>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

1 kolejka SerieA [28-30 sierpnia 2010]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Startuje nowy sezon SerieA. W nadchodzących rozgrywkach będziemy mieli w tejże lidze dwóch Polaków. Kamil Glik z Palermo i Artur Boruc we Fiorentinie.
Faworyci do scudetto? Od kilku sezonów ci sami, a zatem Inter Mediolan, Roma, AC Milan i Juventus. Najwięcej szans oczywiście daje się Interowi. Sam osobiście nie pogniewałbym się jakby ich dominacja wkońcu się zakończyła i to Roma wskoczyła na najwyższy stopień podium;) Trzy z czterech wymienionych zespołów wymieniło trenerów. Z Interu odszedł Mourinho, a przyszedł Rafa Benitez. Pod jego wodzą zespół zdobył już Supercoppa Italia wygrywając 3:1 z AS Roma.
Milan trenuje Allegri, a w Juventusie rządzi obecnie Luigi Delneri.
Na rynku transferowym wg mnie najciekawiej podziałała Genoa. Sprowadizli takich graczy jak bramkarz Eduardo, Rafinha, Veloso czy Luca Toni! Aspiracje tego zespołu więc wydają się byc wysokie. Moim zdaniem stac ich na top6, a kto wie czy nie na coś więcej.
Zagadką dla mnie będzie Juventus. Przed rokiem słaby sezon, wzmocnienia na kolana nie powalają. Milos Krasic obecnie wydaje się byc bez formy sprzed MŚ, już na samym mundialu miał zadyszke, zobaczymy jak poradzi sobie w Starej Damie.
W pierwszej kolejce hitem będzie starcie Fiorentina - Napoli. Ciekawe czy Artur Boruc wywalczy sobie miejsce w bramce Violi. Również starcie Sampdoria- Lazio zapowiada się interesująco.
Typowymi &quot;pewniakami&quot; do wygranej są chyba Roma i Milan. Zagrają oni z beniaminkami na własnych obiektach. A jak będzie zobaczymy;)
Przewidywane składy z La Gazzetta Dello Sport -&gt;http://www.gazzetta.it/Calcio/prob_form/01_giornata.shtml
Zachęcam do dyskusji ;)

simons 646

simons

Forum VIP
Pierwsza kolejeczka sie zbliza to trzeba cos postawic ???? Na dobry poczatek mamy 2 spotkania.
Udinese z Genoą, cięzkie dla mnie do wytypowania 1x2, bo gospodarze dobrze radza sobie u siebie, a goscie z wyjazdami maja problem, a poza tym sporo zmienili druzyne przez co moga nie byc &quot;zgrani&quot;. Jezeli Di Natale rzeczywiscie pojdzie do Juve, to dla mnie bedzie to under 2.5 z niezlym kursem 1.85 (b365). Genoa mocno poprawila swoja obrone w okienku transferowym, a Udinese tak na prawde sprzedalo prawie wszystkich wartosciowych ofensywnie graczy, wiec jak dla mnie goleady to tu nie bedzie ???? ✅
Drugie spotkanie Romy u siebie z beniaminkiem Cesena. Szukam tutaj wielkiej niespodzianki grając x2. Roma moim zdaniem ma problemy z atakiem - Totti boryka sie od lat z ta sama kontuzja, no i teraz tez ma problem, Vucinic rok temu mial niespodziewanie super forme, ale nie sadze zeby w tym roku byla powtorka, tym bardziej po tym co pokazal z Interem, Adriano moim zdaniem nadaje sie tylko na ławke i nie chodzi mi tylko o nadwage, jedynie Menez moze cos zdzialac. Dzialacze Romy twierdza ze to jego rok etc, ale ja to slabo widze. Do tego nei wiadomo co z Julio Sergio, ktory podobnie jak Totti ciagle miewa te same problemy. Jak dla mnie Cesene stac na wyjazdowy remis, a kurs 3.50 (b365)tylko zachęca do zagrania. ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Roma rzeczywiście teoretycznie powinna miec lekki start do rozgrywek, ale już dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Adriano opuści kilka pierwszych meczów z powodu kontuzji.
Miesiąc przerwy Adriano!
Nowy nabytek Giallorossich, Leite Ribeiro Adriano, nie wystąpi w co najmniej trzech pierwszych spotkaniach sezonu 2010/2011. Jest to wynik kontuzji mięśni uda, jakiej doznał gracz w czasie wczorajszego treningu. Brazylijczyka nie zobaczymy na boisku przez co najmniej miesiąc.
Klub wydał oficjalny komunikat w tej sprawie:
&quot;AS ROMA ogłasza, że w dniu dzisiejszym, zawodnik Leite Ribeiro Adriano został poddany testom diagnostycznym w Poliklinice Gemelli w związku z kontuzją, do której doszło w dniu wczorajszym w trakcie sesji treningowej. Przeprowadzone badania wykazały uszkodzenie pierwszego/drugiego stopnia mięśnia przywodziciela prawego uda&quot;
asroma.pl

Po Romie nie wiadomo czego się spodziewac z początku sezonu, mecze towarzyskie mieli fatalne, szczególnie jeżeli idzie o rezultaty. W meczu o Supercoppa też było widac jeszcze brak formy. I ten koszmarny błąd Vucinica! No i babole Lobonta... Naszczeście wśród powołanych na mecz z Ceseną jest już Julio Sergio. Oto pełna lista powołanych :
1 LOBONT 3 CASTELLINI 4 JUAN 5 MEXES 7 PIZARRO 9 VUCINIC 10 TOTTI 11 TADDEI 16 DE ROSSI 17 RIISE 20 PERROTTA 25 BURDISSO G.27 J. SERGIO 30 SIMPLICIO 32 DONI 33 BRIGHI 77 CASSETTI 87 ROSI 89 OKAKA 94 MENEZ
Tak jak napisał Simons kurs do stawiania na Rome nie zachęca mimo iż to starcie z beniaminkiem i to w dodatku na Stadio Olimpico. Ja tam wolę poczekac, aż Galiorossi zagrają dobry mecz i wtedy ewentualnie będe na nich stawiał. Tak po głowie chodzi mi typ na Under w tym meczu, ale póki co się jeszcze powstrzymam.
-------------------

AS BARI - JUVENTUS TURYN
Typ : Juventus @ 1,90 Bet365 ⛔1:0
Z niedzielnych meczów ciekawy jest kurs na Juventus. Trzeba jednak przyznac, że zbrojenia jakich dokonują są ciekawe i jak na włoskie warunki możńa ich nazwac królami polowania na ten moment. Z początku nie byłem tak optymistycznie do tego nastawiony. Co prawda Amauri wypadł na kilkadziesiąt dni z powodu kontuzji w meczu ze Sturmem Graz, ale już czynią starania i raczej przyklepią transfer Fabio Quagliarelli. Jak podają najświeższe doniesienie o 13:30 piłkarz był już w Turynie i rozpoczął testy medyczne. Kolejną młodośc przeżywa już Alessandro Del Piero. Ten niespełna 36-letni piłkarz błysnął formą w meczach ze Sturmem Graz i strzelił kapitalną bramke w rewanżu w Turynie zapewniając wygraną 1:0. Defensywa Juve wzmocniona kosztem Bari właśnie skąd sprowadzono Bonucciego. Ponadto przyszli jeszcze m.in Storari, Aquilani, Krasic, Pepe, Martinez, Lanzafame. Może to wyglądac ciekawie w tym sezonie.
Bari przed rokiem słynęli z dobrej formy na własnym obiekcie. Zawsze mówi się, ze drugi rok jest dla beniaminka trudniejszy. Z ważniejszych graczy odeszli Bonucci i Ranocchia. Godnym odnotowania transferem do klubu jest z pewnością Ghezzal. Udało się zatrzymac Almirona czy Barretto.

To tak na teraz ten typ mi się podoba, zobaczymy co eksperci z tego działu powiedzą ;)

M 0

marcinex17

Użytkownik
Sampdoria-Lazio typ 1 kurs 2.10
Uwazam ze Sampdoria powinna sobie poradzic z Lazio gdyz jak wiadomo w tamtym sezonie u siebie nie przegrala , jej atut to wlasnie wlasne boisko wiec musza to wykorzystac ; )

simons 646

simons

Forum VIP
Julio Sergio ma jednak zagrac, takze x2 z Cesena traci &quot;moc&quot;.
Do tego niewiadomo czy zagra Cassano w meczu z Lazio.
Palermo - Cagliari 1 @ 1.76 Pinnacle ⛔

Palermo u siebie nie przegrywa ???? Bynajmniej tak bylo w minionym sezonie (13-6-0). Kurs wysoki, pewnie z powodu czwartkowego wyjazdu w LE. Mimo to dla mnie jak najbardziej oplacalne, patrzac na to ze Cagliari miniony sezon wyjazdowy to 4-4-11 , do tego mamy nieciekawa sytuacje z skladzie Agostini, Conti, Ragatzu i Larrivey out. Palermo przez rozgrywki LE powinno byc bardziej w formie, a z tego co czytalem o ostatnim sparingu Cagliari to na pewno sa ????

Sampdoria - Lazio X @ 3.20 Sportingbet
⛔

Sampdoria u siebie nie powinna przegrac, z kolei Lazio wydaje sie calkiem spoko druzynke zmontowali. 1x dla mnie pewne, ale kurs jest jaki jest to zdecydowalem sie na iksa. Jeszcze patrzac na spora roznice miedzy atakiem a obrona obu druzyn mozna jakis bts dac.

Fiorentina - Napoli under 2.5 @ 1.80 b365 ✅

Fiorentina slabo wyglada pod wzgledem sily ofensywnej na tegoroczna inauguracje - bez Mutu i Jovetica. Do tego Montolivo srednio z forma, jedynie defensywa jakos sie prezentuje. Napoli z Elfami 1-0 i 2-0 ale tutaj powinno byc troszke trudniej.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Co do meczu Romy to faktycznie kurs nie zacheca, ale na niespodzianke to chyba nie ma co liczyc bo przeciez graja u siebie a dodatkowo przeciez z beniaminkiem.
Taka sama sytuacja jest w meczu milanu z drugim beniaminkiem, chociaz Milan juz calkiem nie bede gral bo ten zespol jest nieobliczalny a w dodatku nowy trener i zawodnicy, zobaczymy jak bedzie, ale ja bym nie radzil tego grac.
Czesto sie zdarza ze niby taki pewniak na podbicie nie wchodzi, wiec nie warto ryzykowac.

simons 646

simons

Forum VIP
Zgodze się z Madem, ale dla mnie nie warto typować 1x2 w meczu Udine - Genoa.
Udinese rok temu mimo slabego sezonu, to u siebie ciagle potrafili ladnie zagrac, a Genoa z wyjazdami to juz roznie bywalo, ale czesto tracili sporo goli.
Teraz sytuacja sie zmienila - Udinese sie jeszcze bardziej oslabilo, a Genoa sporo wzmocnien i to tam gdzie tego najbardziej potrzebowali - obrona. Mimo zmian w Udine, Di Natale został i to w zasadzie On rok temu utrzymal druzyne w A. 2 lata temu podobna sytuacja byla z Di Vaio ktory zaskoczyl i w Bologni strzelal kupe bramek, co duzo mowic, to byl jego rok. Nie byl tego w stanie powtorzyc w zeszlym sezonie. Takze nie sadze zeby w tym roku Di Natale powtorzyl zeszloroczny &quot;wyczyn&quot; co nie znaczy, ze nie strzeli sporo bramek, bo jezeli chodzi o porownanie z Di Vaio, to Toto&#39; jest wiele lepszym zawodnikiem. Genoa jak juz pisalem calkowicie zmienilo defensywe i nie tylko, do tego gra na wyjezdzie.
Reasumujac, niewiadoma forma bombera Di Natale. Nowy sklad Genoa. Dla mnie za duzo nie wiadomych, ale zycze powodzenia przy x2 ????

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Parma vs Brescia 2:0 ✅ TYP: 1
Kurs: 1.80

Spodziewam się zwycięstwa gospodarzy na początku nowego sezonu. Beniaminek z Brescii mimo odmienionego składu, myślę że nie powinien zagrozić w pierwszym meczu wyjazdowym. Serie A to nie to samo co Serie B. Tu jest inna presja wyniku, wyższy poziom itp. itd. Parma od dobrych kilku sezonów występuje w Serie A, są ograni na wyższym poziomie, myślę że nowi zawodnicy Sebastian Giovinco, Fernando Marquez będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony na inaugurację. Trener Brescii natomiast nie będzie mógł skorzystać z Mareco (kontuzja) i Hatemaja (pauzuje za kartki). Dochodzi atut własnego boiska Parmy. Spodziewam się wyniku +2,5 gola na korzyść gospodarzy.​

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
AC Parma - Brescia 1 @1,91 3/10 Pinnacle
Nie będę się rozpisywał ze względu na to że to dopiero pierwsza kolejka Serie A.
Cenię zespół Parmy zdecydowanie bardziej od Brescii, z resztą moim zdaniem Brescia wróci po tym sezonie do Serie B.
Ciekawe transfery tych dwóch zespołów przed sezonem ale większy potencjał po stronie Parmy ;-)

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Bologna - Inter
Już dzisiaj dokończenie pierwszej kolejki Serie A. Spotkanie Bologni z Interem. Inter po porażce 2:0 w Superpucharze z Atletico Madryt musi pozbierać się i dzisiaj zmierzyć się z nieprzewidywalnym zespołem Boloni. Nie jestem zwolennikiem warsztatu trenerskiego Rafy Beniteza co było widać w spotkaniu wyżej wspomnianego superpucharu gdzie moim zdaniem zespół był źle ustawiany taktycznie. Jednak dostał spory materiał od Jose Mourinho zespół opuścił wsumie z kluczowych graczy tylko Mario Balotelli który i tak u Jose grywał najczęściej z ławki. Zespół wzmocnił ciekawy zawodnik Coutinho który jest melodią przyszłości. Ostatnio również widać że po mistrzostwach w formie nie jest Diego Milito. Popularni &#39;&#39;Nerazzurri&#39;&#39; nie przegrali z zespołem Bolonii od 10 lat. Przypuszczam że ta passa się nie zmieni ponieważ &#39;&#39;Rossoblu&#39;&#39; nie pozyskali nikogo kluczowego nie licząc może zawodnik właśnie Interu Krhina jednak to zawodnik przeważnie rezerw. Do tego dochodzi wczorajsze zwolnienia trenera Franco Colomba także dzisiaj zespół poprowadzi drugi trener Paolo Magnani. Przypuszczam że zobaczymy jednostronne widowisko.

Moje propozycje :
Wygrana Interu @@ 1,60 Bwin ⛔
Over 2,5 Gola. @@ 2,05 Bet365 ⛔
Strzelec Gola : Diego Milito @@ 2,10 Bet365 ⛔

Czy zrehabilituje się za zmarnowaną jedenastkę w superpucharze :?:

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Strzelec Gola : Diego Milito @@ 2,10
Ja bym tutaj raczej stawiał na to że Eto&#39;o coś strzeli , to właśnie Kameruńczyk jest w lepszej formie strzeleckiej na początku sezonu niż Milito . Bramki strzelone Romie w superpucharze tylko to potwierdzają.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Bologna - Inter

Typ:
wynik do przerwy 1X
Kurs:
(1,54)

Prawdopodobne składy:

Bologna(4-4-2): Viviano – Esposito, Portanova, Britos, Rubin – Cassarini, Mudingayi, Ekdal, Garics – Di Vago, Gimenez
Inter(4-2-3-1): Julio Cesar – Zanetti, Lucio, Samuel, Chivu – Mariga, Cambiasso – Eto’o, Sneijder, Pandev – Milito

W szeregach gospodarzy nie wystąpią na pewno narzekający na kontuzje Busce, Morleo, Gavilan, Krhin oraz Pisanu. Jeśli chodzi o Inter, na pewno nie wystąpi Thiago Motta, który przechodzi rehabilitację po zabiegu artroskopii kolana. Na mecz nie został powołany również Maicon, który - jak donoszą lekarze Interu - doznał urazu kolana.

W ostatnich trzech sezonach Inter zawsze remisuje na inaugurację. Mało tego, zawsze pada ten sam wynik, a mianowicie 1-1. Tak było w roku 2007 z Udinese, w 2008 z Sampdorią i w 2009 z Bari. Typuje 1X do przerwy. Bologna przez pierwsze 45 minut zamuruje się.

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
Bologna - Inter Mediolan over 2,5 @2,02 1,5/10 Bet365
Interu po @1,60 nie postawię bo strach ;-)
Benitez coś tam nowego na wymyślał i ta obrona póki co mnie nie przekonuje, dzisiaj zagrają bez Maicona.
Bologna z Di Vaio I Gimenezem może być groźna dla Interu i powinna napsuć im sporo krwi.
H2H :
21.11.2009: Bologna - Inter 1:3
21.02.2009: Bologna - Inter 1:2
09.04.2005: Bologn - Inter 0:1
14.12.2003: Bologna - Inter 0:2
08.03.2003: Bologna - Inter 1:2
Nie zagrają:
Bologna: Busce, Morleo, Gavilan, Krhin oraz Pisanu
Inter: Thiago Motta, Maicon
Takie moje ble ble ble co do tego spotkania :] over jednak pasuje mi najbardziej.

simons 646

simons

Forum VIP
W ostatnich trzech sezonach Inter zawsze remisuje na inaugurację. Mało tego, zawsze pada ten sam wynik, a mianowicie 1-1. Tak było w roku 2007 z Udinese, w 2008 z Sampdorią i w 2009 z Bari. Typuje 1X do przerwy. Bologna przez pierwsze 45 minut zamuruje się.
To sie zgadza, ale moim zdaniem nie można się tym za bardzo kierować. Te 3 drużyny, w tamtych latach miały się o wiele lepiej niż obecna Bologna, no i &quot;klątwa&quot; 1-1 w końcu musi się przerwać, bo chyba nie będą całe życie remisowali 1-1 na inauguracje sezonu :p Z drugiej strony patrząc na kursy, X wygląda najsensowniej... Ja odpuszczam

K 23

kajzer

Użytkownik
Bologna – Inter

Typ:2
Kurs:1.55

Po długiej przerwie w końcu rusza Ligia Włoska a wraz z nią do walki wraca najlepsza drużyna ubiegłego sezonu Inter Mediolan, który w meczu kończącym pierwsza kolejkę podejmie w wyjazdowym meczu bardzo słabiutką skazywaną na pożarcie Bologne. Jak pokazał ostatni mecz o super puchar Inter nie jest w najwyższej formie aczkolwiek tam za przeciwnika miał zdecydowanie lepszą ekipę, która postawiła naprawdę wysokie wymagania. Myślę, że mimo trochę słabszej dyspozycji piłkarzy Interu będą oni rozkręcać się z meczu na mecz i już dzisiaj zagrają lepiej niż w ostatnim meczu i pokonają tego nie zbyt wymagającego rywala i zrobią pierwszy krok do mistrzowskiego tytułu o który jak co roku będą walczyć i coś mi się wydaje, że z powodzeniem mimo iż odszedł od nich Murinio to nadal wielkie gwiazdy zostały w zespole.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Muszę przyznać że spotkanie Interu nie zrobiło fajerwerków. Grali nieskuteczenie momentami chaotycznie uważam że Benitez niema takiego warsztatu jakiego oczekują kibice.... Przecież jak można na takim spotkaniu wyjść w takim ustawieniu taktycznym.... Do tego gdyby ten Gimenez z Bologni miał więcej szczęścia to mogłaby być niespodzianka

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom