>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10 kolejka I Ligi 29.09 - 30.09.2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Tobet​

Przed nami już 10 kolejka, a jeszcze nie tak dawno rozpoczynaliśmy sezon. Tabela powoli robi się nam klarowna. Jest grupa spadkowiczów, która ewidentnie odstaje poziomem. Drużyny środka tabeli dalej walczą ze sobą i szczerze mówiąc to tam będzie największa walka. Każdy zwycięstwo, nawet każdy punkt zmienia całą sytuację jak w kalejdoskopie.
Jeśli chodzi o grupę, która nas najbardziej interesuje, czyli grupę zespołów które biją się o awans... Wszyscy czekają na to aż Flota w końcu puści ręczny. W ostatniej kolejce ze Stomilem mogliśmy mieć tego drobne oznaki gdy Flota nie potrafiła wykorzystać grając w przewadze. Zawisza w dwóch ostatnich kolejkach złapał natomiast lekką zadyszkę i przed 10 serią spotkań nikt nie powiedział, że ma być łatwiej. Do Bydgoszczy przyjeżdża bowiem Warta Poznań, której nie powinno się lekceważyć. Punktami z Zawiszą zrównała się Termalica i wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że również i w tym sezonie będziemy spekulować o tym czy klubik z wioski i bez perspektyw kibicowskich chce pchać się do Ekstraklasy... Tą dyskusję jednak póki co zostawmy.
Dla mnie największych zaskoczeniem (in plus) jest gra beniaminków z grupy zachodniej. Grupa zachodnia po raz kolejny udowadnia, że jest ligą silniejszą od wschodniej. Wystarczy tylko zobaczyć jak radzą sobie poszczególne ekipy. Tychy po słabym początku odbiły się od dna i z legnicką Miedzią idą łeb w łeb. Drużyna ze Śląska trzyma serię 4 zwycięstw z rzędu, ale teraz czeka ich arcyważny pojedynek z Arką Gdynia, który może być momentem weryfikacji umiejętności drużyny. Miedź ma zdecydowanie ułatwione zadanie, bo przyjdzie im podejmować zespół Piwoszy. Jak dla mnie to będzie to kolejny moment w którym zachód pokaże dominację nad wschodem i tu bukmachery spodziewają się podobnego scenariusza.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji

femefatale 85

femefatale

Użytkownik
Polonia Bytom-Stomil Olsztyn
Typ 2
Kurs 2.55
Dla mnie jeden z lepszych betów na ten weekend . Patrząc na sytuacje w tabeli nie można wskazać faworyta w tym meczu . Moim zdaniem błędne rozumowania bo dla mnie zdecydowanym faworytem tego meczu jest Olsztyńska drużyna . Do Bytomia wybiera się około 200 kibiców Olsztyńskiego klubu co napewno zmobilizuje gości do jeszcze większej motywacji . Drużyna z Olsztyna ostatnio zagrała jak na swój poziom dobry mecz , pokazała dużo walki a to jest bardzo ważne w pierwsze lidze .Jedyne osłabienie w drużynie to pauzujący za kartki obrońca Paweł Głowacki i prawdopodobnie zastąpi go Radosław Stefanowicz który w poprzednim sezonie grał chyba na każdej pozycji po prostu taki zapchaj dziura który na każdej pozycji pokazuje że potrafi grać a przede wszystkim jest waleczny .Polonia Bytom to drużyna która miała przecież grać w II lidze zostali w I lidze przez bałagan i widać że na dobre im to nie wyszło dwa remisy 7 porażek i straszny bilans bramkowy jedynie 5 bramek strzelonych ! Stomil zasłużył na więcej punktów oprócz sromotnego lania 0-5 z Zawiszą nigdy nie przegrywał wysoko a zdarzało się i to bardzo często że bramki tracili w 90 minutach i wtedy odbierali sobie sami punkty . Myślę że Stomil wygra pewnie !

Otrzymane punkty reputacji: +8
shizzo 0

shizzo

Użytkownik
GKS Tychy - Arka Gdynia
Typ - 1
Kurs 2.45
Fortruna
Już w niedziele czeka nas bardzo ciekawy mecz.
GKS Tychy zmierzy się z Arką Gdynią. Obecnie po 9 meczach Tychy zajmują 5 miejsce zaś Arka 7. Bilans GKSu przedstawia się następująco (4-3-2) zaś przeciwnika (4-1-4).
Tychy są w pełnym gazie, obecnie wygrali 4 mecze z rzędu, przedostatni z Legnicą 1-0 zaś ostatni 3-1 z Brzeskiem.
Arka gra w kratkę, ostatnio porażka z Termaliką 3-2, potem zaś dwie wygrane ze słabo spisującą się Sandecją jak i Bytomiem.
Warto do tego dodać że mecz odbył się w środę przez co mniej czasu na regenerację.
Na pewno niezbyt dobrym atutem jest również dla Gdyni to że odległość jest duża, bo jednak Jaworzno jest na śląsku.
Jak i kapitanowi GKSu urodził się syn, więc nie zdziwiłbym bym się gdyby sam Kopczyk lub jego koledzy nie walczyli by nie zrobić kołyski ????
Moim zdaniem dobra passa Tychów się nie skończy i już w niedzielę zobaczymy piąty wygrany mecz drużyny z górnego śląska.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dziś będzie krótko choć uzbierały mi się aż 3 typy na sobotnią serię meczów.
Na pierwszy ogień idzie Flota. Zapewne wielu z Was postara się w tym spotkaniu szukać standardowo 1 po tym jak Flota notuje super wyniki. Ja jednak poszukam tu drobnej niespodzianki. Mecze Floty z Dolcanem zawsze są zaciekłe i emocjonujące. O wyniku bardzo często przesądza końcówka i tak może być i tym razem. Flota zaledwie zremisowała ze Stomilem pomimo i być może jest to jakiś zwiastun nadchodzącej porażki, chociaż nie ma sensu tłumaczyć tego na swój sposób. Uważam, że Flota powinna wykorzystać w ostatnim spotkaniu grę w przewadze i ugrać tam cenne 3 punkty. Dolcan póki co nie jest jednak w najlepszej dyspozycji jednak ja zauważam pewne zależności. Nie idzie im może najlepiej z drużynami średniego pułapu jednak, gdy nadchodzi ważny mecz to potrafią się postawić. Zatrzymali Zawiszę na jego stadionie, a do tego pokonali u siebie Cracovię 3:1. Wiem, że gram może trochę na przekór, ale ta liga nie jest mi obca i wiem, że Dolcan może nawet wygrać w Świnoujściu.
Flota - Dolcan
Dolcan +0,5 2,30 Bet365 ⛔ 1:0

W kolejnym meczu, a raczej pojedynku zachodu ze wschodem widzę zwycięstwo gospodarzy. Chodzi mi tu rzecz jasna o mecz Miedzi Legnica z Okocimskim Brzesko. Piwosze pomimo, że rządzili i dzielili na niższym szczeblu to już w I lidze wyraźnie odstają poziomem. W ostatnich 5 spotkaniach udało im się ugrać zaledwie jeden punkt... z Polonią Bytom. Miedź natomiast u siebie uległa tylko Zawiszy i Flocie, a resztę spotkań wygrali. Z Okocimskim na pewno nie zagra Wołczek, Ptak i Łukaszewicz. Trener ma kilka wariantów wyjściowego składu, ale ostateczną decyzję podejmie w dniu meczu. Ważne jest by Miedź nie poczuła się zbyt pewnie. Co by nie było to jest dalej zwycięzca II ligi gr. wschodniej z poprzedniego sezonu i trzeba się z nimi liczyć. Nie mają bowiem nic do stracenia i będą musieli zaryzykować. Uważam, że w tym meczu różnica klas będzie widoczna i gospodarze zatrzymają trzy punkty.
Miedź Legnica - Okocimski Brzesko
Miedź - 1,5 2,75 Bet365 ⛔ 0:0

Ostatni typ na sobotę leży w meczu &quot;cieniasów&quot; I ligi. Trzymam się powiedzenia, że pieniądze leżą na dnie tabeli, a nie na samym szczycie. Polonia Bytom ma chyba najlepszą szansę na to, by sięgnąć po pierwszy komplet punktów w tym roku. Do Bytomia przyjeżdża słabiutki Stomil, któremu też punkty są potrzebne jak woda. Z Polonią nie zagra do tego Paweł Łukasik (osłabiony organizm po zapaleniu oskrzeli), Andrzej Niewulis (po powrocie do treningu piłkarzowi odnowił się uraz) oraz Krzysztof Filipek (uraz pasma biodrowo-piszczelowego). Paweł Głowacki pauzował będzie za żółte kartki.
Polonia Bytom - Stomil Olsztyn
Polonia DNB 1,85 Tobet

H 187

h778

Użytkownik
Kolejarz Stróże - Cracovia (30.09.2012, 12:15) ✅ 0:1
Typ: Cracovia (0)
Kurs: 1,725
Bukmacher: bet365
Stawka: 6/10

Cracovia na wyjazdach gra słabo, przegrali z Olimpią i Dolcanem, wygrali tylko z Okocimskim. Kolejarz u siebie 2-2-0, dzisiaj jednak nie wystąpi Kowalczyk, który strzelił 10 z 13 bramek dla Stróż w tym sezonie, prawdopodobnie zabraknie też kapitana Walęciaka. W Cracovii brak pauzującego za kartki Kosanovicia oraz kontuzjowanych Struny i Budzińskiego.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom