>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10 kolejka Primera Division

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Ledwie ochłonęliśmy po wydarzeniach 9 serii spotkań Primera Division a piłkarze podkręcają tempo i już w środku tygodnia rozegrają spotkania 10 kolejki. Wartym odnotowania jest fakt iż do tej serii spotkań już z nowymi szkoleniowcami przystąpią drużyny Sevilli i Valencii.

A jeśli chodzi o 10 serię spotkań to niewątpliwie najciekawiej zapowiadają się dwa spotkania i to własnie z udziałem tych drużyn, w których nastąpiły zmiany szkoleniowców: Valencia podejmie Real Madryt a stołeczne Atletico sprawdzi dyspozycję Sevilli.

Kto będzie zwycięzcą a kto pokonanym tej serii spotkań? Zapraszam do typowania i analizowania spotkań 10 kolejki.

Oto pary 10 serii spotkań wraz z notowaniami u bukmachera Bwin:

stanczi 0

stanczi

Użytkownik
Na pierwszy rzut oka, spodobały mi się 2 zdarzenia, oba w czwartkowy wieczór.

Espanyol Barcelona - Real Murcia 1 kurs 1.65 expekt
Zespół z Barcelony od kilku lat robi ogromne postępy. Ubiegłoroczny finał pucharu UEFA (porażka w karnych) mówi sam za siebie. Właściciele, trenerzy jak i sami zawodnicy w tym sezonie mierzą bardzo wysoko i jak na razie, są na najlepszej drodze do osiągnięcia obranego celu. Nie zdziwiłby mnie fakt, próby włączenia się Los Pericos w walkę o mistrzostwo Hiszpanii. Ostatnie wyniki osiągane przez zespół Espanyolu, są tego dowodem. Zwycięstwa nad potentatami hiszpańskiej piłki Sevillą, Realem Madryt i Valencią, muszą robić wrażanie. Wierzę, że Raul Tamudo, prawdziwy symbol drużyny z Barcelony, wraz z Albertem Rierą, Luisem Garcią i wracającym do pełnej dyspozycji Ivanem de la Peną, udowodnią na boisku, że nie chcą być jedynie cieniem bardziej utytułowanego rywala zza miedzy.
Typ 2:0

Drugi mecz to oczywiście:
Real Valladolid - FC Barcelona (handi 1:0) 2 kurs 2.45 expekt
Podobnie jak w weekend stawiam na minimum dwu-bramkową wygraną przyjezdnych. Dlaczego?
Gospodarzom, po niezłym początku sezonu, powoli zaczyna brakować sił na zmagania w najwyższej klasie rozgrywkowej. Brak wygranej, 2 remisy i 2 porażki na własnym stadionie, odpowiednio z Athletic Bilbao 1:2 i Realem Murcią 1:4! nie działają na zespół nadmiernie motywująco. W klasyfikacji drużyn z największą ilością straconych bramek, beniaminek zajmuje drugie miejsce z 19 bramkami, tuż za Levante, z czego 9 bramek stracił na własnym stadionie (na 4 mecze). Dziurawa jak ser obrona nie wróży dobrze na przyszłość, biorąc pod uwagę fakt, że w czwartek na Estadio José Zorrilla przyjeżdża 18-krotny mistrz Hiszpanii. Po powrocie Zambrotty, Toure i Marqueza, formacja defensywna nie powinna mieć problemów z zatrzymaniem napastników Realu, a napad z El-Tridente z przodu, bardzo ofensywnym, będącym w życiowej formie Iniestą i niezawodnym Xavim, na pewno będzie miał wiele sytuacji strzeleckich. Oby tylko nie zawiodła skuteczność.
Dla mnie typ, podobnie jak w meczu z Almerią, wart jest ryzyka i bez zastanowienia stawiam 2 z handicapem

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania! ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
W kontekście spotkania Espanyol - Murcia ważnym czynnikiem jest powrót do składu Ivana de La Pena, który jest &quot;mózgiem&quot; Espanyolu, ale trzeba pamiętać, że i bez niego piłkarze tej drużyny potrafili wygrac z Realem, Sevillą i Valencią. Murcia na pewno nie padnie na kolana przed Espanyolem, ale tak jak napisał Stanczi gospodarze raczej powinni wygrać to spotkanie.

Mnie jako kibica Atletico najbardziej interesuje mecz, w którym Rojiblancos zmierzą się z osieroconą przez Juande Ramosa - Sevillą. W miniony weekend analizując mecz Levante-Atletico postawiłem tezę iż piłkarze Atletico są obecnie lepiej dysponowani od tych z Sevilli. Tezę nadal podtrzymuję i uważam, że Atletico wygra ten mecz i tym samym zagości w czołówce tabeli na dobre ;)
Mój typ: Atletico Madryt - 2,20 w Bwin

duda 380

duda

Użytkownik
01.11 [22:00] Espanyol - Real Murcia
W 10 kolejce Hiszpańskiej Primera Division, Espanyol podejmuje na własnym boisku Real Murcia. Gospodarze radzą sobie w lidze bardzo dobrze i są zdecydowanym faworytem. W 9 meczach zgromadzili 17 punktów, zdobywając przy tym 14 bramek a tracąc 11. Mecze u siebie: 3-0-1. Warto wspomnieć że Espanyol Barcelona pokonał u siebie Real Madryt i zdołał wywieźć 3 pkt. z trudnego stadionu Valencii. Goście, po 9 kolejkach mają 12 punktów na koncie, bramki 8 zdobytych i tyle samo straconych. Trzeba przyznać że beniaminek radzi sobie całkiem dobrze, ich głównym celem jest utrzymanie się w lidze i wszystko jest na dobrej drodze. Murcia na wyjazdach radzi sobie dość przeciętnie: 1-1-2.
Espanyol mierzy wysoko, mają wielką szansę na zajęcie dobrej pozycji w lidze, aktualnie znajdują się tuż za czołówką drużyn, takich jak Barcelona, Real, Atletico czy Valencia.
Myślę że gospodarze spokojnie poradzą sobie z przeciętnym Realem Murcia.
Typ: Espanyol ⛔

A 0

albinos

Użytkownik
Dziurawa jak ser obrona nie wróży dobrze na przyszłość, biorąc pod uwagę fakt, że w czwartek na Estadio José Zorrilla przyjeżdża 18-krotny mistrz Hiszpanii. Po powrocie Zambrotty, Toure i Marqueza, formacja defensywna nie powinna mieć problemów z zatrzymaniem napastników Realu, a napad z El-Tridente z przodu, bardzo ofensywnym, będącym w życiowej formie Iniestą i niezawodnym Xavim, na pewno będzie miał wiele sytuacji strzeleckich. Oby tylko nie zawiodła skuteczność.
Dla mnie typ, podobnie jak w meczu z Almerią, wart jest ryzyka i bez zastanowienia stawiam 2 z handicapem
Pozdrawiam i zachęcam do komentowania! ;)
Wszystko pięknie tylko z tego co mi wiadomo to nie będzie grał Deco Henry Eto i nie wiadomo czy zagra Ronaldinho... pozatym jest to mecz wyjazdowy... ja postawiłem na Barcelone ktora wciąż jest mocna mimo kontuzji które ja prześladują, bo nadal Messi w grze no i chyba Barcelona będzie chciała zrewanżowac się Realowi Madrit za ubiegły sezon(chodzi mi o mistrzostwo Hiszapanii), a żeby to zrobic trzeba wygrywac takie &quot;łatwe&quot; mecze ???? Real V. vs FC Barcelona typ:2

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
VS.

Real Valladolid - FC Barcelona (1:0)
Typ: FC Barcelona ⛔
Kurs: 2.05 @ Bet-at-home
Analiza:
Dziś, 1 listopada czyli w Dniu Wszystkich Świętych, w ramach dziesiątej już kolejki La Liga, na stadionie Estadio Jose Zorilla, miejscowy beniaminek Real Valladolid podejmie drużynę, która aktualnie plasuje się na miejscu trzecim - FC Barcelonę. Od samego początku ewidentnym faworytem tego spotkania jest oczywiście klub z Barcelony, który w ostatnim czasie złapał w pełni wiatr w żagle i prze naprzód, aby znaleźć się na samym szczycie tabeli. Mecz ten jest o tyle ważny, iż jeżeli podopieczni Franka Rijkarda wygrają ten mecz, obejmą fotel wicelidera, a do samego lidera czyli Realu Madryt zabraknie im już tylko dwóch punktów. A jak w lidze sprawuje się klub z Valladolid? Ten beniaminek najwyraźniej nie radzi sobie w Primera Division, bowiem po 9 kolejkach plasują się oni na przedostatnim, dziewiętnastym miejscu z dorobkiem zaledwie sześciu punktów - wygrali tylko jeden mecz. Skoro już zacząłem dyskusję na temat przeszłych meczów to sprawdźmy jak dzisiejszy gospodarz poradził sobie w ostatnich sześciu kolejkach. W meczu z Realem Madryt niespodziewanie padł remis, wynik końcowy 1 do 1. Na wyjeździe doznali sromotnej porażki w meczu z Mallorcą, aż 4-2. Kolejny mecz na własnym stadionie i kolejna porażka, tym razem z Realem Murcią i to aż 4:1. Przyszedł czas na mecz na wyjeździe, przeciwnikiem tym razem okazał się klub Racing Santander, który bez problemu pokonał Real Valladolid 2 do 0. Ósma kolejka również pechowa dla valladolidu - zostają oni pokonani przez Atletico Bilbao, wynik końcowy 1-2. W ostatniej kolejce udało im się wywieźć z Osasuny jeden punkt, remisując z tamtejszym klubem 2-2. Jak widzimy, klub ten zupełnie się nie może odnaleźć w Primera Division. Widać tu jak na dłoni, iż różnica poziomu gry pomiędzy pierwszoligowcami a beniaminkiem jest ogromna. A dziś przyjdzie im się zmierzyć z jedną z najlepszych ekip tego kraju - będzie to arcytrudne zadanie. Ostatnie cztery spotkania FC Barcelony były udane, poza jednym wyjątkiem. W ramach szóstej kolejki, Katalończycy wygrali na wyjeździe z UD Levante aż 4 do 1. Siódma kolejka również stała pod znakiem łatwego zwycięstwa Barcy, przyjezdne Atletico Madryt wyjechało z Barcelony ze spuszczonymi głowami, dostając srogie baty od miejscowych aż 0-3. W ósmej kolejce FC Barcelona przegrała aż 3-1 na wyjeździe z klubem CF Villareal. W ostatniej kolejce Katalończycy zmierzyli się na Camp Nou z zespołem UD Almeria i gładko po strzale karnym Messiego Barca wygrała mecz 2 do 0. Barcelona w tabeli meczów u siebie prowadzi, posiadając biland 5 wygranych, 0 remisów oraz 0 porażek - wyprzedzają oni Real Madryt, który posiada taki sam bilans w meczach, ale strzelił o dwie bramki mniej - 12:3. Valladolid w tabeli wyjazdowej zajmuje dopiero pozycję dwunastą z bilansem 1-1-3 - ewenementem jest to, iż lepiej im się powodzi na wyjeździe niż w domu. Pod znakiem zapytania stoi dziś występ Tierrego Henry, który boryka się z kontuzją ścięgna Achillesa - z własnego doświadczenia wiem, że jest to przesrana sprawa :) Na sto procent pewny jest dziś występ Argentyńczyka Messiego, który mecz z Almerią zaczął na ławce dla rezerwowych zawodników. Jeżeli na boisko nie wyjdzie Henry to bardzo możliwe, że na jego miejsce selekcjoner wpuści któregoś z młodych gwiazd - Bojan albo Giovani. Osobiście liczę również na przebudzenie się dotychczasowej gwiazdy Barcelony - Ronaldinho, który w ostatnim czasie nie zachwyca swoją formą. Ja dziś liczę na gładkie i kilku bramkowe zwycięstwo ekipy pana Rijkarda, stawka o jaką aktualnie grają jest na wagę złota, a dobrym atutem Barcy jest to, iż ich dzisiejszy przeciwnik na swoim boisku przez dziewięć kolejek zdobył zaledwie dwa punkty, dwukrotnie remisując i przegrywając resztę spotkań u siebie. Mój typ to zwycięstwo FC Barcelony z handicapem azjatyckim czyli na start Valladolid z jedną bramką.​

C 0

carlos

Użytkownik
Real Valladolid - Barcelona
typ: 2/1,45/8/10

Ten mecz wybrałem akurat na dziś dzień. A to za sprawą kilku powodów. Jaka sytuacja w hiszpańskiej jest, to każdy widzi. Barcelona notuje ostatnio bardzo duży spadek formy, zaczynają się różne spekulacje na temat klubu i gry zawodników. To samo było w momencie, gdy w ubiegłych latach tak duży spadek formy miał Real. I niestety ale musiano poczynić wielkie zmiany począwszy od ławki trenerskiej a skończywszy na kadrze zawodników. Jaka sytuacja jest obecnie w lidze, to każdy wie. Goście zajmują aktualnie 3 pozycje egzekwo z Athletico, ale Barcelona ma zaległe jedno spotkanie i na pewno zawodnicy będą chcieli to wykorzystać, żeby odskoczyć o 3 oczka. Zwłaszcza, że mają przed sobą znacznie słabszego przeciwnika. Gospodarze niestety grają fatalnie w tym sezonie, zajmując przedostatnią lokatę w lidze. Na 9 rozegranych spotkań mają bilans 1-3-5 i bilans bramek 11:19. Jakby nie było zasilają strefę spadkową. W historii spotkań między klubami zdarzyło sie co prawda kilka remisów (na przemian), ale dzisiaj na pewno tak nie będzie. Nie żadnych podstaw ku temu, by gospodarze zdobyli bramkę. Chciałem nawet grać na under/over, ale sytuacja z kursami nieciekawa.

duda 380

duda

Użytkownik
01.11 [22:00] Real Valladolid - FC Barcelona
Dzisiaj beniaminek Real Valladolid podejmować będzie jednego z faworytów do mistrzostwa FC Barcelonę. Valladolid walczy o utrzymanie w lidze, po 9 meczach zajmują dopiero 19 pozycję a patrząc na terminarz można stwierdzić że o poprawę pozycji będzie bardzo ciężko, bowiem przed nimi ciężkie mecze. Na koncie mają 6 pkt. to dwa punkty straty do wyjścia ze strefy spadkowej. Ale chyba nikt z kibiców obu drużyn nie przypuszcza żeby dzisiaj konto Valladolid się wzbogaciło. Ich statystyka meczy u siebie: 0-2-2, bramki 11 - 19. A ostatni mecz cudem zremisowali na wyjeździe z Osasuną 2:2.
Z kolei Barcelona ma jasne zadanie, wygrać ligę mistrzów i Primera Division. Jeśli chcą utrzymać dystans do lidera - Realu, muszą zacząć wygrywać na wyjeździe, ale jak dotąd nie zachwycają 1-2-1 a w 9 meczach strzelili 19 goli tracąc 7. W zespole jest sporo kontuzji, ale Frank Rijkaard ma na tyle szeroki skład że spokojnie zapełni luki w drużynie.
Co tu dużo mówić, jeśli Barcelona poważnie myśli o mistrzostwie (a na pewno tak jest) to takie mecze jak z Valladolidem muszą wygrywać, dlatego myślę że w dzisiejszy wieczór zobaczymy drugie wyjazdowe zwycięstwo Barcy.
Typ: FC Barcelona ⛔

stanczi 0

stanczi

Użytkownik
Wszystko pięknie tylko z tego co mi wiadomo to nie będzie grał Deco Henry Eto i nie wiadomo czy zagra Ronaldinho... pozatym jest to mecz wyjazdowy... ja postawiłem na Barcelone ktora wciąż jest mocna mimo kontuzji które ja prześladują, bo nadal Messi w grze no i chyba Barcelona będzie chciała zrewanżowac się Realowi Madrit za ubiegły sezon(chodzi mi o mistrzostwo Hiszapanii), a żeby to zrobic trzeba wygrywac takie &quot;łatwe&quot; mecze ???? Real V. vs FC Barcelona typ:2
Deco jest aktualnie kontuzjowany i dopiero teraz wychodzi potrzeba posiadania długiej i wyrównanej ławki rezerwowych. Yaya na pozycji defensywnego pomocnika, Iniesta i Xavi na środku, niwelują pod każdym względem ujemne aspekty braku Deco.
&quot;Z każdym meczem Henry&#39;ego rośnie wartość Eto&#39;o.&quot; Słowa wypowiedziane przez kibica Barcelony, z którymi jak najbardziej się zgadzam. Francuz nie jest tym samym zawodnikiem, którym był w Arsenalu. Wciąż adaptuje się do gry i stara odzyskać formę sprzed kontuzji, więc fakt, że w tym meczu nie zagra może wyjść na plus szczególnie, że z ławki palą się do gry młodzi, Bojan i Gio Dos Santos. Natomiast o absencji Ronaldinho nie słyszałem, nie wiem skąd masz takie informacje, więc nie komentuje ????
Pozdrawiam!;)

A 3

adamk1988

Użytkownik
Remis na Estadio José Zorila jest jak najbardziej słusznym wynikiem.&quot;Ronaldinho i spółka&quot; po raz kolejny nic specjalnego nie pokazali.Po za trafieniem w słupek Bojana i kilku akcjach Messiego niczym specjalnym nie zasłynęli.Na słowa uznania zasługuje jedynie bramkarz Blaugrany V.Valdes,który przy 3-4 strzałach popisał się refleksem i doświadczeniem.Ktoś może powiedzieć,że Barcelona powinna mieć dwa rzuty karne po ewidentnej ręce gracza Valladolid czy faulu na Ronaldinho w końcówce meczu i wtedy wynik byłby inny, tak, ale drużyna gospodarzy powinna była strzelić przynajmniej 2 bramki(stuprocentówki).Także jeśli Barcelona myśli o mistrzostwie kraju zdecydowanie powinni zmienić coś w swoim sposobie gry.
to przejęzyczenie z emocji, dzięki
bardzo się cieszę,że wyłapujecie błędy to znaczy że czytacie dokładnie, dzięki

stanczi 0

stanczi

Użytkownik
a i nazwisko bramkarza nie do końca poprawnie napisane ????

Ogólnie tragedia z typami na dzień dzisiejszy, gra Barcelony bez pomysłu i wynik jak najbardziej sprawiedliwy. W meczu Espanyolu spodziewałem się bramek, no i się niedoczekałem.
Trudno. Nie pierwsze i nie ostatnie niepowodzenie. Trzeba próbować dalej ????
Pozdrawiam!

duda 380

duda

Użytkownik
Espanyol mnie mocno rozczarował, mieli kilka dobrych okazji ale nic z tego, nie potrafili wykorzystać :zoltakartka:
Barcelona, kompletna klapa i jak oni z taką grą chcą zdobyć mistrzostwo a co dopiero ligę mistrzów, w pierwszej połowie jako tako grali ale w drugiej nie pokazali nic ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom