Sandecja Nowy Sącz vs Okocimski Brzesko
typ 1 @ 2.00
buk: bet365
Według mnie prawdziwa perła jutrzejszej, inauguracyjnej kolejki 1 ligi polskiej.
Łącząc fakty i moją ogólną opinię na temat w/w klubów kurs zaproponowany na wygraną gospodarzy jest b. dobry.
*UBYTKI bardziej znaczące :
SANDECJA: Patryk Tuszyński (N) 14/6 , Petar Borovićanin (O) 7/1, Piotr Mroziński (P) 23/0, Marcin Kowalski (O)16/0, Wojciech Mróz (P) 21/1
OKOCIMSKI: Paweł Smółka (N) 20/7, Tomasz Ogar (N) 24/2, Iwan Łytwyniuk (P) 30/3 , Dawid Kucharski (O) 14/2 , Jakub Kowalski (P) 13/0 , Piotr Koman (P) 15/2 , Valentin Jeriomenko (P) 14/0, Bartosz Flis (N) 14/2, Daniel Chyła (P) 14/0, Damian Byrtek (O) 13/1
Jeśli chodzi o taktykę transferową to włodarze Sandecji wdrożyli do drużyny generalnie kilku juniorów starszych, którzy radzili sobie bardzo dobrze w lidze makroregionalnej. Prezes podkreśla, że Nowy Sącz słynie ze zdolnej młodzieży która bedzie dostawała więcej szans.
W Okocimskim natomiast wielka zbieranina. "Piwosze" pościągali kilku młodych z klubów krakowskich, Bartosza Sobotkę z Gieksy, Konrada Cebulę, nigeryjskiego obierzyświata Sani Goringo Abubakara (r. 1985) , który zwiedził już 10 klubów w swojej karierze a ostatnio reprezentował 3 ligowy klub LZS Piotrówka, czy też Patmore Shereni (r. 1984) , narodowość: Zimbabwe , również z 3 ligowej LZS Piotrówka
Piwosze ściągnęli wieeelu graczy. Niektórzy młodzi może i dadzą radę, ale generalnie ich transfery ocenię jako zbieraninę, aby tylko kimś zagrać w lidze. Nie widzę tu jakiejś przemyślanej strategii. Piłkarze im pouciekali, a niektórzy solidni poszli nawet grać do 2 ligi wschodniej. Źle to świadczy o tym klubie.
*TRENER OKOCIMSKIEGO BRZESKO:
Od 27 czerwca trenerem OKS został Piotr Stach (39 l.)
Ostatnim klubem który prowadził było Zagłębie Sosnowiec.
Od 1.07.11- 03.10.11 czyli równe 3 miesiące!
dlaczego tak krótko? Oto bilans w Sosnowcu: 1-3-8
Trener bez sukcesów, pracuje z tą zbieraniną dopiero miesiąc czasu.
* PUCHAR POLSKI:
Puszcza Niepołomice 2-0 Okocimski Brzesko
Polonia Bytom 1-2 Sandecja Nowy Sącz
*BEZPOŚREDNIE SPOTKANIA:
24.04.13 Okocimski Brzesko 0-1 Sandecja Nowy Sącz
19.09.12 Sandecja Nowy Sącz 4-3 Okocimski Brzesko
Podsumowując: Inauguracja ligi, mecz w Nowym Sączu, rozsądniej budowana, stabilniejsza drużyna Sandecji w mojej ocenie wygra to spotkanie.