Legia Warszawa over 1,5 - Lokeren 1,854
1:0
Wg. mnie szanse powodzenia tego typu to ok. 60-65% co daje już fajne value przy tym kursie. Legia w ofensywie gra naprawdę fajnie. Mają sporą łatwość zdobywania goli a to też w
LE będzie pomocne, jednak to co mnie martwi to defensywa i jak tego nie potrafią to niech lepiej z przodu wpada sporo bo może być kłopot. Jednak nie o tym.
Lokeren w defensywie w lidze nie wygląda za różowo. Nie tracili bramek tylko w dwóch meczach: z Lierse u siebie(ostatnia ekipa w lidze, druga najgorsza defensywa obecnie z 6 golami w 7 meczach) oraz z Genk na wyjeździe(12mce w lidze na 16 ekip 3 od końca ofensywa wraz z 3 innymi ekipami). Tracili bramki m.in z Cercle Brugge, które w tym sezonie strzeliło raptem 3 bramki a w ostatniej kolejce stracili aż 2 bramki na wyjeździe ze słabym Kortrijk.
Legia wygląda trochę jak ta Legia, która wychodziła z grupy i wg. mnie jest spory postęp z zeszłym sezonem. Tylko jak sobie przypomnimy w tamtym sezonie Legia nie miała problemów ze stwarzaniem sobie sytuacji, tylko z ich wykańczaniem, w tym sezonie to funkcjonuje zdecydowanie lepiej i wydaje mi się, że z takim rywalem 2 bramki to są bardzo spokojnie do strzelenia.