Lille - PSG
Liczyłem, że będzie na
under3 kurs w granicach 1,7 ale niestety nic takiego nie ma więc tu nic raczej nie grałbym choć skłaniam się ku temu, żeby iść w stronę undera.Lille bardzo słabe u siebie, ale na mecz z takim rywale zepną się chociażby jak Nancy czy ostatnio Marsylia i uprzykrzą życie Paryżanom.Bo tak idzie z nimi coś ugrać.Ostatnio taka metoda jest skuteczne, a do tego cegiełke dokłada samo Paris Saint Germain.Nie ukrywajmy, że tej drużynie aktualnie brakuje wiele do tego aby być hegemonem we Francji, nie mówiąc o Europie.Na razie to co robi Emery jest rozczarowaniem i na ten moment nie jestem w stanie wymienić pozytywu w tej drużynie.Nie ma lidera, nie ma następcy Ibry, a pojawiąją się problemy z Verrattim, Krychowiak nie gra, a jak gra to jest cieniem gracza z Sevilli, Moura to już dawno przestał się rozwijać, Pastore nie gra, jedynie co to nieźla gra Rabiot.Nie mniej zmierzam do tego, że tę druzynę idzie zamęczyć, przeszkadzać jak ostatnio OM Garcii i można wywieźć punkty.Nie chcę tu typować wyniku, ale Lille nie będzie chciało przegrać więc jak już to skłaniałbym się ku meczowi bez wielkiej ilości bramek.
Toulouse - Olympique Lyon | Toulouse lub remis - 1,55
Dla odważniejszych Tuluza DNB.Idę z pełnym przekonaniem w stronę gospodarzy.Widziałem ich ze dwa razy w lidzę, widziałem z PSG i to co pisałem wyżej - potrafili uprzykrzyć życie lepszej ekipie, byli świetnie dysponowani i ustawieni przez Dupraza.Część ekipy już znam sprzed paru lat jak Yago, Sylla, Akpa-Akpro, fajnie ustawieni przez byłego trenera Evian, w dodatku furorę w bramce robi Lafonte (17 lat) zaś w przodzie świetny jest Braithwaite (6 bramek w lidze), a i odkurzony jest Toivonen.Mega pozytywny zespół pod względem tego, że wygrzebali się z gówna sezon temu, a teraz grają dobrą piłkę i są wysoko w tabeli.Na przeciwnym biegunie OL, strasznie rozczarowująca postawa drużyny Gennesio i myślę, że jego czas w Lyonie się kończy .Ekipa gra w kratkę, Lacazette jest nie do końca w tak dobrej formie jak w zeszłym sezonie, to samo Fekir po kontuzji, ponadto on nie powinien wystąpić bo z Niceą dostał czerwoną kartkę.Nie widzę tu zwycięstwa gości dlatego typ w stronę gospodarzy, którzy są na fali, a OL nie ma dobrego czasu i myślę, że ten mecz zadecyduje o tym, że Aulas dokona zmiany trenera.
Guingamp – Angers |Guingamp 0.0 – 1,60
Tu świadomie w stronę gospodarzy.Bardzo lubię ich trenra bo uważam, że jest idealny do drużyn o potencjale EAG.Ta ekipa gra jest taka, że można się momentami spodziewać ciekawego i zaskakującego meczu z ich strony, chociażby jak z Lyonem na Gerland.Nie uświadczysz tam wielkich nazwisk w składzie, ale siłą ich właśnie jest drużyna.Sam jak oglądam ich mecz to nikt nie wpada mi w oko – prócz Privata (znam go z Sochaux), ale sam pomysł na grę i momentami jego realizacja są fajne i skuteczne.Goście drugi sezon w L1 i drugi grają nieźle, również dobrze zdyscyplinowana ekipa, ale w sobotę stawiam na gospodarzy, nie sądzę, że u siebie przegrają dlatego w miarę bezpieczna opcja z DNB.
Saint Etienne – AS Monaco | BTS – TAK – 1,90
Nigdy bym nie przypuszczał, że w takim meczu zagram bts.Ale czasy się zmieniają I w tym sezonie oby dwie drużyny grają zupełnie inaczej niż w zeszłym sezonie.Mój ulubiony trener w L1 – Galtier, cały czas prowadzi ASSE I troche już się dusi, widać to.Kiedyś ta ekipa była skałą w obronie, grali genialnie w defensywie.Teraz nieco się to zmieniło, Lacroix na środku nie jest jest aż tak dobrym stoperem jak był kiedyś Zouma czy chociażby Bayall Sall.Dalej gra Loic Perrin na środku, przed nimi Veretout, Salnes i Saivet, których znam słabej i nie mają oni takiej jakości jak miał kiedyś Lemoine, Cohade.Ekipa nie jest tak pewna w sferze defensywnej jak wcześniej.A będzie to o tyle trudne w niedziele, że naprzeciw będzie najlepsza ofensywie ekipa we Francji.Tyle ile oni mają talentu w ofensywie to głowa boli – Silva, Lemar,Falcao, Germain czy mój ulubieniec Mbappe.Ogromna siła i zapewne coś strzelą na Geoffrey-Guichard, o to się nie boję.Jedyne co to to, że ekipa Jardima znacznie słabiej gra w defensywie, ale jest to pokłosie aż tak ofensywnej gry.Jemerson, Glik popełniają błędy co skutkuje bramkami, ale na razie gracze ofensywni nadrabiają to z nawiązką.Stawiam tu both to score, oby dwie drużyny nieco rozluźnione w defensywie, a i w ofensywnie też coś postrzelają.
Kursy z 365.