>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11 kolejka I Ligi 05.10 - 07.10.2012

Status
Zamknięty.
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Przed nami 11 kolejka I Ligi.

Kursy od
Piątkowa konfrontacja Arki z Miedzią będzie też okazją do spotkania dobrych znajomych. W kadrze legniczan jest pięciu zawodników, którzy niegdyś grali w Arce: Andrzej Bledzewski, Zbigniew Zakrzewski, Kamil Hempel, Piotr Madejski i Piotr Kasperkiewicz. Z kolei w zespole z Gdyni występuje Tomasz Jarzębowski, a trenerem jest Czech Petr Nemec, który w latach 2005-07 pracowała w Miedzi. Legniczanie wyruszyli do Gdyni w czwartek rano i to w optymalnym składzie, z Aleksandrem Ptakiem i Krzysztofem Wołczkiem, Adrianem Łuszkiewiczem, Jakubem Grzegorzewski oraz Kamilem Hempelem. - Liczę, że po ostatnim meczu z Okocimskim, w którym nie padły gole, tym razem znajdziemy drogę do bramki Arki i w Gdyni zdobędziemy punkty - kończy Bogusław Baniak. Inne mecze już w sobotę. Łks zagra u siebie z liderem Flotą Świnoujście, w meczu na szczycie Cracovia podejmie Zawiszę. Blisko 12 tysięcy kibiców ma obejrzeć na żywo hit piłkarskiej I ligi pomiędzy Cracovią a bydgoskim Zawiszą. To tegoroczny rekord frekwencji na zapleczu ekstraklasy. Szykuje się świetne widowisko. GKS Katowice zagra ważny mecz z Tychami. W zdecydowanie lepszej sytuacji przed tym meczem, i sportowej, i organizacyjnej, jest tyski zespół. Podopieczni trenera Piotra Mandrysza kontynuują swoją serię sześciu spotkań bez porażki. Tyszanie po czterech zwycięstwach z rzędu, w ostatniej kolejce zanotowali bezbramkowy remis z Arką Gdynia. Mimo podziału punktów pojedynek, który był transmitowany na żywo w telewizji Orange sport, mógł się podobać. „Trójkolorowi” po jedenastu rozegranych kolejkach, w ligowej tabeli plasują się na wysokim piątym miejscu z dorobkiem szesnastu punktów.
Przed zawodnikami Okocimskiego KS Brzesko dwie potyczki domowe. Pierwsza z nich już w najbliższą sobotę, a na tapecie będziemy mieli zespół Olimpii Grudziądz. „Piwosze” podbudowani remisem w Legnicy dołożą wszelkich starań, aby punkty pozostały na Okocimskiej. Do tej pory brzeszczanie byli aż nadto gościnni.
Dla Olimpii to drugi sezon na zapleczu T-Mobile Ekstraklasy. W poprzednim zajęli na koniec 11. miejsce z dorobkiem 43 punktów.
Zachęcam do pisania postów, podawania typów, informacji i wyrażania swoich opinii na temat spotkań 11 kolejki. O porządek w tym temacie dbają Kanonier0392 i Ramzesa.

Otrzymane punkty reputacji: +8
H 187

h778

Użytkownik
Arka Gdynia - Miedź Legnica (5.10.2012, 19:00) ✅ 1:0
Typ: Arka Gdynia (-0,25)
Kurs: 1,95
Bukmacher: bet365
Stawka: 3/10

Widziałem kilka meczów Arki w tym sezonie, ich gra nie wygląda źle, podstawowym problemem jest brak skuteczności, w tej kategorii zdecydowanie przoduje Szwoch, który na dwadzieścia sytuacji wykorzystuje maksymalnie jedną. Przed tygodniem niezły i ciekawy mecz z Tychami, sytuacje były z obu stron, ale chyba odrobinę większą szansę na zwycięstwo mieli gdynianie. Dzisiaj możemy spodziewać się podobnego, otwartego spotkania, bo i w Arce, i w Miedzi grać w piłkę potrafią. U gospodarzy zabraknie nieobecnych też z Tychami Formelli i Wallace&#39;a, u legniczan bez osłabień, do kadry meczowej wracają Ptak, Wołczek (kontuzje) i Łuszkiewicz (kartki), ale wyjść w pierwszej jedenastce powinien tylko ten ostatni. W Gdyni Arka radzi sobie w tym sezonie nieźle, pewne zwycięstwa z Wartą, Łęczną i Sandecją, nieznaczne porażki z Flotą i Zawiszą. Miedź na wyjazdach przegrała z Kolejarzem i Tychami, pokonała Niecieczę (dziwny to był mecz) i Polonię. Dzisiaj wygrają gospodarze.

edyp 186

edyp

Użytkownik
Co sądzicie o meczu na szczycie Cracovii z Zawiszą?
Spotka się 2 głównych faworytów do awansu do ekstraklasy. Wg bukmacherów minimalnym faworytem są gospodarze. Pewnie ze względu na grę u siebie. Na meczu spodziewany jest rekord frekwencji - ponad 10 tysięcy ludzi. Do tego liczna grupa fanatyków z Bydgoszczy. Otoczka spotkania da o sobie znać i spodziewam się niezłego widowiska. Typowanie zwycięzcy w tym meczu to moim zdaniem istna loteria. Zawisza w najmocniejszym składzie. Wszyscy zdrowi i nikt nie pauzuje. W Cracovii nieco gorzej, kilka drobnych urazów i zmęczenie po meczu Pucharu Polski. Przypomnijmy, że mają w nogach 120 minut i stresujące rzuty karne. Sporo nerwów stracili tam piłkarze. Moim zdaniem jeśli czegoś szukać w tym meczu to overa. Bardziej MUSI w tym meczu Cracovia niż Zetka. To gospodarze mają 4 pkt straty do Bydgoszczan. A jak Zawiszanie grają z kontry chyba nie trzeba mówić. Błąd, Gevorgjan i Masłowski - niesamowicie szybcy pomocnicy świetnie grający z kontry. Do tego z przodu Abbot lub Chałas. Ciężko przewidzieć, na kogo zdecyduje się trener Szatałow. Spodziewam się ofensywnego meczu z dużą ilością akcji ofensywnych i strzałów na bramkę. Cracovia musi atakować, a Zetka będzie grać z kontry a potrafi robić to dobrze. Jak padnie bramka to mecz się jeszcze bardziej otworzy i spodziewam się wielu bramek. Osobiście typuję 2-1 dla Zawiszy, ale to bardziej &#39;patriotycznie&#39;. Jednak over 2,5 ✅po kursie 2,15 na William Hill wygląda bardzo kusząco.

D 5

dzeko1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, 1 liga Polska
Spotkanie : Arka Gdynia – Miedź Legnica
Typ: 2
Kurs: 3,50
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Oferta piątkowa nie rozpieszcza, ale jeśli przyjrzeć się bliżej to można zawsze coś znaleźć dla siebie, nie można za bardzo skleić fajnego akumulatora, ale za to jest singiel, który mam zamiar puścić za dość grubą stawkę. Zaplecze naszej piłkarskiej ekstraklasy rządzi się swoimi prawami, wystarczy tylko spojrzeć na tabele i nie trzeba być ekspertem aby dojść do wniosku, że w tej lidze każdy może wygrać z każdym, liderem tabeli jest Flota Świnoujście co świadczy o strasznej przeciętności tego szczebla rozgrywek. Z takiego obrotu sprawy mogą korzystać tylko tacy jak Miedź Legnica, klub, który jest beniaminkiem świetnie zaadoptował się do 1 ligi i zajmuje po 10 kolejkach solidne 5 miejsce. Mnie osobiście to nie dziwi, bo kadrowo wyglądają wcale nie gorzej od Arki, mając w składzie takich ludzi jak Łobodziński, Zakrzewski czy Madejski. Trenerem Miedzowych jest Bogusław Baniak, trener na pewno kontrowersyjny lecz znający trenerski fach od podszewki. Według mnie drużyna na top 5 sezonu mogąca namieszać w rozgrywkach. Dzisiaj czeka ich ciężka przeprawa w Gdyni z Arką, drużyną, która w mojej opinii jest źle budowana, z prostej przyczyny jej trener Petr Nemec to nie szkoleniowiec, który jest w stanie prowadzić zespół pod taką presją awansu, udowodnił to w tamtym sezonie i nie rozumiem dlaczego nie został zwolniony. Drużyna fizycznie na pewno bardzo dobrze przygotowana, bo z tego słynie jego szkoła, ale atmosfera w drużynie jest kiepska co pokazał mecz z Zawiszą, w moim odczuciu zespół powinni wzmocnić bardziej wartościowi ludzie niż Krajanowski czy też Mazurkiewicz nie gwarantują gry o awans, zespołowi na pewno czegoś brakuje, pozbyto się Nwaogu co też mogło wpłynąć na atmosfere w drużynie, teren na pewno do zdobycia, udowodniła to Flota i wspomniany Zawisza, kompletnie Arka Petra Nemca mnie nie przekonuje i typuję dzisiaj, że odniosą oni kolejną porażkę na własnym terenie, a ich pogromcą będzię legnicka Miedź, która na pewno zagra odważnie w dzisiejszym spotkaniu i mam nadzieję, że przyniesie to efekt w postaci 3 punktów, typ ryzykowny, ale z pewnością można spróbować, polecam wszystkim i powodzonka !

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - 1.Liga
Spotkanie : Cracovia - Zawisza Bydgoszcz
Typ: 2
Kurs: 3,10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mecz zapowiadany jako hit jesienni w pierwszej lidze, dwa najmocniejsze kadrowo ekipy Cracovii i Zawiszy Bydgoszcz zmierzą się w bezpośrednim pojedynku przy ul.Kałuży. Nieznacznym faworytem bukmacherów są tutaj gospodarze, którzy na własnym obiekcie jak do tej pory tylko wygrywali, ponadto potrafili już raz w tym sezonie pokonać Zawiszę i to w Bydgoszczy w ramach rozgrywek Pucharu Polski. Ja jednak w dzisiejszym spotkaniu większe szansę daję mimo wszystko Zawiszy.
Wspomniałem o tym, że Cracovia wygrywa wszystkie mecze u siebie, Zawisza natomiast nie gorzej radzi sobie na wyjazdach, bo odniosła 4 zwycięstwa i remis (z ŁKS-em). Ponadto wydaje mi się, że Zawiszy zdecydowanie lepiej gra się w meczach wyjazdowych niż przed własną publicznością gdy rywal ogranicza się jedynie do obrony. Na wyjazdach Zawisza może korzystać ze swoich szybkich zawodników z linii pomocy jak Błąd, Gevorgjan czy Masłowskii wychodzą przez to bardzo dobre kontry a w takim spotkaniu jak z Cracovią, która preferuje styl jak to określił portal weszlo &quot; bardzo radosne ataki niemal całym składem&quot;, kontry Zawiszy powinny być bardzo ważnym elementem w tym spotkaniu, kto wie może nawet decydującym.
Warto również podkreślić, że Cracovia ma za sobą ciężkie spotkanie w Pucharze Polski przeciwko Flocie Świnoujście gdzie nie tylko grali 120 minut ale również urazów nabawili się Pilarz i Szeliga (obaj najprawdopodobniej dzisiaj jednak zagrają), na pewno natomiast nie zobaczymy Nykiela i Budzińskiego. W Zawiszy natomiast w meczowej &quot;18&quot; znalazło się miejsce dla kontuzjowanych ostatnio Bartosza Kopacza, Brazylijczyka Hermesa a do podstawowej &quot;11&quot; powinien wrócić Cezary Stefańczyk. Mój typ na to hitowe spotkanie w pierwszej lidze to zwycięstwo Zawiszy.

H 187

h778

Użytkownik
GKS Katowice - GKS Tychy (6.10.2012, 17:00) ⛔ 1:0
Typ: GKS Tychy (+0,25)
Kurs: 1,825
Stawka: 4/10

W Katowicach od dłuższego czasu nie dostają wypłat, zawodnicy mają na głowie sprawy ważniejsze niż piłka. Ostatnio wygrane z Sandecją i Polonią, wcześniej porażki z Niecieczą czy Zawiszą, w pierwszej kolejce nawet z ŁKS. Tychy ostatnio przegrały jeszcze w sierpniu z Flotą, od tego czasu zwycięstwa z Okocimskim, Miedzią, Olimpią i Sandecją, w poprzedniej kolejce remis z Arką po niezłym meczu. W Katowicach zabraknie dziś pauzującego za kartki Wołkowicza [9/1], kontuzjowanych od dłuższego czasu Beliančina i Sadowskiego, pod znakiem stoi występ Cholerzyńskiego [10/0], u tyszan bez osłabień. Piłkarsko lepiej prezentują się goście i nie powinni przegrać.
Cracovia - Zawisza Bydgoszcz (6.10.2012, 19:45) ⛔ 3:1
Typ: Zawisza Bydgoszcz (0)
Kurs: 2,125
Stawka: 3/10

Bardzo ważny mecz w kontekście awansu, Zawisza może dzisiaj odskoczyć swoim głównym rywalom na 7 punktów. Już pisałem, że bydgoszczanie grają najładniejszą piłkę w I lidze, co prawda dwukrotnie mnie w tym sezonie zawiedli, ale dam im jeszcze jedną szansę. Cracovia u siebie z kompletem zwycięstw, nie prezentują się jednak jakoś szczególnie, wysokie miejsce w tabeli to zasługa głównie Boljevicia, który wygrał krakowianom dwa ostatnie mecze. Gospodarze po środowych 120 minutach w Pucharze Polski na pewno nie są w optymalnej dyspozycji, w dodatku zabraknie kapitana Szeligi, a także Budzyńskiego i Nykiela, po kontuzji wrócił Struna, ale jeszcze dzisiaj nie powinien zagrać. Zawisza bez osłabień, w tygodniu nie grali, powinni zwyciężyć.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, I liga
Spotkanie: Dolcan Ząbki - Polonia Bytom
Typ: Dolcan Ząbki
Kurs: 1,75
bwin

Dzisiaj kwadrans po godzinie dwunastej ekipa Dolcanu Ząbki podejmie na swoim obiekcie Polonię Bytom. Obydwie ekipy należą do zespołów które okupują dolne rejony w ligowej tabeli. Ekipa gospodarzy jednak wygląda na zespół który powinien dzisiaj sobie poradzić z zespołem gości. Jest okazja na przełamanie złej passy w konfrontacjach z Bytomianami. W dotychczasowych czterech spotkaniach ani razu nie wygrali gracze z Ząbek raz zostali pokonani i trzykrotnie remisowali. Udało im się strzelić tylko jedną bramkę rywalom w ostatnim pojedynku zakończonym wynikiem jeden jeden a strzelcem tego rodzynka był Marcin Hirsz. Gospodarze zajmują obecnie czternaste miejsce w tabeli. Jak dotąd udało im się wygrać dwukrotnie ze Stomilem Olsztyn i Cracovią Kraków. jak więc widać stać ich na dobrą grę. Co do graczy Polonii to oni z kolei nie wygrali żadnego ligowego spotkania w tym sezonie. Zajmują ostatnie miejsce w tabeli i dzisiaj nic nie przemawia za tym aby dzisiejsze spotkanie mogło coś zmienić. Bytomianie w ostatnich pięciu meczach stracili dziesięć bramek i ugrali tylko punkt. Jako ciekawostkę mogę podać fakt że w ekipie Dolcanu niema żadnego obcokrajowca, cała kadrę stanowią sami Polacy.

dexm 28

dexm

Użytkownik
Piłka Nożna, 1 Liga Polska
Warta Poznań - Termalica B-B. 2:0 ✅
Typ:1
Kurs 2.50

William Hill

Historia spotkań Warty i Termaliki wskazuje bardziej na remis jednakże nie jestem zwolennikiem prorokowania z zeszło sezonowych meczów. Bardziej prognostyczna dla mnie jest sytuacja obecna. Ta na pierwszy rzut oka wydaje się być na korzyść zespołu z Niecieczy. Drużyna Ma pasmo 6 zwycięstw, nie ma problemów z wyjazdowymi meczami (narazie wygrał je wszystkie) i potrafi strzelać gospodarzą 2 a nawet 3 bramki. Dlaczego więc obstawiam ich porażkę? Przedewszystkim mam tu na uwadze kontuzje jest ich 4 a największą z nich jest ta Dariusza Pawlusińskiego. Zawodnik ten to motor napędowy zespołu i zarazem strzelec 5 bramek. Co do gospodarzy to myślę że wyniki meczy nie odzwierciedlają ich całkiem dobrej gry która niestety nie idzie w parze z skuteczności. Warta przegrała 2 ostatnie mecze i pewnie odczuwa tzw. sportową złość Myślę że stać ją się przełamać i Wygrać Ten Mecz!

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom