>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

11. Kolejka Bundesligi 28-30.10.2011

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
11. Kolejka Bundesligi

Szybko przechodzimy z rywalizacji pucharowej do ligi. Nie było zbyt wiele niespodzianek w DFB-Pokal w większośći pierwszoligowcy przeszli dalej. Bayern się w pewnym sensie odbudował, Lewandowski potwierdził formę, to czego można było się spodziewać Hannover większą uwagę przykłada do Ligi Europejskiej i puścił Mainz, ciekawostką jest że HSV nie zrezygnowało z pucharu. Cóz wracamy do Bundesligi, najciekawiej zapowiada się rywalizacja Stuttgartu z Polskim Dortmundem.

Zapraszam do dyskusji.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
FREIBURG - BAYER LEVERKUSEN
Najbardziej przypadło mi do gustu właśnie to spotkanie bo kurs 2,12 na Leverkusen wysoki ale nie warty ryzyka. Bayer to porządna firma ale po przejęciu obowiązków trenerskich przez Dutta i odejściu chociażby Vidala ta firma jest cieniem tego co grała w poprzednim sezonie. Najgorszym a zarazem najsłabszym ich punktem jest zdecydowanie obrona. Masa strat w środku pola , słabe krycie przy stałych fragmentach gry , obrońcy przegrywają indywidualne pojedynki , mała klepka i obrona rozmontowana co można było zobaczyć nie tylko w meczu z Schalke ale również z Gladbach , które powinno wygrać. Mam wrażenie , że w Bayerze formacja defensywna nie istnieje , brakuję tam gołym okiem komunikacji , Toprak to chyba największa pomyłka w takiej firmie , która aspiruję na WICE-MAJSTRA. Jak wiadomo Dutt trenował w ubiegłym sezonie Freiburg i zna tą drużynę od A do Z dzięki czemu łatwiej będzie mu rozpracować jutrzejszego rywala pod względem taktycznym ale to zdecydowanie za mało aby zaufać gościom. W ofensywie wiadomo potencjał spory , takie indywidualności jak Sam, Schurrle w pojedynkę mogą wygrać mecz ale pod warunkiem , że defensywa nie traci dużo a w Leverkusen ostatnim czasy tak nie jest. Głównym celem Freiburga jest utrzymanie więc tutaj trochę inne aspiracje a niżeli rywale. Zdawać się powinno , że gospodarze to chłopcy do lania ale dla Leverkusen z tak słabą postawą to może być problem. Pamiętam spotkania chociażby Dortmundu z Freiburgiem , kiedy to byli w &quot;złotej formie&quot; i strasznie się męczyli z jutrzejszymi gospodarzami. Ofensywnie Freburg potrafi zagrać i zdobywać bramki co pokazali chociażby w spotkaniu z Werderem, dochodzi do tego słaba postawa defensywy gości co przy dobrym szczęściu i lepszej skuteczności graczy ofensywnych pozwoli na zdobycie chociażby jednego pkt. Freiburg ma dodatkowy mały handicap w postaci własnego boiska i nie są na straconej pozycji w jutrzejszym spotkaniu. Podsumowując Bayer ma z pewnością lepszych zawodników , lepsze indywidualności ale jak do tej pory grają tylko dobrze w ofensywie a to zdecydowanie za mało by im jutro zaufać. Można spróbować na LIVE ale na sucho nie polecam.
NO BET

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: SC Freiburg - Bayer Leverkusen
Typ: 2
Kurs: 2.05
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Zainteresowało mnie to spotkanie, ponieważ Leverkusen ostatnie trzy mecze wyjazdowe z Freiburgiem wygrywało dość zdecydowanie:
14/05/2011 1:0 (w)
22/08/2009 5:0 (w)
16/04/2005 3:1 (w)

Dzisiaj także ekipa gości jest faworytem meczu. Freiburg w ostatnich trzech spotkaniach wygrał 1 spotkanie z Monchengladbach 1:0 u siebie, pozostałe dwa mecze to porażki 1:2 z HSV oraz w ostatniej kolejce 0:1 z Kaiserslautern na boisku rywala.
Leverkusen plasujące się na 9 pozycji w lidze zremisowało u siebie z Monchengladbach 2:2 i doznało porażki 0:1 w meczu kolejki z Schalke (u siebie). Ta forma to efekt meczu w Lidze Mistrzów z Valencią, który ekipa z Leverkusen wygrała 2:1.
Dzisiaj typuję na zwycięstwo Bayeru, historia potwierdza to, że Freiburg tej drużynie &quot;leży&quot;, forma w ostatnim czasie także jest po stronie gości.

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 28

roki1

Użytkownik
FC Koln-FC Augsburg

A mnie zainteresowalo wygrywanie meczy,po swoich wczesniejszych przegranych meczach przez druzyne Koln..Tak widze ze lubi byc od 3 kolejki.Nawet jak przegrali u siebie to wygrali na wyjezdzie.Jak przegrali na wyjezdzie.To wygrali usiebie i to nie z byle kim.Jest tam jeden wyjatek,ale nie zmienia to faktu ze cos no rzeczy jest.Moze u nich duza role odgrywa motywacja.Nie wiem,ja na nich sprobuje.Mam nadzieje ze mecze pucharowe nie zachwieja tej jak by regularnosci.I ze mecz zakonczy sie normalnie bez pomocy sedziow,bledow obrony i razacej nieskutecznosci na rzecz Augsburg.Bo ostatnio ta druzyna na tym jedzie.Wiadomo pilka no ale ile mozna.Pozyjemy zobaczymy.Co z tego wyjdzie.

Koln-Augsburg Typ1: Kurs:1.9 Bet365

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Chyba czas spróbować czegoś nietypowego :razz: he chyba BVB nie wygra tego spotkania coś tak czuje. Prawdę mówiąc Borussia jest tu faworytem, a najbardziej prawdopodobny wynik to remis - chyba wszyscy się zgodzą ;). Mimo to uważam, że najrozsądniej jeśli już ruszać to spotkanie zagrać DNB chłopaków z miasta Porsche. Myślę, że VFB powinno dać radę w tej rywalizacji z kilku względów: po pierwsze atut własnego boiska, gdzie wiadomo że Dortmund nie jest drużyną, która na wyjazdach spisuje się znakomicie... w prawdzie wygrali z Werderem i Mainz jakiś czas temu i ograli w pierwszej rundzie DFB-Pokal Sandhausen, ale na dobrą sprawę jeszcze niedawno komentatorzy liczyli BVB mecze bez wyjazdowego zwycięstwa z tego co pamiętam haczyli o ubiegły sezon. Do tego duże problemy w ofensywie faktycznie Robert strzela ale tylko on jest regularny reszta czyli Perisic, Kagawa i Götze strzelają zdecydowanie mniej bramek, Großkreutz w ogóle gra przeciętnie dlatego często wypada z podstawowego składu, dużo jest też dymu, a mało ognia. Co do składu to ważna sprawa kicker.de awizuje najmocniejsza, ale trzeba pamiętać, że już za chwilę Borussia gra o wiosenny byt w europejskich pucharach (LE) i na pewno Klopp będzie chciał trochę oszczędzić swoich zawodników bo w końcu z Piräusem grają na Signal Iduna. Zapewne 20 do 30 minut dostanie Barrios - niema szans, że w obecnej dyspozycji coś strzeli, zawsze wchodzi w końcówkach i nawet nie zauważam, że jest na boisku; domyślam się że Paragwajczyk zmieni Lewandowskiego. Ostatnio w nie najlepszej dyspozycji jest obrona Borussii w BL mają 7 bramek straconych czyli przyzwoicie więcej od Bayernu podobnie jak czołówka, ale nie chce mi się sprawdzać statystyk, ale to jest pewnie 4 może 5 spotkań z 10 w Bundeslidze w których to puścili bramki bo oni raczej jedną tracili. Tak to interpretując to nie zaciekawie wygląda bo w końcu to była najlepsza defensywa ubiegłego sezonu. Dziś widać, że Subotic i Hummels mają problemu w komunikacji, dużą zasługą jest wyszkolenie i styl małej Barcelony bo obawiam się, że gdyby nie posiadanie piłki to statystyki defensywne BVB wyglądały by trochę gorzej. Stuttgart oglądałem w tym sezonie kilka razy, Borussii widziałem wszystkie mecze ;), ale myślę że mogą ocenić możliwość VFB. Głownie oni są drużyną bardzo dobrze sklejoną mają dobrze rozrysowany szkielet zespołu, Kuzmanovic, Harnik, Cacau trzymają ofensywę, zaś defensywy pilnują Boulahrouz czy Tasci i w bramce 24 letni Ulreich - gdzie zaznaczę że szkółka bramkarska w Stuttgarcie to jedna z lepszych. W tym sezonie w zespole z Mercedes-Benz-Arena pojawił się Okazaki, Japończyk - pewnie wielu zastanawia się skąd moda na Azjatów w BL, myślę że mogę wyjaśnić jak kogoś to interesuje... jak wielu wie kluby piłkarskie szukają w Azji sponsorów, Anglicy, Hiszpanie, Włosi wyjeżdżają na turne do Azji i w ten sposób szukają potencjalnych widzów, sponsorów; Niemcy poszli o krok dalej i sprowadzili Azjatów do Bundesligi i tym samy tak jak w Polsce z Polakami tak w Japonii Bundesliga ma najwyższą oglądalność z lig top 5. Co do Okazaki to kolejny dobry strzał, piłkarz bardzo dobry, strzelił już 3 bramki w BL i zaszczepił trochę stylu ninja w VFB :]. Stuttgart ma bardzo dobre statystyki na własnym boisku 9 z 17 punktów zdobył u siebie podopieczni Labbadia strzeli też na własnym boisku 9 bramek. Może powiem tak jak Bruno Labbadia chce coś udowodnić to musi z BVB wygrać, na pewno ma zespół który na to stać, na pewno jest szkoleniowcem który może wykorzystać atuty własnego zespołu przeciw rywalom. Stawiam skromnie DNB wazie czego liczę na zwrot.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund (Draw no bet) Typ:1 Kurs:2,39 Tobet

PS. Zaraz mnie ktoś zacytuje i zwróci uwagę na &quot;problemy ofensywne BVB&quot; - uwierzcie mi strzelanie bramek BVB robi problem, bo wyłączenie Lewandowskiego zmienia postać rzeczy. Wystarczy spojrzeć na statystyki.

&gt; Strzelcy
Robert Lewandowski - 10
Shinji Kagawa - 3
Kevin Großkreutz - 3
Ivan Perisic - 3
Mario Götze - 2
Patrick Owomoyela - 1
Sebastian Kehl - 1
Łukasz Piszczek - 1
Marcel Schmelzer - 1

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Freiburg - Bayer Leverkusen

Wszystko wskazuje tutaj na wygraną gości. Nie znalazłem w sumie aspektu, który stanowiłby jakikolwiek argument przemawiający za Freiburgiem. Po pierwsze przewagę gości widać już patrząc na tabelę. Gospodarze są na ostatnim miejscu. Choć totalnej padaki nie prezentują, to widać wyraźnie problemy ze skutecznością i w obronie, co przekłada się na kiepski bilans bramkowy i ledwie 7 punktów w 11 meczach. Bayer ma ich dwa razy więcej. W Bundeslidze też nie gra na najwyższym poziomie, ale w końcu musi się przebudzić. Choć bilans ostatnich 5 starć ligowych jest bardzo niekorzystny (1-1-3) to wszystko wydaje się iść w coraz lepszym kierunku. Leverkusen nie może przecież do końca sezonu okupować miejsca gdzieś w środku tabeli. Występy w Lidze Mistrzów pokazują, że Bayer ma duży potencjał, a nowy trener coraz lepiej radzi sobie z ustawianiem piłkarzy. Od początku sezonu w szeregach Bayeru nie ma kilku bardzo dobrych grajków z Adlerem i Barnettą na czele. Ma to na pewno wpływ na osłabienie jakości gry Aptekarzy, ale uważam, że Bayer i tak sobie nieźle radzi. W starciu z naprawdę kiepskim Freiburgiem nie powinien dać zepchnąć się do defensywy. Musi wreszcie wybić się do góry. Dziś moment jest naprawdę dobry.
Bayer ma też asa w rękawie w postaci Robina Dutta. Szkoleniowiec gości trenował przecież wcześniej właśnie Freiburg. Zna on ten zespół świetnie i powinien wiedzieć, jakie są najsłabsze punkty czerwonej latarni ligi.
Jako ciekawostkę można dorzucić fakt, że Bayer wygrał 6 z 7 ostatnich bezpośrednich spotkań.
Oba zespoły mają do dyspozycji praktycznie cały skład, oczywiście poza stałymi nieobecnymi Bayeru. Piłkarsko zdecydowanie lepszy jest zespół z Leverkusen. Wystarczy to dziś udowodnić.

Freiburg - Bayer Leverkusen
Typ: 2 - 2,10 ✅
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +6
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Tu mamy mecz trochę tak na przełamanie. Mamy już prawie listopad, a Werder ostatni mecz wygrał 25 września z Herthą co o tyle dziwi, że Bremeńczycy dobrze grają. Pizarro stary lis jest w formie, trochę zawiódł ostatnio bo tylko jedną bramkę strzelił, przez to Werder zremisował, bo pamiętam że miał kilka okazji które zmieniły by wynik. Ogólnie Brema wydaje się być w tym sezonie poukładanym zespołem. Mainz w tym sezonie już nie jest tak mocną drużyną jak była choćby rok temu, w prawdzie trener pozostał ten sam - Tuchel w ogóle to fenomen bo to kolejny po Kloppie młody trener w Mainz który od razu robi furorę. Ale skład się trochę posypał Lewis Holtby wrócił do Schalke po wypożyczeniu, a to był jeden z motorów napędowych, to samo André Schürrle który przeniósł się do Leverkusen, a on też był ważną częścią układanki i w ten sposób obraz Mainz zmienił się diametralnie o czym dobitnie świadczy 15 pozycja w tabeli. Kiedyś nawet Hajto mówił, że Mainz raczej w tym sezonie powalczy o utrzymanie i na to się zapowiada. Brema cóż nadal bez Arnautovica - dostał karę za kartki, ale myślałem że na ten mecz wraca :?. Mimo to teraz duży wpływ na drużyną ma Ekici, a bardzo dobrym transferem okazał się boczny obrońca Papastathopoulos, reszta to stary skład z Pizarro i Huntem na czele wiec myślę, że spoko. W Mainz nie będzie mógł zagrać Szalai. Resztę z tych którzy nie będą mogli grać w Mainz średnio kojarzę, co za tym idzie nie odgrywają żadnej znaczącej roli. Myślę, że warto spróbować DNB Werderu bo kurs jest przyzwoity, jakoś jestem przekonany o zwycięstwie gości ale to jest Bundesliga gdzie własne boisko odgrywa znaczącą role i niema sensu ryzykować.

1. FSV Mainz 05 - Werder Bremen (Draw no bet) Typ:2 Kurs:1,82 Tobet

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Bayern Monachium - Nurnberg | Typ: 1 [-1] - 1,50

Całkiem sympatyczny kursik jak na takie zdarzenie. A czy można przypuszczać, że Bayern zaskoczy wszystkim i nie wygra pewnie? W sumie nie. Bawarczycy w ostatnich 5 meczach na własnym terenie zdobyli 22 gole, nie tracąc przy tym ani jednego! Norymberga to po prostu kolejny team na rozkładzie. W czołówce tabeli jest dość ciasno więc nie ma mowy o oszczędzaniu sił przed meczem LM z Napoli. Skład wygląda bardzo dobrze. Możliwy jest co prawda brak van Buytena i Robbena, ale nawet taka sytuacja nie powinna mieć bezpośredniego wpływu na wynik. Goście mają zresztą jeszcze większe problemy. Dziś wystąpić nie mogą przede wszystkim Pinola (O,8/1) i Eigler (N,8/1). Od kliku spotkań kontuzjowany jest też absolutnie podstawowy bramkarz Schafer. Nie widzę szansy na jakiekolwiek punkty dla przyjezdnych. Bayern od początku do końca powinien dziś mieć przewagę i udokumentować to wysokim zwycięstwem.
Bet365

sparta 309

sparta

Użytkownik
Leon racja, ale to nie wszystkie absencje u gości ja znalazłem takie:
Schafer (bramkarz 2/0)
Eigler (napastnik 8/1)
Pinola (obrońca 8/1)
i dodatkowo:
Rakovsky (bramkarz 2/0)
Nilsson (obronca 0/0)
Didavi (pomocnik 1/0)
Feulner (pomocnik 8/1)

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Wolfsburg - Hertha
Over 3.5 gola
2.80

Dzisiaj o godzinie piętnastej trzydzieści zostanie rozegrany bardzo interesujący mecz w pierwszej lidze niemieckiej. Zmierzy się ze sobą VFL Wolfsburg i ekipa ze stolicy Hertha Berlin. Jest to mecz w ramach jedenastej kolejki spotkań. Gospodarze po dziesięciu meczach plasują się na jedenastej pozycji. Zdobyli do tej pory trzynaście punktów. Zaliczyli w dziesięciu meczach trzy razy over 3.5 gola. Goście to sąsiad z tabeli gospodarzy. Zajmują jedną pozycję wyżej niż Wolfsburg. Są na 10 miejscu i mają tyle samo punktów co ekipa &quot;wilków&quot;. Na dziesięć meczy zaliczyli 3 razy over 3.5 gola. Na 34 mecze w historii między tymi ekipami aż 12 razy padał wynik wyższy niż 3.5 gola. Ostatni mecz to 5:1 dla Herthy. Moim zdaniem &quot;Wilki&quot; będą chcieli się zrewanżować za ostatnią porażkę. Kibice zobaczą dzisiaj co najmniej cztery bramki. Stawiam na to, że Wolfsburg wygra ten mecz 3:1.
Wynik 2:3 ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Kolonia - Augsburg typ: Kolonia kurs: 1,85
Gra piłkarzy Kolonii to jakaś totalna sinusoida. Mam nadzieję, iż jutro nastąpi wzlot. Za tym typem przemawia głównie fakt rozgrywania meczu u siebie. Dwa ostatni mecze u siebie Kolonia wygrała i zapewne mecz z beniaminkiem to dobra okazja aby zrehabilitować się za ostatnie porażki (puchar + mecz z Dortmundem). Augsburg co prawda ostatnio tendencja zwyżkowa, aczkolwiek piłkarze Kolonii powinni &quot;odpalić&quot; jutro bez względu na poziom przeciwnika. Spodziewam się zwycięstwa zespołu FC Koln, który ma wahania formy - to fakt, ale z pewnością dysponuje lepszą kadrą i potencjałem niż zespół beniaminka. Krótko - liczę jutro na ich zwycięstwo. Pozdrawiam i życzę udanych typów:]

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dla mnie w dzisiejszych spotkaniach nie ma klarownych faworytów. Wszystkie ekipy Kolonia , Hamburger SV , Augsburg , Kaiserslautern nie grają stabilnej piłki. Kolonia owszem potrafi wygrać z najlepszymi aby potem przegrać chociażby z Herthą 3:0.Hamburg poprawił swoją grę ale czy na tyle aby zacząć wygrywać ? Rywal na papierze słaby ale walczą o każdy punkt. Kursy na Lautern wysoki i na pewno skorzystam tym bardziej , że poprawili ostatnio swoją grę i mogą zaskoczyć.
1st half Lautern @ 4,70 ???? HT 0-1
1st half Augsburg @ 3,90 HT 2-0

Otrzymane punkty reputacji: +6
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Wczoraj niepotrzebnie grałem te spotkania bez remisu bo mogło być jeszcze lepiej. Dziś w związku z tym spróbuje czystą Kolonię. Ostatnio Kolonia przegra w Pucharze Niemiec z Hoffenheim 2-1, wynik bez tragedii na dobra sprawę nie wiadomo czy Koln nie odpuściło tych rozgrywek. Wcześniej blamaż z Borussią, przegrali 5-0 - ok zasłużenie z przebiegu meczu, ale w pewnym sensie tak duża przegrana była niemiła niespodzianką dla kibiców z Koloni dlatego to spotkanie będzie typowym na rehabilitacje. Augsburg zremisował ostatnio z Werderem - szacun gdyby im się nie przy farciło bo na dobrą sprawę Pizarro miał pecha. Wcześniej wygrana z Mainz, też nic wielkiego bo chłopaki z Moguncji w pewnym sensie z w rozsypce (coraz gorzej grają). Myślę, że dziś Podolski i spółka skończy i tak dobrą passę Augsburga. Moim zdaniem Kolonia musi ten mecz wygrać, gdyż inny wynik byłby nie na miejscu, a Augsburgowi nie pozostaje nic innego jak przyjąć warunki gospodarzy.

1. FC Köln - FC Augsburg Typ:1 Kurs:1,92 Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
HAMBURGER SV - KAISERSLAUTERN
Typ : HSV @ 1,90 BetClic ⛔1:1
Ostatnio widziałem występy graczy Hamburga przeciwko Schalke i Freiburgowi. Mecz z Wolfsburgiem widziałem większymi fragmentami. Wyglądało to naprawdę obiecująco. Szkoda, ze dzisiaj braknie Petrica, ale za niego zagra Son. Bardzo dobre wrażenie robi Töre na skrzydle. Świetnie wyszkolony zawodnik z ogromnym potencjałem. Jednak jego czas spędzony na Stamford Bridge nie był przypadkiem.
Ogólnie jakiś czas temu już stwierdziłem, że Lautern to ekipa do spadku, ostatnie dwa mecze zaprzeczają jakby temu stwierdzeniu bo Lautern zdobyło 6pkt kosztem Schalke i Freiburga. Ale ja tam zdania nie zmieniam i systematycznie przeciwko tej ekipie zamierzam zagrać. Tymbardziej, że w grze HSV widać dobre momenty i dziwne jest, że ta ekipa u siebie jeszcze nie wygrała. Dzisiaj nadarza się okazja do rozdziewiczenia tego konta ;)
Ponadto ostatnie wizyty Lautern w Hamburgu to niezbyt udane pasmo dla gości. Zatem statystyka niby też przemawia za tym faktem. Wierze w Hamburg bo to nie jest na pewno ekipa do spadku.
HSV : Drobny - Westermann, Bruma, Rajkovic, Aogo - Rincon, Kacar - Töre, Jansen - Son, Guerrero
K&#39;LAUTERN : Trapp - Dick, Amedick, Rodnei, Bugera - Sahan, De Wit, Kirch, Tiffert - Shechter, Kouemaha

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom