Werder Bremen - Hansa Rostock
bremeńczycy przegrali na swoim terenie jak dotychczas tylko jedno spotkanie - z Bayernem. Z całą pewnością mało jest ekip, które na terenie Werderu będą miały szanse zdobyć jakiekolwiek punkty. Drużyna gra bardzo solidnie i przede wszystkim bardzo ofensywnie stwarzając sobie sporo szans do zdobywania bramek. Każdy punkt dla gości będzie ich wielkim sukcesem. Nawet spore osłabienia wśród gospodarzy chyba nie powinny przeszkodzić im w zdobyciu kompletu punktów. Nie wystąpią Daniel Jensen, Boubacar Sanogo, Torsten Frings, Clemens Fritz, Peter Niemeyer czy też Sebastian Boenisch. To kilka najbardziej znaczących braków. Ekipa gości wygrała jedno spotkanie na wyjeździe w Berlinie, jednak tutaj - nawet w pełnym zestawieniu goście z małymi szansami na końcowy sukces. Kursy niewysokie ale do combo jak najbardziej, można też pomyśleć nad overem, pomimo sporych braków u gospodarzy ciężko spodziewać się defensywnego stylu gry.
proponuję: Werder @ 1.30 5/10
over 2.5 @ 1.45 6/10
Nürnberg - VfB Stuttgart
trudno przekonywać w tym spotkaniu kogoś do postawienia na ktorąś z drużyn, Stuttgart to najsłabsza ekipa na wyjazdach, do tego grają w Lidze Mistrzów, może po ostatnich meczach widać lekką wzwyżkę, jednak nie polecam nikomu. Nie zagrają w VfB Roberto Hilbert i Antonio da Silva. Grają z nienajlepszym w tym sezonie zespołem z Norynbergii. Moim zdaniem przy większym zaangażowaniu w grę gospodarze mają spore szanse na zdobycie 3 pkt. Tak podsumowując to mecz na remis z lekkim wskazaniem na Nurnberg, nie polecam stawiania w tym momencie na VfB. Kiedyś fatalna passa zapewne musi się skonczyć, ale ja jeszcze nie widzę zdecydowanej poprawy.
proponuję: Nurnberg @ 2.45 2/10
Bayer Leverkusen - Bielefeld
spadły ostatnimi czasy notowania Bayeru, Arminia próbuje się wydobyć z dołka i pewne postępy widać, jednak w ich grze nie widać sensacji, myślę, że gospodarze po kilku meczach bez wygranej mogą postarać się i będą zmotytowani do zdobycia kompletu. Po przegranej z Bayernem i remisie z BVB chyba nadszedł czas, tym bardziej, że rywal z nienajwyższej półki, jednak gospodarze nie mogą sobie pozwolić na zlekceważenie rywali. Po zerknięciu na kursy zdecydowanie zmieniłem zdanie, ponieważ stawianie na Bayer w nienajlepszej formie po tak niskich krsach uważam za mało rozsądne inwestowanie. Pomimo wielu argumentom na "nie" postanowiłem postawić na zdobycie punktów przez gości.
proponuję: x2 @ 2.32 1/10
Hamburger SV - Hertha BSC Berlin
HSV to jeden z pewniejszych typów wg mnie na tę kolejkę. Nie przegrali jeszcze w tym sezonie u siebie i jak dla mnie Hertha nie jest w stanie wywieźć z terenu HSV choćby punktu, jakikolwiek inny wynik aniżeli zwycięstwo gospodarzy będzie dla mnie sporą sensacją. Hertha jak narazie ze swoją grą nie może liczyć na wiele w tym sezonie. HSV bez Jarolima, jednak i tak polecam zagranie na gospodarzy.
proponuję: HSV @ 1.60 7/10
hc (0:1) HSV @ 2.57 1/10
Hannover 96 - Borussia Dortmund
wydaje mi się, że można zaryzykować BVB, po wysokich kursach tym bardziej, po ostatnich spotkaniach Borussi stawianie na nich na wyjeździe bardzo mi się podoba, grają coraz lepiej i widać pracę wykonaną w zespole przez trenera Dolla. Dla nielubiących dużego ryzyka polecam x2, jednak w tym "sporcie" takich osób chyba nie ma. BVB do zagrania.
proponuję: Borussia @ 3 4/10
poza tym Bayern w komplecie, także ich rywale z Frankfurtu przyjeżdzają powalczyć o honor, może uda im się zdobyć 1 bramkę, jednak zdobycie 1 punktu będzie mega sensacją, dla mnie mało prawdopodobne rozwiązanie. Chyba tylko najbardziej zagorzali kibice przyjezdnych wierzą, że takie coś może się zdarzyć. Ja gram Bayern do combo jednak bez handi. Powodzenia w typowaniu.:spokodfhgfh: