cytat z dnia 1 września 2019 22:03 przez rasijskijPierwsze koty za płoty. Chyba tylko nieliczni spodziewali się tak słabej gry CSKA na inaugurację sezonu. Zresztą ekipa z Omska wcale nie wyglądała dużo lepiej niż Wojskowi. Mecz był trochę szarpany i muszę przyznać, że nie oglądałem tego spotkania z wielką przyjemnością. Przeglądając jutrzejsze zdarzenia moją uwagę najbardziej przyciąga mecz na Łotwie, gdzie miejscowe Dynamo zmierzy się ze Spartakiem. Kurs na gospodarzy powoli zaczął spadać, ale utrzymuje się wciąż na poziomie godnym uwagi. "Ryżanie" przeszli przez okres przygotowawczy jak burza w końcówce notując pięć zwycięstw w pięciu meczach - wszystkie w czasie regulaminowym.
Trójka Darzins - Ullstrom - Redlihs świetnie sobie radzi mimo słusznego już wieku obydwu skrzydłowych i myślę, że jutro również pokażą klasę. Spartak nie poczynił przed sezonem wielkich transferów, ale szkoleniowiec Oleg Znarok zna się na fachu trenerskim jak mało kto i z pewnością poukłada ekipę z Moskwy tak, żeby ponownie zagrali w play offach, ale czy uda mu się to już na początku sezonu? Przekonamy się jutro. Zdaje sobie sprawę, że to początek sezonu i różne rzeczy się zdarzają, ale ja stawiam na zwycięstwo gospodarzy.
Dynamo Ryga OT @2,14 Unibet
Dynamo Ryga - Spartak Moskwa 18:30
Jeśli chodzi o pozostałe spotkania to myślę, że SKA zdoła wyjść zwycięsko ze starcia z Metallurgiem, a Moskiewskie Dynamo zgarnie u siebie komplet punktów w meczu z Torpedo. Pozostałe spotkania są trudniejsze do wytypowania, ale stawiał bym na wygraną Niżnekamska, bo ekipa z Mińska wzmocniła się chyba jedynie zawodnikami z
MHL /
VHL i widzą mi się na szarym końcu swojej konferencji. Avto powinno poradzić sobie z Czerepowcem, a spotkania Traktora z Podolskiem nie dotykam.
W Mińsku jest też F.Pare z Avto i Shore Drew z Kunlun