>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

10 Kolejka Serie A (28-29 październik 2009)

Status
Zamknięty.
M 27,2K

madangelo

Forum VIP

Środa 28.10.09

[20:45] Napoli - AC Milan 2.70 3.10 2.60
[20:45] Livorno - Atalanta 2.60 3.10 2.70
[20:45] Udinese - AS Roma 2.45 3.15 2.85
[20:45] Parma - AS Bari 2.10 3.10 3.60
[20:45] Genoa - Fiorentina 2.50 3.10 2.80
[20:45] Lazio - Cagliari 1.85 3.25 4.35
[20:45] Juventus - Sampdoria 1.75 3.25 5.00
[20:45] Catania - Chievo 2.25 3.10 3.25
[20:45] Bologna - Siena 2.35 3.10 3.05

Czwartek 29.10.09

[20:45] Inter - Palermo 1.50 3.85 6.75

10 kolejka spotkań tym razem w środku tygodnia. Najciekawiej zapowiada sie mecz drużyn ze ścisłej czołówki tabeli Juventusu i Sampdorii, emocji nie powinno tez zabraknąć w Neapolu i Udine. Zachęcam do analiz i dyskusji na temat nadchodzących meczy ????

simons 646

simons

Forum VIP
Chyba od razu rzucaja sie w oczy kursy na Sampdorie i Palermo.
Juventus jakos super nie gra ostatnio,a Sampdoria wrecz przeciwnie. Kurs 2.00 na x2 ... przesada.
Podobna sytuacja dla Interu, w zeszlym roku sie skonczylo remisem a teraz na X jest 4.00 a x2 to 2.62 . Patrzac na forme Palermo to lekka przesada.

simons 646

simons

Forum VIP
No wedle oczwkiwan kurs na sampdorie leci w dol. Na b365 bylo 2.00 na x2 teraz jestesmy przy 1.83, takze jeszcze warto moim zdaniem zagrac.

Na dzisiaj z grubsza widze takie typy ... nie chce mi sie rozpisywac bo 2 razy pisalem analize i nie zostala zapisana bo w przegladarce ciagle jakeis errory mi wyskakuja, tym razem ta sobie bede zapisywal co jakis czas :p

Juventus - Sampdoria x2 @ 2.00
2 DNB @ 3.50

Podaje wczorajsze kursy, kiedy zagralem, zreszta pisalem w poscie wyzej. Juventus nie jest w najlepszej formie a do tego ma pare znaczacych nieobecnosci - Tiago, Iaquinta, Caceres, Del Piero, Salihamidzic, Marchisio, Zebina.
Sampdoria bez znaczacych brakow i jak najbardziej w formie. Walka toczy sie o gorna czesc tabeli wiec jest o co. zdecydowanie mega zawyzony kurs na Sampe patrzac na forme obu druzyn i na nieobecnych, wiec warto zagrac.

Napoli - Milan 1x @ 1.50

Tez ladny kursik jak na to zdarzenie. Milan coprawda 3 ostatnie mecze wygralo, ale conajmniej jedna polowe grali niemalze tragicznie. 3/3 spotkania przegrywali w 1 polowie, wiec mozna tu tez cos z tym pokombinowac. Napoli wyglada na to ze sie &quot;odnajduje&quot; do tego bardzo ciezko gra sie na San Pauolo tymbardziej pozna pora, takze 1x wyglada bardzo ciekawie.

Udinese - Roma 1x @ 1.33
1 DNB @ 1.61

Roma z problemami kadrowymi i na wyjezdzie. NIe zagraja Pizarro, Julio Sergio, Totti, Riise, Tonetto, Burdisso. Chociaz rozne zrodla roznie podaja niektorzy pisza ze Burdisso bedzie ale Doniego nie zobaczymy i tak czy siak spore straty kadrowe. Na wygrana giallo-rossi &#39;ch bym sie nei nastawial, a 1x lub 1 DNB ladne kursy maja

Ogolem niepewne mecze dzis wiec bukmacherzy zachecaja kursami, temu tyle &quot;podporek&quot; w typach.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Juventus - Sampdoria X2 @2,00

Najciekawsze spotkanie w tej kolejce głównie za sprawą dobry wyników uzyskiwanych przez obie ekipy. Juventus przystępuje do tego meczu po przełamaniu gorszej passy i po 2 zwycięstwach w lidzie i LM. Jeżeli chodzi o styl tych zwycięstw to niestety pozostawia od wiele do życzenia. Obie wygrane po 1-0 obie bramki po dośrodkowaniach z rzutów wolnych i strzałach głową.. Ferrara ustawia zespół 4-3-1-2 ale boczni obrońcy którzy pełnią w takim systemie kluczową role czyli Milonaro i Grygera prezentują sie bardzo słabo. Z pozytywów można jedynie wspomnieć o Buffonie który dalej na bramce wyczynia rzeczy wielkie, oraz Diego i Melo którzy widać że sie starają. Dzisiaj może być nieco lepiej gdyż za kaleczenie grającego Poulsnea powinien zagrać Sissoko, szanse powinien też dostać Giovinco.
Co do Sampdori to tak jak przypuszczałem przed sezonem będą oni bardzo groźną drużyna ale myślę ze swoją gra zaskakują nawet samych siebie. Po ostatnich dwóch remisach pewnie w ostatniej kolejce ograli wysoko Bologne i nie przeszkadzało im nawet to że Pazzini grał ze złamanym nosem. Nie ma sie co czarować Sampdoria jest teraz w formie myślę ze spokojnie stać ich na dobry wynik. Minusem drużyny może być wąska ławka ale puki co kontuzje ich omijają szerokim łukiem a liga jest jedynymi rozgrywkami w których grają. Jeżeli Juventus nie poprawi gry głównie ofensywnej dzisiaj o komplet punktów może być naprawdę ciężko :/

Juventus (4-2-3-1): Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Poulsen Sissoko - Camoranesi, Diego, Giovinco - Amauri
Ławka: Manninger, Molinaro, Legrottaglie, De Ceglie, Felipe Melo, Immobile, Trezeguet

Sampdoria (4-4-2): Castellazzi - Stankevicius, Gastaldello, Lucchini, Zauiri - Mannini, Palombo, Poli, Ziegler - Pazzini, Cassano
Ławka: Fiorillo, Accardi, Tissone, Padalino, M. Rossi, Bellucci, Pozzi

Napoli - Milan 1 @2,70
strzelec gola: E Lavezzi @2,60

To co gra na to chwile Milan myślę ze ciekawi wielu. Trzy ostanie mecze to trzy bardzo słabe pierwsze połowy i odrodzenie zespoły w drugiej części meczu. Leonardo zmienił nieco system gry na 4-3-3 ze środkowym napastnikiem i operującymi szeroko na skrzydłach posiadającymi dużo swobody Pato i Ronaldinho. Uważam jednak że gra cały czas jest bez pomysłu i tempa. W Napoli w końcu wyrzucili Donadoniego i od razu przyszły wyniki a mianowicie pierwsze zwycięstwo Napoli na wyjeździe od 26 października 2008 !! Dodatkowo odniesione nad mocną Firentiną co dodatkowo świadczy że wszystko idzie ku dobremu. Co do piłkarzy do cały czas brakuje im myślę klasowego rozgrywającego, Hamsik jest bardziej ofensywnie usposobiony za to coraz lepszej dysponowany wydaje sie być Lavezzi. Poza tym Napoli to u siebie bardzo groźna drużyna, dzisiaj za kartki pauzować będzie musiał Contini, zaś w ekipie gości nie zagrają Gattuso, Jankulovski i Storari.

Napoli (4-2-3-1) De Sanctis - Grava, Rinaudo, Cannavaro, Aronica - Pazienza, Gargano - Maggio, Hamsik, Lavezzi - Quagliarella

Milan (4-3-3) Dida - Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Ambrosini, Pirlo, Seedorf - Pato, Inzaghi,Ronaldinho

Udinese - Roma 1 @2,30

Gospodarze przegrali 3 ostatnie spotkania odpowiednio z Interem, Atalantą i Palermo. O ile porażkę z Interem można zrozumieć, a przegraną z Atalantą usprawiedliwiać brakiem Di Natale i dobrą dyspozycją dnia gosci to ostatni mecz z Palermo był juz całkiem niezły i wynik równie dobrze mógł być korzystny dla gości. Roma również ostatni nie błyszczy, 2 porażki w lidze oraz szczęśliwy remis w LE. Po części wplyw na to mają kontuzje kluczowych graczy jak Riise, Tonetto, Pizzaro i przede wszystkim Tottiego którego brak szczególnie widać w poczynaniach ofensywnych Rzymian. W zespole Udine nie zagra Domizzi. Roma słabo gra wyjazdy, 3 remisy które ostatnio zanotowali na boiskach rywali były szczęśliwe po bramkach w ostatnich minutach, myślę że jeśli Udinese zagra na swoim wysokim poziomie powinno spokojnie postarać sie o dobry wynik.

Udinese (4-3-3) Handanovic - Basta, Coda, Zapata, Pasquale - Inler, D&#39;Agostino, Asamoah - Sanchez, Di Natale, Floro Flores

Roma (4-2-3-1) Doni - Motta, Mexes, Juan, Cassetti - De Rossi, Brighi - Taddei, Perrotta, Guberti - Vucinic

Bologna - AC Siena X @3,10
under2,5 @1,65

Zagrają ze sobą jedne ze słabszych ekip w stawce. Siena nie wygrała żadnego z siedmiu ostatnich, średnio strzelają gola raz na dwa mecze. Jeśli nic sie nie zmieni na pewno podziękują obecnemu trenerowi, trudno żeby coś sie nagle odmieniło zresztą bo gra wygląda słabo. Dzisiaj w porównaniu do ostatniego meczu zagrają bez zawieszonego pomocnika Finiego. Bologna pod wodzą nowego trenera Franco Colomby wypadła blado przegrywając 1-4 z Sampdorią. O tyle kiepski wynik że wcześniejsze porażki były minimalne jak z Napoli czy Milanem, grając do końca urywali nawet punkty Violi i Juve. Dodatkowo za czerwoną kartkę nie zagra Marco Di Vaio, obie ekipy jak dla mnie sa na podobnym poziomie i myślę że remis całkiem możliwy.

Bologna (4-3-2-1) Viviano - Raggi, Portanova, Britos, Lanna - Mingazzini, Guana, Tedesco - Valiani, Adailton - Osvaldo

Siena (4-3-1-2) Curci - Rosi, Ficagna, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Ekdal - Jajalo - Maccarone, Calaiò

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Juventus - Sampdoria under 2.5 1.85 7/10
Juventus - Sampdoria X 3.30 4/10

Dzisiaj na stadionie w Turynie kibice będą świadkami hitu dziesiątej serii spotkań Serie A, bowiem miejscowy Juventus zajmujący obecnie trzecie miejsce w tabeli spotka się z Sampdorią, która znajduje się na drugiej pozycji i wyprzedza Juve o dwa punkty. Wydaje mi się, że w tym meczu nie zobaczymy zbyt wielu bramek. Gospodarze w ostatnich meczach mają olbrzymie problemy ze skutecznością. Po raz ostatni Stara Dama zdobyła więcej niż jedną bramkę 24 września w zremisowanym meczu z Genoą. Trener Juve ma do dyspozycji tylko dwóch zdrowych napastników: Amauriego i Trezegueta, którzy dodatkowo ostatnimi czasy mocno zawodzą Ferrarę. Dzisiaj na pewno nie zobaczymy Del Piero i Iaquinty. Sampa gra w tym sezonie zsecydowanie powyżej oczekiwań. Mając solidny skład, ale jenak jak na ligę włoską, dosyc przeciętny, potrafi grac skutecznie i wygrywac. Dzisiaj goście powinni nastawic się na grę z kontry mając w ataku szybkiego Cassano. Warto zwrócic uwagę na bardzo dobrą grę w defensywie Juventusu. Gospodarze tracą mało bramek, cała linia obronna spisuje się bez większych zarzutów i na pewno napastnicy z Genui nie będą mieli dzisiaj łatwego zadania. Under wydaje się więc dośc pewnym typem. Moim zdaniem warto również postawic na remis za nieco mniejszą stawkę.

M 0

martines0071994

Użytkownik
To ja też coś mam na oku:

Livorno - Atalanta - X (1/2)
Udinese - Roma - X (1/2)

Livorno - Atalanta:

No to tak Atalanta jak wiadomo ostatnio złapała forme Livorno też zaskoczyły wygrywając w Rzymie z Romą 0:1 na ostanie 4 mecze 3 to remisy do połowy ze strony Livorno więc jest jak najbardziej prawdopodobne tym bardziej z Atalantą która lub remisować.I jeszcze na ostanie 4 mecze 2 to remisy do połowy ze strony Atalanty dodam że te remisy były na wyjazdach.

Udinese - Roma:

W ostanioch 4 meczach Uindese remisowało aż 4 razy do połowy natomiast Roma 1 na 4 więc wydaje się cięzki meczyk ale Roma jakoś słabo ostanio z Livorno na własnym stadionie bez gola Fulham i Milan po 1 golu.
Remis do połowy mój typ.

Chyba tyle 1/2 oznacza wynik do połowy.

P 0

pigiotto

Użytkownik
Moze i ja sie dopisze.

Parma Bari 1 2.0
typ oparty na statystyce bari nie jest na tyle mocne zeby wygrac na wyjedzie z podrażniona ostatnia poraka parma z kolei remisów to oni majjuz na cały sezon takze czysta 1

Lazio cagilari 1 1.85
takze statystyka lazio nie wygarło juz od 5 czy 6 spotkań następny mecz grają za ponad tydzien czas sie przełamac
może i nie jest to jakas wielka analiza ale po pierwsze częto warta wiecej niz wklejanie posta na pól strony ze sklądami itp po drugie typy pewne ewentualnie parma 1X

simons 646

simons

Forum VIP
Parma Bari 1 2.0
typ oparty na statystyce bari nie jest na tyle mocne zeby wygrac na wyjedzie z podrażniona ostatnia poraka parma z kolei remisów to oni majjuz na cały sezon takze czysta 1
Co do typu na Parme to sie zgodze nawet na to 1x, ale Bari nie jest na tyle mocne zeby na wyjezdzie wygrac z Parma ? :eek:

Inter - Bari 1-1
palermo - Bari 1-1
Milan - Bari 0-0
Chievo - bari 1-2

zadnej porazki na wyjezdzie, coprawda 3 remisy, ale co to za druzyny.

Lazio cagilari 1 1.85
takze statystyka lazio nie wygarło juz od 5 czy 6 spotkań następny mecz grają za ponad tydzien czas sie przełamac
Lazio wygralo ostatnio w LE 2-1 z Villareal 22.10.09 , ale w ldize to co innego niestety.

Takie male sprostowania ????

Widze ze Mad ma praktycznie takei same zdanie jak ja co do spotkan, wiec miejmy nadzieje ze sie nie mylimy.
Tylko zamienilbym Lavezziego na Di Natale jako strzelca.

Bologna under i X tez bardzo ladnie wygladaja

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
Takie coś znalazłem na zagranicznym forum:
Some news from Bari Side. Coach Ventura tonight will rest some key Players. In field Parisi, Gazzi and Meggiorini. On the bench Salvatore Masiello, Almiron and Barreto. Also Alvarez is doubt, Antonelli is ready for replace him.

Bari 4-4-2
Gillet,
A.Masiello, Ranocchia, Bonucci, Parisi,
Alvarez (Antonelli), Donati, Gazzi, Allegretti,
Kutuzov, Meggiorini

Patrząc na takiego newsa można jednak Parme chyba spróbować po 2.10

simons 646

simons

Forum VIP
No to jest fakt ze Ventura oszczedzi czesc swoich zawodnikow, a Parma calkiem spoko radzi sobie w lidze. Mimo to dorzucilbym podporke, ale kurs marny.

Ogolem dobry typ ale ja odpuszczam bo &quot;swoje&quot; juz pogralem.

Jedyne co to, to Bari w tym sezonie strasznie nieprzewidywalne jest ... poki co same dobre wyniki osiaga

M 0

martines0071994

Użytkownik
Magia słabej drużyny musi się kiedyś skończyć czy w tym meczu ja bym nie stawiał dużej kasy na to bo jest to nie pewne nie ma pewnych zdarzeń ale tu może być właściwie wszystko.

Juventus - Sampdoria - 1

Sampdoria nie gra oszałamiająco Juventus też nie można powiedzieć że Juve gra słabo i poniżej oczekiwań ale biorąc pod uwage że przełamali się ze Sieną na wyjeździe i wygrali skromnie 0:1 mają szanse remis z Lazio na wyjeździe Sampdorii 1:1 a z Juventusem pewnie będzie trudniej jak dla mnie 1 jest możliwa.

Napoli - Milan - 2

Milan odzyskał forme i wydaje się że Napoli nie będzie w stanie sobie z nimi poradzić zwycienstwo z Realem który jednak wedługł mnie nie gra oszałamiająco a zamiast serii zwycienstwo mają tylko serie nazwisk które nic nie znaczą ostanio więc nie wiem czy Real nawet wygra Primiera Division a co dopiero lige mistrzów nie mniej jednak świadczy to o dobrej formie Milanu.Napoli niby też dobrze ale zobaczymy jak im dziś pójdzie

simons 646

simons

Forum VIP
Juventus - Sampdoria x2 @ 2.00⛔
2 DNB @ 3.50
⛔

Napoli - Milan 1x @ 1.50✅

Udinese - Roma 1x @ 1.33✅
1 DNB @ 1.61✅
No Juve zaskoczylo, taki wynik 5-1 ... masakryczny spodziewalem sie bardzie wyrowananego pojedynku. Reszta tak jak powinno ;)

Po kursie na jutro sprobuje:

Inter - Palermo x2 @ 2.62⛔

Juz ladnie Mad podsumowal to walne tu edita.

5-3. Po pierwszych 15 minutach pomyslalem ze dam 5-1, bo mecz przypominal ten w Turynie, ale widac by nie wyszlo. Gratulacje dla tych co uwierzyli w Juve i Inter bo dla mnie byl zdecydowany value na Palermo i Sampe, ale co z tego jak nie wieszlo.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Juventus - Sampdoria X2 @2,00 ⛔
Napoli - Milan 1 @2,70 ⛔
strzelec gola: E Lavezzi @2,60 ⛔
Udinese - Roma 1 @2,30 ✅
Bologna - AC Siena X @3,10 ⛔
under2,5 @1,65 ⛔
Kto by sie spodziewał że 3 dni wystarczą żebyśmy zobaczyli kompletnie inny Juventus. Jedno zn najlepszych ich spotkań w tym sezonie, w końcu zaczął grać Amauri, wynik mówi sam za siebie zresztą ;] Co do reszty to nic nie oglądałem bo środek tygodnia ale w meczu Milanu jak zawsze dzieją sie rzeczy dziwne :p

Inter - Palermo 1 @1,45

Dzisiaj ostatnie spotkanie dziesiątej kolejki i raczej nie przewiduje niespodzianki. Inter gra dobrze w lidze, Palermo ma również na koncie ostatnio 3 zwycięstwa ale ostatnie z Udine u siebie nie było przekonywujące. Mógłbym napisać więcej ale po co skoro widze ze w TD ktoś sie przyjrzał bliżej temu spotkaniu : http://forum.bukmacherskie.com/showpost.php?p=1271884&amp;amp;postcount=14 Dodam jeszcze że dzisiaj Inter bez Sneijdera, w Palermo nie zagrają Liverani i Balzaretti.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Inter - Palermo 1 @1,45 ✅
Bez komentarza :p

Komplet wyników:

FC Bologna
- AC Siena 2 : 1
Calcio Catania - AC Chievo Werona 1 : 2
Genoa CFC - ACF Fiorentina 2 : 1
Juventus FC - UC Sampdoria 5 : 1
SS Lazio - Cagliari Calcio 0 : 1