>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Żegna się grając.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Niemieckiemu hokeiście Robertowi Muellerowi zostało tylko sześć lub siedem tygodni życia. Ale wciąż trenuje i gra. - Jestem skupiony na hokeju. Moim celem jest to, abym był w stanie zagrać w mistrzostwach pod koniec listopada i bym w ten sposób mógł podziękować kolegom za wsparcie i pomoc, jakiej mi udzielili. Chcę być jednak postrzegany, jako normalny członek zespołu. Nie chcę miejsca w zespole przez litość, tylko ze wzgląd na moje umiejętności - mówi.
Mueller ma nowotwór mózgu. To nawrót choroby (już kiedyś był operowany, w 2006 roku wrócił do sportu), w dodatku tym razem rak jest jeszcze bardziej agresywny. Lekarze nie dają zawodnikowi żadnej nadziei. Ich diagnoza jest bezlitosna - mniej więcej 50 dni życia.
28-latek ma żonę i dwójkę dzieci. Latem poddał się rutynowym badaniom, których wyniki były dla niego wstrząsające. Ale postanowił nie poddać się i dalej robić to, co kocha - grać. Jak prawdziwy wojownik.
Tak czytam to i nie moge sobie wyobrazić siebie w takiej sytuacji. Szacunek dla tego zawodniak ze w takich okolicznościach nie porzuca sportu i gra do końca. Co o tym sądzicie?

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
i brawo piekna postawa, najważniejsze że się nie załamał. Ostatnio jest coraz głosniej o takich ludziach warto tu wspomnieć &quot;ostatni wykład&quot; Randy Pauscha, kilka dni temu skończyłem czytać książkę a zajęło mi to może w sumie 8-9 godzin dosłownie pochłania się to co On opowiada i co robił i naprawdę wypowiedzi takich ludzi dają motywację. Kolejny przykład by się nie załamywać, cieszyć z tego co się ma i dążyć do wyznaczonych celów.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Hmm, tak przeglądam stare tematy i trafiłem na ten. Są jakieś wieści na temat tego hokeisty?
Przykro to stwierdzić, ale właśnie mija przepowiadane 6 tygodni...
Szukałem w internecie, ale żadnych informacji czy Mueller żyje, a jeśli tak to jaki jest jego stan, nie znalazłem.
Wie ktoś coś na jego temat?

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Robert Müller zagrał ostatni mecz 16 listopada w meczu z Sinupret Ice Tigers ,trener wpuścił go na ostatnie 8 minut meczu.W połowie grudnia znów jego stan się gwałtownie pogorszył.Walczy z rakiem ponad 2 lata,lecz wiadomo że z tym paskudztwem walka jest nierówna.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Z Twojej wypowiedzi wynika, że w takim razie jednak żyje a więc bezmyślne przepowiednie lekarzy się (na szczęscie!) nie sprawdziły.
Wierzę, że mu się uda pokonać raczysko chociaż tak jak wspomniałeś walka z nim nie jest równa...

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
zawsze szkoda wszystkich ludzi, ale ja mam jakiś szczególny rodzaj wiary w takich właśnie ludzi , jak ten hokeista. Taka postawa może budzić podziw, sam gram w piłkę nożną i siebie w takiej sytuacji sobie nie wyobrażam. Nie powiem, być może kiedyś bym się przełamał i starał się żyć chwilą, ale jestem pewien w 100% , że na początku to bym się strasznie załamał i wiadomo , że w takich momentach tylko przychodzą rozmyślania, po co dalej żyć... Brawo dla tego zawodnika !!!!!

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Niestety nie udało się.. ????

W wieku 28 lat zmarł były bramkarz reprezentacji Niemiec w hokeju na lodzie Robert Mueller. Przyczyną śmierci był rak mózgu.
Mueller, który w niemieckiej drużynie narodowej rozegrał 127 meczów (m.in. na igrzyskach olimpijskich w Salt Lake City i Turynie oraz mistrzostwach świata), zachorował w 2006 roku. Mimo ciężkiego stanu zdrowia, w listopadzie ub. roku wystąpił po raz ostatni w barwach Koelner Haie.

W 2001 roku został wybrany w drafcie przez Washington Capitals, ale nigdy w NHL nie zagrał.

pasiak_forever 55

pasiak_forever

Użytkownik
Nie no, większość ludzi zamknęła by się w sobie i olała rzeczywistość. A on pokazał jakim człowiekiem jest naprawdę. Respekt ponad wszystko
[*]

Do góry Bottom