>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1. Grand Prix Australii [13-15.03.2015]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Grand Prix Australii [13-15.03.2015]

Piątek, 13 marca ▶

# 1 Trening ▶ 02:30 - 04:00
# 2 Trening ▶ 06:30 - 08:00

Sobota, 14 marca ▶

# 3 Trening ▶ 04:00 - 05:00
# Kwalifikacje ▶ 07:00

Niedziela, 15 marca ▶

# Wyścig ▶ 06:00

O tak! To wreszcie ten moment kiedy bolidy F1 znowu wyjadą na tor by stoczyć bój o kolejne punkty, wygrane tytuły! Po zimowej przerwie zaczynamy w Australii w Melbeurne na Albert Park.
Przed nowym sezonem wiele pytań, wiele niewiadomych. Najważniejsza nie wiadoma na ten moment to ta, że wciąż nie wiemy kto będzie pokazywał F1 w sezonie 2015.... Jest to nieco niepokojące z punktu widzenia jej fanów. W zeszłym sezonie dowiedzieliśmy się last minute o transmisjach w Polsacie Sport. Do Grand Prix już nieco ponad tydzień, a nadal nie wiemy czy Polsat przedłużył prawa... oby się to jak najszybciej wyjaśniło.

W głowach wciąż wspomnienia o niezapomnianej walce z 2014 roku pomiedzy Rosbergiem, a Hamiltonem. Co przyniesie sezon 2015 ? Czy ktoś będzie w stanie dopaść Mercedesa ?

Inaugurujący weekend opuści Fernando Alonso więc na debiut w barwach McLarena będziemy musieli poczekać do GP Malezji. O przyczynach absencji Fernando i kto go zastąpi więcej można poczytać tutaj -&gt; http://sokolimokiem.com/alonso-nie-wystartuje-w-melbourne/

Fanom F1 zdecydowanie polecam marcowe wydanie F1Racing, w którym obszerna zapowiedź całego sezonu. Taki skarb kibica można powiedzieć. Naprawdę dużo ciekawych materiałów, statystyki każdego kierowcy, przedstawienie każdego zespołu itp itd. Sami możecie rzucić okiem o czym można przeczytać (a jest co czytać! zawsze świetne materiały, wywiady ;) )we wspomnianym numerze -&gt; http://f1racing.pl/pl/issue/2015/3/
Gorąco polecam !

Zapraszam do dyskusji na temat nowego sezonu! 3...2...1....ruszamy! ;)

Sezon 2014 w pigułce...

https://www.youtube.com/watch?v=cGWqfQWLW34

Otrzymane punkty reputacji: +8
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Manor (dawniej Marussia) zapowiada obecność w Australii!
Zespół przygotował modyfikację zeszłorocznego samochodu, który musi jeszcze przejść dwa testy zderzeniowe. Nie podano jeszcze drugiego kierowcy, potwierdzając jak dotąd tylko Willa Stevensa. Na giełdzie nazwisk najwyżej stoi Giedo van der Garde. Debiut nowej konstrukcji zapowiadany jest na późniejszą fazę sezonu.

Całość -&gt; http://sokolimokiem.com/kopciuszek-uratowany/

-------------------

Czyli świetna informacja. Bo jednak jestem zwolennikiem obecności takich ekip jak Marussia czy Catherham w stawce. Owszem będą na końcu zapewne, ale przecież Marussia zdobyła pkt w Monaco w tamtym sezonie, historyczne dla zespołu. FORZA JULES!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
&quot;Giedo van der Garde udowodnił przed sądem, że należy mu się posada kierowcy wyścigowego w Sauberze. Holender pozwał zespół, bo w zeszłym roku podpisał już umowę na starty. Szwajcarska ekipa zatrudniła następnie Marcusa Ericssona i Felipe Nasra, którzy wnieśli pokaźny budżet do zespołu i w praktyce zapewnili mu przetrwanie. &quot;

Całość -&gt; http://sokolimokiem.com/van-der-garde-wygrywa-z-sauberem/

A z transmisjami w TV ciągle cisza...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Można powiedzieć, wreszcie wyczekiwany moment czyli inauguracja sezonu F1 2015 ;) Zapowiadają się duże emocje. Fajnie, że Polsat znowu kupił prawa do transmisji. Wiele osób narzeka na Borowczyka, ale bez niego to nie byłoby to samo. Ponadto ja zawsze cenię sobie ich opakowanie, czyli studio i to jak atmosferę potrafi podgrzać Zientarski. Brakowało tego przez 3 miesiące zimowe.
Dzisiejsze treningi i testy pokazały, że Mercedes znowu wydaje się nieuchwytny i możemy być świadkami ponownej rywalizacji Hamiltona z Rosbergiem. No, ale nie rozdzierajmy jeszcze szat. Póki co jutro z samego rana przed nami kwalifikacje. W oko wpadło mi kilka rzeczy.

Kwalifikacje sobota 7:00
Felipe Nasr - Kevin Magnussen
Typ : Nasr @ 1,91 bw in
✅✅

Sauber dobre czasy osiągał w testach przedsezonowych. Zeszłoroczne podwozie było fatalne przez co Sauber nie zdobył ani jednego pkt. Tegoroczna kontrukcja wydaje się o wiele lepsza. Ponadto Ferrari poprawiło jednostkę napędową i w tej sytuacji Sauber powinien być bardziej konkurencyjny.
McLaren w tym sezonie jak wiadomo z silnikami Hondy. No i początek tej kooperacji jest bardzo słaby. Może pamiętacie jak Renault miał kłopoty na początku popzredniego sezonu ? No to podobnie jest z Hondą teraz. Przez co McLaren ma słabiutkie tempo. W testach ciągle coś się psuło, nie funkcjonowało. Dziś też w treningach Magnussen wykonał ledwo 11 okrążeń.
Oczywiście Sauber ma swoje problemy... bardziej polityczne bym to nazwał. Wystarczy powiedzieć &quot;van der Garde GATE&quot;. Strasznie chora sytuacja wyszła... Patrzę jednak przez pryzmat samych możliwości bolidów na ten moment. Felipe Nasr dziś przejechał 33 okrążenia. Tempo nieporównywalnie lepsze od Kevina bo aż o 2,5 sek lepszy rezultat, a nawet gdyby porównać go do Buttona to lepszy wynik o 0,7sek. No i dziś Magnussen rozwalił bolid...

A Alonso mówił &quot;Tylko nie porysuj ???? &quot;

W Jerez czy Barcelonie Nasr pokazywał dużo dobrych czasów. Ogólnie Sauber tam zaskakiwał. Wiadomo nie można dosłownie brać czasów do siebie z testów, ale robiło to wrażenie. Wobec problemów McLarena biorę chętnie taką parę.

Kwalifikacje sobota 7:00
Felipe Nasr - Marcus Ericsson
Typ : Nasr @ 2,10 Expekt
✅✅

Jeszcze raz na Felipe zagram. Obaj co prawda należą do pay driverów. Ericsson jednak nie ma dobrej opinii. W Catherhamie jeździł bardzo źle, często popełniał błędy. Może i raz udało mu się zająć 11msc, ale na mnie nigdy wrażenia nie robił. Dziś w treningu problem mechaniczny z bolidem i czas gorszy o 1,6sek od Felipe. Kurs zastanawiająco wysoki. Ja bym tutaj zdecydowanie odwrócił i to na Nasr&#39;a bym dał @1,65 a na Marcusa te @2,10 co najmniej. Ale skoro jest inaczej to bierzemy.

A Wy jakie macie przewidywania w kontekście jutrzejszych kwalifikacji i ogólnie całego weekendu ? Na kogo liczycie ? Kto Waszym zdaniem będzie czarnym koniem? Czy Ferrari będzie w czołówce wreszcie ? Wiele fajnych tematów godnych do przedyskutowania więc nie ma co się czaić, zapraszam! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +36
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Carlos Sainz - Max Verstappen @1,85✅✅ Expekt

Obaj nowicjusze w Toro Rosso. Piątek znacznie lepiej przepracował Carlos,lepsze czasy, więcej przejechanych okrążeń, szzególnie liczba okrążeń była tu ważna bo dla obu to nowy tor, którego od pierwszych okrążeń uczyli się.

Oferta niestety dość słaba ale wszelkie zakłady przeciwko Mclarenom jak najbardziej do gry.

Otrzymane punkty reputacji: +15
heros123 1K

heros123

Użytkownik
Witam. Jestem na tym forum już trochę czasu, wiec czas najwyższy napisać pierwszy post :grin:
Królową sportów motorowych oglądam już wiele lat i nie ukrywam, ze jest to jedna z moich najważniejszych dyscyplin, którymi się interesuje. Bardzo się cieszę, że w końcu zapadła decyzja o tym, ze Polsat wykupił weekendy z Formułą 1, choć szkoda, ze tak późno o tym powiedzieli, a właściwie to napisali. Ale najważniejsze, że F1 przez kolejny rok będzie w polskiej telewizji.
Dobra, to tyle wstępu, a teraz moje typy na kwalifikacje:

Jenson Button-Kevin Magnussen @ 1,55✅ Betclic
Wiadomo jak silnik Hondy się w tym sezonie, a przynajmniej na ten moment, spisuje. Jest to szrot i może być tak, że żaden z kierowców McLarena nie dojedzie w niedziele do mety. Jednak póki co, na kwalifikacje wybieram Buttona, gdyż po 1) jest to dużo bardziej doświadczony kierowca od Kevina i z tak słabym samochodem lepiej sobie da radę. Po 2) Brytyjczyk lepiej przepracował piątkowe treningi i w obu był lepszy, choć w pierwszym treningu miał duże problemy, ale w drugim już przejechał 21 kółek, co jak na McLarena jest niezłą liczbą i w drugim treningu Button pokonał swojego kolegę o prawie 2 sekundy, czyli to jest przepaść. A po 3) na tę chwilę Jenson jest po prostu lepszy od Kevina, co pokazał również w sezonie poprzednim.

Daniel Ricciardo- Daniil Kvyat @ 1.40✅ Betclic
Myślę, że Daniel pokona jutro swojego kolegę. Australijczyk już w tamtym roku pokazał, że w domowym wyścigu potrafi pojechać fantastycznie i również jutro pokaże się z dobrej strony. Co prawda w drugim treningu Daniel w ogóle nie wziął udziału z powodu awarii silnika, ale myślę, ze jeśli jutro będzie wszystko w porządku z samochodem to Ricciardo powinien pokonać Daniila, co pokazał w pierwszym treningu, w którym pokonał Rosjanina o pół sekundy, a przejechał tylko 6 kółek, a Daniil 27. Stawiam na Australijczyka.

Otrzymane punkty reputacji: +14
pyndzelo 10

pyndzelo

Użytkownik
Lewis Hamilton - Nico Rosberg @ 1.80 ⛔ Bet365
Przyznać trzeba, że jedynym realnym zagrożeniem dla Lewisa jest właśnie Nico. Osobiście uważam, że Rosberg jest lepszym kierowcą jeśli chodzi o najlepszy czas okrążenia. Udowodnił to zresztą w zeszłym sezonie w którym wygrał ze swoim rywalem z zespołu w sobotnie popołudnia w stosunku 12-7. Kłopoty u Niemca zaczynają sie podczas wyścigu, najczęściej po pierwszej zmianie opon, kiedy przyczepność jest mniejsza. Oba piątkowe treningi Nico wygrał plasując się przed Hamiltonem. Mimo, że nie należy się do końca sugerować treningami myślę, że w kwalifikacjach sytuacja będzie wyglądała identycznie.

heros123 1K

heros123

Użytkownik
Moje typy na jutrzejszy wyścig:
Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen @ 1,55 Betclic✅
Widać od początku weekendu, że Ferrari weszło w ten sezon naprawdę dobrze i od początku prezentują wysokie loty. Vettel dobrze wszedł do ekipy i widać, że się w miarę zaaklimatyzował, co pokazał już podczas testów w Hiszpanii. Seb jutro wystartuje z 4 pola, zaś Kimi z 5. Przewaga jest minimalna, bo w porannych kwalifikacjach były to tylko 0.03 sekundy, jednak myślę, że Niemiec skończy ten wyścig na wyższym miejscu od Fina, gdyż po prostu jest obecnie w lepszej formie i jutro ma duże szanse nawet na podium. Stawiam na Niemca.

Carlos Sainz - Max Verstappen @ 1,55 Betclic✅
Dla mnie to jest pewniak na jutro. Hiszpan od początku weekendu jeździ lepiej od Maxa we wszystkich sesjach i każdą sesję treningową, a także kwalifikacje kończył w pierwszej 10. Poza tym Carlos wystartuje jutro z 8 pola, a Max z 12 (choć może to się jeszcze przesunąć, bo nie wiadomo czy Bottas wystartuje), więc tu także przewagę ma Hiszpan. Dla mnie Carlos jest po prostu lepszy i jutro w wyścigu to pokaże.

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom