>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

1. kolejka Ligue 1 (06.08 - 07.08) - Inauguracja

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Zaczynamy :!:

Kursy za Jetbull.com :

PILNE !

Liczę na Was, zapraszam do dyskusji, analiz, podawania typów oraz podawania wszelkich informacji związanych z kolejką Ligue 1, pomóżmy sobie, a na tym zyskamy.Gorąco zapraszam do analizy spotkań jeden z lepszych lig świata.​

Na początek ode mnie :

TRANSFERY2011 - wszystkie transfery drużyn Ligue 1, przydatne informacje.
SPARINGI2011 - sparingi wszystkich drużyn Ligue 1 w jednym miejscu, można zobaczyć jak radziły sobie drużyny w lato.

Na razie tyle, jak się pojawią wszystkie informacje o absencjach to również wrzucę do postu, tematu.

damianos1910 1

damianos1910

Użytkownik
Data: 6.08.2011
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja - Ligue 1
Spotkanie: Paris Saint Germain - Lorient
Typ: 1
Kurs: 1,62
Bukmacher: William Hill
Godzina rozpoczęcia: 21:00
Analiza:
W sobotę i niedzielę rozegrane zostaną pierwsze mecze sezonu w Ligue 2011/2012.
Wybrałem mecz pomiędzy PSG vs Lorient. Tytułu broni Lille, ale to nie drużyna Ludovika Obraniaka będzie głównym kandydatem do mistrzostwa. Wśród faworytów wymienia się przede wszystkim Olympique Marsylia oraz właśnie Paris Saint Germain, a do walki włączyć się może także Olympique Lyon.
PSG, po zmianie właściciela, wydało tego lata na transfery ponad 40 mln euro, istotnie wzmacniając swój i tak dobry skład, sprowadzili takich piłkarzy jak Kevina Gameiro właśnie z Lorient, Argentyńczyka Javiera Pastore z Palermo i Jeremy Menez z Romy. W ostatnim meczu towarzyskim pokonali na wyjeździe 3:0 Boca Jrs. W PSG kontuzjowany jest jedynie Sylvain Armand. W poprzednim sezonie bardzo mało meczy przegrywali. U siebie wygrali dziewięć spotkań, osiem meczy zremisowali, a tylko dwa razy przegrywali. Myślę że Gameiro, Pastore, Hoarau, Menez i spółka załatwią sprawę i wygrają pierwszy mecz w Ligue.
Goście w poprzednim sezonie zajęli jedenaste miejsce w tabeli ligowej. Na wyjazdach grali słabo. Wygrali cztery mecze, pięć zremisowali, a dziesięciokrotnie przegrali. W tym sezonie także powinni zająć podobne miejsce do tego sprzed sezonu, bowiem jest to taki typowy ligowy średniak z tej niższej półki.
Uważam że PSG wygra w tym starciu, polecam grać nawet w handicapie na PSG.
Polecam i Pozdrawiam ????

R 4K

rrthc

Użytkownik
Witam
Kolejna liga zaczyna swoje rozgrywki a wiec dla nas typerow pojawia sie coraz wiecej szans na ogranie bukow z kasy.
Gdy zobaczylem kurs na PSG to sie troche zdziwilem.Druzyna ktora w letnim oknie transferowym poczynila dosc spore zakupy m.in. Pastore i dzieki ogromnym pieniadzom wpompowanym w klub przez arabskich szejkow,wyrosla juz na poczatku rozgrywek na murowanego faworyta do zdobycia mistrzostwa ,i tu od razu taka mila niespodzianka od bukmacherow,a za taka uwazam kurs powyzej 1,50.Co prawda pilkarze z paryza jakos nie zachwycali w sparingach ,raczej moim zdaniem skupiajac sie na zgrywaniu sie ze soba.Wynik byl drugorzedna sprawa i chyba bardziej chodzilo o to zeby przed startem rozgrywek nikt nie wypadl ze skladu z powodu kontuzji.
Mysle ze warto zlapac kurs pow.1,50 jak najszybciej bo zapewne spadnie.Jeszcze jedna ciekawa opcja w tym meczu jest Handicup na Psg,tu kurs zdecydowanie lepszy i za mniejsza stawke rowniez warty uwagi...
pozdro...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No to startujemy z Ligue1. Sezon zapowiada się ciekawie. Zdaniem ekspertów walkę o tytuł stoczy czwórka OM, PSG, Lyon i Lille. Groźne też będzie Rennes. Mnie osobiście ciekawi jak poradzi sobie Lille w tegorocznych rozgrywkach bowiem czeka ich gra w Champions League, a skład opuścili Rami, Cabaye i Gervinho, a więc trio bardzo ważne. Pamiętamy jak LM wpłynęła na postawę Auxerre w poprzednim sezonie. Może aż tak drastycznego spadku formy Lille się nie spodziewam, ale o mistrza raczej walczyć wg mnie nie będą. Miejsce w granicach top4 jak najbardziej w ich zasięgu.
Moim faworytem jest Marsylia. Póki co został jeszcze Lucho, ale już sie mówi o jego sprzedaży do Romy bądź Malagi. Zobaczymy co z tego wyniknie.
PSG świetne zakupy, ale dobrze wiemy, że sama kasa nie gwarantuje jeszcze tytułu. Casus Manchesteru City najdobitniej to pokazuje, lecz w Paryżu w przeciwnieństwie do Szejków z Premiership budują zespół z głową. Powalczą o top3, a Javier Pastore, Gameiro do spółki z Nene i Hoarou będa straszyli nie jedną defensywe w Ligue1.
Sporą zagadką jest dla mnie Ol.Lyon. Do zespołu nie dołączył nikt znaczący. Odszedł Claude Puel, a zastąpił go mało znany Remi Garde. Nie wiem czego się po nim spodziewać. Wiele będzei zależeć od zdrowia Lisandro i Bastosa. A róznie z tym bywało w poprzednim sezonie. Jednak Lyon będzie wysoko.
Tak widzę walkę na górze w Ligue1:
1.Marsylia
2.Lyon
3.PSG
4.Rennes
5.Lille
VS
MONTPELLIER - AUXERRE
Typ: Montpellier @ 2,230 Pinnacle✅3:1
Ten mecz od razu mi się rzucił w oczy gdy zobaczyłem zestaw par 1 kolejki i co ciekawe kurs. Auxerre już bez Jeana Fernandeza. Zastąpi go Laurent Fournier. Ponadto klub opuścili kluczowi gracze jak Birsa, Jeleń, Pedretti, Quercia. Jakby tego było mało to dzisiaj nie zagrają z powodu kontuzji podstawowy bramkarz Sorin, obrońca Hengbart, a także Sanogo. Zawieszony jest Anthony Le Tallec. Jak na potencjał jakim dysponowało Auxerre w poprzednim sezonie są to wielkie wyrwy w składzie. Uzupełnienia składu nie powalają na kolana. Tak więc w bramce mamy dzisiaj debiutanta 18 letniego Leona. Ciekawe jak się spisze..
Pamiętamy jak Montpellier dobrze spisuje się na własnym boisku. Z klubu odeszła jedna ważna postać tj Emir Spahić. No,ale zostali Giroud, Estrada czy Utaka.
Historycznie statystycznie na Stade De La Mosson pomiędzy obiema ekipami mamy bilans 8-10-1. Ostatnio dwa razy z rzędu padł remis 1:1 więc teraz pora na wygraną Montpellier bo okazja do tego nadarza się świetna biorąc pod uwage sypiące się Auxerre.
MONTPELLIER : Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, El-Kaoutari, Bédimo - Belhanda, Pitau, Cabella - Dernis, Giroud, Utaka

AUXERRE : Léon - Dudka, Coulibaly, Grichting, Sidibé (ou Berthod) - Chafni, Ndinga, Traoré - Jemaa (ou Oliech), Sahar, Kossoko (ou Contout)

Z innych spotkań to wspomne tylko, że PSG dzisiaj bez bramkarza Doucheza, Sissoko, Armanda i Javiera Pastore. Ale to żadne niespodzianki. W bramce Sirigu sprowadzony z Palermo majacy spore umiejętności. No i siła ofensywna PSG zabójcza. Kwartet Nene, Gameiro, Menez, Hoaroau.
Wiele wskazuje za gospodarzami dzisiejszego meczu, ale ja narazie mówię pas. Po głowie chodzi mi tu over2,5gola. Lorient z reguły gra ładną dla oka piłkę pod wodzą Christiana Gourcuffa. Zobaczymy jak będzie dzisiaj bo przecież trzon tj Morel, Gameiro i Amaltifano wypadł.

I tradycyjnie składy, informacje itp -&gt; http://www.lequipe.fr/Allos-v2/Allo_L1.html

Otrzymane punkty reputacji: +13
windover 28,1K

windover

Użytkownik
. Do zespołu nie dołączył nikt znaczący. Odszedł Claude Puel, a zastąpił go mało znany Remi Garde. Nie wiem czego się po nim spodziewać. Wiele będzei zależeć od zdrowia Lisandro i Bastosa. A róznie z tym bywało w poprzednim sezonie. Jednak Lyon będzie wysoko.
Nikt nie dołączył do zespołu. W Lyonie najzwyczajniej w świecie nie ma kasy. Zespół w tym sezonie ma mieć przede wszystkim w końcu stabilna sytuacje finansową przez co nie będzie wielkich transferów a wszystko to przez brak sukcesów. Głównym celem na razie do Lyonu jest liga mistrzów ,bo brak tej ekipy w fazie grupowej CL może się bardzo źle skończyć również i dla trenera.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Olympique Marseille - FC Sochaux | OM over1.5 - 1,77 (Betsafe) ✅

Główny typ na dzisiejsze mecze to właśnie over Marsylii.Gracze Deschampsa zmierzą się dziś z Sochaux, rewelacją poprzedniego sezonu w którym zajęli piąte miejsce co pozwoliło im dostać się do Ligi Mistrzów.Dziś nie będzie łatwo o punkty bo jadą na Lazurowe Wybrzeże gdzie czeka OM aspirujące do Mistrzostwa Francji.Są ku temu podstawy bo skład został przyzwoicie wzmocniony - Morel, Amalfitano z Lorient, Alou Diarra z Bordo, Nkoulu z Monaco, ale on dziś nie zagra.Nie jest to sporo, ale jakościowo wygląda solidnie bo pierwsza trójka ma miejsce w pierwszej jedenastce.Po za tym bez większych zmian, w obronie wiedzie prym Mbia z Diawarą, po bokach właśnie Morel i może dziś Aspiliqueta [ dobry mecz z United ], w pomocy defensywnym Diarra, liczę, że zagra też Lucho - został powołany, ale wiadomo, że chcę odejść.Szkoda, ale cieszy mnie to, że podchodzi do zawodu profesjonalnie bo nie olewa sobie i gra na miarę umiejętności bo w meczu z Lille przyczynił się do dwóch bramek.Do gry powraca też Valbuena, który był ostatnio oszczędzany, pomagać w ofensywie będą mu Amalfitano z prawej strony oraz wymiennie A.Ayew oraz Remy, którzy to będą najbardziej wysunięci.W obwodzie jest J.Ayew, na pewno wejdzie na boisko bo w sparingowym meczu z United grał super skutecznie.Inauguracja u siebie, atutem przemawiającym bardziej za Marsylczykami jest też to, że grali jeden-dwa oficjalne mecze więcej niż Sochaux, które średnio radziło sobie w sparingach.Pierwsze mecze przegrywali, ale końcówka sparingów to już solidniejsze granie.Sochaux zagra bez Jérémiego Brécheta, podstawowego defensora, wyłączeni z gry też są napastnik Sverkos oraz defensor Stevena Mouyokolo i David Sauget.Problemem jest to, że z gry wyłączeni obrońcy Sauget oraz Brechet, Remy i bracia Ayew potrafią sprawiać problemy w grze defensywnej obrońców i też na to liczę bo widziałem ich na początku sezonu i wyglądali bardzo dobrze.Podsumowując, liczę na co najmniej dwie bramki ze strony OM, ostatniej zwycięstwa nad Sochaux to bardziej obfite aniżeli jeden gol, dziś będzie podobnie, gol do przerwy, a w drugiej części dopełnienie formalności.

Montpellier - AJ Auxerre | Robson&#39;s bet - 2,15 (Betsafe) -&gt; pompować + Robsonowi, jego typ ✅.

Wpadł mi w oko under w tym meczu, ale jak zobaczyłem, że maksymalnie jest 1,50 to odpuszczam i wolę pobrać opcję Robsona nawet trzydrogowo.Gospodarze wyglądają znacznie lepiej, począwszy od poprzedniego sezonu po przez ten bo ekipa jest znacznie stabilniejsza i bardziej zdolna do walki o wysokie cele - świadczy o tym Finał Pucharu Francji.Na pewno sporym wzmocnieniem jest pozyskanie Hiltona z OM, który powinien wskoczyć do pierwszej jedenastki, Auxerre sporo strat w składzie, od trenera po przez zawodników, którzy stanowili o sile zespołu - Pedretti, po części Jeleń.We Francji mówi się, że tak duże zmiany potrzebują czasu, trudno się z tym nie zgodzić także nie liczę na jakiekolwiek punkty drużyny z Masywu Centralnego.Nie będę nic więcej dodawać bo zgadzam się z opinią Robsona, ale nie liczę na wysokie zwycięstwo, bardzo realne 1:0.

Po południu dorzucę jeszcze coś, mam na oku jeszcze dwa-trzy mecze.

Otrzymane punkty reputacji: +10
groven 2,2K

groven

Forum VIP
PSG od nowego sezonu z nowym, potężnym sponsorem. Oczekiwania przed początkiem rundy jesiennej są ogromne. Na początek rywal do ogrania, tym bardziej przed własną publicznością, gdzie PSG nie lubi zawodzić. Lorient podejrzewam iż będzie defensywnie nastawione od 1 minuty, co nie ułatwi zadania gospodarzom, ale...
siła ofensywna PSG zabójcza. Kwartet Nene, Gameiro, Menez, Hoaroau.
Jeżeli w pierwszym meczu nie bedzie wygranej będzie duży niedosyt. Każdy już słyszał o przejściu pomocnika Palermo do PSG. Mówi się już o tym otwarcie od kilku dni. Według prasowych doniesień Francuzi zapłacą a niego 45 mln. euro. Byłby to jeden z najdroższych transferów tego lata a także najdroższy w historii ligi francuskiej. Szkoda że dzisiaj Pastore nie zagra. Mimo to myślę, że Paryżanie wymęczą dzisiaj te 3 punkty, a po kursie 1.60 warto zassać.
Paris Saint Germain - FC Lorient 0:1

Typ: 1
Kurs: 1.60

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Tak widzę walkę na górze w Ligue1:
1.Marsylia
2.Lyon
3.PSG
4.Rennes
5.Lille
I wreszcie rusza moja ukochana Ligue 1. Mam nadzieję, że tym razem którykolwiek zespół z Francji wygra wreszcie LM, ale na razie wypada skupić się na początku rozgrywek ligowych. Trudno nie zgodzić się z Robsonem - wprawdzie faworytem bukmacherów jest PSG, jednak nie będzie to takie proste. Zatrudnienie Leonardo na pewno sprawia, że na Kombouare presja jest ogromna. W trakcie sezonu przewiduję zamianę byłego trenera Valenciennes właśnie na Leonardo, a to będzie oznaczało zamianę idealnego szkoleniowca na tego z głośniejszym nazwiskiem, ale bez większej szansy na sukces w tym sezonie. Przyzwyczaiłem się, że najmocniej w sezonie kibicuję oczywiście OM, ale jestem też za zespołem, który prowadzi aktualnie Antonetti (od pewnego czasu jest to Rennes), oraz za śmiertelnym wrogiem mojego OM, czyli PSG (wybaczcie, po prostu nie dało się nie kibicować Hoarau czy Erdingowi, a wcześniej Sessegnonowi, w dalszym etapie budowania kariery). Teraz będzie inaczej, PSG kibicować z pewnością nie będę, chociaż dalej z podziwem będę patrzyć na Bisevaca, Gameiro czy Matuidiego, którzy są największymi wzmocnieniami zespołu w tym okienku bez względu na to, że przyjdzie Pastore. No i dwójka świetnych bramkarzy. W dodatku wybiła godzina, w której prawdziwą gwiazdą światowego futbolu ma zostać Christophe Jallet, choć dla mnie już jest absolutnie jednym z najlepszych na swojej pozycji. Czy są mocniejsi od OM i Lyonu? Kadrowo wcale nie. Różnica była w poprzednim sezonie zbyt duża. Lyon mimo kłopotów powinien zaliczyć dobry sezon. To potężny klub, udowodnił to nie raz. W Superpucharze świetnie pokazało się z kolei Lille, które do 85 minuty grało znakomity mecz. Mistrzostwa zdobyć nie powinni, chociaż także mają na to szanse. Za Ramiego - Marko Basa, za Cabaye - Pedretti, za Gervinho - Payet. Największa luka po transferach może zostać w środku pomocy, jednak Balmont i Mavuba są tak znakomitymi zawodnikami, że Pedretti szybko powinien u ich boku dołączyć do gry na bardzo wysokim poziomie. Nie na takim jednak, jak kapitan Cabaye. Dodatkowo znów Rennes, z fantastycznym trenerem, bez Marveuxa, swojej wielkiej gwiazdy, ale i tak przecież w poprzednim sezonie Sylvian nie grał przez urazy. Do Montano, Kembo Ekoko, Boukhariego dołączył Jonathan Pitroipa, co jeszcze zwiększa siłę ofensywną Rennes. W pomocy fantastyczni M&#39;Vila, Dalmat, a także nieźli Tettey, Brahimi, Mandjeck, Lemoine wreszcie mocni, choć nie tak znani defensorzy jak Mangane, Kana-Biyik, Boye, Catherine, Danze, po kontuzji wraca także Apam, którego trener zna świetnie z Nicei. Moja piątka właściwie nie różni się od tej Robsona, z małymi korektami
1.Marsylia
2.Lyon
3.PSG (Lille)
4.Lille (PSG)
5. Bordeaux (Rennes)

Olympique Marsylia - FC Sochaux
OM 1,50 Bwin
Są Martin, Boudebouz, Maiga, ale nie ma tego, który był chyba najcenniejszym graczem ofensywy zespołu w poprzednim sezonie. Ideye Brown przeniósł się do Kijowa, gdzie wraz z Lukmanem Haruną miał pokazać Dynamo światu w Europejskich Pucharach jeszcze wyraźniej, niż miało to miejsce w poprzednich latach. Nie wyszło. Sochaux w poprzednim sezonie notowało wyniki nieco ponad stan. Bez Dalmata mieli mieć kłopoty, może nawet spaść z ligi. Wypromowali jednak kilka gwiazd, na których sporo zarobili lub zarobią. OM ma bardziej kompletny skład, niż rok temu o tej samej porze. Wtedy na prawej obronie katastrofalne błędy popełniała była gwiazda Osasuny i jeden z najlepszych młodych graczy Primera Division, Cesar Azpillicueta. Na szczęście w grudniu sprowadzono o klasę lepszego Roda Fanniego, który na prawej obronie gra na świetnym, równym poziomie. Bracia Ayew rozwinęli się nieprawdopodobnie, wraz z Remym, Valbueną, który dziś może wrócić do gry i Amalfitano mogą tworzyć zabójczą ofensywę. Być może odejdzie Lucho, co będzie sporą stratą, ale jak najbardziej mogą zdobyć mistrzostwo i bez niego. Dziś jednak Argentyńczyk zagra, jak zwykle rywale mogą mieć problem z fantastycznie bitymi przez Lucho oraz Cheyrou stałymi fragmentami gry. Doszedł Alou Diarra, który jest niewiele lepszą wersją Edouarda Cisse, którego notowania w 2 połowie poprzedniego sezonu potężnie spadły. W środku obrony znów niesamowici M&#39;Bia i Diawara, z lewej Morel, który na razie gra nie słabiej, niż lewi obrońcy z poprzedniego sezonu, Taiwo i Gaby Heinze. Oby więcej takich spotkań w wykonaniu tego zawodnika, jak to o Superpuchar tydzień temu. W bramce najlepszy dla mnie golkiper na świecie, Steve Mandanda. Czego chcieć więcej? Odzyskania mistrzostwa, ale to w maju. Takie transfery, jak Diarra czy Morel w zupełności wystarczą, a pierwsza przeszkoda, jaką jest Sochaux, powinna zostać dość łatwo pokonana.
W spotkaniu PSG - Lorient ciężko się na coś skusić. Gourcuff potrafi wycisnąć z drużyny maksimum, także zadbać o to, by grali piękny futbol. Strata Morela, Amalfitano, Gameiro jest dotkliwa, ale... to przecież Lorient. W którym z ostatnich sezonów nie tracili równie wyśmienitych graczy?

Jeszcze coś dla cierpliwych, czyli nie dla mnie. Długoterminowe z Bwin na sezon
PSG - OM 2 1,9
Caen - Valenciennes 2 1,8

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Paris Saint Germain - Lorient / over 2,5 - 1,85
W meczu 1 kolejki Ligue 1 PSG na własnym boisku zmierzy się z Lorient. Faworytem są oczywiście paryżanie, ale ja skusiłem się na dobry kurs na over 2,5. Patrząc na kadrę PSG widać gołym okiem, że na prawdę ma tam kto strzelać gole. Hoarau, Erding, Gameiro, Nene, Menez to zawodnicy którzy swoimi umiejętnościami przewyższają graczy Lorient. Szumne zapowiedzi, że PSG w tym sezonie grać będzie o mistrzostwo niekoniecznie muszą im w tym pomóc. Nie zdziwię się, jeśli Lorient również strzeli gola. Tym bardziej, że w bramce PSG nie zobaczymy dziś Nicolasa Doucheza, który zmaga się z kontuzją. Zabraknie też Mohameda Sissoko oraz Sylvaina Armanda. Ekipa Lorient poniosła w oknie transferowym istotne straty. Straciła nie tylko Gameiro, ale też Morgana Amalfitano czy Franco Sosę. Myślę, że ofensywa PSG pokaże się z dobrej strony strzelając dziś rywalowi kilka goli. Mój typ to over 2,5.​

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Spotkanie: nancy - lille
Bukmacher: bet365
Typ: lille
kurs: 4,25
czas rozpoczęcia: 21-00

analiza:
na inauguracje sezonu we Francji mistrz z zeszlego sezonu lille wyjezdza na mecz do nancy. jak na pierwszy mecz to dla Les Dogues niezbyt wymagajacy rywal. gospodarze z zeszlym sezonie bronili sie przed spadkiem i swoj cel osiagneli, choc to tylko dzieki trzem ostatnim ligowym kolejkom, gdzie zdobyli komplet pkt. lille przez wiekszosc sezonu zaskakiwała wszystkich kibicow i ekspertow nad sekwana piekna i ofensywna (jak na francuskie realia) gra, jednak wielu twierdzilo ze pod koniec sezonu i tak oddadza fotel lidera marsylii lub lyonowi. tak sie nie stalo i w tym roku własnie Les Dogues wymienia sie w gronie faworytow do wygrania ligi przy (tradycyjnie) marsylii i lyonowi oraz PSG, ktore zyskało bardzo moznego sponsora. z ubytkow nalezy napewno wymienic trzech bardzo waznych pilkarzy: gervinho wybrał arsenal (12 mln E), rami - valencie (6 mln) i cabaye - newcastle (5 mln). jak widac kasa zapełnila sie pieniedzmi z transferow, za czesc ktorych sprowadzono kilku, moim zdaniem, bardzo ciekawych zawodnikow. najwiecej oczekiwac bedzie sie od pedretti&#39;ego (sprowadzonego z auxerre za 1,5 mln E) oraz od napastnika Payeta (az 10 mln E), ktory zaliczyl dobry sezon w St. Ettiene. na pewno zabraknie zgrania nowym zawodnikom jednak uwazam ze powinni wkomponowac sie dobrze w zespol. dobrym uzupelnieniem powinni byc takze Basa (z lokomotivu moskwa), rozendhal (z HSV) i Bonnard (z monaco). dzis w pierwszym meczu nie powinno byc wiekszych klopotow ze zdobyciem kompletu pkt. nancy to bowiem zespol, ktory ostatnimi czasy zbiera regularne lanie od Les Dogues. w zeszlym sezonie skonczylo sie 3-0 w lille i skromnie 1-0, gdy nancy bylo gospodarzem. dzis spodziewam sie, ze lille wykonan pierwszy krok nie tyle do tytulu mistrzowskiego ale napewno w kierunku czolowej trojki, ktora daj prawo gry w el. do ligi mistrzow.

kondzio1899 0

kondzio1899

Użytkownik
Ciekawie ile ludzi dziś straciło kasiorki na PSG. ;(
Oglądałem spotkanie i powiem szczerze, że nic ciekawego w tym meczy paryżanie nie pokazali. Kocówka należała do nich ale nie potrafili wykończyć akcji.
A zawodnik gości około 70&#39; uderzył z rzutu wolnego w spojenie! Była by bramka kolejki.

M 2

maciek8787

Użytkownik
Liga Francuska jest bardzo nie stabilną ligą,pamiętam jakie wyniki w pierwszych kolejkach padały w tamtym sezonie i dlatego uważam że w pierwszych kolejkach trzeba uważać.Wielkie transfery w tej lidze nie zawsze odzwierciedlają wysoki poziom drużyny,a liga francuska rządzi się swoimi prawami.W tamtym sezonie zarobiłem sporo na lidze francuskiej w ostatnich 3 kolejkach walka o utrzymanie i mistrzostwo motywowało w 100% wszystkie drużyny które brały w tym udział.Pozdrawiam i życzę powodzenia.

B 178

becks-59091

Użytkownik
Zawsze lubiłem typować ligę francuską ale przy niej trzeba sporo czasu na naukę.
I cierpliwość. Granie od razu na faworytów w pierwszych kolejkach wg mnie mija się z celem.
Żałuję, że nie mam czasu jak kiedyś na oglądanie sporej ilości spotkań z Ligue 1 ale tak czasami niestety bywa.
Wówczas miałbym więcej wniosków i spostrzeżeń.
PSG mimo niezłej dawki pieniędzy od razu nie zacznie wygrywać z każdym wg mnie.
Ta drużyna nie raz już miała walczyć o najwyższe cele a wiadomo jak się kończyło.
Chciałbym żeby w końcu to się zmieniło, gdyż tej ekipie kibicuję ????
Powodzenia w dalszym typowaniu i fajnych analiz ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Wyniki pierwszej rundy spotkań :

Trochę szkoda, że czas i chęci mi pokrzyżowały plany w niedzielę bo miałem w planie Rennes DNB, a nie udało mi się nic napisać.Tak jak sądziłem, beniaminkowie na start widzą jaka różnica między L1, a L2, pozytywnie Lyon bo każdy bał się ich w meczu inauguracyjnym, ale wygrali.Bez zaskoczeń Auxerre, liczyłem na remis Valenciennes przynajmniej w Normandii.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom