Juventus - Sampdoria
X2 @2,00
Najciekawsze spotkanie w tej kolejce głównie za sprawą dobry wyników uzyskiwanych przez obie ekipy. Juventus przystępuje do tego meczu po przełamaniu gorszej passy i po 2 zwycięstwach w lidzie i
LM. Jeżeli chodzi o styl tych zwycięstw to niestety pozostawia od wiele do życzenia. Obie wygrane po 1-0 obie bramki po dośrodkowaniach z rzutów wolnych i strzałach głową.. Ferrara ustawia zespół 4-3-1-2 ale boczni obrońcy którzy pełnią w takim systemie kluczową role czyli Milonaro i Grygera prezentują sie bardzo słabo. Z pozytywów można jedynie wspomnieć o Buffonie który dalej na bramce wyczynia rzeczy wielkie, oraz Diego i Melo którzy widać że sie starają. Dzisiaj może być nieco lepiej gdyż za kaleczenie grającego Poulsnea powinien zagrać Sissoko, szanse powinien też dostać Giovinco.
Co do Sampdori to tak jak przypuszczałem przed sezonem będą oni bardzo groźną drużyna ale myślę ze swoją gra zaskakują nawet samych siebie. Po ostatnich dwóch remisach pewnie w ostatniej kolejce ograli wysoko Bologne i nie przeszkadzało im nawet to że Pazzini grał ze złamanym nosem. Nie ma sie co czarować Sampdoria jest teraz w formie myślę ze spokojnie stać ich na dobry wynik. Minusem drużyny może być wąska ławka ale puki co kontuzje ich omijają szerokim łukiem a liga jest jedynymi rozgrywkami w których grają. Jeżeli Juventus nie poprawi gry głównie ofensywnej dzisiaj o komplet punktów może być naprawdę ciężko :/
Juventus (4-2-3-1): Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Poulsen Sissoko - Camoranesi, Diego, Giovinco - Amauri
Ławka: Manninger, Molinaro, Legrottaglie, De Ceglie, Felipe Melo, Immobile, Trezeguet
Sampdoria (4-4-2): Castellazzi - Stankevicius, Gastaldello, Lucchini, Zauiri - Mannini, Palombo, Poli, Ziegler - Pazzini, Cassano
Ławka: Fiorillo, Accardi, Tissone, Padalino, M. Rossi, Bellucci, Pozzi
Napoli - Milan
1 @2,70
strzelec gola:
E Lavezzi @2,60
To co gra na to chwile Milan myślę ze ciekawi wielu. Trzy ostanie mecze to trzy bardzo słabe pierwsze połowy i odrodzenie zespoły w drugiej części meczu. Leonardo zmienił nieco system gry na 4-3-3 ze środkowym napastnikiem i operującymi szeroko na skrzydłach posiadającymi dużo swobody Pato i Ronaldinho. Uważam jednak że gra cały czas jest bez pomysłu i tempa. W Napoli w końcu wyrzucili Donadoniego i od razu przyszły wyniki a mianowicie pierwsze zwycięstwo Napoli na wyjeździe od 26 października 2008 !! Dodatkowo odniesione nad mocną Firentiną co dodatkowo świadczy że wszystko idzie ku dobremu. Co do piłkarzy do cały czas brakuje im myślę klasowego rozgrywającego, Hamsik jest bardziej ofensywnie usposobiony za to coraz lepszej dysponowany wydaje sie być Lavezzi. Poza tym Napoli to u siebie bardzo groźna drużyna, dzisiaj za kartki pauzować będzie musiał Contini, zaś w ekipie gości nie zagrają Gattuso, Jankulovski i Storari.
Napoli (4-2-3-1) De Sanctis - Grava, Rinaudo, Cannavaro, Aronica - Pazienza, Gargano - Maggio, Hamsik, Lavezzi - Quagliarella
Milan (4-3-3) Dida - Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Ambrosini, Pirlo, Seedorf - Pato, Inzaghi,Ronaldinho
Udinese - Roma
1 @2,30
Gospodarze przegrali 3 ostatnie spotkania odpowiednio z Interem, Atalantą i Palermo. O ile porażkę z Interem można zrozumieć, a przegraną z Atalantą usprawiedliwiać brakiem Di Natale i dobrą dyspozycją dnia gosci to ostatni mecz z Palermo był juz całkiem niezły i wynik równie dobrze mógł być korzystny dla gości. Roma również ostatni nie błyszczy, 2 porażki w lidze oraz szczęśliwy remis w
LE. Po części wplyw na to mają kontuzje kluczowych graczy jak Riise, Tonetto, Pizzaro i przede wszystkim Tottiego którego brak szczególnie widać w poczynaniach ofensywnych Rzymian. W zespole Udine nie zagra Domizzi. Roma słabo gra wyjazdy, 3 remisy które ostatnio zanotowali na boiskach rywali były szczęśliwe po bramkach w ostatnich minutach, myślę że jeśli Udinese zagra na swoim wysokim poziomie powinno spokojnie postarać sie o dobry wynik.
Udinese (4-3-3) Handanovic - Basta, Coda, Zapata, Pasquale - Inler, D'Agostino, Asamoah - Sanchez, Di Natale, Floro Flores
Roma (4-2-3-1) Doni - Motta, Mexes, Juan, Cassetti - De Rossi, Brighi - Taddei, Perrotta, Guberti - Vucinic
Bologna - AC Siena
X @3,10
under2,5 @1,65
Zagrają ze sobą jedne ze słabszych ekip w stawce. Siena nie wygrała żadnego z siedmiu ostatnich, średnio strzelają gola raz na dwa mecze. Jeśli nic sie nie zmieni na pewno podziękują obecnemu trenerowi, trudno żeby coś sie nagle odmieniło zresztą bo gra wygląda słabo. Dzisiaj w porównaniu do ostatniego meczu zagrają bez zawieszonego pomocnika Finiego. Bologna pod wodzą nowego trenera Franco Colomby wypadła blado przegrywając 1-4 z Sampdorią. O tyle kiepski wynik że wcześniejsze porażki były minimalne jak z Napoli czy Milanem, grając do końca urywali nawet punkty Violi i Juve. Dodatkowo za czerwoną kartkę nie zagra Marco Di Vaio, obie ekipy jak dla mnie sa na podobnym poziomie i myślę że remis całkiem możliwy.
Bologna (4-3-2-1) Viviano - Raggi, Portanova, Britos, Lanna - Mingazzini, Guana, Tedesco - Valiani, Adailton - Osvaldo
Siena (4-3-1-2) Curci - Rosi, Ficagna, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Ekdal - Jajalo - Maccarone, Calaiò