>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1. kolejka 1. Bundesligi (20-22.08.2010r.)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Startuje najlepsza liga świata, jakie są Wasze przemyślenia na temat meczy? Już na starcie mamy 3 hity: Bayern-VfL, HSV-Schalke oraz Borussia-Bayer. Oby ten weekend był korzystny dla nas typujących

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Jak zawsze stara dobra Bundesliga obfituje w wyrównywane spotkania, kolejka wydaje się trudna do wytypowania nie tylko ze względu, że to pierwsza. Na początek odradzał bym stawiania spotkania inauguracyjnego, teoretycznie Bayern jest drużyną silniejszą ale jakiś czas temu SportBild opublikował listę potencjalnych nowych gwiazd Bundesligi w sezonie 10/11 i znalazło się w niej aż trzech graczy z Wolfsburga:
Potencjalne gwiazdy Bundesligi 2010-11 według &quot;SportBilda&quot;:
Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
Raul Gonzalez (Schalke Gelsenkirchen)
Michael Ballack (Bayer Leverkusen)
Simon Kjaer (VfL Wolfsburg)
Christoph Metzelder (Schalke Gelsenkirchen)
Marko Arnautović (Werder Brema)
Emanuel Pogatetz (Hannover 96)
Mario Mandzukić (Wolfsburg)
Peniel Mlapa (TSG Hoffenheim)
Igor de Camargo (Borussia Moenchengladbach)
Domagoj Vida (Bayer Leverkusen)
Nassim Ben Kalifa (Wolfsburg)
Moritz Volz (FC St. Pauli)
Jeśli dodamy tych trzech nowych do znanego nam z poprzednich sezonów tria: Misimović, Džeko, Grafite to naprawdę może być ciekawie w drużynie Wilków;
Cieszy też fakt że na tej liście znalazł się Polski akcent jakim jest Robert Lewandowski, odnośnie Lewego to z tego co pamietam w każdym debiucie strzelał gola, a w Niedzielę debiut w Bundeslidze.
Na dzień dzisiejszy stawiał bym na Schalke i Borussie z remisami. Myślę, że te typy zweryfikują się podczas meczy o puchar Niemiec i el.LM I LE w obecnym tygodniu poprzedzając start Bundesligi.

edit Ted: co do tych gwiazd to czas pokaże, ja bym dodał Kagawe z Borussi jeszcze

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
SOBOTA 21-08-10 15:30 ⛔⛔⛔
Freiburg VS St Pauli

Kurs:2,29 Pinnacle

Freiburg 14 drużyna ostatniego sezonu Bundesligi zmierzy się z St Pauli, które awansowało z drugiego miejsca do najlepszej ligi w Niemczech. Jak dla mnie jest to jeden z pewniejszych meczy na pierwszą kolejkę. Jeśli chodzi o przygotowania obu drużyn wyglądało to średnio, świadczą o tym sparingowe wyniki. Pierwsze mecze o stawkę pokazały , że obie drużyny nie są w zbyt dobrej formie. Freiburg wygrał skromnie 0:1 , zaś St Pauli zaskoczyło i przegrało z grającym w lidzę regionalnej Chemnitz. Myślę , że jest to doskonała okazja do dobrego rozpoczęcia sezonu dla gospodarzy i zainkasowania 3 punktów.Śledząc ostatnie rozgrywki 2 bundesligi i poczynania St Pauli uważam, że może im trochę zabraknąć do poziomu Bundesligi i wielce prawdopodobne, że zobaczymy ich pod koniec sezonu na czele po odwróceniu tabeli.
;)

kolti 103

kolti

Użytkownik
Spotkanie: Bayern Monachium - Vfl Wolfsburg
Typ: Gospodarze dwoma bramkami lub więcej
Kurs: 2.22
Bukmacher: Betsson
Analiza:

Dnia 20 sierpnia rusza Bundesliga i od razu czeka nas bardzo ciekawy mecz: Bayern Monachium - VfL Wolfsburg. Mimo, że jest to spotkanie inauguracyjne to faworyta tego spotkania nie jest wskazać trudno, oczywiście Bayern Monachium - aktualny mistrz kraju oraz finalista Ligi Mistrzów. Obie drużyny ostatnio rozegrały pierwsze spotkania o stawkę w I rundzie pucharze Niemiec, Bayern wygrał pewnie 4:0, natomiast Wilki troszkę się męczyły jednak też udało im się pokonać swojego rywala. Bayern opuścili zawodnicy nie stanowiący o sile tej drużyny czyli: Michael Rensing, Luca Toni, Christian Lell i Andreas Goerlitz. Z wypożyczenia wrócli natomiast tacy zawodnicy jak: Toni Kroos, Andreas Ottl, Edson Braafheid, Jose Ernesto Sosa, a także Breno. W zespole VfL Wolfsburg troszkę więcej rewolucji kadrowych &quot;Wilki&quot; sprowadziły Simona Kjaera z Palermo, Mario Mandzukicia z Dimano Zagrzeb, Arne Freidricha z Herthy Berlin, Nassima Ben Khalifa z Grasshoppers Zurych, a także wypożyczyli Cicero z Tombense. Zespół opuścili natomiast Obafemi Martins, Jan Simunek, Rever, Mahir Saglik, Jonathan Santana i Christian Gentner. Jest również nowy trener Steve McClaren, to on poprowadził Twente do mistrzostwa Holandii. W zespole Bayernu zabraknie: Robben oraz Olica, mimo i tak Bayern nadal jest faworytem tego spotkania. Na swoim stadionie powinien pokazać, że jest w dobrej formie i pokonać przeciwnika kilkoma bramkami, tak jak to zrobił w spotkaniu w superpucharze z Schalke 04 wygrywając 2:0. Stawiam zdecydowanie na Bayern.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
spotkanie: Bayern Monachium- VfL Wolfsburg
typ: 1
kurs: 1.60
buk: Tobet
Analiza:
Faworyt tego meczu jest tylko jeden- ekipa bawarczykow. Uwazam ze zgrana kadra Van Gaala pokaze klase, w dodatku ekipa bayernu nie dokonala transferow, tylko do druzyny wrocil kroos. W ekipie wilkow doszlo do kilku transferow przez co druzyna musi sie jeszcze zgrac aby osiagac pozytywne rezultaty. Dodatkowo jest to poczatek sezonu i niewatpliwie na tym etapie liczy sie doswiadczenie druzyny, a niewatpliwie wieksze doswiadczenie ma ekipa bayernu.
Jednak nie bylbym takim optymista ze bayern wygra duza iloscia bramek, na taka gre trzeba jeszcze poczekac...
Dlatego stawiam skromna 1.
Przypuszczalne sklady:
FCB: Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Contento - van Bommel, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribery -Klose
VfL: Benaglio - Riether, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Hasebe, Josué - Grafite, Misimović, Mandzukić - Dzeko

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Podpisuję się pod tym że Freiburg pokona St.Pauli, w drużynie beniaminka nie zaszły praktycznie żadne zmiany a wzmocnienia w postaci Geralda ,,Pieńka&quot; Asamaoh to nie są wzmocnienia, podejrzewam że w tym sezonie to właśnie St.Pauli będzie czerwoną latarnią NAJLEPSZEJ LIGII ŚWIATA

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Bayern wygra✅, albo Bayern -1
Debiut McClarena w Bundeslidze, w meczu pucharowym grał jednym napastnikiem i dziś powinno być podobnie , a wilki szczegolnie szczelnej obrony nigdy nie miały. Zle im sie gra w Monachium oraz nie wiem co moze wymyslic Steve bo nie widziałem gry jego Twente, ale przy golu dla Bayernu beda musieli sie otworzyć i wtedy zostaną skarceni jak rok temu. Troche bedzie widac brak Robbena w składzie, natomiast jestem ciekaw gry po powrocie Kroosa

akarin 0

akarin

Forum VIP
Gladbach - Nurnberg
Typ:
1
Kurs:
1,90
Bet365
Ten typ chodził mi po głowie już od kilku dobrych dni. Gladbach ma w zasadzie jeden problem: są nierówni - mają spore wahania formy. Mimo wszystko na początek sezonu nie spodziewam się wielkiego rozczarowania, bo zatrzymali wszystkich najważniejszych piłkarzy a do tego jeszcze wzmocnili atak, bo przyszedł De Camargo i Idrissu. W presezonie ich gra wyglądała porządnie. Ograli choćby Liverpool. Norymberga za to dalej ma problemy ze strzelaniem bramek. To ich największe zmartwienie i w zasadzie mogą liczyć tylko na Bunjaku z przodu, bo Mintal nie jest już w takiej formie jak kiedyś, Charisteas odszedł, Chupo Muoting wrócił do HSV i znów jest dziura, której się nie da nawet załatać sprowadzonym Schieberem. Jak zwykle siłą tego zespołu jest gra defensywna i tutaj można powiedzieć, że jeszcze się wzmocnili, bo doszedł Simons (come cullo? :p ), Per Nillson oraz wypożyczyli młodego Ekiciego z Bayernu. Norymberga gra, jak wspominałem, głownie dobrze w defensywie, mają dwóch defensywnych pomocników w środku pola, jednego bardziej wysuniętego Gundogana i jednego porządnego napastnika. Jak na taki zespół jak Gladbach to za malo. Gladbach dysponuje dużą siłą w srodku pola, mają tam kreatywnego Reusa, który gra podobnie do Marco Marina, Bradleya, który nie tylko dobrze czyści ale również stara się ciągnąć do przodu. W zeszłym tygodniu wygrali w pucharze 3:1 z Aue, Norymberga rozprawiła się z Trierem 2:0. Gladbach u siebie w domu jest ciężkim przeciwnikiem, bo potrafią tam pokonać niemal każdego o czym przekonały się Werder, HSV czy też Bayern, który tylko zremisował szczęśliwie w końcówce.
Jak dla mnie to chyba najlepszy typ na tą kolejkę.

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt
Typ: 2
Kurs: 2,70
Bet365

Tutaj widzę spory valuebet. Hannover nie wzmocnił składu znacząco a już w poprzednim sezonie mieli spore problemy z utrzymaniem. Gra defensywna tego zespołu to porażka. Wystarczy choćby sobie przypomnieć pamiętne spotkanie z Borussią Munchengladbach, kiedy to strzelili 6 bramek w meczu i przegali 3:5, czy też 0:7 z Bayernem. Jedyne czym mogą postraszyć rywali to ofensywa, ale tam też przed sezonem szału nie było. Choć jest kilka porządnych nazwisk a dołączył jeszcze Carlitos to w Pucharze Niemiec nic nie było z tego widać i zakończyło się to remisem 0:0 i porażka w karnych. W sparingach też sporo rzeczy toczyło sie inaczej niż powinno było. Ekipa Slomki to tak naprawdę wielka niewiadoma, bo oni są w stanie zagrać dobre spotkanie, ale tylko wtedy, kiedy naprawdę mocno skoczy im w górę forma. W innych przypadkach dzieje się odwrotnie i kończy porażkami czy remisami.
Eintracht za to szaleje jak na siebie. Sparingi wszystkie wygrane, między innymi z Chelsea. Skibbe konsekwentnie buduje drużynę, która będzie mogła powalczyć o miejsce premiowane występem w pucharach. Ekipę wzmocnił Gekas, Ricardo Clarc oraz Georgios Tzavellas. W DFB Pokal spokojnie przejechali się po Wilhemshaven i skończyło się na 4:0. Eintracht gra jednym wysuniętym napastnikiem oraz drugim schowanym za plecami, czyli Amanatidisem, który często też schodzi ze skrzydła. Mają mocny środek pola z Schweglerem i Meierem, z czego ten drugi gra ofensywniej, niemal koło cofniętego napastnika. Gra jest poukładana i wygląda dobrze. Widać zorganizowanie i płynne przechodzenie z defensywy i ofensywy. Ciekawi mnie też spotkanie dwóch brutali, czyli Frantza i Pogatetza :wink: Także podejrzewam, że Hannover potwierdzi słabą formę a Eintracht dobrą i wygra to spotkanie.

mfl 439

mfl

Użytkownik
SOBOTA 21-08-10 15:30
Freiburg VS St Pauli

Kurs:2,29 Pinnacle
Freiburg 14 drużyna ostatniego sezonu Bundesligi zmierzy się z St Pauli, które awansowało z drugiego miejsca do najlepszej ligi w Niemczech. Jak dla mnie jest to jeden z pewniejszych meczy na pierwszą kolejkę. Jeśli chodzi o przygotowania obu drużyn wyglądało to średnio, świadczą o tym sparingowe wyniki. Pierwsze mecze o stawkę pokazały , że obie drużyny nie są w zbyt dobrej formie. Freiburg wygrał skromnie 0:1 , zaś St Pauli zaskoczyło i przegrało z grającym w lidzę regionalnej Chemnitz. Myślę , że jest to doskonała okazja do dobrego rozpoczęcia sezonu dla gospodarzy i zainkasowania 3 punktów.Śledząc ostatnie rozgrywki 2 bundesligi i poczynania St Pauli uważam, że może im trochę zabraknąć do poziomu Bundesligi i wielce prawdopodobne, że zobaczymy ich pod koniec sezonu na czele po odwróceniu tabeli.
;)
Podpisuję się pod tym że Freiburg pokona St.Pauli, w drużynie beniaminka nie zaszły praktycznie żadne zmiany a wzmocnienia w postaci Geralda ,,Pieńka&quot; Asamaoh to nie są wzmocnienia, podejrzewam że w tym sezonie to właśnie St.Pauli będzie czerwoną latarnią NAJLEPSZEJ LIGII ŚWIATA
Panowie, nie chce się czepiać typu bo sam uważam, że tu paść może każdy wynik, ale trochę przesadziliście i pokolorowaliście rzeczywistość. Bądźcie bardziej rzetelni..
Mówicie, że St. Pauli może czegoś zabraknąć, a nie widzicie tego, że Freiburg to nawet nie jest ligowy przeciętniak?? to drużyna która lata pomiędzy 2 a 1 Bundesligą i na pewno nie jest solidną ekstraklasową firmą.
Djzjee napisałeś, że goście z dzielnicy Hamburga nie wzmocnili się.
Może to i dobrze. Nie mają pieniędzy, zamiast ściągać zawodników z łapanki, odpady z innych klubów czy jakiś obieżyświatów co zmieniają co roku klub zagrają tymi co wywalczyli awans.
A nie zauważasz ruchów transferowych w Freiburgu??
Odeszli: Idrissou (najlepszy strzelec w ub. sezonie), Abdessadki (23 mecze w ub. sezonie, ofensywny pomocnik), Cha Du Ri (23 mecze w ub. sezonie)
Pozyskali przeciętniaków: Nicu z Herthy i Rosenthala..
A St.Pauli naprawdę ma ciekawy, wyrównany i co najważniejsze ZGRANY skład. Nie polecam grać tego meczu, ale jakbym miał na siłę coś wybrać to chyba X2..

akarin 0

akarin

Forum VIP
Nie czytałem analiz, dopiero teraz to zrobiłem i muszę przyznać racje MFL. Pauli ma naprawdę dobry, młody i zgrany razem skład. Główna siła to ofensywa, gdzie rządzi Hennings i Naki.
Zwróćcie też uwagę, że Freiburg dopiero w drugiej rundzie poprzedniego sezonu, gdzieś w końcówce, wygrał mecz domowy. A tak to remisowali/przegrywali z wszystkimi, nawet słabiakami pokroju Bochum.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
St. Pauli nic się nie wzmocniło przed sezonem, ale ja się wstrzymam z typowaniem 1kolejki, skupię się tylko na obejrzeniu meczów

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
St. Pauli nic się nie wzmocniło przed sezonem
Jeśli mnie wzrok nie myli, to do tej ekipy dołączyli między innymi tacy zawodnicy jak : Thomas Kessler (z FC Koeln), Carlos Zambrano (Schalke 04), Bastian Oczipka (Hansa Rostock), Moritz Volz, Fin Bartels (Hansa Rostock), Gerald Asamoah (Schalke 04) i młody Richard Sukuta-Pasu (Bayer Leverkusen); więc pisanie, że St. Pauli nie wzmocniło się przed sezonem nie jest do końca trafne. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie :]

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Borussia nie powinna dziś przegrać z osłabionym Bayerem, Ballack i Barnetta prawdopodobnie z ławki zaczną mecz, Kroos wrócił do Bayernu oraz Rolfes, Helmes i Hyypia nie zagrają, chociaż to pierwszy mecz i sam jestem ciekaw co obie drużyny pokażą.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Oto dokładne składy tego meczu (tak podaje fussball.pl):

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Sahin, Kehl - M. Götze, Kagawa, K. Großkreutz - Barrios
Bayer: Adler - Schwaab, M. Friedrich, Reinartz, Kadlec - Vidal, L. Bender - Renato Augusto, Sam - Kießling, Derdiyok

mfl 439

mfl

Użytkownik
Szykuje się fajny mecz, szkoda, że nie zagra Kuba. 1 kolejka, nie wiadomo co kto pokaże. Jak dla mnie dla tych co mają konto na expekcie ciekawie wyglądają dwa zdarzenia. Oczywiście dwa single postawione razem.
M. Friedrich - otrzyma żółtą kartkę @ 4.10 oraz
S. Reinartz otrzyma żółtą kartkę @ 3.90.
Zagrają na środku obrony i będą walczyć przede wszystkim z Barriosem i Kagawą..szybkimi, świetnie wyszkolonymi zawodnikami..
Zważywszy na klasę tych rywali, oraz że jest to 1 mecz ligowy i może być trochę nerwowo prawdopodobieństwo, że któryś ze stoperów dostanie żółtko jest dość wysokie...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom