@ibis typów nie neguje, bo Barca i Real takie mecze powinni wygrać bez problemu, ale to co napisałeś "nie zapominajmy, że Real ma w swoim składzie Hazarda, Isco, Casemiro czy Jamesa, którzy są w stanie odwrócić losy meczu." to aktualnie trzech z nich nie jest w formie. Hazard totalnie poniżej oczekiwań, oglądałem teraz mecze Belgów w kwalifikacjach do
EURO 2020 i wyglądał jak dziecko we mgle, na pewno przyjdzie moment, w którym on wystrzeli i zacznie grać jak w Chelsea, ale w mojej opinii to jeszcze nie ten mecz; James typowy zawodnik, który gra na siłę w składzie Zidane przez kontuzje innych pomocników; Isco bardzo słaby mecz z Granadą, nawet pomógł przy stracie gola, skuteczność podań za ledwie 60%; Casemiro najlepszy zawodnik Realu w tym sezonie, jedyny któremu się chcę i przerywa ataki ze swoją bardzo dobrą skutecznością. Dobrze, że do bramki Królewskich wraca Courtois, bo Areola po prostu zawiódł w drugiej połowie z Garanadą. W obronie Ramos oczywiście profesor, ale Varane nadal szuka swojej optymalnej formy, w ostatnim meczu totalnie zawinił przy bramce Granady, co pozwoliło beniaminkowi wrócić mentalnie do meczu. Z bardzo dobrej strony pokazał się Carvajal, który zagrał na lewej obronie, czyli swojej nienaturalnej pozycji i całkiem możliwe, że pod nieobecność Marcelo znowu go tam zobaczymy. Najlepsze jest to, że niechciany od paru sezonów Benzema zalicza w teraz swoją drugą młodość i to jest chyba najjaśniejszy punkt tego zespołu. Ciekaw jestem jak się zaprezentuje Real po tej przerwie reprezentacyjnej i czy Zidane wymyśli coś "nowego". Ja liczę, że Zinedine wystawi w tym meczu Viniciusa, który potrafi dać radość kibicom, ale też jest hamowany w rozwoju.
Mallorca gol przed 72 minutą meczu @1,88 Fortuna Patrząc na to jak gra Real i ile traci bramek to typ warty uwagi, tym bardziej, że Mallorca nie ma nic do stracenia, a może tylko zyskać tym meczem.
Co do Barcelony to pewnie w obronie wyjdzie Todibo i Lenglet, ale najlepszą wiadomością jest to, że Alba już wyleczył kontuzję, a jak wiadomo on daje bardzo dużo w ataku, gdzie rozumie się bardzo dobrze z Leo. W ostatnim meczu doskonały występ zaliczył także Semedo. Szkoda, że Dembele zaliczył tak głupią czerwoną kartkę z Sevillą, w meczu gdzie zagrał bardzo dobrze, ale Griezmann musi w końcu pokazać i uciszyć kibiców, że te pieniądze nie były wydane na marne tak samo jak w przypadku Coutinho - ja wiem, że Antoine nie gra na swojej pozycji, ale on doskonale o tym wiedział, że będzie musiał zmienić stronę grania bo Messi jest nie do ruszenia. Na pewno Francuzowi nie można odmówić woli walki w meczach. Suarez w kapitalnej formie, ciężko będzie zastąpić go jak odejdzie na emeryturę, a jego czas nieubłaganie się kończy. Busquets ostatnio przegrywa rywalizację z Vidalem i De Jongiem, ale podejrzewam, że w tym meczu go zobaczymy patrząc na to, że w tygodniu
Liga Mistrzów, a przez weekend o ile się odbędzie mecz to wielkie Gran Derbi.
Barcelona + over 2,5 gola w meczu @2,02 Fortuna Barcelona sama może pokryć ten over, ale patrząc na to, że w obronie zobaczmy Todibo to nie zdziwię się jak wpadnie jakaś bramka dla Eibaru. Z Sevillą Blaugrana miała sporo szczęścia, bo mogła stracić minimum 3 bramki, ale słupek i Ter Stegen ratowali straty.