GP Węgier, to prawie nasz domowy wyścig, Robert rozpoczynał tu swoją przygodę z
F1 a tu taka cisza...
Pewnie jutro z rana się pojawi kilka postów z typami na wyścig, gdzie nie od dziś wiadomo, ze w wyścigu to może sie wydarzyc wszystko. Kwlaifikacje jednak są do zarobku, a wyścig do przezywania emocji i wyciągania wniosków przy podziwianiu rywalizacji
szukałem czegoś fajnego na Raikkonena również, ale jakos przeciwko Alonso czy Magnussenowi jak jest z reguły wystawiony, nie zdecydowałem się pograć. Aczkolwiek kurs na Kimiego z Ferdkiem to duuuża przesada jak piszesz. Kimi lubi Hungaroring.
Ja dziś tak uderzam.
GP Węgier - sobota kwalifikacje 14:00
Kevin Magnussen - Jenson Button
Typ : Magnussen @ 1,8 marathon (limit 312 euro) zjebane 10 kropli deszczu i typ nagle w pizdeu !
Para ogólnodostępna, w
bah @1,65 dają, @1,6 w Expekt, w bwin itp.
Magnussen w dalszym ciągu świetnie jeździ. Poprawki przywiezione na
GP Niemiec, a więc tylne skrzydło przynosi efekty i McLaren poczynił spore postępy i jest konkurencyjny.
W dzisiejszych treningach Magnussen 5 i 6 czas. Button tracił do niego ok 0,4 i 0,7 w tych treningach. Ponadto Magnussen jest bardzo zadowolony co sam mówi :
Kevin Magnussen (P6/P5): Za nami stosunkowo udany dzień. Nie pojawiły się żadne większe problemy a dodatkowo przeszliśmy przez cały plan testów. Nowe części jakie po raz pierwszy znalazły się w naszych bolidach na Hockenheim dalej sprawiają dobre wrażenie i drzemie w nich potencjał. To zawsze kwestia odpowiedniego dostosowania ich pracy. Musimy utrzymać to imponujące tempo poprawy w drugiej połowie sezonu. Ukończyłem drugi trening na piątym miejscu, ale wydaje mi się że możemy mieć tu trochę ciężej niż tydzień temu. Co prawda tempo wystarczyło na TOP5, ale zdaje się, iż jesteśmy nieco w tyle w porównaniu do minionego weekendu.
Button z kolei narzeka, na brak balansu i faktycznie jego bolid dzisiaj nie był w stanie osiągać aż tak dobrych rezultatów. Widać, że Jenson tez niezadowolony :
Jenson Button (P9/P9): Wykonałem dziś bardzo dobry przejazd na miękkiej mieszance z dużym zapasem paliwa – mogę być z niego naprawdę zadowolony. Przez noc musimy się za to skoncentrować na balansie samochodu na pojedynczym okrążeniu. Trudno tu o regularne czasy: samochód spisuje się inaczej w każdym zakręcie, na każdym okrążeniu. Lubię precyzyjnie działające samochody i prawdę mówiąc dziś takim nie dysponowałem. Myślę że wiemy dlaczego tak było i jutro się to zmieni. Nie jestem przesadnie zmartwiony. Spoglądając na tabelę, trudno określić nasze położenie. Nie radzimy sobie tak jak Mercedesy czy Red Bulle, ale patrząc na Williamsa wydaje się, że stracili nieco tempa w porównaniu do ostatniego wyścigu. Przed nami pracowita noc.
Ostatnie wyniki Magnussena w kwalifikacjach to 6, 5 i 4 msc. Button 11, potem 3 w deszczowym i pełnym niespodzianek Silverstone i tydzień temu znowu 11.
GP Węgier - sobota 14:00 kwalifikacje
Romain Grosjean - Adrian Sutil
Typ : Grosjean @ 1,615
Ricciardo - Felipe Massa
Typ : Ricciardo @ 1,615
AKO @ 2,609 marathon (limit 310 euro )
Identyczny kupon można pograć w millenium m.in. , tylko, że tam po opodatkowaniu @ 1,99.
Grosjean wczoraj trochę czasu w garażu spędził, ale jak sam mówi lubi ten tor, ponadto Lotusy lepsze niż Sauber. w h2h Grosjean - Sutil podczas kwalifikacji 8-0 dla Grosjeana. 8-0 w 10 czasówkach bowiem dwa razy Grosjean startował z pit lane z róznych powodów. Pierwszy raz był w Melbourne Lotusy dopiero się składały tak na dobrą sprawę,a drugi miał miejsce w Austrii, był związany z wymianą jakichś cześci bo na torze w rywalizacji Grosjean zanotował lepszy czas niż Sutil.
Saubery są cienkie po prostu i mogą odpaść już w Q1. Grosjean ma potencjał.
Tor Hungaroring powinien sprzyjać Red Bullom, dużo zakrętów w których liczy się odpowiedni docisk czyli to czym dysponuje Red Bull. Williamsy słyną z dobrej prędkości na prostych. Było widać wczoraj jak dobrze radził sobie Vettel. Ricciardo może nieco słabiej niż Seba jeździł,ale to jeszcze nic takiego.
Williamsy wczoraj dużo słabiej, miejsca w okolicach 10 i gorzej. Może im brakować tej prędkości w zakrętach i docisku. Massa szczególnie ostatnio nie ma najlepszej passy za sobą.
Specyfika toru sugeruje, że Red Bull > Williams więc gram tą parę. Po głowie też chodził Vettel lepszy od Bottasa, ale biorąc pod uwagę, żE Bottas to fighter i świetnie jeździ, a Vettel potrafi w tym sezonie zawalać strasznie to lepsza opcja z Ricciardo przeicwko chimerycznemu jednak Felipe.