Mecz ten przykuł moją uwagę i gdy zdecydowałem się na podzielenie się swoją analizą, zauważyłem, że został już wyżej opisany przez kolegę makaveli23. Podpisuję się pod tym. Mam wrażenie że kursy na gości nieco spadną, zważywszy na dużą różnicę nie tylko w pozycji w tabeli ligowej (odpowiednio 24. oraz 6. miejsce), ale również obecnej formie która wyraźnie wskazuje na niemoc gospodarzy. Banfield na ostatnich osiem spotkań wygrał jedno - przeciwko Platense, które również nie może poszczycić się dobrą formą w ostatnim czasie. Goście natomiast w trzech ostatnich kolejkach wygrali dwukrotnie, przegrywając raz na wyjeździe 1:0 z Velez Sarsfield. Jednak jest to lider, który był w tamtym meczu faworyzowany. Statystyki wskazywały na równowagę sił, ale finalnie lider wyszedł z pojedynku zwycięsko. Natomiast Instituto pokazał, że świetnie sobie radzi ze słabszym rywalem i dla przykładu pokonał 3:1 Independiente, już w pierwszych 23 minutach strzelając trzy gole. Uważam, że dziś są w stanie sprostać gospodarzom.