Przed nami jeden z hitów tej serii gier w 1. Bundeslidze. Ja celuje tutaj w kartki, ponieważ lepszej okazji na przełamanie Lipska z BVB nie będzie. RB z BVB wygrało tylko raz w historii, a ostatnia porażka w finale DFB Pokal z pewnością ich boli. W rywalizacji z PSG wyglądali całkiem nieźle i jeżeli przełożą tę dyspozycję na dzisiaj, to są spore szanse na komplet punktów. Ekipa z Dortmundu miała bardzo dobry początek w rywalizacji z Ajaxem, ale sędzia miał inne plany na tamten mecz i niesłusznie wyrzucił Matsa Hummelsa. Brak Erlinga Haalanda i gra w 10 przez dłuższy okres spotkania z klubem z Amsterdamu może dać się we znaki w sobotnim starciu w Lipsku. Będą uciekać się do faulów i jak to ma w zwyczaju Borussia, jak im nie idzie to łapią wiele upomnień. Podobnie jest z RB, a że sędzią tego meczu jest mój ulubieniec z Niemiec Felix Zwayer to o cztery kartki w tym gorącym pojedynku jestem spokojny.
BTTS w meczu Bayernu Monachium z Freiburgiem w Superbet tez polecam @1.80
W słabiutkim Greuther Fürth połowy składu nie ma, bo teraz jeszcze kilku piłkarzy zakażonych. Jeśli ten mecz w ogóle się odbędzie to Eintracht musi, kurs około 2.0 bardzo dobry.