Real Madryt - Malaga
Real jak wszyscy widza nie gra tak jak kilka tygodni temu. Można rzec że zeszło z nich powietrze. Do kiepskiej formy dochodzą kontuzje, niestety podstawowych graczy: Pepe, Robben, van Nistelrooy, de la Red oraz Ramos (choc on moze zagrac). W zespole Malagi nie zagrają: Rossato, Salva. Goście po nieudanym poczatku sezonu gdzie w pierwszych 4 spotkaniach odnieśli tylko 1 remis oraz 3 porażki, pokazują że łatwo skóry nie oddadzą i że będą walczyć o pozostanie w 1 lidze. Po wspomnianych wyżej meczach nastąpił owocny okres, ponieważ piłkarze Malagi odnieśli 4 zwycięstwa zrzędu co spowodowało ucieczkę z miejsc spadkowych. W ostatniej kolejce goście ulegli Barcelonie 4:1. Real od 6 kolejek traci bramki co spowodowane jest pewnie tym ze ich najlepszy obronca, Pepe, jest kontuzjowany i wydaje mi się ze typ na to że Malaga dzisiaj strzeli bramke jest bardzo ciekawy i wydaje mi sie ze mozna sprobowac go zagrac.
Typ: Malaga strzeli
Wynik: 4-3
-----------------
Barcelona - Valladolid
Jedynym faworytem w tym meczu sa piłkarze gospodarzy, którzy po bardzo długiej przerwie wrócili na fotel lidera. W zespole Barcelony nie zagrają: Iniesta, Gabi Milito, Abidal. Jezeli chodzi o Inieście to tak jak wspomniałem w pierwszym moim poscie tutaj, jest kim go zastapic, jesli chodzi o Abidala, to ten zawodnik nie prezentuje takiej formy jak w Lyonie i najprawdopodobniej Pep wystawi na lewej stronie Sylvinho lub zaryzykuje i wystawi Puyola. Jeśli chodzi o Valladolid to jedynym zawodnikiem który nie zagra to Luis Prieto. Goście na wyjazdach nie prezentują sie zbyt dobrze i na 4 mecze przegrali 4 strzelając tylko 1 bramkę, a tracą az 6. Ten bilans nie wrózy nic dobrego dla piłkarzy Valladolid ponieważ Barcelona na własnym obiekcie strzeliła juz 15 bramek, a w dzisiejszym meczu najprawdopodobniej zagra tercet złożony z Messiego, Eto'o oraz Henrego, co oznacza dużo akcji pod bramką gości. Mój typ na ten mecz to wygrana Barcelony różnicą dwóch bramek.
Typ: Barcelona -1
Wynik: 6-0