>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 27.09 - 30.09.2013

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
vs

Podbeskidzie Bielsko Biała - Piast Gliwice:

Oba zespoły strzelą gole: Tak
⛔

1.80 Expekt

Podbeskidzie ostatnimi czasy prezentuje się fatalnie. Niestety sytuacja w tabeli też to obrazuje. Patrząc na ich grę można uznać ich za głównego kandydata do spadku. Jeśli ma nastąpić jakaś poprawa to gdzie jak nie na własnym stadionie z przeciwnikiem, który też nie gra w tym sezonie zbyt dobrze? Z Jagą przegrali skromnie bo jedną bramką ale tak naprawdę powinno skończyć się wyższym wynkiem. W ostatnim spotkaniu ze słusznie faworyzowaną Pogonią także nie uniknęli porażki zasłużonej porażki. Dzisiaj jednak wszyscy powinni zagrać na 100% wiedząc w jakiej sytuacji jest klub i, że urwanie punktów jest bardzo ważne. Piast wydaje się drużyną lepszą i na pewno liczy na komplet punktów ale moim zdaniem piłkarze z Bielska - Białej nawiążą walkę i zobaczymy przynajmniej jedną bramkę z ich strony. Tak więc proponuję zakład na bramki obu drużyn, myślę, że jest w tym meczu całkiem realne.​

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Wpadły mi w oko trzy mecze: Legia, Lech i Lechia
Zaczne może od Lechii.
Lechia Gdańsk - Korona Kielce
2:2
Drużyna Michała Probierza gra w tym sezonie bardzo dobrze, zajmując jak dotąd wysokie jak na ten zespół 6 miejsce. Dotąd była nie pokonana przegrała w ostatniej kolejce, z Wisła która po przyjsciu Smudy gra o wiele lepiej niz wczesniej, wiec na ta porazke bym przymruzyl oko. Co nie mozna powiedzieć o Koronie, która jest outsiderem, i zajmuje ostatnie miejsce z dorobkiem tylko 5 pkt. Korona jak dotąd wogóle nie zdobyła na wyjeździe punktu i mysle ze nie powinno to sie zmienić nawet po dobrym meczu z Górnikiem. Probierz dobrze poukładał zespół i widac ze Lechiści graja ladny dla oka futbol. Nie sadze aby Korona nagle zaczela grac dobrze i zdobywac punkty na wyjazdach, bo Gdańsk to gorący teren, jak dotąd przez nikogo nie zdobyty. Lechia ma szanse na puchary, a Korona broni sie przed spadkiem wiec roznica jest i na pewno Koronie w tym meczu bedzie ciezko, dlatego uwazam ze kurs jaki dal bukmacher na zwyciestwo Lechii jest dla mnie w sam raz i mysle ze warty grania.
Mój typ: Zwycięstwo Lechii ⛔
Kurs: 1,80
Bukmacher: bet365
----------------------------------------------------
Legia - Śląsk
2:1
Śląsk w tarapatach. Wniosek o upadłość, odejście Soboty. Porażka z Cracovia 0:3 u siebie tylko przelała czare goryczy. Legia powinna ten mecz wygrać dlatego ze w nastepnej kolejce gra z Wisła i jesli by stracila pkt , ze Slaskiem to Wisła po wygranym meczu mogla by ja wyprzedzic. Według mnie kurs na zwyciestwo Legii to maly prezent od bukow, rzadko na Legie sa takie wysokie kursy, a Śląsk ostatnio nie spisuje sie najlepiej wiec wygrana Legii powinna byc pewna. Warszawiacy maja szeroką kadre i zmiennicy czesto dobrze sie spisuja, w tym meczu mysle ze nie bedzie inaczej Legia w meczach o stawke sie spreza i powinna wygrac tym bardziej ze w nastepnej kolejce mecz wazny z Wisła i moze byc roznie.
Mój typ: Legia wygra ✅
Kurs: 1,82
Bukmacher: Fortuna
-------------------------------------------------------------
Lech - Widzew
1:0
W tym meczu Lech myśle że nie powinien stracic punktów jeśli myśla o pucharach, Widzew spisuje sie slabo. na wyjeździe tak jak Korona nie zdobył dotąd punktów, Lech po wpadce z Pogonią dobrze spisał się w Gliwicach. Mimo kontuzji paru zawdonikow w Lechu mysle ze Rumak ma kim grać. Nie wiadomo jak w Widzewie wplynie efekt &quot;nowej miotły&quot; bo Mroczkowski juz nie pracuje, ale nie sadze by nagle Widzew zaczal zdobywac punkty. Lech gra u siebie i takie mecze musi wygrywac, Na pewno wie to Rumak, o ktorym wróbelki cwierkaly ze moze odejsc, ale zwyciestwem z Piastem pokazal ze jeszcze wcale taki zly z niego trener nie jest...Stawiam na zwycięstwo Lechitów.
Mój typ: Zwycięstwo Lecha ✅
Kurs: 1,48
Bukmacher: Fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +1
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Podbeskidzie - Piast
Piłkarskiego maratonu ciąg dalszy. Startujemy w Bielsko-Białej ,gdzie Podbeskidzie zmierzy się z Piastem Gliwice. W tygodniu, Piast oddał punkty Lechowi Poznań pozostawiając po sobie bardzo złe wrażenie. Zero walki, zero zaangażowania, zero czegokolwiek. Czy dziś podopieczni Marcina Brosza pokażą więcej ambicji i wywiozą 3pkt z Bielsko-Białej? Bardzo możliwe, a przemawia za tym między innymi bardzo dobra statystyka. Na 14 rozegranych bezpośrednich spotkań ,aż dziewięciokrotnie lepsze były Piastunki. W tym sezonie obie drużyny mają jednak jeden, wspólny problem - brak strzelca wyborowego. W ubiegłym sezonie te funkcję pełnili Demjan oraz Robak. Teraz jeden siedzi na ławce w Belgii a drugi strzela bramki dla Pogoni. Dlatego też w meczu proponuje łapać under ,bądź coś w kierunku Piasta z podpórką. Obie drużyny mało strzelają i dziś nie powinno być inaczej.
Moje typy:
under 2,5 - 1,72 ✅
Piast lub remis - 1,45 ✅
bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Podbeskidzie - Piast Gliwice DNB 1.847

Niestety dla drużyny Podbeskidzia ten mecz to nie koncert życzeń i uważam, że po raz kolejny Podbeskidzie nie będzie w stanie uzyskać kompletu punktów w kolejnym meczu. Piast ostatnimi czasy złapał pewną zadyszkę co mogą odzwierciedlać ostatnie wyniki tej drużyny, które tak naprawdę nie są tak słabe jak przedstawia się je w mediach. Przegrana z mimo wszystko ciągle silnym kadrowo Lechem czy Wisłą powinny być po prostu wkalkulowane w sezon, a Piast również potrafi wygrywać z zespołami słabszymi takimi jak Widzew. W każdym bądź razie Piast w tym sezonie w moim mniemaniu osiąga wyniki takie na jakie po prostu ich stać, bo remisy z Śląskiem Wrocław, Zawiszą czy wygrane z Cracovią i Zagłębiem są po prostu wynikami dobrymi. Oczywiście Piast przegrał jeszcze z Koroną w Kielcach, gdzie jak wiemy Korona zazwyczaj spisuje się bardzo dobrze.

Podbeskidzie jest czerwoną latarnią ligi i według mnie najgorszym zespołem, który jest murowanym faworytem do spadku. Podbeskidzie w tym sezonie u siebie zdołało wygrać tylko i wyłącznie z Koroną, która jak wiemy na wyjazdach spisuje się wręcz beznadziejnie, a inne wyniki u siebie drużyny z Bielska-Białej to 2 przegrane z Górnikiem oraz Jagiellonią, oraz jeden remis z drużyną Zagłębia. Nie uważam, żeby Piast był zespołem tak słabym, żeby nie wywieźć dzisiaj chociaż punktu ze stadionu Podbeskidzia, ponieważ ich obowiązkiem jest punktowanie z kandydatami do spadku jeśli ma się jakiekolwiek aspiracje na osiągnięcie okolic 8 miejsca w sezonie.

Porównując oba składy widać wyraźną przewagę jakościową zawodników Piasta Gliwice, którzy może wirtuozami ligi nie są, ale stanowią dobry i zgrany kolektyw, który zazwyczaj punktuje z niżej notowanymi rywalami. W składzie Podbeskidzia próżno szukać zawodników takiej &quot;klasy&quot; jak Jurado czy Podgórski, którzy z pewnością będą próbować zdominować środek pola. W drużynie Podbeskidzia jak zwykle na bramce czołowy parodysta ligi Rybansky, który starcie H2H z Trelą przegrywa w jakichkolwiek możliwych przedbiegach. Linia obronna drużyny Podbeskidzia prezentuje się słabiej niż linia obrony Piasta, która jak wiemy nie należy do najlepszych w lidze, ale w każdym bądź razie mogą oni liczyć jeszcze na pomoc bramkarza, a nie gościa, który ledwo potrafi łapać piłkę.

Ciężko układać scenariusz na ten mecz, ale uważam, że Piast powinien z pewnością zdobyć tutaj jakąś bramkę, ponieważ Podbeskidzie jest po prostu słabe w każdej formacji. Z pewnością ustępują drużynie Piasta pod względem siły ofensywnej i dlatego uważam, że zdecydowanym faworytem tego spotkania jest dzisiaj drużyna Piastunek. Należy pamiętać również o stałych fragmentach gry Piasta wykonywanych przez Podgórskiego, który ma bardzo dobrze ułożoną nogę i potrafi genialnie wykonywać szczególnie rzuty wolne. Podbeskidzie mimo wszystko stać na remis po ciężkiej walce dlatego zabezpieczam się opcją DNB, która gwarantuje zwrot w tej sytuacji.​

Otrzymane punkty reputacji: +7
G 4

gkp338

Użytkownik
Cracovia-Pogoń
Kto pierwszy strzeli bramke
Pogoń 2,1 bet365✅Brawo Kosanovic

Pogoń na 13 strzelonych bramek w ekstraklasie 9 strzeliła w pierwszej połowie, a na 9 meczów to ona w 5 strzelała jako pierwsza gola. Cracovia natomiast w 6 meczach jako pierwsza traciła gola i na 11 bramek jakie strzeliła tylko dwie padły w pierwszej połowie. Pogoń pewnie jak w każdym meczu od początku będzie starała wysoko założyć pressing, a gospodarze będą zapewne grali swoją tiki take z wymianą krótkich podań od linii obrony i tu liczę na straty i kontrataki ze strony portowców, szybkie przejście do ataku dwójki bocznych obrońców i stwarzanie przewagi, któraś z takich akcji może wykończyć Robak, Aka lub Taku. A przecież środkowi obrońcy Cracovii Kosanovic i Zytko nie stanowią jak dla mnie monolitu i potrafią robić błedy. Śląsk grajac w dziesiątke stworzył sobie multum sytuacji, które powinien wykorzystać chociażby poprzeczka Hołoty i głowka Stevanoviva. O obronę Pogoni jestem spokojny, bo para Golla Dąbrowski wyglądają solidnie a do tego mają za plecami pewnie spisującego się Janukiewicza Cracovia dodatkowo nie będzie wspierana przez swoich kibiców gdyż będzie miała zamknięty stadion.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Podbeskidzie- Piast Obie strzelą / TAK @ 1.83 Unibet⛔zęby bolą od oglądania takiego meczu

Zacznę od tego, że sam się sobie dziwię tego co zagrałem. Początkowo o tym meczu myślałem w kategoriach spotkania underowego. Ale jak pomyślałem o defensywie obu zespołów to sobie odpuściłem. Grając BTS myślę o słabej jednej i drugiej formacjii obronnej.
Gra Podbeskidzia i Piasta mnie kompletnie nie przekonuje, Piast jedzie na renomie z poprzedniego sezonu. Wcześniej już pisałem, żeby tej drużyny nie oceniać przez pryzmat wygranej z Widzewem.
Wracając do mojego typu, to wbrew pozorom dzisiaj zobaczymy otwarte spotkanie. Wraz z upływem czasu zaczną się robić dziury między formacjami....i będzie wiele miejsca do szybkich kontrataków.
Przy słabych kopaczach bramki mogą padać z niczego. I przyznam, że na to liczę w tym spotkaniu.
Podbeskidzie dzisiaj zaatakuje, gdzieś pukty muszą zdobywać. Dlatego też spodziewam się akcji po obu stronach. Tutaj bramki wbrew obiegowej opini będą....over mnie nie zdziwi.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Piast dał dziś ładnie zarobić ,więc próbujemy dalej. ????
Legia - Śląsk
O problemach Śląska wie już chyba każdy. Nic więc dziwnego, że jutro spora część typerów będzie grała właśnie na Legie. Co jak co ,ale problemy wewnętrzne klubu z Wrocławia napewno odbijają się na zawodnikach, którzy mogą być niepewni swojej przyszłości. Do tego dochodzi strata Gikiewicza, którego zastąpi niepewny Kelemen. Gospodarze do meczu przystąpią również osłabieni. W kadrze na to spotkanie zabraknie Koseckiego, Saganowskiego, Juniora oraz Astiza. Osłabienia spore, ale dzięki szerokiej kadrze jaką dysponuje obecnie Jan Urban, załatanie tych dziur nie powinno stanowić większego kłopotu.Dobrym prognostykiem może być fakt, że w meczowej 18 znajdą się Wawrzyniak oraz Dwaliszili. Ja w meczu tym skupie się jednak ponownie na bramkach. Najrozsądniej wygląda BTS dlatego też w tym kierunku idę. Śląsk mimo gry w 10 przeciw Cracovii, wielokrotnie zagrażał bramce Pasów. Jutro też będą mieli swoje szanse i licze, że którąś z nich wykorzystają. A Legia? Gra u siebie, więc wypada jej wygrać a aby tak się stało potrzebne są bramki.
BTS? Tak - 1,91 WilliamHill ✅

J 6

jakub1

Użytkownik
Legia powinna ten mecz wygrać dlatego ze w nastepnej kolejce gra z Wisła i jesli by stracila pkt , ze Slaskiem to Wisła po wygranym meczu mogla by ja wyprzedzic.
jak czytam coś takiego to mnie krew zalewa, co to za argument???????

Otrzymane punkty reputacji: +1
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Lepiej wygląda Śląsk +0,75, w meczu z Cracovią szybka strata zawodnika niemalże ustawiła mecz.
Śląsk miał w 1 połowie chyba, ze trzy setki, w drugiej Cracovia wykorzystała przewagę zawodnika
i wypunktowała WKS.
Legia w formie, zwłaszcza Żyro i Radovic, ale dziś nie zagra w takim składzie jak ostatnio.
Rok temu Legia rozgromiła gości, głównie dlatego, że WKS wyszedł mocno ofensywnie,
w środku pomocy grał chyba nawet Cetnarski. Over live.
Ruch - Wisła -0,25 2,08 Sbobet
Ruch ostatnio 4 punkty w dwóch spotkaniach, ale nie grał aż tak dobrze, jak wskazują wyniki,
w meczu ze Śląskiem goście podobnie jak i Ruch marnowali sporo dobrych okazji,
więcej i lepsze miał WKS. W meczu z Widzewem dobrze bronił Buchalik,
ale on nie jest doświadczonym zawodnikiem i często niestabilnym.
Wisła zagrała super mecz z Lechią, gra obecnie najlepszą piłeczkę w kraju,
szybką i skuteczną, można over 2 już teraz bo kurs też dobry.
Cracovia - Pogoń over live.
Cracovia sporo okazji marnuje nie tylko w meczach u siebie, Idzie pokazało w ostatnim meczu,
że obrona gości też popełnia błędy, gdyby w ataku był Demjan to by spokojnie hat tricka ustrzelił :cool:
Pogoń po 2-0, oddał plac gry, jak odda go dziś Cracovii, to skończy się źle,
bo gospodarze kochają gra piłką.

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
jak czytam coś takiego to mnie krew zalewa, co to za argument???????
Według mnie dobry argument, Legia nie może sobie pozwolic na strate punktow ze Śląskiem, bo w nastepnej kolejce arcy wazny mecz, jesli by ze Ślaskiem nie wygrali to troche psychika pilkarzy byla by inna przed meczem z Wisła. A wiadomo jak Wisła gra u siebie mysle ze jest w stanie ograc Legie. Masz lepsze argumenty to prosze bardzo pisz analizy, zobaczymy co z tego wyjdzie, raptem masz dwa posty na forum a juz kogos krytykujesz :zoltakartka:

J 6

jakub1

Użytkownik
co ma ilosc postow do tego co napisalem? Rozkminy co by bylo gdyby mijaja sie z celem ,takim tokiem myslenia mozna stwierdzic ,ze kazdy nastepny mecz jest arcy-wazny bo jak przegramy dzisiaj i w nastepnej kolejce to stracimy lidera. Watpie ze pilkarze mysla w sposob przedstawiony przez Ciebie, chca wygrac mecz i zgarnac 3 pkt ,tyle. a Ty sie kolego nie denerwuj ,pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +4
K 0

kmr

Użytkownik
Cracovia-Pogoń
Kto pierwszy strzeli bramke
Pogoń 2,1 bet365

Pogoń na 13 strzelonych bramek w ekstraklasie 9 strzeliła w pierwszej połowie, a na 9 meczów to ona w 5 strzelała jako pierwsza gola. Cracovia natomiast w 6 meczach jako pierwsza traciła gola i na 11 bramek jakie strzeliła tylko dwie padły w pierwszej połowie. Pogoń pewnie jak w każdym meczu od początku będzie starała wysoko założyć pressing, a gospodarze będą zapewne grali swoją tiki take z wymianą krótkich podań od linii obrony i tu liczę na straty i kontrataki ze strony portowców, szybkie przejście do ataku dwójki bocznych obrońców i stwarzanie przewagi, któraś z takich akcji może wykończyć Robak, Aka lub Taku. A przecież środkowi obrońcy Cracovii Kosanovic i Żytko:zoltakartka: nie stanowią jak dla mnie monolitu i potrafią robić błedy. Śląsk grajac w dziesiątke stworzył sobie multum sytuacji, które powinien wykorzystać chociażby poprzeczka Hołoty i głowka Stevanoviva. O obronę Pogoni jestem spokojny, bo para Golla Dąbrowski wyglądają solidnie a do tego mają za plecami pewnie spisującego się Janukiewicza Cracovia dodatkowo nie będzie wspierana przez swoich kibiców gdyż będzie miała zamknięty stadion.
Bardzo fajny typ, specjalnie założę konto na bet365.
Warto też sprostować, że Żytko nie zagra, co jeszcze ułatwia Portowcom sprawę ????

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Cracovia- Pogoń X @ 3.20 Sportingbet

Mecz, który dzisiaj się odbędzie przy ul Kałuży zapowiada się dość ciekawie. Zagrają ze sobą zespoły, które w tym sezonie radzą sobie dobrze, by nie powiedzieć bardzo dobrze jak w przypadku Pogoni Szczecin.
W ostatniej kolejce oba zespoły wygrały swoje mecze. Cracovia pokonała we Wrocławiu Śląsk Wrocław, a Pogoń u siebie rozprawiła się ze słabym Podbeskidziem.
W tym spotkaniu ja zdecydowanego faworyta nie widzę. Jest to typowe spotkanie z szansami 50/50.
Oba zespoły w mojej ocenie nie pogardzą punktem. Wdowczyk to wytrawny trener i dzisiaj nie rzuci się od pierwszych minut ze swoją drużyną do ataku. Spodziewam się w tym spotkaniu Krakowskej Tiki-Taki z milonem podań w poprzek boiska i wyczekiwanie do kontraataku przez zespół ze Szczecina.
Ja w tm meczu zaryzykuję zagraniem X po kursie 3.20. Stawiam ,że w tym meczu oba zespoły się podzielą punktami. Po zwycięstwach obu drużyn czas na podział punktów. 1-1.....tak to widzę. Za drobne myślę, że warto spróbować.

sztandi 66

sztandi

Użytkownik
Cracovia - Pogoń Szczecin
Typ: Pogoń @ 2,86 MarathonBet ✅
Dzisiaj zdecydowałem się na mecz w Krakowie, gdzie Cracovia zmierzy się z Pogonią. Co warto podkreślić mecz odbędzie się bez udziału publiczności. Cracovia w tym sezonie nie zachwyca, ostatnie zwycięstwo nad Śląskiem to w mojej ocenie bardziej wynik nieskuteczności Śląska oraz grze w osłabieniu niż dobrej gry zespołu z Krakowa. Pogoń z drugiej strony prezentuje się naprawdę dobrze. Są niepokonani od 7 spotkań, a zwycięstwa wyjazdowe nad Lechem czy Jagiellonia mogą budzić podziw. Poza tym zanosi się na to, że szczecinianie będą grać dzisiaj głównie z kontrataku, gdyż jak wiadomo Cracovia pod rządami trenera Stawowego stara się w każdym meczu prowadzić grę i wymieniać dziesiątki podań. Odbywa się to z różnym skutkiem, ale myślę, że styl Pogoni będzie idealnie pasował na dzisiejszy mecz. Dodatkowo gospodarze bez wsparcia swoich kibiców dzisiaj co zawsze jest jakimś handicapem w stronę przyjezdnych. Historia spotkań między tymi drużynami jednoznacznie na korzyść Cracovii. Gospodarze dzisiejszego meczu wygrali ostatnie 5 spotkań między tymi drużynami. U siebie za to są niepokonani, a jedyny remis miał miejsce w 2004 roku. Jednak na przekór tym statystykom wydaje się, że dzisiaj Pogoń ma idealną sytuację na przełamanie tej serii i wygranie w końcu z Cracovią na jej terenie. Jeśli udało się w Poznaniu czy Białymstoku dlaczego miałoby się nie udać w Krakowie ???? Dobrym typem wydaje się także BTS oraz over 2,5 bramki.

mkr 32

mkr

Użytkownik
Legia - Śląsk
Dziś mecz drużyn z problemami, Legii posypał się atak, (kontuzje Sagana, Dwaliszwilego), nadal leczą kontuzje obrońcy. W Śląsku wszyscy maja w głowach czy następny sezon nie zaczną w IV lidze (upadłość klubu). Przypomina mi się ubiegłoroczna sytuacja w Polonii Warszawa, wtedy poloniści nawet kilka meczy z rozpędu dobrze zagrali, później już byli myślami przy nowych klubach. Śląsk w obecnej, niepewnej sytuacji finansowej też ma w głowie trochę inne sprawy niż granie w piłkę. Mecz z Legią na jej terenie zawsze dodaje motywacji zawodnikom i pewnie będzie tak i dziś. Przewiduję w tym meczu sporo bramek. Wypoczęty Mikita, Kucharski ze strony Legii a z drugiej Paixao, Plaku. Śląsk zwykle traci sporo bramek, Legia w obecnej sytuacji kadrowej też monolitu w tej formacji nie stanowi. Mój typ to
over 2.5 @1.95 WH ✅
obie drużyny strzelą @1.91 WH ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Na dziś dwie propozycję. Świetnie moim zdaniem wygląda over w Krakowie. Cracovia ofensywny zespół, Steblecki, Saidi, Nowak i Kosanović co mecz stwarzają sobie sytuację strzeleckie. Gorzej wygląda gra obronna Craxy, co było nawet widać w meczu ze Śląskiem, gdzie wrocławianie grali w 10 a i tak świetne sytuację miał m.in. Paixao. Pogoń kolejna ekipa, która strzela dużo a broni słabo. W przodzie Robak z Japończykami powinni dziś na spokoju strzelić brameczkę, a może i więcej. Robak zawsze może też trafić samobója.

Over 2,5 @ 2.19 Pinnacle

Ruch moim zdaniem to obok Podbeskidzia i Widzewa trzecia najgorsza drużyna w lidze. Nowy trener nic tutaj nie zdziała, a zarząd Ruchu chcąc dalej grać Ślązakami niedługo spadnie i bardzo długo na ekstraklasowe podwórko nie wróci. Wisła w gazie, czego się nie spodziewałem przed sezonem, a tu Franz poskładał wszystkie klocki i chodzi jak ta lala. Brożek zaczął strzelać, solidnie wygląda obrona, kreatywnie pomocnicy, będą walczyli o europejskie puchary. Moim zdaniem value.

Wisła @ 2.39 Pinnacle

Sucha propozycja, mecze Legii ze Śląskiem zawsze ciekawe i fajny kurs w WH na BTS @ 1.91

maciejsokol92 49

maciejsokol92

Użytkownik

Legia Warszawa - Śląsk Wrocław
Typ: Obie drużyny strzelą gola ? TAK ✅
Kurs: 1.91
Buk: WilliamHill

Dzisiaj zobaczymy mecz obecnego z zeszłym Mistrzem Polski. Przy czym ten obecny &quot;Mistrz&quot;, gra jeszcze w europejskich pucharach co nie udało się pozostałym drużynom awansującym do nich. W tabeli ostatnich pięciu meczy Legia zajmuje 1 miejsce z 12 pkt. (4-0-1 11 strzelonych 7 straconych), natomiast Śląsk 5 miejsce z 8 pkt. (2-2-1 7 strzelonych 6 straconych).
Typ: Czy Michał Żyro strzeli bramkę? TAK ⛔
Kurs: 4.45
Buk: betsson

W dzisiejszym meczu zaryzykuję i postawię na strzelców bramek. W Legii postawię na Żyre, który w ostatnim meczu pokazał, że krytyka z początku sezonu mu posłużyła i zagrał swój mecz sezonu, zaliczył dwie asysty i dobre noty za występ z Jagiellonią. Podczas nieobecności Marka Saganowskiego i gruzina w ataku to on może dzisiaj wziąść na swoje barki ciężar tego meczu i tych osłabień i starać się wpisać na listę strzelców. W ostatnim meczu Śląsk stracił 3 gole, co prawda po graniu cały mecz w 10 z rezerwowym bramkarzem Kelemenem, ale to i tak dużo patrząc na zespół Cracovii, która przegrywa mecz za meczem i ciężko jest jej o jakiekolwiek bramki. Oczywiście dużym atutem jest własne boisko gdzie każdemu zespołowi z Ekstraklasy gra się na Łazienkowskiej trudno. Jestem pewien, że dzisiaj Michał Żyro będzie próbował strzałów z dystansu jak również wzięcie na swoje barki ciężaru tego meczu razem z obecnym liderem tabeli strzelców Radoviciem. Legia jest również liderem w liczbie strzelonych bramek co pokazują co mecz łatwo dochodząc do sytuacji strzeleckich tworząc kreatywne i składne akcje.

Typ: Czy M. Paixao strzeli bramkę? TAK ✅✅✅ 5 minuta, dosyć szybko ????
Kurs: 4.00
Buk: betsson

Kolejnego strzelca spróbuję postawić na gracza Śląska Paixao. Obecnie zaliczył 4 trafienia i pokazuję, że jak na naszą ogórkową ligę jest bardzo dobrym napastnikiem. Zapowiedział, że strzeli w tym sezonie 40 bramek więc czemu nie rozpocząć tego ambitnego i nie realnego celu od dzisiejszego meczu ???? ? Śląsk jak wspominałem wcześniej przegrał wysoko z Cracovią, ale też miał swoje szanse na bramki, ale nie potrafił ich wykorzystać właśnie Paixao. Zawodnik ten potrafi sam wypracować sobie gola co daję mu przewagę walcząc bezpośrednio z pozostałymi &quot;napastnikami&quot; w naszej lidze. Śląsk na pewno będzie chciał zmazać smród po poprzedniej porażce z Legią na ich boisku i dzisiaj zagrają o pełną pulę jak zapowiedzieli co doprowadzi do ofensywnego meczu.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Legia - Śląsk X2 1,98 BAH
Poleciłbym ten typ na tę kolejkę. Myślę, że kursy troszkę zaniżone zważywszy na sytuację kadrową Legii (1,75 to przesada). Generalnie, nie deprecjonowałbym Śląska, fakt, ostatnio dostali baty od Cracovii, ale wiadomo, że mecz od początku im się nie ułożył. Śląsk piłkarsko ma wciąż spory potencjał mimo sprzedania Soboty. Legia również kadrowo wygląda naprawdę przyzwoicie jak na polskie realia, poza wszelką wątpliwość, ale nie powiedziałbym, że są aż tak dobrzy, by mimo osłabień być wciąż wyraźnym faworytem w tym meczu. Można dodać do tego argument, że rzeczywiście Wrocławianie całkiem sobie radzą w meczach z Legią w Warszawie. Z pewnością będą zmobilizowani by jak zwykle utrzeć nosa Legii. Nie odbieram im szans, choć nie wykluczam wygranej Legionistów (z Górnikiem też miał być ciężki mecz i istotnie był, a wygrać się udało), ale kurs na X2 na pewno warty zagrania ????

M 115

matlaurent

Użytkownik
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław - Śląsk został zabiegany w drugiej połowie, 2:1 ⛔

Typ: Wynik mecu - remis X
Buk: Pinnacle Sports
Kurs: @ 3.92

Nie mogę przejść obojętnie obok tego kursu, jaki wystawił Pinnacle. Wszystko niby sprowadza się do tego, że Śląsk dziś powinien wyjechać z Warszawy bez zdobyczy punktowej. Ale czy jednak? Klub Wrocławski ma swoje problemy, związane z przyszłością i samym istnieniem, ale tak naprawdę tego rodzaju wybieg, jak złożony wniosek do sądu o upadłość układową jest dobrym krokiem (acz bardzo ryzykownym), ale nie o tym tu mowa. Może to siedzieć w głowach piłkarzy, ale na taki mecz, jak z Legią &quot;spinają dupy&quot; zawsze (co potwierdzają poprzednie sezony). tym bardziej, jeżeli popatrzy się jak gra Śląsk na Łazienkowskiej - ostatnie pięć spotkań, to 3 zwycięstwa, jeden remis, i ta porażka w ostatniej kolejce zeszłego sezonu (0:5) . Dodatkowo jeszcze Superpuchar, rozegrany w Warszawie na początku zeszłego sezonu, wygrany przez Śląsk (po dogrywce). Tu jest taki łamaniec: Legia wygrywa, remisuje we Wrocławiu, Śląska gra dobrze w Warszawie.
Bądź, co bądź, Śląsk kadrowo dziś wygląda dobrze (oprócz czerwieni Gikiewicza), natomiast Legia no ma te problemy. Wypadł Saganowski, Dwaliszwili powraca po urazie, w ich miejsce prawdopodobnie dziś Patryk Mikita lub Michał Kucharczyk. W pomocy Kosy nie ma już od jakiegoś czasu, świetnie jednak grą kieruje Miro Radović (w środę dwa gole na Jagielonii). Jak w bramce dalej Dusana Kuciaka będzie zastępował Wojciech Skaba, to się okaże przy dobrze dysponowanym Marco Paixao. W obronie Legia dalej bez Inaki Astiz&#39;a i Bartosz Bereszyńskiego, ale akurat na formację obronną w Legii mają zmienników, choć dalej nie pewnie grają (tracąc sporo bramek).
Teraz trochę statystycznie. Od 9 spotkań Śląsk z Legią nie zremisował (jeden remis w Superpucharze Polski z dogrywką). Legia w tym sezonie jeszcze nie podzieliła się z rywalem punktami. Śląsk w tym sezonie na wyjazdach same remisy. Albo Legia pogrąży dziś Śląsk, albo na przyszłe derby (w następny piątek) Dolnego Śląska z Zagłębiem Lubin piłkarze wrocławscy będą przystępować w całkiem dobrych nastrojach (tu brak porażki w dniu dzisiejszym). Ja liczę na remis w tym spotkaniu.

Do góry Bottom