>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/4 finału LE - 29.03.2012 - czwartek

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

Droga do finału co raz krótsza. W poprzedniej rundzie odpadły faworyzowane drużyny z Manchesteru. Patrząc jednak na grę to obie drużyny odpadły z pełni zasłużenie. Jednak nie czas na historię, w ćwierćfinale mamy 4 dwumecze, każdy z nich zapowiada się bardzo emocjonująco. Pierwszą parę utworzyły drużyny AZ Alkmaar i Valencia CF. Faworytem tej potyczki są Hiszpanie, jednak ile razy się zdarzało że faworyt zawodził. Druga para Niemiecko - Hiszpańska czyli Schalke 04 kontra Athletic Bilbao. Trzecią parę tworzy Sporting Lizbona i Metalist Charków. No i na koniec drugi pojedynek Niemiecko - Hiszpański; Atletico Madryt konta Hannover 96.
Ewentualne mecze półfinałowe:
Atletico / Hannover - AZ / Valencia
Sporting / Metalist - Schalke 04 / Athletic
Oferta Tobet:

Zakłady na awans Tobet:

Zapraszam do wspólnej dyskusji na temat powyższych spotkań. Mile widziane, wasze przemyślenia, wasi faworyci i potencjalni przegrani. Umieszczajcie informacje o składach, kontuzjach itp. Podawane suche typy bez uzasadnionej analizy będą usuwane.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Dopiero co skończyły się ćwierćfinały Ligi Mistrzów, w których nie było niespodzianek, a już mamy mecze LE. Wszystkie bardzo wyrównane spotkania, bez faworytów. Każdy z każdym może wygrać i awansować dalej. Athletic Bilbao, które w poprzedniej rundzie wyeliminowało Manchester United, zagra na wyjeździe z Schalke 04 Gelsenkirchen. To chyba najbardziej emocjonująca para. W niemieckim zespole występuje najlepszy strzelec LE w obecnym sezonie Klaas-Jan Huntelaar i tu właśnie upatrywałbym sukcesu niemieckiej ekipy. Holender przewodzi w klasyfikacji strzelców z dorobkiem dziewięciu goli (w tym dwa hat-tricki). Kibice niemieckiego klubu mogą liczyć też na hiszpańskiego napastnika Raula. Schalke z racji iż pierwsze spotkanie gra u siebie wyjdzie ofensywnie nastawione od 1 minuty. W kadrze Bilbao zabrakło Davida Lopeza, co jest sporym osłabieniem Hiszpanów. Nie znalazło się tez miejsce dla Ruiza de Galarrety. Są za to Pena oraz Jonas Ramalho. Do grona powołanych dołączył także Koikili oraz Gabilondo. Reszta bez niespodzianek. Trener będzie musiał przed meczem zrezygnować z trzech piłkarzy. Prawdopodobnie będą to obaj rezerwowi boczni obrońcy a wiec Koikili oraz Ramalho a także Pena. Schalke wszystkie 3 ostatnie mecze ligowe pewnie wygrali, natomiast Athletic Bilbao nie wygrał już od 4 spotkań. 2:1, 0:3, 2:1 i 1:1 - tak wyglądały ostatnie cztery mecze baskijskiej drużyny. 8 bramek straconych, 3 strzelone. Myślę, że na VELTINS-Arena też nie wygrają.
Zwycięzca tej pary zmierzy się z Metalistem Charków lub Sportingiem Lizbona, który w 1/16 finału wyeliminował Legię Warszawa, a później Manchester City. Portugalski zespół, który będzie gospodarzem pierwszego meczu, nie przegrał dziewięciu z ostatnich dziesięciu meczów u siebie w europejskich pucharach. Obrońca Renato Neto przyznał, że triumf w tych rozgrywkach jest teraz priorytetem dla zespołu z Lizbony. Mecz niezwykle trudny pod względem bukmacherskim. Ciężko ocenić jak zagra Metalist, który rzutem na taśmę wyeliminował Olympiakos. Piłkarsko lepsi są Ukraińcy. Atut boiska + kibice + forma jest po stronie Sportingu. Jest jeszcze ten wspaniały Ricky van Wolfswinkel, który sieje postrach w szeregach obrońców. Pod względem kibicowania jestem za Metalistem, który pod wodzą Myrona Markewicza preferuje bardzo ofensywny i ładny dla oka styl gry, który podoba się kibicom. Strzelił najwięcej bramek w tym sezonie (25) i wygrał pięć z sześciu ostatnich meczów wyjazdowych. Lecz przeczucie mówi mi że Sporting tanio skóry nie odda. Więc najlepiej będzie odpuścić typowanie tego meczu. Z kolei zwycięzca pierwszej edycji Ligi Europejskiej w sezonie 2009/10 Atletico Madryt zagra na wyjeździe z Hannoverem 96, którego piłkarzem jest Artur Sobiech. Ciekawy jestem prognozy Moderatora TBM który od lat kibicuje Atletico. Na 10 dni przed rewanżowym meczem w Hanowerze sprzedano już wszystkie bilety na to spotkanie, które odbędzie się 5 kwietnia. Do drużyny Atletico wraca po kontuzji Diego i Tiago. W zasadzie jedynymi piłkarzami, którzy nie będą dostępni dla trenera Atletico to kontuzjowani obrońcy Antonio Lopez i Silvio. Do pierwszego składu powinien wrócić Miranda, a także dwójka graczy, która w ostatnim ligowym meczu pauzowała za kartki, czyli Gabi i Juanfran. Tak więc Atletico dość solidnie kadrowo wygląda przed tym spotkaniem. Jest też informacja z obozu gości. W składzie Die Roten nie brakuje żadnego z ważnych piłkarzy, więc można się spodziewać, że Slomka zdecyduje się na wystawienie możliwie najsilniejszej &#39;11&#39; w jutrzejszym meczu. Mecz walki się zapowiada. Niemiecka drużyna w lidze na 8 pozycji. Pod względem meczy wyjazdowych nie są potęgą. Ostatnio ulegli Bayernowi Monachium 2:1, wcześniej także przegrali z Werderem Brema i Dortmundem w meczu wyjazdowym. Korci win Atletico Madrid, ale kurs niski. Może jakiś overek? Eee tam... znowu brak pomysłu. Najrozsądniej będzie trzymać się z daleka...
Zwycięzca tej pary spotka się z AZ Alkmaar lub Valencią. Hiszpański zespół przystępuje do wyjazdowego spotkania po sobotniej porażce ligowej z Getafe 1:3. Unai Emery postanowił zabrać ze sobą 21 piłkarzy do Holandii. Wszyscy zdrowi gracze, prócz Canalesa, mogą otrzymać szansę gry w pierwszym meczu ćwierćfinałowym Ligi Europy. To doskonała informacja dla sympatyków Nietoperzy. Zabraknie zawieszonego za czerwoną kartkę Ramiego oraz kontuzjowanych - Miguela i Banegi. Valencia ma teraz rywala z Holandii, który jest liderem Dutch Eredivisie 2011/2012. W lidze na własnym stadionie 11-3-0. Aż strach się bać, co pokażą w meczu z Valencia.. Ale Hiszpanie mają w swoim składzie 2 torpedy = Aduriz i Soldado. Te dwa nazwiska robią różnicę. Na zwycięstwo nietoperzy kurs sięga ponad 2.50! Ale czy warto, oto jest pytanie. Wydaje mi się że nie. Az Alkmaar stać na sensację i wyeliminowanie bardziej doświadczonej Valencii. Typ na 1X czy X2 jest podobny, a wygrać może każdy. Podsumowując moje wieczorne wywody, jeżeli komuś chciało się czytać ;) jedyną ekipą w czwartek w którą warto zainwestować jest... Schalke 04 Gelsenkirchen i to nie jest przypadek. Kurs na podwojenie budżetu warty zachodu, a handicap: 0-1.5 jest kwintesencją na czwartkowy wieczór. Typuje win gospodarzy na VELTINS-Arena i to co najmniej 2 bramkami! Czy się opłaci zobaczymy niebawem. Dziś inna niemiecka drużyna typowana przeze mnie - czyli Bayern, pokryła handi, jutro liczę na Schalke. Kurs tylko do singla. Dodam jeszcze na koniec, że Bilbao najbliższy mecz w lidze zagra nie z kim innym jak - Barcelona. A mecz z Barcelona za 2 dni. Jeżeli zagrają z Schalke na 100% i wyczerpią siły na Barce to przegraa na Camp Nou 5:0 lub.. więcej. Trzeba się więc oszczędzać, bo trudny rywal pojutrze!

Schalke 04 - Athletic Bilbao 2:4

Typ: 1 przy handicap: 0-1.5
Kurs: 4.10
Relacja na żywo z Veltins-Arena w TV4 już 29 marca 2012 roku o 21:00. Spotkanie komentować będzie Mateusz Borek.

Program meczów 1/4 finału LE: 29 marca, czwartek
AZ Alkmaar - Valencia (Polsat Futbol)
Schalke 04 - Athletic Bilbao (Polsat Sport, Polsat Sport HD i TV4)
Sporting Lizbona - Metalist Charków (Polsat Sport News - premiera o 23.15)
Atletico Madryt - Hannover 96 (Polsat Sport Extra)
rewanże
5 kwietnia, czwartek
Valencia - AZ Alkmaar (Polsat Sport Extra)
Athletic Bilbao - Schalke 04 (Polsat Sport i Polsat Sport HD)
Metalist Charków - Sporting Lizbona (Polsat Sport News)
Hannover 96 - Atletico Madryt (Polsat Futbol)
informacje o składach i transmisjach użyte ze stron:
http://www.polsatsport.pl/
http://vcf.pl/
http://athleticbilbao.pl/
http://schalke.com.pl/

Otrzymane punkty reputacji: +9
cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Schalke - Bilbao
Nie zgadzam się z typem Grovena:razz: Owszem Bilbao ostatnie mecze słabo, ale to bardziej wynika z tego, że oni jakkolwiek to zabrzmi wybierają sobie mecze. W lidze nie ma się już po co spinać spadek im nie grozi, awans do pucharów mają juz zapewniony przez grę w finale CdR, a strata w lidze do miejsca dającego LM jest juz zbyt duża. Do tego dochodzi bardzo wąska kadra, mecze praktycznie co 3 przez ostatnie 2 miesiace. Widać po wynikach na które mecze się spinają na które nie. Celem na końcówkę sezonu są wspomniany finał i LE gdzie Bilbao, pokazało, że jak chce potrafi. Wygrali z Manchesterem United i zrobili to będąc lepszym zespołem w obu spotkaniach. I nie ma tu nic do tego postawa Anglików, którzy rzekomo olali LE ale po składzie nie było tego widać. Jutro na pewno powalczą, do Niemiec pojechał najsilniejszy skład - wracają Llorente , Herrera i Iturraspe( wspomniany przez Grovena Lopez to żadne osłabienie w LE zagrał 1 mecz, w lidze przez ostatni miesiąc 19minut). Schalke u siebie jest mocne wciąż walczą o LM, świetnie gra trio Farfan, Raul i strasznie skuteczny Huntelaar, grają bardzo ofensywnie i tworzą multum sytuacji. Oglądałem mecz z Twente gdzie pierwsi stracili gola ale dalej grali swoje i spokojnie wbili Holendrom 4 gole. Jako,że Baskowie lepiej atakują niż bronia, stwarzaja przez to sporo miejsca z tyłu jutro na pewni Niemcy będą mieli sporo sytuacji i coś ustrzelą pytanie ile. Podejmowania wyniku się nie podejmę bo zespoły są podobnej klasy, myślę, że jeśli ktoś wygra to max 1 golem.Mam nadzieję na otwarty mecz ze sporą ilością sytuacji i tak na marginesie myślę, że zwycięzca tej pary zgarnie trofeum.

obie strzelą @ 1,57 Bet365 ✅✅
over 2,5 @ 1,70 Bet365✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Groven popieram typ na Schalke ale z tą Barceloną to moim zdaniem oni oleją mecz bo dla nich liczy się LE, wystarczy spojrzeć na mecze z MU a potem w La Liga. Nie mam floty bo sam bym dał czystą 1.
Schalke - Atl. Bilbao 1
Każdy pewnie jara sie tym,że Bilbao wygrało z United, owszem wygrali ale przy minimum zaangażowania ze strony graczy Szkota a słowa te potwierdzają tylko wyniki United jak Bilbao w lidze. Dzisiejszy kurs na gospodarzy to świetna okazja do podwojenia stawki, Schalke u siebie gra bardzo dobrze co pokazali w ostatniej rundzie, kiedy po wydrukowanym karnym mieli straty z pierwszego meczu a mimo to zdołali awansować.
Schalke ostatnie punkty w Bundeslidze u siebie straciło w lutym kiedy mieli remis z Mainz, patrząc na europejskie rozgrywki stracili punkty tylko z AEK ale tamten mecz odpuścili, mimo to nie stracili nawet bramk! Schalke u siebie ostatnio przegrało z City w 2008.
Moim zdaniem czysta 1. Do składu Basków wrócą zawodnicy ale nie oszukujmy się Schalke jest lepsze i stąd moje typy:
Schalke win 2.10 ⛔
Schalke 0,-0.5 1.80 ⛔
Schalke czyste konto TAK 3.00 ⛔

kwagga 5

kwagga

Użytkownik
Zgadzam się całkowicie z moim przedmówcą kolegą Cień, ja także nie widzę zdecydowanego faworyta w meczu Schalke - Athletic Bilbao.
Taka drobna dygresja wielu ludzi dziś gra na Schalke, argumentując to fatalną formą zespołu Basków w lidze, oraz ze mają na wyjeździe za dwa dni mecz z Barceloną. Ja natomiast widzę to trochę inaczej Athletic Bilbao już nie spadnie z ligi, puchary na następny rok ma już zapewnione (jest w finale Pucharu Hiszpanii z Barceloną) wiec moim zdaniem koncentrują się tylko na LE, a co do meczu z Barcą to ważny będzie dla nich dwumecz w Pucharze Hiszpanii a nie spotkanie ligowe. Inna sprawa to podejście Schalke do meczów w Lidze Europy, dotychczas w meczach często wystawiali rezerwy (ale się ślizgali do kolejnych rund), a trener publicznie głosił że Bundesliga jest najważniejsza. Teraz jest już 1/4 pucharu wiec powinni w końcu poważnie podejść do dwumeczu.
Mogę być nie obiektywny w swojej ocenie tego meczu bo jestem kibicem drużyny z Hiszpanii za ich niezłomna postawę jeżeli chodzi o zawodników (grają w Athletic Bilbao sami Baskowie).

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Inna sprawa to podejście Schalke do meczów w Lidze Europy, dotychczas w meczach często wystawiali rezerwy (ale się ślizgali do kolejnych rund), a trener publicznie głosił że Bundesliga jest najważniejsza.
Widać to było w fazie grupowej bo awans mieli tylko na zasadzie formalności o tym,ze traktują to poważnie niech chociażby świadczy ich potyczka z Twente. Mecz będzie ciekawy, jak Schalke chce awansować to musi pewnie wygrać dziś bo w Bilbao będzie bardzo ciężko, ogólnie też ciekawy kurs na H96 w potyczce z Atl. Madryt,żeby Atl. Madryt było aż takim faworytem... myślę,że za drobne można spróbować,że H96 awansuje po kursie 3.25.

B 0

banan91

Użytkownik
ja natomiast popieram typ Schalke (-1) ekipa niemiecka wyjdzie od samego początku nastawiona na atak tak aby ugrać jak najlepszy wynik przed rewanżowym spotkaniem w Hiszpanii. Większość kibiców Basków myśli iż pokonali Manu to z Schalke też sobie poradzą ale moim skromnym zdaniem są w błędzie i dzisiaj zobaczymy hat-trick Huntelara ????

bradlley 9

bradlley

Użytkownik
widze ze nikt wogle pod uwage remisu nie bierze w tym meczu Schalke-Bilbao ?!? a praktycznie tak jest zawsze jak wychodza 2 dobre drozyny ktora to z kolei 1 chce wypasc jak najlepiej przed rewanzem a 2 nie stracic jak nawiecej u gospodarzy to moze byc taki mecz jak wczorajszy Milan-Barca w roli Bracy bedzie Schalke i Bilbao zrobi sobie 2 100% akcje a ich nie wykorzysta a Schalke bedzie trzymalo caly mecz w ryzach i nekalo Baskow atakiem pozycyjnym ja bym tu dał remis do polowy
2.15 Betsson

badz ponizej 1.5 bramki po ladnym kursie 4.35 rowniez w Betssonie

psm 921

psm

Użytkownik
VS

Liga Europejska
Cz 2012-03-29 21:05
Sporting CP - Metallist Kharkov 2:1 ⛔
typ- X

kurs 3,25

expekt

O Schalke juz tyle napisane ze zrobiła się masówka,na Atletico kurs 1,40-śmiać się czy płakać?...Trzeba rozgrzebać kolejne spotkanie.Zacznijmy może od zmagań ligowych.Sporting aktualnie na 5 pozycji ze strata punktu do Maritimo.Po tym jak na jaw wyszły zadłużenia,klub zaczął grać w kratke.Na wyjazdach spisuje się fatalnie,przegrali 4 z 5 ostatnich gier,jeden raz remisując.U siebie znacznie lepiej,5 zwycięstw z rzędu,ale z nikim znaczącym.Metalist w 1 lidze ukraińskiej zajmuje niezagrożoną 3 lokatę,bez szans na 2 pozycję,bo trudno się spodziewać żeby dogonili kogoś z dwójki Szachtar,Dynamo Kijów.W rundzie wiosennej dwie wygrane u siebie,remis na trudnym terenie w Donietsku z Metallurgiem i zaskakująca porażka z Arsenalem Kijów.Śmiało więc można wysnuć tezę iż dla Ukraińców LE to główny cel na tę chwilę,podczas gdy Sporting musi walczyć w lidze o puchary.
W Lidze Europy Metallist przeszedł fazę grupową pewnie,kończąc na pierwszej pozycji i zostawiając za plecami AZ Alkmar.Podobnie było ze Sportingiem,który wyprzedził Lazio.W 1/16 Metalist zniszczył 4-1 i 4-0 Salzburg,pokazując że są drużyną zdecydowanie klasę lepszą,zaś Sporting zasłużenie,ale nie bez kłopotów jak pamiętamy wyeliminował Legię.Portugalczycy za to sprawili ogromną niespodziankę w kolejnej rundzie ogrywając w dwumeczu Manchaster City,głównego kandydata bukmacherów do końcowego triumfu w tych rozgrywkach.Metalist zaś pokonał Olimpiakos,zapewniając sobie awans dopiero w rewanżu,na gorącym terenie rywala,wygrywając 2-1.
Warto też rzycić okiem na trochę statystyk,mianowicie tak w lidze portugalskiej jak i Europejskiej Sporting bardzo dobrze spisuje się w defensywie na własnym stadionie.W Superlidze traci tylko 0,5 br/m,strzelajac średnio ponad 2,czego wynikiem jest 60% underowych meczy,zaś w LE portugalczycy stracili dotąd tylko jedną bramkę u siebie z Lazio w fazie grupowej.Metalist zaś to zespół typowo ofensywny,naszpikowany graczami z Południowej Ameryki.W 5 dotychczasowych meczach LE na wyjazdach piłkarze z Charkowa strzelali średnio 2,6 br/mecz swoim rywalom,co jest drugim wynikiem w Lidze Europy.W rodzimej lidze Ukraińcy także popisują się skutecznością na wyjazdach,strzlają średnio 2 gole na mecz i ustępują pod tym względem tylko Szachtarowi.
Jak widać ogromnie trudno wskazać zwycięzcę tego pojedynku.Po jednej stronie przewaga własnego stadionu i świetna gra w obronie Sportingu,a po drugiej ogromna siła w ofensywie,zwłaszcza na wyjazdach,do tego trochę większy luz jeśli chodzi o ligę i możliwość skupienia się tylko na tych rozgrywkach po stronie Metalista.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 2K

borek149

Użytkownik
Atletico Madrid - Hannover 96 1 @ 1.46
wynik: 2:1 ✅

Gospodarze znakomicie czują się przed własną publicznościa na Vicente Calderone i nie wierzę, żeby kiepsko spisujący się w meczach wyjazdowych Hannover zdołał coś ugrać w stolicy Hiszpanii.
Wwarto zwrócić uwagę na bilans Atletico u siebie w Primera Division bilans 8-4-2 i 26-10 w bramakch.
W Lidze Europejskiej:
2-1 Strømsgodset IF,
2-0 Vitória SC Guimarães
2-0 z Celticiem,
4-0 z Udinese,
3-1 z Rennes,
1-0 z Lazio,
3-1 z Besiktasem.
7 spotkan - 7 zwyciestw. Bilans bramkowy 17-3 robi wrażenie.
Myślę, ze dzisiaj będzie kolejne, wszak Hannover żeby tu się znaleźć i tak miał sporo szczęścia i dość łatwych przeciwników (Brugge, Standard,Worskła Połtawa,FC København). Z czałym szacunkiem dla tych zespołów ale hiszpanie to przynajmniej klasa wyżej.
&quot;Los Colchoneros&quot; w poprzedniej rundzie odprawili bez ceregieli swoich przeciwników, udowodnili, że drzemie w nim duży potencjał: 6-1 w dwumeczu z Besiktasem Stambuł musi robić wrażenie. Nieprzeciętny talent pokazał Eduardo Salvio, strzelając tureckiej ekipie trzy gole.
Diego Simeone trener gospodarzy jest podbudowany gdyż do drużyny wraca Diego i Tiago oraz Arda Turan.
Nie widzę tutaj innej opcji jak zwycięstwo gospodarzy.
Trener Atlético Madryt Diego Simeone przekonuje, że ćwierćfinałowy pojedynek z Hannover 96 będzie znakomitym momentem dla jego młodego zespołu na pokazanie swoich wysokich umiejętności.
Zwycięzcy inauguracyjnej edycji Ligi Europejskiej UEFA po raz kolejny walczą o trofeum. Duża w tym zasługa zatrudnionego w grudniu Simeone. Zwycięstwa z Lazio i Beşiktaşem w fazie grupowej tylko wzmocniły wiarę, że Atlético jest na dobrej drodze.
- Pięknie jest znaleźć się na tym poziomie rozgrywek, ale gra tutaj wymaga sporej odpowiedzialności – powiedział Simeone. – Na tym etapie nie ma już chłopców, tylko są mężczyźni. To czas dla moich piłkarzy, aby stanęli na wysokości zadania. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie oraz, że entuzjazm i waga stojącego przed nimi zadania przysłoni zmęczenie, jakie czują.
źródło: uefa

Otrzymane punkty reputacji: +1
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Atletico Madrid - Hannover 96 1 @ 1.46
Nie grajcie przeciw H96 po tak niskim kursie ;). Hannover to nie jest normalna drużyna.
Trener Atlético Madryt Diego Simeone przekonuje, że ćwierćfinałowy pojedynek z Hannover 96 będzie znakomitym momentem dla jego młodego zespołu na pokazanie swoich wysokich umiejętności.
Dla mnie to on g() wie i g() widział, albo zrobił z siebie idiotę albo nie jest przygotowany do tego meczu :razz:. Dzisiaj jeden z najzdolniejszych szkoleniowców młodego pokolenia w Niemczech pokarze wam antyfootball z jakim mało kto sobie radzi.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Dokładnie dodając do tego dobrze wkomponowanego w H96 Dioufa, który może ukuć coś ze stałego fragmentu gry... Bayern wygrał z H96 u siebie tylko 2-1 więc niby czemu miałoby ich rozbić Atl.Madryt?
Jak miałbym tu coś grać to awans Hannoveru, rewanż u nich a dziś spokojnie stać ich na remis. Szkoda,że nie pokazują na TV4 tego meczu :/

Otrzymane punkty reputacji: +1
cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Przeglądajac ofertę zwróciłem uwagę na jeden typ mianowicie Metalist strzeli gola. W tej edycji LE strzelali przynajmniej po bramce w każdym wyjazdowym meczu zarówno w grupie jak i fazie pucharowej. I nie były to słabe zespoły, w poprzedniej fazie po zrywie w końcówce meczu 2 gole na trudnym terenie w Pireusie czy też wcześniej bramkowy remis w meczu z innym ćwierćfinalistą Alkmaarem.Z natury jest to zespół który lepiej atakuje a trochę gorzej broni. Sporting generalnie gra w kratkę, troche zaskakuje fakt, że w LE w meczach domowych stracił tylko gola, niemniej sądze, że dziś tez Ukraińcy im cos wbiją. Kurs calkiem zachęcajacy do dubla w sam raz.
Metalist strzeli @ 1,55 Betsafe ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Liga Europejska w &quot;żółtym kolorze&quot; !

Spotkanie: Atletico Madrid - Hannover 96
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1? Powyżej 1,5
Kurs: 1,57
Bukmacher: Bwin
Stawka: 6/10
Rezultat: ✅

Analiza: Zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu jest drużyna gospodarzy co nie ulega najmniejszym wątpliwościom. Jednak patrząc na to wszystko na spokojnie, podopieczni Diego Simeone będą musieli się zmierzyć, z ustępującym nieco poziomem, ale niewiele - Hannoverem. W obu ekipach na murawę wyjdą, praktycznie najmocniejsze jedenastki. Są jednak braki, ale nie warto o nich wspominać, gdyż trudno mówić o &quot;brakach&quot; gdy wszyscy nieobecni w tym spotkaniu, to nieregularni zawodnicy. Dlaczego typuje dwie kartki dla gospodarzy? Może dlatego, że Hannover potrafi grać dobry futbol, co prawda mogło by się wydawać, że w ostatnim spotkaniu ligowym przeciwko &quot;Bawarczykom&quot; nie grali najlepiej, jednak śmiem sądzić, iż było to spowodowane świadomością gry w Lidze Europy. Myślę, że pomimo obecnej formy jaką prezentuje drużyna z Madrytu i faktu własnego stadionu, goście z Niemiec się nie przestraszą i zagrają swoje. Spotkanie poprowadzi francuski arbiter - Stéphane Laurent Lannoy. Jego obecny wynik w lidze nie powala na kolana, jednak znajduje się on w czołówce kartkujących sędziów w Ligue 1 - 14 spotkań - 63 żółte kartki - 4 czerwone. Uważam, że dwie kartki dla ekipy gospodarzy są w pełni osiągalne, co więcej śmiem twierdzić, że padnie ich co najmniej trzy.
Spotkanie: AZ Alkmaar - Valencia
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2 połowie? Powyżej 1,5
Kurs: 2,10
Stawka: 3/10

Analiza: Chyba najbardziej wyrównana para spośród wszystkich wylosowanych. Holenderski - AZ Alkmaar na własnym stadionie będzie podejmować Valencię. Pierwszy mecz może i byłby na równym poziomie gdyby nie fakt, że w drużynie gospodarzy zabraknie obrońcy - Viergevera (23/2) i ofensywnego pomocnika - Beerens&#39;a (23/2). Można by powiedzieć, że pan Unai Emery ma sposób na Holenderskie drużyny. Wszyscy pamiętamy, że w poprzedniej rundzie &quot;Nietoperze&quot; wyeliminowały z Ligi Europy - PSV Eindhoven - pokonując ich na Estadio de Mestalla 4:2 i remisując na wyjeździe 1:1. Forma gości w przeciwieństwie do drużyny z AFAS Stadion pozostawia wiele do życzenia. AZ Alkmaar na własnym stadionie w Europejskich Pucharach nie przegrał od ośmiu spotkań, jednak patrząc na wszystkie ekipy, które musiały oddać punkty lub nimi się podzielić to właśnie Valencia wygląda najbardziej groźnie. Forma Hiszpanów jak już wspomniałem nie jest najlepsza, w ostatnich pięciu ligowych spotkaniach zaledwie 7 punktów, a przeciwnicy nie byli wcale z najwyższej półki, tym bardziej że po drużynie Valencii, kibice oczekują dużo lepszej gry. Mimo tych wszystkich faktów, uważam, że Unai Emery tak ustawi zespół, aby wywieźć z Holandii jak najlepszy wynik, co więcej śmiem sądzić, że Holenderska &quot;twierdza&quot; w Europejskich Pucharach zostanie dzisiaj zniszczona i podbita. Dlatego też typuję, że w drugiej połowie padną przynajmniej dwie kartki dla gospodarzy, którzy raczej będą gonić wynik i będą narażeni na kontrataki. Do poprowadzenia tego meczu został wybrany dobrze nam znany sędzia z Angielskich boisk - Martin Atkinson - znajdujący się w TOP 3 ligi Angielskiej - 24 spotkania - 77 żółtych kartek - 4 czerwone.
Spotkanie: Schalke - Atletic Bilbao
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2 połowie? Powyżej 1,5
Kurs: 2,20
Stawka: 3/10

Analiza: No i na koniec zostawiłem typową perełkę na dzisiejszy dzień. Mecz pomiędzy Schalke a drużyną &quot;Basków&quot;. Obecna forma ligowa Athletic Bilbao budzi we mnie lekkie zmartwienie przed tym spotkaniem. Pięć ligowych spotkań i zaledwie cztery punkty... Cóż za wynik... Jednak w Lidze Europy jest o niebo lepiej. Każdy z nas dobrze wie, jak &quot;Baskowie&quot; zagrali przeciwko Manchesterowi United... Ależ to był futbol i co? W dwumeczu 5:3 dla basków, co więcej zwycięstwo 3:2 na Old Trafford. Schalke natomiast jest trzecią siłą ligi Niemieckiej notując obecnie serię trzech ligowych zwycięstw z rzędu, biorąc pod uwagę wygraną u siebie nad Twente 4:1, to podopieczni Huub&#39;a Stevens wygrali cztery kolejne spotkania. Zawody na Veltins-Arena poprowadzi pan Pedro Oliveira Alves, nie posiadam ogólnej jego statystyki w tym sezonie, jednak w ostatnich siedmiu spotkaniach, które prowadził pokazał 47 żółtych kartek i 1 czerwoną, to średnio ponad 6,5 kartki na mecz! Teraz pozostaje tylko wybrać jak najlepszą opcję, którą oferuje nam Bwin. Mój typ to 2 kartki dla gospodarzy w całym meczu lub 2 kartki w drugiej połowie!
Spotkanie: AZ Alkmaar - Valencia
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1? Powyżej 1,5
Kurs: 1,42
Stawka: 8/10
Rezultat: ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +22
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
AZ vs Valencia 2 (+0.5), 1.49 Pinn 3/10
wynik: 2:1 ⛔

- AZ strasznie napięty grafik. W ostatnich 10 dniach mecze z NACiem, Heraclesem (120&#39;) oraz Waalwijkiem. W każdym z tych spotkań dawali z siebie wszystko, na pewno są zmęczeni. I we wszystkich spotkaniach nie zachwycali.
- Valencia również nie grała najlepiej w Primera Division, ale zagrali mniej spotkań i jednak wydają mi się bardziej przygotowaną ekipą w tak obciążonych sezonach.
- Z tego co wyczytałem oba zespoły raczej bez większych kłopotów kadrowych.
- AZ u siebie w LE jeszcze nie przegrało, ale remisy padały. Ja jednak dzisiaj widzę nawet zwycięstwo Nietoperzy, a kurs 1.49 całkiem sympatyczny i go pobieram na x2 ;)
Sporting Lizbona vs Metalist Charków 1 (DNB), 1.50 SJ 3/10
wynik: 2:1 ✅

- Sporting dzisiaj nie przegra tego meczu. U siebie nie przegrali od dawien dawna czy to w Lidze Sagres czy też w LE. Rywal dzisiaj (z całym szacunkiem) mało wymagający w mojej opinii. Gdyby grali z Valencią nie brałbym takiego kursu, ale tutaj na DNB 1.50 :!: Biorę w ciemno.
- Gospodarze to ekipa o klasę lepsza od gości. Co prawda widzę jeden spory atut w ekipie z Charkowa. Oni grali ostatnio w lidze na luzie - raczej nikt nie zagraża ekipie gości w lidze ukraińskiej (3 miejsce). Natomiast gospodarze wciąż walczą o lepszą pozycję i mają większą spinkę. Dzisiaj jednak na to bym nie zwracał tak uwagi. Gospodarze muszą wygrać u siebie, bo na Ukrainie będzie gorzej. Charków u siebie równie groźnym rywalem co Sporting dzisiaj.
Polecam :!:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Sporting Lizbona vs Metalist Charków 1 (DNB), 1.50 SJ 3/10
- Sporting dzisiaj nie przegra tego meczu. U siebie nie przegrali od dawien dawna czy to w Lidze Sagres czy też w LE. Rywal dzisiaj (z całym szacunkiem) mało wymagający w mojej opinii. Gdyby grali z Valencią nie brałbym takiego kursu, ale tutaj na DNB 1.50 Biorę w ciemno.
Ja bym tak nie lekceważył ekipy z Charkowa. Mają ciekawy skład, szczególnie latynosi tj Taison, Cleiton Xavier, Sosa czy Fininho juz w tej edycji LE pokazywali niejednokrotnie świetną gre ofensywną. No i wyprowadzali wielokrotnie zabójcze kontrataki. Ale też z drugiej strony Sporting złapał formę i nie traci bramek u siebie. Więc nigdy nic nie wiadomo jak mecz może przebiegać. Ale w każdym razie powodzenia życzę ;)
Schalke- Bilbao 2:4 ✅
Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,61 bet365

Schalke z Baskami to najciekawsza para tej rundy. Pojedynek zapowiada się ciekawie tym bardziej, że w obu ekipach mamy takie armaty jak Huntelaar i Llorente. Baskowie oczarowali Europę meczami z Manchesterem. Potem przyszło załamanie formy i spadek o kilka pozycji w Primera Division. Schalke nie ma jakiejś super defensywy bo brakuje tam Howedesa i jednak klasowego bramkarza. Uchida na prawym boku także może mieć dzisiaj kłopot z Muniainem. A Baskowie za Bielsy graja ofensywnie więc idąc do przodu nadziewają się automatycznie na kontry rywali, a także mści się ich własna nieskuteczność. Ja tu widzę parę bramek w tym meczu.

Atletico - Hannover 2:1 ✅
Typ : Atletico @ 1,476 Pinnacle

Atletico już z Diego, Tiago i Ardą Turanem w kadrze meczowej. Ponadto Falcao, Adrian Lopez czy Salvio. Niemcy powalczą, ale raczej u siebie niż na Vicente Calderon. Atletico w LE w tym sezonie u siebie bilans 7-0-0.
Jeszcze jako ciekawostke :
• Atlético 30 razy grało z zespołami z Niemiec legitymując się bilansem Z13 R6 P11 (Z8 R2 P3 u siebie).
Może i w lidze maja matematyczne szanse na awans na 4miejsce wciaż, ale puchary to puchary i widać, że traktują te rozgrywki poważnie więc u siebie wg mnie wygrają. Hannover na wyjazdach nie zachwyca, to nie jest zespół klasy Bayernu czy Schalke więc w Hiszpanii polegną.

Otrzymane punkty reputacji: +9
nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Spotkanie: Alkmaar - Valencia
Typ: Soldado strzeli ⛔
Kurs: 3,27
Bukmacher:

Soldado w ostatnich spotkaniach wyróżnia się dobrą dyspozycją. Jeśli popatrzymy na 6 minionych meczów z udziałem napastnika Valencii, zauważymy, że zdobył aż 6 bramek, uzyskując 3 trafienia w meczu z bardzo silnym Bilbao, a także 2-krotnie trafiając w Lidze Europy w konfrontacji z PSV. Łącznie w bieżących rozgrywkach Soldado ma na koncie aż 26 goli, co jest doskonałym rezultatem patrząc na drużynę, w jakiej występuje. Dziś piłkarz przymierzany do gry w wyjściowym składzie Hiszpanów na EURO 2012 będzie miał szansę przybliżyć swój zespół do awansu do kolejnej rundy i moim zdaniem wykorzysta jedną z nadarzających się okazji. Po takim kursie warto zaryzykować.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
@Robson, nie lekceważę stąd DNB. Charków to typowy Czarny Koń rozgrywek i może jeszcze sporo namieszać. Mam jednak nadzieję, że dzisiaj nie zrobią kłopotu ekipie z Lizbony i przegrają. A co do Twoich betów to podoba mi się win Atletico. Hannover to też niespodzianka, ale klasyfikuję ich niżej niż Charków. Atletico to Atletico, muszą powalczyć w końcu o jakieś trofeum, a w tych rozgrywkach mają sporą szansę na sukces. U siebie muszą wygrać, bo w Niemczech nie będzie łatwo o zapewnienie sobie awansu.

lewandowski 127

lewandowski

Użytkownik

Gol w końcówce dał nadzieję Metalistowi przed rewanżem. Jednak w przyszłym tygodniu goście będą musieli zagrać bez dwóch podstawowych stoperów, którzy będą zawieszeni z powodu nadmiaru żółtych kartek. Natomiast Sporting jest już niepokonany u siebie od 11 spotkań w europejskich pucharach.

To pierwsza porażka Valencii z holenderskim rywalem, która stawia gości w trudnej sytuacji przed rewanżem w przyszłym tygodniu. AZ zagrał dziś bardzo dobrze, szczególnie po wyrównaniu gości, dzięki czemu zdołało strzelić zwycięskiego gola.

Fantastyczny, otwarty mecz w Gelsenkirchen. Schalke dominowało przez ponad godzinę meczu, prowadząc 2:1 po dwóch bramkach weterana rozgrywek UEFA Raúla Gonzáleza, ale Athletic zyskał kontrolę nad spotkaniem po drugiej bramce Llorente w 73. minucie i zdołał strzelić jeszcze dwie bramki dzięki Óscarowi de Marcosowi osiem minut później i Ikerowi Muniainowi w ostatniej minucie doliczonego czasu gry. Hiszpański klub zyskuje cenne prowadzenie przed meczem rewanżowym, a Schalke ma przed sobą trudne zadanie odwrócenia porażki 2:4.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom