poległa w Białymstoku czemu druga nie miałaby powtórzyć jej losu ?? ✅✅✅ 1:0

No i git - kolejka bez niespodzianek, kupon &quot;ekstraklasowy&quot; wszedł :-D

ps. Mecz Gliwice - Lechia - cóż gliwiczanie sezon temu pogrążyli zabrzan z &quot;czystej sympatii&quot;, wątpię by Lechia tak prezentowała punkty których sama potrzebuje - tym bardziej, że to nosiłoby znamiona wiecie czego ???? Inaczej wygląda odpuszczenie meczu gdy nie gra się już o nic, co innego w środku sezonu. Oczywiście nie znamy układzików w lidze i nie da się wykluczyć żadnego wariantu - mimo iż oficjalnie handlu punktami nie ma. Ja wolę myśleć w ten sposób, że ten mecz lepiej opuścić ... bo obie ekipy grają całkiem niezłą piłkę i każdy wynik może paść.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom