>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 Kolejka Championship

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP

Kursy By Otobet
Przed nami nowy sezon w Skybet Championship. Faworytów jest wielu jednak zwycięzca może byc tylko jeden. Wielu ekspertów typuje kogoś z trójki spadkowiczów Newstale, Aston Villa lub Norwich. Zapraszam do pisania analiz oraz komentarzy :!:​

meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
Pierwsza kolejka to zawsze sporo znaków zapytania, estymowanie formy po sparingach moze być obarczone sporym ryzykiem ale dla zabawy lub za drobne można pograć, poważniejsze granie zacznie sie od września po kilku kolejkach dopiero. Moje typy na pierwszą kolejke, bezpiecznie i za drobne:
Blackburn - Norwich 2 (AH 0) @ 1,74 Unibet ✅
Nastroje w Blackburn nie najlepsze, klub zawodzi swoich fanów juz od kilku lat, zamiast walczyc o powrót do Premiership klub stał się średniakiem z tendencją spadkową. W klubie kasa swieci pustkami, w styczniu odszedl Rhodes a w maju z klubu odszedł trener Lambert a nowy menadzer to zawsze niewiadoma. Z klubu uciekł równiez etatowy obronca Hanley. Sparingi nie powalają (2-4-1) wyniki głownie underowe.
W Norwich zupełnie inna sytuacja, to juz czwarty sezon gdzie awansują i spadają na przemian, wiekszosc graczy została w klubie (poza Redmondem ktory uciekł do Sunderland za sporą kasę), cel jest tylko jeden - szybki powrót do elity. Trzon zespołu tworzą gracze ktorzy awansowali juz dwa lata temu takze mają doswiadczenie w takich sytuacjach, sezon jest długi ale warto do dobrze rozpocząc tym bardziej że konkurencja w tym roku ogromna. Bilans sparingów 4-0-2, wyniki overowe.
Rotherham - Wolves 2 (AH 0) @ 1,83 bet365 ZWROT

Rotherham jak w poprzednim sezonie bedzie walczyl o utrzymanie gdyż w klubie nie doszlo do wiekszych zmian, wyglada na to ze ten poziom rozgrywek to max jaki mozna wyciagnac z druzyny i calego potencjalu klubu i ... wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Sparing 2-1-2 bez szału. Ciekawostka: Rotherham przygotowywał się do sezonu w Polsce i rozegrał tu nawet 2 sparingi (wygrana 2-1 z Miedzią i remis 0-0 z Zabrzem).
Wilki z nowym trenerem (Walter Zenga) beda probowali podołać ambicjom fanów i azjatyckich włascicieli, od kilku lat ich szczytem jest górna połowa tabeli, tym razem ma być lepiej. Klub sciagnal dobrze zapowiadającego sie Islandczyka Bodvarssona ale z klub odszedł McDonald ktory miał stałe miejsce w środkowej linii zespołu. Z Benfici wypożyczono również dwóch ofensywnych Portugalczyków. Sparingi 2-1-2
W poprzednim sezonie Wilki wygrały w Rotherham 2:1.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Fulham - Newcastle

Nareszcie wraca Championship. W piątek zaczniemy mocnym uderzeniem, Fulham podejmie spadkowicza z Premier League Newcastle, które powierzyło zespół jeszcze Rafie Benitezowi, który musiał dokonać małej rewolucji w składzie. Zespół, ze względu spadkowych, opuścili Doumbia, który nie przedłużył swojego wypożyczenia, Taylor, Wijnaldum, Thauvin, Cabella, Cisse, Townsend oraz Coloccini. Sporo mówi się jeszcze o odejściu Krula oraz Sissoko po znakomitych mistrzostwach. Do zespołu natomiast dołączyli Ritchie, Gayle, Hanley, Sets, Clark, Diame, Hayden czy Gamez. Siła rażenia Rafy Beniteza powala, w dodatku zespołu nie opuścili tacy gracze jak wspomniany Krul, Mbemba, Colback, Tiote, De Jong , Mitrovic czy Perez. Przyznam szczerze, że w jutrzejszy pojedynku Rafa ma kłopot bogactwa, niezdolni do gry są Elliot, Krul, Siem De Jong, Riviere, Mitrovic (4 mecze kary za CZ kartkę). W przedsezonowych potyczkach sparingowych piłkarze Newcastle radzili sobie znakomicie pokonując Bohemians, Lokeren, Vitesse czy Southend. Benitez ocenił okres przygotowawczy jako poprawny. Zobaczymy jak piłkarze zaprezentują się w pierwszym spotkaniu nowego sezonu. Fulham czeka bardzo ciężkie zadanie, aby sprostać sile ofensywnej tego zespołu. Piłkarze z Craven Cottage rozpoczęli przygotowania od zwycięstwa z Cork City. Następnie pokonali Brighton, ulegli Betisowi zremisowali z Nacionalem, by na koniec przygotowań pokonać Crystal Palace. Zespół nadal prowadzi Jokanović, jednak mnie osobiście ten szkoleniowiec nie przekonuje. gdyż sprzedał Ross McCormacka, Stekelenburg , Amorobietę, Dembele, Lonergana oraz definitywnie Mitroglou. Do zespołu dołączył Odoi, Kevin McDonald, Madl, Ayite oraz Button. Niestety lista strat jest dużo większa niż zawodników przychodzących. Newcastle w jutrzejszej potyczce jest faworytem.
Propozycję :
Zwycięstwo Newcastle @@ 2.05 Otobet ⛔
Handicap 1:0 @@ 3.20 Otobet ⛔
Strzelec gola @@ Ayoze Perez @@ 2.90 Bet365 ⛔

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Fulham - Newcastle
Typ: LB Over 2,5 1,80 Fortuna

W zeszłym sezonie gospodarze mieli ciekawy bilans bramkowy- 66/79. Aż 32 mecze kończyły się overami. Goście natomiast spadli z PL z bilansem 44/65. Połowa spotkań kończyła się overami. Dziś pierwszy mecz nowego sezonu. Póki co nie ma co szarżować z typowaniem a jedynie obserwować formę i to co prezentują zespoły. Po kilku kolejkach będzie można już wyciągnąć jakieś wnioski i pograć coś agresywniej ;]. Mam nadzieję że dziś będziemy mieć okazję do obejrzenia kilku bramek. Co do składów i zmian Doberman napisał już wszystko ;]

miko5454 80

miko5454

Użytkownik
Fulham - Newcastle
Aż 20 sposord 27 wygranych meczy przez Fulham przeciwko Newcastle
odbylo się na terenie Fulham bilans ten jest fatalny dla srok,ale
jak wiemy bilanse i statystki nie grają,natomiast w każdej z takich statystyk
można doszukiwać się jakichś sensownych odniesień...
Tak jak wspominałem w dyskusjach Nt. Championship ja nie jestem z tych
którzy tak wierzą w awans szybki srok..do Pl,.,i myślę że reszta
ochoczo nastawionych optymistow takim scenariuszem ich powrotu szybko
ochłonie już po pierwszym meczu...
Wyjazd,.,i to ciężki wyjazd czeka Beniteza..Fulham to drużyna która 2 lata temu spadla
z Pl.,.jak widać dalej tu jest,.nie wróciła chodz też miało to nastąpić szybko...,.,i Fulham będzie mialo kolejne podejscie do powrotu
A czy można lepiej zacząć ligę,.,niż powalić na kolana świeżego spadkowicza?
Motywacja idealna na cały sezon,
Bukmacherzy od początku faowryzują Newcastle w tym spotkaniu,.i dobrze,
bo to daje świetny kurs na drużynę Fulham na który ja osobiście zagrałem
Co do wzmocnień i osłabień pisał już Doberman
a na co ja liczę na przywitanie beniaminka na craven cotage
Fulham nie zle radził sobie w sparingach o czym też wspominał Doberman,
szczególnie motywuje mnie te 3-1 z Crystal Palace w ostatnim meczu
krótka analiza bo na szybko pisana w ostatniej chwili...Newcastle dziś bez Krulla w bramce ....zobaczymy czy sroki powstrzymają napad Fuham ciekaw jestem występu Floyda Ayite liczę że być może coś dziś strzeli ;)a 3pkt zostaną w londynie
Typ:1 Fulham
Kurs:4,00

Otrzymane punkty reputacji: +36
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Blackburn - Norwich
Po wczorajszym słabym spotkaniu w Newcastle dzisiaj liczymy na lepsze spotkania. Przyznam szczerze że Sroki zawiodły na całej linii w dodatku arbiter zespół zawody. Dzisiaj nowy dzień i nowe spotkania. Spadkowicz z Premier League Kanarki wybiorą się dzisiaj do Rovers by zagrać na Ewood Park. Zespół dokonał roszad w swoim zespole przybyli do zespołu Pritchard oraz Canos. Zespół opuścili Redmond, Ricky van Wolfswinkel, Ofoe czy Gary O&#39;Neil. Udało się utrzymać kluczowych graczy jak Ruddy, Hoolahan, Brady, Naismith, Jerome czy Lafferty. Kluczowe może być to że większość tych graczy ma doświadczenie w Championship. Dzisiaj niestety Lafferty, Brady czy Martin nie wystąpią na Ewood Park. Podopieczni Neila podczas przygotowań stoczyli sześć spotkań towarzyskich. Z czego odnieśli cztery zwycięstwa i dwie porażki. Ich forma wygląda na optymalną kolejną sprawą jest że Blackburn to typowy średniak Championship. W nowym sezonie poprowadzi ich Owen Coyle znany i szanowany Irlandzki szkoleniowiec. Do zespołu dołączyli Stokes, Feeney, Greer, Graham oraz kilku graczy z zespołów młodzieżowych. Zespół opuścili głównie Hanley który odszedł do Newcastle. Zespół z Ewood Park stoczył siedem spotkań towarzyskich z czego odnieśli dwa zwycięstwa, cztery remisy i porażkę. Dzisiaj stawiam na Kanarków.
DNB Norwich @@ 1.60 Otobet ✅ ✅
Inne propozycję :
Rotherham - Wolves dnb 2 @@ 1.80 Otobet ZWROT
Nottingham - Burton 1 @@ 2.00 Otobet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
V 1,1K

viren

Użytkownik
Owen Coyle nie jest znany i szanowany, kto czyta lige angielska wie ze ma sporo za uszami. Poza tym to Szkot. Raz ze sie zwijal z klubu do klubu najwiekszego rywala prowadzac pokatne negocjacje. W Lancashire ma ksywe Judasz, zaliczyl wszystkie kluby tam Burnley, Bolton, Wigan teraz kolejne podejscie gdzie jeszcze nie jest spalony
To jest tak iles lat trenowal Burnley, po czym jak klub sie zwijal z ligi zwial do Boltonu wymysljac bajeczke ze to jego zycie, zawsze tam chcial byc, spuscil Bolton to do Wigan, teraz jeszcze gdzie indziej. Napewno juz pracy w zadnym z bylych klubow nie podejmie
Oprocz przeskakiwania jak szczur prowadzil pokatne rozmowy z zawodnikami namawial ich, balamucil i bral za bezcen.
Teraz wraca z zeslania w USA ale Blackburn to nie jest dobrze zarzadzany klub.
Tym niemniej po co grac Norwich jesli nie zalezy im na tym meczu? Tym bardziej ze Newcastle przegralo
Aha i z USA zostal przegoniony za beznadziejne wyniki, wraca z nadzieja ze tu zapomnieli o jego dokonaniach

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Ipswich i Derby muszą wygrać swoje spotkania już dziś. Co do pierwszej drużyny to ten sezon znów będzie dla nich &quot;przełomowy&quot; - wypowiedzi zarządu już poszły w świat, jak zwykle uważają, że włączą się w walkę o awans, ale na pewno nie będzie takiej możliwości. Derby? Czemu nie, prezentowali się nie tak źle w poprzednim sezonie, muszą znów pokazać, że nie są zwykłym średniakiem w lidze, ale trzeba przyznać, że chrapkę na awans będzie miało wiele drużyn, m.in. Norwich, Newcastle (im akurat nie wróżę niczego dobrego - w tym sezonie nie awansują).

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Owen Coyle nie jest znany i szanowany, kto czyta lige angielska wie ze ma sporo za uszami. Poza tym to Szkot. Raz ze sie zwijal z klubu do klubu najwiekszego rywala prowadzac pokatne negocjacje. W Lancashire ma ksywe Judasz, zaliczyl wszystkie kluby tam Burnley, Bolton, Wigan teraz kolejne podejscie gdzie jeszcze nie jest spalony
To jest tak iles lat trenowal Burnley, po czym jak klub sie zwijal z ligi zwial do Boltonu wymysljac bajeczke ze to jego zycie, zawsze tam chcial byc, spuscil Bolton to do Wigan, teraz jeszcze gdzie indziej. Napewno juz pracy w zadnym z bylych klubow nie podejmie
Oprocz przeskakiwania jak szczur prowadzil pokatne rozmowy z zawodnikami namawial ich, balamucil i bral za bezcen.
Teraz wraca z zeslania w USA ale Blackburn to nie jest dobrze zarzadzany klub.
Tym niemniej po co grac Norwich jesli nie zalezy im na tym meczu? Tym bardziej ze Newcastle przegralo
Aha i z USA zostal przegoniony za beznadziejne wyniki, wraca z nadzieja ze tu zapomnieli o jego dokonaniach
Niestety masz rację co do wyników. Jednak wiele osób jeszcze go szanuje. Ja osobiście doceniam jego osiągnięcia z Burnley, minus ma u mnie za Bolton jednak daje mu szansę właśnie z Blackburn. Jeżeli szybko zwinie się z Rovers przyznam Ci rację ???? . Dzięki za aktywność liczę na Twoje zapowiedzi.

V 1,1K

viren

Użytkownik
Reading - Preston 3,5 1xbet
Trenerem Reading jest Jaap Stam totalny glab i niedoswiadczeniec. Wstawiony zapeewne przez jakies konsorcjum powiazane z agencja menadzerska i zawodnicza. Lepsi trenerzy nie dawali sobie rady tam a on? Smiech na sali
Skoro Jaap Stam jest taka marionetka i wstawienie go na menadzera to totalna blazenada i dowod pogardy wlascicieli klubu dla fanow i osiagniec sportowych nic tylko grac przeciwko Reading pierwsze kolejki

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Trenerem Reading jest Jaap Stam totalny glab i niedoswiadczeniec. Wstawiony zapeewne przez jakies konsorcjum powiazane z agencja menadzerska i zawodnicza. Lepsi trenerzy nie dawali sobie rady tam a on? Smiech na sali
Te twoje opinie to dopiero śmiech na sali. Nie będę mówił nic o samym meczu, bo jaki wynik to chyba każdy widział. Trener nie musi być z najwyższej półki, wystarczy na ławce trenerskiej posadzić nawet pajaca, a zawodnicy nie są z pierwszej łapanki i sami wiedzą również jak należy grać. Czepię się, bo gdzie nie spojrzę to gbur viren błaznuje na każdym kroku. Patrząc na twoje posty to ty byś był lepszym trenerem Reading, Blackburn, Newcastle, pozjadałeś wszelkie rozumy w polskiej piłce, mało tego, chyba nie ma dyscypliny w której nie jesteś mocny ????. Resztę przemilczę, ale trudno się powstrzymać od patrzenia na takie pieprzenie kolesia, który uważa się za wielkiego znawcę każdej dyscypliny, gdzie tylko nie spojrzeć, a te twoje &quot;typy&quot; mówią same za siebie. Na pewno wielu podziela moją opinię.
Jak się moderatorowi nie podoba to niech usunie mojego posta, bo i tak nie będę prowadził więcej dyskusji z tym typem, ale chyba ktoś to musiał w końcu napisać.

Otrzymane punkty reputacji: +28
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Wczorajszy dzień pod względem typowania Championship dla mnie skuteczny. Dzisiaj czas na kolejne spotkania .
Sheffield Wednesday - Aston Villa
Dzisiaj zaprezentuje nam się kolejny spadkowicz z Premier League Aston Villa zespół który nigdy w istnieniu Premier League nie spadł z ligi. Ich cel jest jasny jak najszybciej powrócić do elity. Zespół opuściło zaledwie dwóch graczy Clark który odszedł do Newcastle i Gueye który przeszedł do Evertonu. Zespół poprowadzi Roberto Di Matteo który w czerwcu podpisał kontrakt i podjął się zadania przywrócenia blasku ekipie z Villi. Do zespołu pozyskał doświadczonych graczy pod kątem Championship Rossa McCormacka, Tshibolę czy Elphicka. Oprócz tego z Hellasu pozyskano Golliniego. Przekonał do pozostania w zespole Ayewa, Agbonlahor, Bacune, Cissokho i wielu innych. Dał piłkarzom wyraźny sygnał że od początku będziemy walczyć o awans. Inni spadkowicze pokazali mniej więcej na co ich stać Newcastle wypadł bardzo słabo natomiast Kanarki z Norwich wczoraj zdemolowały Blackburn dając jasny sygnał że także chcą się liczyć w tej walce. Czy ich śladem pójdzie dzisiaj Aston Villa ?. Zmierzą się z ekipą Sów które dowodzone nadal są przez Carlos Carvalhal. Z zespołem pożegnał się Lewis Price natomiast dołączył Abdi z Watfordu szkoleniowiec w wywiadach podkreślał że jest zadowolony z kadry i mocno liczy na graczy pozyskanych w styczniowym okienku jak między innymi : Forestieri, Matias czy Hooper. Osobiście Aston Villa jest dla mnie zagadką ale czytając wywiady z Di Matteo i patrząc na kadrę uważam że można na nich zaryzykoswać.
Sheffield Wednesday:

Westwood – Pudil, Hutchinson, Lees, Hunt – Lee, Bannan – Wallace, Forestieri, Matias – Fletcher.

Aston Villa :

Gollini – Cissokho, Baker, Elphick, Hutton – Bacuna, Westwood, Gardner, Grealish – Ayew, Gestede.
Propozycję :
Zwycięstwo Aston Villa @@ 3.75 Otobet
goście strzelą gola @@ 1.55 Otobet

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Propozycje :
Zwycięstwo Aston Villa @@ 3.75 OtoBet
goście strzelą gola @@ 1.55 OtoBet
To, że Aston Villa zdobędzie gola to chyba pewniak ;). Ja osobiście stawiam Villę z podpórką, bo wyczuwam tutaj remis, ale oby im się udało wygrać. Powodzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom