>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10 kolejka Primera Division [8-9.11.2008r.]

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Przed nami 10 seria spotkan hiszpanskiej Primera Division. Oto zestaw par wraz z notowaniami u bukmachera bet-at-home:

Czy ktos powstrzyma swietnie dysponowanych pilkarzy Barcelony ? Czy Osasuna wkoncu sięgnie po trzy punkty ? Czy Valencia wroci na zwycięską drogę ?​

Zapraszam do typowania i analizowania spotkan 10 kolejki Primera Division ;)

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Ważna informacja przed zaczęciem analizowania nadchodzącej kolejki:
Obawy co do kontuzji Andresa Iniesty potwierdziły się. Dzisiejsze badania wykazały, że wychowanek Barçy zerwał mięsień przedniej części prawego uda i czas jego powrotu do zdrowia potrwa od sześciu do ośmiu tygodni. Taka sytuacja oznacza, że pomocnik nie zagra w dziesięciu najbliższych meczach i że na boisku może pojawić się dopiero na początku przyszłego roku.
Bardziej optymistyczne prognozy dotyczą Gerarda Pique, który doznał stłuczenia biodra. Wszystko wskazuje na to, że obrońca będzie mógł zagrać w spotkaniu z Valladolid.

Źródło: fcbarca.com
Tak więc kontuzje czołowych zawodników nie ominęły i Barcelony. Jednak czy to będzie duże osłabienie to zobaczymy już w sobotę ;]

180michal 17

180michal

Użytkownik
Osłabienie bedzie na pewno, bo Iniesta razem z Xavim kreuja gre w obecnym sezonie, ale mysle ze powinni sobie poradzic, jest przeciez mlody ale obiecujacy Sergio Basquets, powoli wraca Keita do zdrowia, wiec jest kim go zastapic, choc szkoda Iniesty bo jest chlopak w bardzo dobrej formie i w takim momencie kontuzja moze wplynac na jego postawe po powrocie na boiska La Liga.
Postaram sie cos opisac na ten weekend bo dawno nic nie pisałem z braku czasu.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Na prawdę ciężko mi znaleźć w tej kolejce jakieś ciekawe typy. Na Real i Barcę po takich kursach nie uśmiecha mi się grać, zwłaszcza, ze Valladolid i Malaga juz potrafily zaskoczyc w tym sezonie.

Moze Wy macie jakies propozycje ?

strzelec1910 0

strzelec1910

Użytkownik
ja osobiscie obstawilem na valencie i atletico atletico dobrze gra w ostatnim spotkaniu na anfield poszlo im dobrze a valencia przegrala ostatni mecz ale coz bedzie chciala sie przelamac a osasuna nie wygrala jeszcze nic beda chcieli w koncu sie przelamac ale nie z atletico .....

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Spotkanie:Osasuna-Athletico
W Niedziele 9 listopada w Pampelunie rozegrany zostanie mecz 10 kolejki Primera Division.
Przeciwko sobie zagrają Ostatnia drużyna ligi i drużyna myśląca poważnie o mistrzostwie.
Athletico po niezłym spotkaniu przeciwko Liverpoolowi będzie chciało pokazać że to oni powinni tam zwyciężyć.Osasuna 4 porażki z rzędu i myślę że w tej kolejce nie przełamią złej passy.Kurs na piłkarzy z Madrytu bardzo dobry więc myślę że można spokojnie na nich stawiać.
Typ:Athletico M.
Kurs:2.10
Polecam

tbm 642

tbm

Forum VIP
Nie mogę tylko zrozumieć dlaczego używasz nazwy &quot;Athletico&quot;, ludzie skąd Wam się bierze to &quot;h&quot; ? Ok, rozumiem jestem kibicem Atletico i moze się czepiam, ale na prawdę nie mogę tego pojąć ;)

Obiektywnie patrząc na mecz Osasuny z Atletico wcale nie byłbym taki pewien tej dwojki. Pamiętam jak przed rokiem pilkarze z Pampeluny tez znajdowali się w kryzysie, a mimo to potrafili ograc u siebie Atletico. W tym meczu od pierwszej minuty powinien wystapic Aguero, ktory w Lidze Mistrzów byl tylko zmiennikiem Forlana. Druga sprawa to Sinama-Pongolle, ktory ostatnio malo gra, a chcialby zapewne udowodnic znow, ze jest wartosciowym zawodnikiem. Jednakze ta determinacja Osasuny jakos nie pozwala mi tutaj upatrywac spokojnej dwójki... grałbym x2, ale tylko gdybym byl zmuszony. Jako, ze nie jestem to wole odpuscic sobie ten mecz całkiem.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Real Madryt - Malaga

Już dziś na Santiago Bernabeu przyjedzie Malaga która jako beniaminek lokuje się na 7 lokacie co jest zaskoczeniem dla wszystkich , Real Madryt po porażce z Juventusem na pewno będzie chciał się &#39;&#39;odkuć&#39;&#39; i pokazać że &#39;&#39;Królewscy&#39;&#39; kryzysu nie mają. Jednak na pewno nie będzie łatwe zadanie podopieczni Schuster będą musieli sobie poradzić bez Pepe , Van Nistelrooya oraz Sergio Ramosa. Szanse gry może dostać wychowanek Królewskich Bueno który znalazł się w kadrze na to spotkanie może tkwi w nim młody Raul kiedy wchodził do pierwszego składu jednak na to będziemy musieli poczekać. Jak wiadomo na pewno zabraknie też Arjena Robbena , De La Reda i Miguela Torresa jednak taki zespół jak Real ma bardzo silną ławkę rezerwowych i na pewno załatają te &#39;&#39;dziury&#39;&#39;. Zespół Realu już nie pierwszy raz w historii ma takie tarapaty , Piłkarze z Madrytu jeszcze nigdy nie przegrali z zespołem Malagi a większości przyopadków na twierdzy Bernabeu wygrywali i to przeważnie wysoko. Dziś możemy się spodziewać ciekawego widowiska na pewno rehabilitacja należy się kibicą Realu którzy są zdruzgotani po porażce z Juventusem w Lidze Mistrzów. Moim zdaniem zdecydowanym fawortem są piłkarze Berna Schustera i to oni wygrają to spotkanie.
Moje propozycję :
Real Madryt - Malaga - 1 @@ 1,25_9/10 ✅
Over 2,5 @@ 1,45_8/10 ✅
Strzelec Gola : Gonzalez Raul @@ 2,10_6/10 zwrot
Rafael Van der Vaart @@ 2,90_2/10 ⛔
Gabriel Heinze @@ 8,00_ 0,5/10 ⛔
Handicap : Real Mad.-Malaga 1 @@ 1,61_6/10 ⛔

beau 1

beau

Forum VIP
Osobiście po tym co zobaczyłem w meczu z Juventusem nie grałbym na Real.Malaga to nie Juve i na pewno nie zagrają tak dobrze taktycznie ale Królewscy nic nie pokazali.Nie mogłem patrzeć jak Real rozgrywał przez większość meczu jedną akcję.Podanie do Drenthe a ten może coś zrobi.Lewy obrońca Marcele w ogóle nie pokazywał się w ofensywie.Real bez Ruuda i Robbena będzie się dzis męczył w ofensywie i myślę, że nie będzie 5 overa w 5 domowym spotkaniu.

180michal 17

180michal

Użytkownik
Real Madryt - Malaga
Real jak wszyscy widza nie gra tak jak kilka tygodni temu. Można rzec że zeszło z nich powietrze. Do kiepskiej formy dochodzą kontuzje, niestety podstawowych graczy: Pepe, Robben, van Nistelrooy, de la Red oraz Ramos (choc on moze zagrac). W zespole Malagi nie zagrają: Rossato, Salva. Goście po nieudanym poczatku sezonu gdzie w pierwszych 4 spotkaniach odnieśli tylko 1 remis oraz 3 porażki, pokazują że łatwo skóry nie oddadzą i że będą walczyć o pozostanie w 1 lidze. Po wspomnianych wyżej meczach nastąpił owocny okres, ponieważ piłkarze Malagi odnieśli 4 zwycięstwa zrzędu co spowodowało ucieczkę z miejsc spadkowych. W ostatniej kolejce goście ulegli Barcelonie 4:1. Real od 6 kolejek traci bramki co spowodowane jest pewnie tym ze ich najlepszy obronca, Pepe, jest kontuzjowany i wydaje mi się ze typ na to że Malaga dzisiaj strzeli bramke jest bardzo ciekawy i wydaje mi sie ze mozna sprobowac go zagrac.
Typ: Malaga strzeli ✅
Wynik: 4-3
-----------------
Barcelona - Valladolid
Jedynym faworytem w tym meczu sa piłkarze gospodarzy, którzy po bardzo długiej przerwie wrócili na fotel lidera. W zespole Barcelony nie zagrają: Iniesta, Gabi Milito, Abidal. Jezeli chodzi o Inieście to tak jak wspomniałem w pierwszym moim poscie tutaj, jest kim go zastapic, jesli chodzi o Abidala, to ten zawodnik nie prezentuje takiej formy jak w Lyonie i najprawdopodobniej Pep wystawi na lewej stronie Sylvinho lub zaryzykuje i wystawi Puyola. Jeśli chodzi o Valladolid to jedynym zawodnikiem który nie zagra to Luis Prieto. Goście na wyjazdach nie prezentują sie zbyt dobrze i na 4 mecze przegrali 4 strzelając tylko 1 bramkę, a tracą az 6. Ten bilans nie wrózy nic dobrego dla piłkarzy Valladolid ponieważ Barcelona na własnym obiekcie strzeliła juz 15 bramek, a w dzisiejszym meczu najprawdopodobniej zagra tercet złożony z Messiego, Eto&#39;o oraz Henrego, co oznacza dużo akcji pod bramką gości. Mój typ na ten mecz to wygrana Barcelony różnicą dwóch bramek.
Typ: Barcelona -1 ✅
Wynik: 6-0

gutek84 93

gutek84

Forum VIP

Villarreal - Almeria

Musze przyznać, że ta kolejka jest dosyć trudna do typowania i ten mecz to jedyny dosyć pewny typ z w miarę przyzwoitym kursem. Villarreal nie popisał się w ostatnim spotkaniu LM remisując 2-2 ze słabiutkim Aalborgiem, ale nie sądzę by ten remis ich jakoś szczególnie dotknął bo i tak awans z grupy mają w zasadzie zapewniony. W lidze Żółta Łódź Podwodna spisuje się jak narazie wyśmienicie i po 9 seriach ustępują jedynie Barcelonie. Jeśli utrzymają tą formę w dalszej części sezonu to z pewnością mają szansę powalczyć o tytuł, decydująca będzie ich postawa w meczach z czołówką, które pokażą na co ich rzeczywiście stać w tym sezonie. Póki co przeciwnikiem jest kolejny rywal z zestawu ligowych średniaków, bo za takiego trzeba uznać gości z Almerii. W ubiegłym sezonie Almeria pokazała, że jest solidną drużyną, która gra całkiem niezły futbol i potrafi od czasu do czasu urwać punkty najlepszym zespołom PD. W obecnym sezonie ich gra nie wygląda jednak tak różowo ich bilans to 3W-3D-3L. Goście nie wygrali już od 4 spotkań widać więc, że ich dyspozycja nie jest najlepsza, a ostatni remis na własnym stadionie z Realem zawdzięczają głównie słabej grze Królewskich bo sami również nic wielkiego w tamtym meczu nie pokazali. Manuel Pellegrini będzie miał do dyspozycji wszystkich podstawowych graczy z będacym w świetnej formie Llorente na szpicy, w tej sytuacji nie widzę wielkich szans dla gości na wywiezienie choćby punktu z El Madrigal i moim zdaniem gospodarze powinni spokojnie wygrać 2-0.

Mój typ:

1 1,53 8/10
Buk: Partybets

D 5

devil13england

Użytkownik
Mysle ze jutro warte zagrania jest spotkanie Racing Santander - Sporting Gijon na 1.A czemu??Gijon wygral 5 kolejnych spotkan !!!Jest beniaminkiem a wiec 5 wygranych to juz bardzo wiele jak na ich mozliwosci.A Santander słabo zacząlsezon lecz ostatnio sie przelamali z Valencia i remisujac 1-1 z Schalke.Mysle wiec ze teraz czas na zwyciestwo ligowe u siebie.Dla mnie mecz dnia!!

gutek84 93

gutek84

Forum VIP

Getafe - Valencia

Ciekawy pojedynek czeka nas dzisiaj na zakończenie 10.kolejki PD. Do Madrytu przyjeżdża bowiem ekipa Valencii, która do niedawna była liderem tabeli ligowej. No właśnie do niedawna. Che od początku sezonu byli w rewelacyjnej formie wygrywając mecz za meczem jednak widać wyraźnie, że w ostatnim czasie dopadła ich pierwsza w tym sezonie zadyszka. Porażkę z Santander na Mestalla można było jeszcze jakoś zrozumieć, bo ta drużyna im wyraźnie nie leży, aczkolwiek 4 stracone w tym meczu bramki to poważny sygnał, że chyba coś się rozregulowało w tej maszynce do zdobywania punktów. W czwartek Che musieli przełknąć kolejną gorzką pigułkę, bowiem remis w Pucharze Uefa z FC Kopenhaga chluby im z pewnością nie przynosi. W tym spotkaniu na pewno postarają się odkuć za ostatnie niepowodzenia, ale nie będzie to łatwym zadaniem. Ekipa z Getafe nie zaskakuje już tak jak w ubiegłym sezonie kiedy dotarli aż do 1/4 finału Pucharu Uefa i byli bardzo bliscy wyeliminowania Bayernu, ale prezentują się całkiem przyzwoicie i ich aktualny bilans ligowy to 3W-4D-2L i 8 miejsce w tabeli. Dobra wiadomość dla gospodarzy to powrót po kontuzji podstawowego obrońcy Davida Cortesa. W zespole Valencii prawdopodobnie po raz kolejny zabraknie pierwszego bramkarza Timo Hildebranda, który dochodzi do siebie po kontuzji.
Przy okazji analizy warto zwrócić uwagę na historię spotkań tych zespołów. Biorąc pod uwagę PD oraz CdR tych spotkań odbyło się 11. Bilans jest remisowy, 4 zwycięstwa odniosła Valencia, również 4 razy triumfowało Getafe i padły też 3 remisy. Najistotniejszy jednak jest fakt, że w tych 11 spotkaniach tylko raz wygrała drużyna przyjezdna i było to Getafe, które wygrało na Mestalla mecz CdR w 2007 roku. Valencii nigdy nie udało się zwyciężyć na Coliseum Alfonso Perez i ja osobiście stawiam, że dzisiaj także im się to nie uda.

Mój typ:

1x 1,55 6/10
Buk: Expekt

grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
Osasuna Pampeluna - Atletico Madryt
Typ: 2
Kurs: 2,25
Bukmacher: bet365
Osasuna to ostatnia drużyna wlidze zgo\romadziła zaledwie kilka punktów. Sytuacja w klubie nie jest za dobra już ostatnio mięli zwolnić trenera Osasuny ale powstrzymano się z decyzją do następnego tygodnia. Jak się skończyło kazdy widział, porażka z Espanyolem. Warto dodać ze gospodarze nie wygrali 4 ostatnich meczów a w dodatku nie odnieśli jeszcze zwycięstwa w lidze.
Goście to silna ekipa potrafiąca grać na wyjeździe, a przekonał się o tym ostatnio FC Liverpool, który po błędzię sędziego zremisował na własnym stadionie z Atletico w 90 minucie. Jak wcześniej wspomniałem Atletico radzi sobie na wyjazdach dobrze. Choć jak do tej pory miała same ciężkie mecze 4-4 Villarreal i 1-6 z Barceloną i jeszcze porażka z Realem Madryt 1-2. Jak widac zawsze ekipa strzeliła bramkę i stawiała na ofesywę. widac że ekipa z Madrutu jest na fali i moim zdaniem pokona dziś ostatnią drużynę ligi, której zupełnie nie idzie.
José Antonio Camacho będzie miał kilka problemów związanych z kontuzjami piłkarzy. Ludovic Delporte, Walter Pandiani, Nacho Monreal, Xavier Margairaz i Eduardo Fernandes ze względu na urazy nie wystąpią w dzisiejszym spotkaniu. U Los Rojiblancos, zabraknie jedynie Giourkas Seitaridis. W wysokiej formie jest jednak Argentyńczyk Sergio Agüero i to jego powinni bardzo obawiać się obrońcy Osasuny.

180michal 17

180michal

Użytkownik
Villarreal - Almeria
Wczoraj Barcelona i Real wygrały swoje mecze więc aby nie stracić kontaktu do nich gospodarze dzisiejszego meczu muszą również odnieść zwycięstwo. Ich rywalem bedzie zespół Almerii który obecnie plasuje się na 10 miejscu z dorobkiem 12 pkt. Na 4 spotkania na boiskach rywali, piłkarze gości ponieśli 2 porażki oraz odnotowali po zwycięstwie i remisie. Ostatnie 3 mecze Almerii to pojedynki z hiszpańską elitą. Dwa z nich zakończyły się porażką (z Barcelona i Sevillą), a jeden zakończył się niespodzianką bo remisem z Realem Madryt. Dzisiejsi gospodarze są jedyną drużyną w lidze, która jeszcze nie przegrała meczu. W 9 kolejkach piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej wygrali 6 spotkań, a 3 zakończyły się podziałem pkt. W środku tygodnia Villarrreal walczył w LM z Alborgiem na wyjeździe i niespodziwanie zremisował 2:2. Piłkarze mogą być zmęczeni po tym meczu bo czekała ich długa podróż oraz warounki atmosferyczne panujące w Danii na pewno nie wpłyneły na ich korzyść. W ubiegłym sezonie Villarrela zremisował na własnym boisku z Almerią 1:1. W dzisiejszym meczu nie przewiduje jakiegoś wysokiego zwycięstwa gospodarze, wydaje mi się że może to być maksymalnie 2:0, choć zespół gości już nie raz pokazał że może sprawić niespodziankę.
Typ: under 2,5 ⛔
Wynik: 2:1
--------------
Sevilla - Recreativo Huelva
Sevilla do dzisiejszego meczu powinna podejść bardzo skoncentrowana ponieważ mają serię 3 przegranych meczy co pokazuje że nie jest z tą drużyną za dobrze. Dzisiejszy mecz wydaje mi się, że jest bardzo dobrym momentem do przerwania tej złej passy. Rywal nie jest z najwyższej półki co pokazuje pozycja piłkarzy Recreativo w lidze. Na 9 meczy zdobyli tylko 7 pkt. w tym wygrali tylko 1 mecz (z Betisem) oraz przegrali i zremisowali po 4 razy. Obecnie Huelva ma passe 3 remisów pod rząd i moim zdaniem bedzie ona dzisiaj przerwana bo nie sądze aby udało im się wywieść z Sevilli 1 pkt. Jak już wspomniałem gospodarze mają serie 3L z czego 2L w lidze i to nie z zespołami typu Barcelona czy Real, tylko ze średniakami bo za takich uważam Malagę i Valladolid. Mam nadzieje że Sevilla dzisiaj nie zawiedzie i wygra dzisiejszy mecz różnicą paru bramek tak jak było to rok temu gdzie Sevilla wygrała na własnym stadionie 4:1.
Typ: Sevilla -1 ⛔
Wynik: 1-0

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Osasuna - Atletico Madryt

Już dziś na Estadio Reyno de Navarra w Pampelunie miejscowy zespół Osasuny lokujący się na ostatnim miejscu zmierzy się z grającym w kratkę Atletico Madryt , Goście z Madrytu potrafią zaskoczyć w tym sezonie wygrywając wysoko z Schalke , Malagą czy PSV a przegrywając 6-1 z Barceloną na pewno podpieczni trenera Javiera Aguirre wiedzą doskonale że muszą zmazać plamy tych porażek które niespodziewanie nastepują ten mecz dla obu zespołów jest za 6 pkt. ponieważ aby Atletico nie straciło kontaktu z czołówką musi wygrać , tak samo Osasuna aby wydostać się z ostatniego miejsca także musi wygrać. Spotkanie na pewno powinno być zacięte od pierwszej do ostatniej minuty jednak uważam że znów popis nie małych umiejętności pokażę Serio Aguero który juz nie raz udowodnił że może ciężar gry wziąść na własne barki ostatni mecz obu ekip zakończył się wygraną Osasuny jednak porównując oba zespoły na dzień dzisiejszy zdecydowanym faworytem jest Atletico.
Szkoleniowiec José Antonio Camacho będzie miał kilka problemów związanych z kontuzjami piłkarzy. Ludovic Delporte, Walter Pandiani, Nacho Monreal, Xavier Margairaz i Eduardo Fernandes ze względu na urazy spotkanie obejrzą zapewne z trybun. Zdecydowanie lepiej sytuacja wygląda w ekipie Los Rojiblancos, a jedynie Giourkas Seitaridis nie będzie mógł wystąpić na El Sadar. W formie jest jednak Argentyńczyk Sergio Agüero i to jego powinni bardzo obawiać się obrońcy Osasuny.
Moje propozycję :
Osasuna - Atletico - 2 @@ 2,25_6/10
Osasuna - Atletico - x2 @@ 1,33_9/10
Over 2,5 @@ 2,15_6/10
Strzelec Gola : Sergio Aguero @@ 2,10_7/10

lukaszek69 0

lukaszek69

Użytkownik
Getafe @ Valencia Typ:X @3.46 Pinnacle 4/10

Wynik: 0-3 ⛔
Niespodziewałem sie tego , że Valencia tak gładko pokona Getafe.

Spotkanie kończące zmagania w 10 kolejce Primera Division.
Getafe na własnym stadionie podejmować będzie Valencię. Goście jeszcze całkiem nie dawno mogli pochwalic sie liderowaniem w grupie , jednak teraz wyraźnie złapali jakiejś zadyszki. eraz Che znajdują się na czwartym miejscu co jest wynikiem dość szczęśliwego remisu ze słabym Recreativo i zeszłotygodniowej porażki na własnym terenie z Racingiem 2:4.
Ostatni mecz w ich wykonaniu był najbardziej tragiczny.
Teraz parę zdań o ekipie z przedmieść Madrytu.Getafe aktualnie plasuje się na siódmej pozycji. Ostatnio zremisowali na wyjeździe z Recreativo i pokonali u siebie Valladolid. Na własnym stadionie podopieczni Victora Munoza jak narazie najczęsciej remisuja (1-2-1).
Teraz garść statystyk:
Valencia w pięciu ostatnich meczach w Getafe zdobyła tylko dwa punkty (0:two:3).
7/02-08 Getafe vs. Valencia 0:0
11/02-07 Getafe vs. Valencia 3:0
10/01-07 Getafe vs. Valencia 1:1
01/10-05 Getafe vs. Valencia 2:1
07/11-04 Getafe vs. Valencia 1:0
Jak więc widać Nietoperzom bardzo cieżko gra się z Getafe na ich terenie.
Spotkanie zapowiada sie na bardzo ciekawe i wyrównane , typuję remis , a jak bedzie zobaczymy
;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom