ŁKS Łódź – Lechia Gdańsk
Typ: Powyżej 2,5 gola
Kurs: 2,06
Bukmacher: forbetNa start beniaminek przeciwko drużynie, która walczyła o mistrzostwo w zeszłym sezonie. Składów obu nie ma jednak co porównywać. Pod tym względem Lechia oczywiście jest klasę wyżej, ale przecież nie zawsze to co na papierze jest widoczne na boisku. W składzie ŁKSu mamy kilku graczy, których już widywaliśmy w najwyższej klasie rozgrywkowej: Sekulski, Piątek, Łuczak czy Kujawa. Jest też kilku innych, którzy pojawili się tylko na chwilę aby postarać się zdobyć cenne doświadczenie. Mimo iż nie ma ich chyba nawet jedenastu, ja bym ŁKSowi szans na punkty tak szybko nie odbierał.
Dla ŁKSu, najwyższy poziom ligowy to oczywiście nie pierwszyzna. Choć uczciwie przyznać trzeba, że w ostatniej dekadzie w klubie różne rzeczy się działy. Zarówno te złe jak i dobre. Nie skłamię gdy powiem, że ŁKS prezentował się jednak w końcówce zeszłego sezonu równie dobrze co Raków. W sparingach też wypadał bardzo dobrze ogrywając wysoko
m.in. Koronę (3:0) czy Wisłę Płock (4:0). Ktoś powie, ale przecież Lechia to wyższa półka, lepsi piłkarze, inne aspiracje (patrząc zwłaszcza na zeszły sezon).
cytat z dnia 14 lipca 2019 12:04 przez jozzy22
Być może nie jakoś rewelacyjnie ale powiedziałbym przyzwoicie wyglądała gra w 1 połowie. Nie da się ukryć ze tak do 60 min Piast zbytnio im nie utrudniał życia. Gdy jednak Piast ciut mocniej przycisnąć to już zaczęły się schody ale i tak sądzę że choćby Lechia DNB warto będzie do jakiegoś skromnego kupon u wstawić
cytat z dnia 14 lipca 2019 16:41 przez kacpiiPiast zaczął bez Valencii który robi tam robotę. Widać chłopy myślami w meczu z BATE. A Lechia prezentowała dobrą gre i ciekawie się zapowiadają,
Lechia wygrała Superpuchar Polski 3:1 z Piastem ale przychylę się chyba do opinii @kacpii, że mistrzowie Polski mogli być raczej myślami w rewanżu z BATE. Nie ma się też czemu dziwić. Piszą oni historię Piasta – mistrzostwo Polski, jak się uda to europejskie puchary. O ligowe punkty będzie czas jeszcze powalczyć. Nie odbieram też królowi tego co królewskie, bo Lechia zagrała skutecznie (cztery strzały - trzy gole) i na powtórkę liczę dzisiaj. Ich następny mecz to pucharowa potyczka z Brondby. Rywalem o wiele więcej wymagającym. Uważam jednak, że spotkanie to nie powinno mieć wpływu na mecz inaugurujący nowy sezon Lechii.
cytat z dnia 14 lipca 2019 11:54 przez kfjatekW 1 kolejce dla mnie Lechia i Jagiellonia. Reszta no bet.
Przy obecnych kursach (2,25) gra na wygraną Lechii wcale wg mnie nie jest taka oczywista. Od Października 2018 ŁKS rozegrał 23 mecze (wliczając spotkania
towarzyskie) w roli gospodarza. Przegrał zaledwie dwa – 1:2 (towarzyski) i 0:1 z Puszczą w lidze. Większość wygranych (14/18) do zera, aplikując przy tym rywalowi średnio 3 bramki. Średnia ta wygląda bardzo podobnie kiedy odejmiemy mecze
towarzyskie z tego równania. Warto jednak zauważyć, że to jest
Ekstraklasa. Poziom zdecydowanie wyższy (miejmy nadzieję). Nie widziałem też ani jednego meczu ŁKSu, stąd mój typ opieram tylko na statystykach i przeczuciu. Cóż więcej mogę zaproponować gdy mówimy o pierwszej kolejce.
Podsumowując, naturalnie Lechia jest faworytem ale proponuję grę w kierunku liczby zdobytych goli. Mimo, że jest to początek sezonu liczę na dość otwarty mecz z wieloma sytuacjami. Ile z nich uda się wykorzystać, tego nie wiem, ale wynik z minimum trzema bramkami wydaje mi się tutaj bardzo prawdopodobny.